Ayet veya Hadis var mı yok mu araştırın.
Kafasına göre söz söyleyenlere inanmayın.
Herkes Nefsinden konuşuyor.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 'Gizli sadaka iyidir' Bakara 271
'Rabbini içnden zikret' Araf 205
'Rabbinizi gizli sessiz çağırın' Araf 55
ve hadisler:
sadakayı gizli vermek iyilik hazinesidir'Taberani'
Farzlar hariç namazı evde kılın evde kılınan namaz daha hayırlıdır 'Buhari'
Kıyamette Allahu tealanin himayesine aldığı yedi kişiden biri sağ elinin verdiğini sol eli bilmeyecek kadar sadakayı gizli verendir 'buhari'
Tabi cevaplarımı oku anlarsın zaten.
Mesela Zekat muhtaca yardım Hayır vermek bunlar gizli olmalı tabiki de.
Ama hiç sen namazı gizli kıl diye emir duydun mu?
Orada Namazı evinizde kılın şudur ki Evinize de Namaz ayırın Eviniz beraketlenirdir maksat Evi de bereketlendirmektir :) .
Rabbimizi içimizden anmalıyız evet ama Rabbimizi anmalıyız.
Anladın mı biz millete Rabbinimizi anlamız gerekiyor diye nasihat edeceğiz Din nasihattır der Peygamber s.a.v.
Zaten gizli ibadetten kasıt zekat sadaka gibi ibadetlerdir muhtac insanlarin mahcup olmamasi icin ve namazi gizli kilin diye bir emir yok sadece nafile namazlarin evde kilinmasi tavsiye edilir yapilan ibadetlerin gosteristen uzak olmasinedenlerinden biridir sokakta gunah isleyenin inanci zaten zayiftir neden seni bu kadar rahatsiz ediyo?
Çünkü İbadeti Kutuplaştırıyorlar ama Zina gibi Günah işleri Gündemde tutuyorlar bir Müslüman olarak bu beni rahatsız ediyor.
Biz Müslümanlar dünya zevklerinin sonunun kötü olacağını anlayıp artık ALLAH 'a yönelmemiz gerektiğini tam olarak anlamamız gerekiyor.
Bunu için uğraşıyorum eğer Müslüman ise gerektirdiklerini yapmalısın.
Nafile namazlar evde kılın demesi saklamak için değil evi bereketlendirmek içindir.
Namazlarımızı söylemeliyiz yaymalıyız anlatmalıyız Teşvik etmeliyiz gizli olur deyip saklamamalıyız o zaman yayılmaz ki.
bu konuda herkes senin gibi saf düşünmüyo malesef gösteriş amaçlı sağda solda konuşanlar çok tebliğ önemli bir görev tabi ama insanları iğneleyerek ve ayetleri bu şekilde irdeleyerek bunu yapman pek doğru değil sanki hadislerle biraz daha haşır neşir olmanı tavsiye ederim
Teşekkür ederim.
Ben dini söylüyorum normalde küfür etsen gülerek cevap verenler Din dediğin zaman hakarete başlıyorlar şeytanları rahatsız oldu tabi :)
Benim yaptığım iğneleme değil.
Sadece hatırlatıyorum zorlamam zaten zorlayıcı bir gücüm de hidayete erdiremem.
herkesten aynı hassasiyeti bekleyemezsin sonuçta yetiştiği aile arkadaş ortamı vs ağır gelir normal olarak. Böyle bir amaçla yazıyosan burada seçtiğin kelimelere normalinden çok daha fazla dikkat etmen gerekiyo tecrübeyle sabittir :) Eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmanın anlamı yok hakaret etmelerine sebep olmamak lazım
Tecrübeyle mi :)
Sen Tevhid ehlisin değil mi?
Aslında müşriklerle uğraşmamam gerek ama neyse yine de Kuranda Müşriklerle Kuran ile savaş et diye emir var :)
onların daha çok küfre gitmesine sebep oluyoruz bazen o zaman sıkıntı oluyo işte olay orda nabza göre şerbet vermek :))
Şimdi bazılar var mesela başkasına medet ya abdulkadir geylani yetiş beni kurtar diyor.
Ee diyorum ki Kuranda ALLAH yalnızca benden isteyin bana dua edin diye emrediyor Ayeti okuyorum hala karşı çıkıyor ben ne yapayım ona artık? :)
Bismillah
De ki; "Ey Ehli Kitap! Tevrat'ı, İncil'i ve size Rabb'iniz tarafından indirileni, yerine getirip uygulamadıkça siz birşey (bir din) üzerinde değilsiniz. Ve sana Rabb'inden indirilen, mutlaka onların bir çoğunun azgınlık ve küfrünü artırır. Artık sen kâfirler topluluğuna üzülme.
Maide 68
tarikat cemaat hakkında ne düşünüyosun? merak ettimde
Şirk yuvası çoğu.
Rabıta şirktir.
ALLAH 'ın emri olmayan Peygamberin de s.a.v. bizzat yapmadığını yapmak bir Ehli Sünnet bir Müslümana yakışır mı? :)
Dinde bidattir.
Sen ne düşünüyosun?
bana çok ters yönleri var mesela şeyhlerine yaptıkları muamele... nerdeyse peygamber yerine koyuyolar bu sadece bir tanesi tabi saymakla bitmez
Sen Tevhid ehli misin?
Tövbe haşa ALLAH yerine koyuyorlar. Yardımı ondan bekliyor hidayeti ondan bekliyor ohooo.
Demokrasi şirk mi sence? :)
demokrasi hakkında net bişey söyleyemem ama şirk olarak görmüyorum oy kullanıyorum senin bahsettiğin gibi tevhid ehli değilim
Anladım müşrik kesimsin sen o zaman.
Tevhid ne demek?
Sen Tek ve Bir Olan Rabbe İman etmiyor musun nasıl değilim?
tabiki tevhid ehliyim farkettiysen senin düşündüğün gibi değilim dedim bugün tevhid ehli deyince başka birşey anlaşılıyor
Bizene ne anladıklarından.
Biz Kınayıcının kınamasından korkmayız çekinmeyiz.
Kurana iman ettik.
Selefiyim ben.
Cihadcı diyelim ya da :)
oyyyyy :) sizin hakkınızda baya bir çok şey duydum çok afedersin ama senin burada ne işin var :)
Benim nerede olduğumu ALLAH çok daha iyi bilir :)
Bizim hakkımızda bazı sözler duyup da önyargılı bir şekilde laf atanları sevmem.
Ehli sünnet'iz biz ve o sapık imam ve tv de ki sapık hocalarınız gibi ehli sünnetiz deyip ne sünnette nede ayette olmayanları yapıyor değiliz :)
Bunları senin aklında kötü önyargılı kalmaması için söylüyorum.
Cihad her Müslüman kişiye Farzdır.
Orasi oyle kesinlikle hemfikiriz bu komuda ama ifrat ve tefritte dogru degil musluman ilimli olmali ama fikirlerine saygim sonsuz
Senin tarikatlarla bir bağlantın var mı? :)
Çünkü biraz önce rabıtaya laf söylediğimde sen normalinden biraz ciddi cevap vermiştin
Yok ya benim hic bir tarikatle caatle ilgim yok hatta cok karsiyim normal tepki derken:) baska nasil tepki verilirki
Yaptığın ibadeti ballandıra ballandıra anlatma, insanlara karşı bu konuda övünme, verdiğin sadakayı anlatıp böbürlenmeye bu konudan nemalanmaya çalışma diyorlar.
Bu ibadet gizli yapılır değil Kendini övmenin cevabı yanlış soruya yanlış cevap verme.
Tamam ama biraz mantıklı cevaplar istiyorum.
Benim soruma değil de başka soruya cevap veriyosunuz.
Sorumu bir daha okuyun ve anlayın ondan sonra yeniden cevap verin Lütfen...
ibadetin gizli yapılması gerekenleri vardır tabiki..mesela sadaka..malum eskıden camilerde sadaka taşı olurmuş..ıhtıyacı olan ordan gelıp alırmıs..ne veren alanı nede alan verenı gormezmiş..nakşi yolunda zikir bile gizlidir..(zikr-i hafi)..topluma harç olması anlamında bazı ibadetler ise cemaatle yapılır..mesela cuma namazı..vesair vesair..
Nakşi tarikat falan yolunu bırak.
Ben onlara karşıyım İslam'ı onlar engelliyorlar.
Sen Kur'an-ı Kerim' ve sahih sünnetlere bak.
akılla varmaya çalışıyosun bazı şeylere..yaklaşımını değiştir bir kere..uygulamalar belli..sen uygulayıcısın..din sadece akıl meselesi değildir..vicdan meselesidir aynı zamanda..vicdanın ne şekilde emrediyosa oyle yap..buyukler ne sekılde yapmışsa onu uygula..bu kadar zaman içerisinde gelmiş gecmış bunca Allah dostu islamımı engellediki..bu ne demek şimdi..
Sen eksik biliyorsun.
Peygamber s.a.v. Dini anlatırken de onlar da öyle diyorlardı Peygambere bizim atalarımız geldi geçtiler onlar yanlış mı yaptılardı diyorlardı.
Eğer Müslüman isen Kur'an-ı Kerim'deki emirlere bakmalısın.
Onda olmayan bir şeyi yapan olduğunu görürsen Sahih sünnette de yoksa tabi bidattir o her bidatda ateşe götürür.
Ne demişler Peygamberin emretmediği bir şeyi söyleyen birisi havada uçsa yine de inanmam ona :))
şeytan olabilir o şeytan da dünyayı saniyede dolanır :)
Ben söyle iki şey duymuştum: başkalarına ornek olmak için ibadet acik yapilmalı ama insanları gücendirmemek için yardim gizli verilmeli senin dediğin bu ikisinin toplum içinde karistirilmis hali olabilir belki
Evet zekat verirken yardım yapılırken sağ elin verdiğini sol el duymamalı görmemeli diye biliyorum.
Ama diğer ibadetlerde toplu olarak yapmalıyız İslam'da bunu gerektirir.
Camii 'de cemaat oluruz mahalledeki Müslümanlar 5 kere buluşur günde
Hac da ise bütün Müslümanlar her yıl buluşur İslam kardeş dinidir Kaynaşma dinidir. Gizli falan sadece belirttiğimizde olur.
Cevap
17Cevap
Gösteriş yapma diyor işte. Herkes gibi kendi içinde yaşa.Camiye giderken heyy ben namaza gidiyorum bakın falan mı diyorsun? Demiyorsun buda bir nevi gizlidir.Hayırlı işler yapıyorsan bunu milletin gözüne sokma anlamında söyleniyor yani mütevazi ol senle Allah arasında kalsın anlamında deniliyor.
Ben Camii'ye giderken yolda gördüklerime sizde gelin Müslümansanız Namaz farzdır kılmayana azap vardır diyerek gidiyorum :D
Gösteriş farklıdır mesela milleti sırf ALLAH 'tan sevabını bekleyerek insanlara Gelin Namaz kılalım ya da Kuranda ayet okuyup ALLAH böyle söylüyor dersen Peygamberin yaptığı gibi yapıp Dini anlatıyor olursun ve bu güzeldir Sevaptır. Sevabını Mükafatını ALLAH 'tan bekleyeceksin yani.
Milletten değil.
O yüzden Namaza çağırma bak günlük şu zikri çekersen sana şeytan yaklaşamaz gibi tavsiyeler olmalıdır. Olmazsa orada Din eksiktir bence.
Simdi bak sevgili kardesim. Sen bir ibadeti gosteris icin yaparsan onun sevabi ve bir hayri olmaz. Gizlilikten kasit şudur , gidip ben boyle namaz kiliyorum ben boyle oruc tutarim diye kasila kasila böburlenip hava atmak olay bu.
Tabi kasıla kasıla böburlenerek değil de.
Güler yüzle güzelce anlatacaksın :)
Şimdi anlatılacak ibadet var anlatılmayacak var.
Mesela Zekat söylenmez. Ama ben günde 5 vakit kıldığım namazı neden söylemeyim gizli mi kılayım elbet görecek duyacaklar yani :)
ee Güzelce bak ben namaz kılıyorum gel sende bir vakit kıl amel defterinde bir vakit dahi olsa Namaz bulunsun gibi sözler ile Dinimizi güzelce anlatabiliriz.
Amacımızı ALLAH bildikten sonra şeytanların sözüne takılmayacağız dimi :)
Yani kafire kızıp da abdest bozmak yakışmaz.
Heh aynen soyledigin gibi:)
Gizli yapılır şartı yok ! Gizlisi makbuldür sadece.
Takdir edilmek için bugün bunu yaptım şunu yaptım demektense yaptığın ibadeti gizli tutmak daha güzeldir.
Gizli? Kimden gizleyeceğim?
Şeytanlar cinler diğer alem görürken 2-3 insandan mı saklayım yani?
:D
Zekat veya yardım hariç diğer ibadetlerin hangisini gizleyim?
Hangisi makbul ve nerede yazıyor onun makbul olduğu?
Gizli ile kendini övmek farklıdır öğren ondan sonra yorum yap.
Kesinlikle LilyPad. Yine deportivo defansındaki Messi misali şık çalımlar atıp güzel br gole imza atmışsın :D Bu sözdeki amaç riyakarlığın önüne geçmektir. Sonuçta insanların taktirini kazanmak için değil Allah'ın taktirini kazanmak için ibadet ediyoruz. Bundan çıkar sağlanmaması için böyle bir şey denmiştir :)
Dediğim gibi riyakarlığın önüne İslam konuşmayarak geçemezsiniz :) .
O tarz kişilere biz Münafık diyoruz Müslüman insanın kalbinde öyle olmaz zaten. Peygamber günde kaç tane Estagfurullah söylediğini açıklıyorda bize ne oluyor :)
Biz birbirimize Neden namaz kılmıyorsun bak ben kıldım Huzurlu Mutlu olmak için kılmalısın dememiz gerekiyor. Demezsek ALLAH 'a nasıl hesap vereceğiz?
Mesela bırak dünyalık işleri dünya sonlu ALLAH ' ise ölmez ve bir sonu yok. Dünya zevklerini bırak ve ALLAH 'a yönel dünya zevklerinin ardı pişmanlık ve zülümdür vb. Cehenneme götürür Cennette ise ebedi kalacağız gibi anlatmamız lazım.
Hz.Muhammed s.a.v de Tövbe haşa ben peygamber değilim.
Müslüman ne demek bir araştırın Müslüman görmeye görmeye din konuşanı peygamber diyosunuz. Ne kadar uzak kalmışsanız. Yüzüm kızardı valla ya şu sözüne bak ima ettiğine bak.
İbadetini ettikten sonra ben namazımı kılarım, cumaya giderim gibi havalara girmeyeceksin demek. Konusu açılırsa söylersin o ayrı mesele ama herkese duyurmaya gerek yok deniliyor.
İbadet gizli yapılırdan nasıl havaya girme sözünü çıkarttın pes.
İbadet açık da yapılabiliyormuş benim demek istediğim.
İbadeti eroin kaçırmak gibi gizli falan diyorsunuz bu dini kutuplaştırmaktır!
gizli yap denmesinden kasıt gösteriş için yapılamaktır. Yani insanlara gösteriş yapmak için değil Rabb'in rızasını kazanmak için yapılmalı ibadetler. sanırım açık bir şekilde dile getirdim
Yanlış, hata var.
Gizi olacak ibadetler Sakada muhtaca yardım Zekat gibi konular.
Ama günde 5 defa yapılan ibadet her zaman çektiğin zikri saklayamazsın ki zaten akıl da almaz bunu :)
Güzelce anlatabiliriz mesela ben namaz kılıyorum huzurlu ya sende kıl gibi.
Nasıl bir şarkı sözünü sevip arkadaşına şu şarkı ne güzel diyosun.
Bu sefer de Bak ALLAH ' şu ayette ne güzel söylemiş bir baksana diye Gündeme getirebilirsin. Bu gösteriş değil yaygınlaşma ALLAH bunu istiyor değil mi? :)
bunları anlatacaksın elbet namaz zikir belli vakitlerde tabikide gizli yapılması zordur ama sabah namazı olsun gece namazı olsun yani insanların uyudugu zamanlar ya da görmeyeceği zamanki nafile ya da farz ibadetler için bu hadis söylenmiştir gösteriş olsun diye yapılan ibadetlerin olmaması için gizli yapın ibaresi kullanılmıştır
Mesela ben sabah namazına kalktım senide Müslümansın diye biliyorum telefonla aradım seni ve sabah namazına kalktım ben sende kalk işte şu kadar cezası var dedim bu yanlış mı doğru mu sence?
bu söz sadece bir elin verdiğini bir elin bilmemesi için söylenebn bir söz
Evet o Zekat vermede Sadaka da veya bir muhtaca yardımda olur.
Ama Namazda ellerimiz haberdar değil mi hatta Camii 'deki cemeattakiler de hatta Camii 'ye girerken görenler de var :))
Yani Namaz kıldığımızı anlatmamız lazım İbadeti kutuplaştırmamamız gerekiyor anlattım mı? :)
Evet :D
Mesela eğer sen Müslüman isen aç Bakara süresinin mealini okumaya başla :)
Facende paylaş arkadaşlarınla paylaş :)
6000 küsür ayetten günde 1 tane ayette olsa paylaş Müslümansan eğer.
Müslümanlığın gerektirdikleri vardır bunları yapmamız gerekiyor.
Besmele çek.
ALLAH 'ım hidayet ver bana sana İnanıyorum de.
Ve İnancının gerektirdiklerini yap Kalbine İmanı da Güveni de İndirecektir ALLAH 'a güven.
MaşaALLAH :)
Gel Tevhid ehli Müslümanlardan ol :)
Ebu hanzala Tağut nedir yaz arat izle öğren onları çok işine yarayacaktır
İbadet gizli yapılır demek sürekli insanlara ben namaz kildim oruç tuttum sen niye ibadetlerini yapmıyorum gibi şeyler soylememektir.evde namaz kiliyosan bunu odanda gizli yap.sen ve allah aradnda olan bisey bu zaten.
Şeytanlar melekler falan da görüyor ama.
Neden gizli tutayım ben Namaz kıldım huzur aldım oruç tuttum çok faydalı diye anlatırım herkese belki içinden birisi de örnek alıp özenir o da kılar?
Neden saklıyoruz ki gündem de o tür şeyler olmuyor millet zina anlatıyor birbirlerine hep?
Ben oruç tuttum diyince kimse ozenmez zaten herkesin kendi kafası var kendi dogrularini seviyorlar.dediğim gibi kuranda da var zaten senle allah arasındaki bisey bunu insanlara anlatman rahatsızlık verir sadece.sen eğer gidip ben namaz kildim diyosn ateist arkadaşının da neden kalmadığını dinleyeceksin.karşılıklı yani
İşlediğin Günah anlatılmaz.
Eğer sen sevap olan bir şeyi biliyorsan mesela atıyorum 50 defa ALLAH demek şu kadar sevap gibi bunu ben Müslümanım diyenlere yaymalısın.
Hemde Çocuklar örnek alabilir ya da Gündemde kalabilir şu an Zina anlatılıyor mesela sokaklarda futbol anlatılıyor İbadetler ise GİZLİ.
İşte sizin gibiler yüzünden.
Biraz mantıklı olun. İslam 'ı kafana göre şu şöyle diyemezsin ALLAH var Peygamber var sen kimsin?
Ben sana bisey soyliym o zaman.biri gelip bana ben namaz kildim derse ben onun dinini sadece göstermelik yaşadığını Düşünürüm.değil özenmek saygı bile gostermem.gerçekten dini bütün biriysen inancını göstermelik yasamazsin arkadaşım bu kadar.
Bunda ne var? Eğer birisi gelir sana Ben Namaz kıldım ya bana 5 lira versene bak namaz kıldım güvenilirim derse bu olmaz işte.
Ama dese ki Ben namaz kıldım çok güzel falan.
Bu ona girmez bu güzeldir.
Yanına gelip dedikodu yapmaktan daha iyidir.
Allah için ibadet etmek seni tatmin etmiyorsa anlatırsin insanlara zaten
Hayır demek istediğim ya da anlatmak istediğim bu değil.
İnsanlar haram olan bir şeyi gülerek ballandırarak anlatıyorlar gündem de kalıyor hep ama İslam dininde İbadeti falan kaçak yapıyor. Dinden haberimiz yok neredeyse. Yeni nesil yetişiyor ve Dini saklanarak uygulayanların yüzünden onlar dinden uzak kalıyor. Biraz mantıklı düşünün.
Sen namaz kıldığını arkadaşlarınla ailenle paylaş ki atıyorum kardeşin de Ablam kılıyor ben neden kılmıyorum desin. Bak vesile olursun böyle böyle Cennet olur ülkemiz.
Dini yaymak senin görevin değil.sadece sogutuyosun insanları herkez kılıyor bende kiliyim diyen biri zaten dindar değildir.sen bu düşüncelerle başka insanlara saygı gosteemezsin.ateist biri gelse karşına onunla 2ciftlaf edemezsin hatta farklı mezhepten müslümanlarla bile anlayamazsın.mesela aleviler (benim oldugm kesim arap alevisi) oruç tutmaz.namazı farklı kılar sizden ibadetleri farklı zamanlarda ve farklı şekilde.sen bunlarla anlayamazsın bile
Anlasamazsin bile olacaktı
Birinci cümlem Dini yaymak benim görevim değil mi?
Dini yaymak her Müslümana Farzdır. Bak Farz yani ALLAH 'ın emri.
Sana sorulacak neden dini anlatmadın diye.
Ben ateistle konuşmam zaten tartışma haricinde arkadaş çevremizden bahsediyoruz.
Her Müslüman Namazı Peygamber nasıl kılmamızı istemiş ise öyle kılmalıyız.
Kur'an-ı Kerim'e hepimiz İman ediyoruz değil mi?
O zaman günde bir Ayet paylaşalım ya da arkadaşımıza ALLAH şöyle söylüyor diyelim Bir ayet 1 dakika almaz.
Anlamıyla birlikte 2-3 dakika.
Neden ki herkes kılıyor birde ben kılayım da nasılmış bakayım der kılar sonra Beğenir sonra araştırır sonra İman eder tam Müslüman olur :)
Senle konusmiycam artik.biyere varamiyoruz sen zaten belirlemişsin ne düşüneceğini beni Anlamıyorsun o yuzden
Anlıyorum ama aramızdaki Ortak söze yani Kurana gel.
Ben seni Namaza davet ederim sen inandığın gibi kılarsın bende öyle kılarım :)
Ben ateistim syn soran:)
Sen ateist misin yani?
Evet
Benim antuan
Benim mi antuan?
Nasıl olmasa sanane. Ben Müslümanım diyen adama Namaza gel diyeceğiz heralde yoksa inanmayan kişiyi namaza çağıracak değilim :) .
Sen ateistsin bir de bana din anlatmaya çalışıyorsun :Dd
Aynen ateistim ama din kültürüm senden fazla buna ne diyorsun peki?
hayır soran kişiye diyorum :) Benim yazdıklarıma verecek cevap bulamadı şimdi kaçıyor :D
...
Sen sofusun, hep dinden dem vurursun;
Bana da sapık, dinsiz der durursun.
Peki, ben ne görünüyorsam oyum:
Ya sen? Ne görünüyorsan o musun?
Ömer Hayyam.
Söyle bakiyim sen göründüğün adam mısın :D
Ben sofu değilim ki Tevhid ehli Müslümanım ;)
Bana şarapcıyı savunma alevi olduğunuz ne kadar da belli.
Demek hayyamın içinde de kin ve haset varmış ki şiirinde bile laf sokma çabasında ;)
Evet ben Müslümanım tabi bu demek oluyor ki Hata yapmaz mıyım Günah işlemez miyim İşlerim hata da yaparım ama geri Tövbe eder Rabbime sığınırım Elhamdulillah.
Teşekkürler grave.bende bunu diyorum soran sen ben Müslümanım diyen namaz kılıp insanlara ben namaz kildim diyen mezhep ayrımı yapan irkcinin tekisin.namaz kıldan neye yarar beş para etmezsin sen.insan olmayı öğren önce sen bence..
Biraz önce aşağıda ben aleviyim oruç tutmam namazı değişik kılarız dedi.
Peygamber der ki s.a.v. kim bizim amelimiz gibi yapmazsa ALLAH o ameli kabul buyurmaz der.
Şimdi düşün bakalım.
Ben mi gruplara bölüyorum yoksa aşagıdaki sözüne göre mi o sözü söyledim?
O kendisi söyledi ben arap alevisiyim dedi. İyi takip et hemen de bilinçsizce yazma.
Nefret etmeye yer arıyorsunuz sizce :D :D
Hemende yuhluyorsunuz ya :)
Sen kendin söyledin ben arap alevisiyim bizde oruç yoktur namaz farklı vakitte değişik kılınır demedin mi?
Bende o sözünden söyledim.
Bana iftira atıyorsunuz.
Bizim inanclarimiz farklı dedim.alevilerin farklıdır.
Farklı kilariz sizden buna gore sen müslüman değilsin diywmezsin.her mezhep farklıdır.sen cahilsin bence müslümanların sunnilerden oluştuğunu sanıyorsun herhalde çok yaziksana
Okusana ilk yazdıklarını
''hatta farklı mezhepten müslümanlarla bile anlayamazsın.mesela aleviler (benim oldugm kesim arap alevisi) oruç tutmaz.namazı farklı kılar sizden ibadetleri farklı zamanlarda ve farklı şekilde.sen bunlarla anlayamazsın bile''
Bunu sen yazmadın mı? Benim olduğum kesim ne demek?
Lütfen bilmeden eleştiri yapmayın.
Sonra yanlışa düşersiniz.
Benim olduğum kesim demek arap alevileri demek.anadolu alevileriyle karıştırma diye yazdım.
Hepsi farklı nerden bilicen tabi sen
Bak anadolu alevisi arap alevisi falan Dini bölüyorsunuz.
Hepimiz ortak olarak Kur'an-ı Kerim ve sahih hadislere uysak ya?
Aramızdaki ortak söze.
Ayrılmak haramdır İslam'da.
Bana da iftira attınız.
Biliyorum merak etme araştırmıştım.
Ama bazılarına biz alevi değilde direk müşrik diyoruz dini o kadar değiştiriyorlar ki :) .
Ben boyle doğdum.bölünmüş din sen diyorsun ki namazı benim bildiğin gibi kil sen bizim gibi kil.sen bizim bayramlarımızı dini gunlerimizi kutla bizim dualarimizi öğren.benimki doğru diye bisey diyemezsiniz bizde bizimkini savunuyoruz.sana kuran senin kildign gibi namaz kil dememiş bizimkini biliyomusn neden yanlış olduğunu dusunuyosun
Alevilere de kalkıp sen müslüman değilsin deme bidaha seni pis ırkcı
İyi de ben de doğduğum yerde böyle doğmadım ki abim ablam mustafa kemalcidir laikler yani.
Ben de eskiden değişik kılardım namazı ama değiştirdim.
Artık Sahih Sünnetlere göre Namazımı kılıyorum.
Camii'de bile herkesden değişik kılıyorum Hadisde ne diyorsa o.
Ben değiştidiğim için sana da öneriyorum bunu.
Böyle Namaz kılmak daha kolayıma gidiyor vallah :)
Ben aleviyim deyip de Hz.Ali' ye haşa o ALLAH derse haşa Tövbe.
Ben ona kafir de derim.
Hakkı söylemekten Korkma Hak seni korur demiş Hz. Ali :)
Defol git muhatabın bile değilsin artik.sen sokağa çık aleviye sen yanlış bilmiyosn ben doğru biliyorum sen müslüman değilsin de bak gör ne oluyor.bi sen doğrusun sanki yobax
Yobaz
Eğer sen ALLAH ve Peygamberin söylediğinden ayrı inanışlara sahipsen sen İslam dinine değil kendi yeni batıl bir dine inanıyorsun sayılıyor.
Bismillah
İnsanların çoğu kâfirdir. //Nahl 83.
Çoğu fasıktır. //Maide 49.
Çoğu müşriktir. //Rum 42.
Çoğu inkârcıdır. //İsra 89.…
Çoğu gâfildir. //Yunus 92.… …
Çoğu şükretmez. //Bakara 243.
Çoğu zanna uyar. //Yunus 36.
Çoğu nankördür. //Furkan 50
Çoğu yalancıdır. //Şuara 223.
Çoğu iman etmez. //Bakara 100.
Çoğu Allah’a ortak koşar. //Yusuf 106
Çoğu haktan hoşlanmaz. //Zuhruf 78
Çoğu Kur’andan yüz çevirdi. //Fussilet 4.
Çoğu akıl etmez, kafası çalışmaz. //Maide 103.
Çoğu Ölüleri Allah’ın dirilteceğini bilmez. //Nahl 38.
Çoğu Kıyametin geleceğine inanmaz. //Mümin 59.
Çoğu Allah’ın mucize yaratabileceğini bilmez. //Enam 37.
Çoğu Rızkı Allah’ın verdiğini bilmez. //Sebe 36.
Çoğu Doğru olan dinin Müslümanlık olduğunu bilmez. //Rum 30.
zorlaya zorlaya nefret ettirdiniz sonunda günahı sen ve senin gibilerin boynuna.niyetin iyi olabilir ama Kafirun suresindeki gibi"senin dinin sana benim dinim bana".o yüzden Allah'la kul arasına bir girmeyin yaa yeter!!!
Ma'un Suresini bir oku!
Girmiyoruz ki Ben Müslümanım diyen kişilere Namaza gel diyoruz bu kötü değil aynı Dindeniz yani :)
Gidip de ateiste namaz kıl demiyorum.
Hemde zorlama yok sadece bir öneri sunuyorum. Hemen neden sinirlendim mesela sen git bir Namaz kıl abdest al şükür et ALLAH 'a bak bakalım kalbinde kibir kalıyor mu Huzuru görünce :D
https://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=4138 bu siteyi ziyaret et derim
İbadetin gizli olması Nafile ibadetleri gibidir yazıyor orada.
İyi oku.
Farz ne Sünnet olan ibadettir gizli olmazmış demek ki.
gizli yapılır veya yapılmaz gibi bir yorumda bulunmadım sadece ziyaret et dedim.
Ettim de arkadaşlar yanlış anlaşılmasın okudum ve şöyle
Günahlarını anlatmayacaksın ve Nafile ibadetlerini bir de Zekat ve yardım.
Günlük ibadetlerini Anlatabilirsiniz. Yayabilirsiniz Saklamanıza gerek yok. Anlatın mesela her gün Bir tane Ayeti yazın bir yere ya da arkadaşınıza söyleyin :)
Bak nasıl İslam gündeme geliyor o zaman.
''Reklam yapmayın'' mesajı var da, reklam yapmayan bir tane insan görmedim.
Ben Namaz kılıyorum demek kendini övmek değil kul olduğunu göstermektir.
Değil mi?
Ama ben 250 milyara araba aldım diye övünmek kustahlıktır.
İkisi de reklam.
Namaz kılmak reklam mı?
Düşünce anlayışını değiştir.
Namaz kılıp da onu suistimal edersen reklam olur.
Dostum her dine saygi duymak zorundasin ateistin onunde namaz kilmak zorundamisin kalk gizlice kil gel mesela amac odur.
Zaten Camii'de ateistin işi ne :)
Ben Müslümanların birbirlerini Camii 'ye çağırmalarını Dinlerini hatırlamalarını Birbirlerinde yaymalarını söyledim.
Ateistlerle uğraşmadım ki tartışma konusunda başka konuşmam zaten onlarla.
2. Si oruc tutamayinca fakirlere para verirsin simdi sen onu millete soyleyince para verdigin fakir kisininde bir gururu var en azindan incitmemek icin habersiz verin zaten on yargilisin ateistlerle konusmam diyerek niye konusmassin onlar insan degil mi
Bir Müslüman olarak dünya zevklerini bırakmam gerekiyor.
Ateistlerin çoğu da dünyaya dalmış dünyayı asıl yerleri sanıyorlar.
O yüzden ben eğer ateist birisiyle muhabbet kurar arkadaş olursam beni yolumdan sapıtabilir. Çünkü fikirler değişik.
Ben kendi fikirdaş olduğum kişiler ile görüşmeyi daha uygun görüyorum.
Dinim de bunu belirtiyor zaten. Yani ALLAH böyle emrediyor.
Tabi ki de diğer arkadaşlara da yaptığım yorumları inceler isek
orada Zekat Muhtaca yardım sadaka gibi ibadetler söylenmez dedim. Sağ elin verdiğini sol elin görmemesi lazım diye.
O yüzden fakire para vermek de sadaka olur.
Ben Müslümanın diyene Oruç tutmayı nasihat edersin tutarsa kendine tutmazsa kendisinedir deşmeyiz neden tutmuyorsun tutacaksın gibi zormala olmaz...
Peki peygamberin biri yolda giderken ateistin biri ac bekliyormus sormus noldu diye kimse yemek vermiyor demis sonra ben veririm diye atilmis peki neden vermiyorlar demis ateistim diyince bende vermem demis ve donmus gitmis Allah da peygambere vahiy indirerek "sen benim yarattigim kulu ateist diye nasil geri cevirirsin "demis. Ee senin dediginle bun alakasi yok sonucta onuda Allah yarattı
Tamam da yardım edersin o ayrı da sohbet etmek için arkadaşlık kurmam.
Yardım ayrı sohbet dost edinme ayrıdır.
Dostum sen konuyu tamamen yanlis anliyorsun neyse
Bence de
yanı ben namaz kıldım camıye gıtdım sadaka verdım oruc tutdum dıye anlatmıcan demek =)
Sadakayı söylemem de Camii ye gittim Namaz kıldım bugün oruç tutmamı neden anlatmıcakmışım ki? :)
İbadetimi anlatırım :)
İslam'ın yaygınlaşması 2. 3. plana atılmaması için bunları söylemem gerekiyor ama :)
Eğer söylemezsen de dinsiz oluyor millet :))
O psikoloji yerleşmiyor mesela sen her gün Ayet bir ayet oku 2-3 kelimelik bir cümle olarak. 20 saniyeni almaz. 3-4 haftadan sonra Günah işlemeye çekinir Müslümanlık bilinci gelir aklına bak Anlatmak Müslümanlığımızı hatırlatmaya yardımcı oluyor ne güzel değil mi :)
Dini yalnızca İmamlar mı bilir?
Sen Müslüman değil misin?
Hz. Ömer der ki Dininizi İyi öğrenin yoksa yaşadığınızı Din sanarsınız.
Dinliyorum tabiki de.
ALLAH Kuranda buyurur ki az bilginiz olan konularda tartışıyorsunuz da hiç bilginizin olmadığı konularda neden tartışıyorsunuz Siz hiç aklınızı kullanmaz mısınız? Tarzı geçer meali yaklaşık böyle :)
Gel ALLAH 'ın sözüne uyalım Emirlerine uyalım ki o da bizim Kalplerimize Huzur mutluluk İman güven İndirsin. Elimizden geleni yapalım :))
Yani o Ayeti vererek tartışmayalım ALLAH 'ın emirlerine uyalım diyorum :)
ALLAH kötülüğü emretmez iyiliği emreder. O yüzden güvenip Adil olan ALLAH 'a ibadet edelim.
ben namaz kılıyorum görün beni ben müslümanım işte yeah ohh wtf değildir onu anlatmak istiyor
Ne var bunda he ben Cennet yolundayım kılmayan da cehennem yolunda :D
Ama diğerleri ben karıya gittim diye ballandırarak anlatıyor neden İslam'ı gizli tutuyosunuz Namaz kılan rahatca söylesin İlkindi namazında şöyle kıldım çok huzur aldım sende kız falan desin.
bence de gizli yapılmalı..gösteriş için olmamalı...
g*tünden anlamış biri daha
lan orda anlatılmak istenen şey = herkese ''ben namaz kılıyom oruç tutuyom'' diye artislik taslama, ibadetini kimseye söyleme. 2 namaz kıldın diye havalanma''
Düzgün konuş.
Edepli ol ki Edep gör.
Havalanmak ayrı bir şeydir Namaz kılmayan bir kişiye ve ben Müslümanım diyen bu kişiye Namaza başlama teknikleri öğütleri Peygamberin tavsiyelerini ALLAH 'ın ayetlerini söylemek belirtmek farklı bir şeydir.
İyice anla niyetimi ondan sonra yorum at.
çok boş konuşuyorsun inan bana sorduğun soru ile verdiğin cevabın hiçbir alakası yok 🙄🙄 senin dediğin şey insanları müslümanlığa teşvik etmek sorduğun soru ile hiçbir alakası yok
Mesela oruç tuttuğun zaman yok ben orucum siz neden tutmuyorsunuz deme oruç tutuyor musun diye soranlara allah biliyor de geç veya da tutmuyorum de.
İnan bana en hayırlısı bu
Burada amaç riyakarlığın önüne geçmektir güzel yavrucuğum :)
riyakarlığın önüne İbadetini anlatma Din konuşma aman sakın namazını gizli tut orucunu gizli tut bilincini vermekle geçemezsin.
Yanlış yöntem. Bunu anlamanız için çalışıyorum.
bırakın bu adetinizi. Gerçek Dinde böyle şeyler yok.
Riyakarlığın önüne nasıl geçileceğini ALLAH belirtiyor zaten. Size gerek yok.
Bir yerde okumuştum chp li kişiler İbadet eden insanlardan rahatsız oldukları için ibadet gizli yapılır sözünü yaymışlar :Dd
Her okuduğuna inanma güzel yavrucuğum :)
Ayrıca riyakarlığı kul yapıyor zaten, sen yapıyorsun ben yapıyorum veya o yapıyor veya buna potansiyelimiz var.
https://i.hizliresim.com/rLNBXP.jpg bak mesela görüyor musun? Adam namaz kılarken fotoğraf çektiriyor ve bunu mitinglerinde dev posterlere astırıyor. https://i.hizliresim.com/wjdp8L.jpg
Nede biliyor musun güzel yavrucuğum? Çünkü o, bundan çıkar sağlıyor. İşte önüne geçilmek istenen olay budur.
Ayrıca Allah'ın harflerini büyük yazıyor olman senin icraat konusundaki yoksunluğunu Allah sıfatını oluşturan harfleri büyük yazarak giderdiğin apaçık ortadadır :) Biraz bu da riyakarlığa giriyor...
Ben her yerde ALLAH 'ın ismini büyük yazarım Çünkü o diğer isimlerden farklı büyük yazılması gerekiyor.
Bu arada riyakar olduğunu sen belirleyemezsin. Bence sende riyakarlık yapıp din değil duygu sömürüyorsun. Bak bu da riyakarlık o zaman kimse ağlamasın gülmesin o da mutluluk riyakarlığı yapıyor :)
Erdoğana gelince zaten o kafirdir :) 12 yıldır laik düzende yönetiyor ve bu şirktir.
Zaten İslam de demokrasi de yoktur küfürdür demokrasi.
Eğer erdoğan gerçekten Şeriat ile yönetiyor ve Dinine tam anlamıyla uyuyor olsaydı ve o fotoyu koysaydı kesinlikle desteklerdim.
Ama zaten dinine uymuyosun sen bir de namaz fotosunu koyuyosun.
Bu dini sömürmektir riyakarlık başka bir şey :)
Gösterişden bir şey elde ediyor. Oy topluyor.
Ama sen bisinine Namaz kıldım huzur buldum ya sende kıl desen bir şey elde etmezsin sana para vermez :) Aksine aklının bir köşesine yazılır.
Allah'ın tüm harfleri büyük yazılmaz, başlık olmadığı sürece bu imla hatasına girer. Ayrıca o örneğini verdiğim olayın riyakarlık olduğunu anlamak çok da güç olmasa gerek. Bu küfür eden bir kişiye küfür etti demek gibidir.
Ayrıca bana riyakarlığın ne olduğunu belirleyemezsin diyorsun ama "Erdoğana gelince zaten o kafirdir" diyorsun. Haşa insanların kafir olup olmadığına sen mi karar veriyorsun? Bu, Allah ile kul arasındaki bir hesaplaşmadır.
12 yıldır laik düzende yönetmiştir ve bu şirktir diyorsun, peki 600 yıl saltanatla yönetilen Osmanlı'nın yönetimi şirk değil midir? Hz. Muhammed hayatı boyunca böyle saltanatı tekelinde bulunduranlarla savaşmamış mıdır? Ha ben onları kötülediğimden değil, hepsi benim gururla isimlerini andığım atalarımdır. Ama dini yönü itibariyle durum budur.
İma hatasını kim belirliyor? :) Tanrı kelimesi ile ALLAH kelimesini ben aynı yazmam. Her yerde de bu güne kadar böyle yazdım ve hep böyle yazacağım.
O örnek riyakarlık çünkü bir amaç için yapıyor oy toplamak için gerçekte öyle birisi değil. Ama gerçekte öyle birisi olsaydı o foto riyakara girer miydi? Hayır. Çünkü o öyle birisi gerçekten zaten derdik.
Tamam zaten Dinde olmayanı yapan Babam olsa yine söylerim.
Osmanlı'da padişah Dini Şeriat hocalarından izinsiz hareme falan da giremezdi.
Kararları padişah değil Şeriat hocaları verirdi Osmanlıda Şeriat vardı.
Yönetim biçimi Şeriat. Padişahın görevlerini bir araştır.
Fatih sultan Mehmedin eli kesiliyordu az daha Şeriat hocalarının gücüne bak ki Padişahın elini bile kesmeye karar verebiliyorlar.
Alıntı yapacağım...
"Atatürk bizi islamdan
uzaklaştırdı, şeriatı kaldırdı, bizi dinsizleştirdi
vs gibi eni boyunu tutmayan saçmasapan
düşünceler…. Hiç bir mantıklı tarafı yok
bilimselliği yok objektifliği yok. Yıllardır bu
yalanları ısıtıp ısıtıp milletin önüne koyuyorlar.
Peki bu düşüncelerinde ne kadar haklılar?
Atatürk devrimleri gerçekten bizi islamdan
uzaklaştırmış mıdır? Cumhuriyetten önceki mi
yoksa Cumhuriyetten sonraki yönetim şeklimiz
mi islama daha uygun? Atatürk devrimleri
kurana aykırı mıdır? Devrimleri teker teker islami
açıdan değerlendirerek inceleyelim.
Saltanatın Kaldırılmasına İslami Açıdan Bakış
Atatürk devrimlerinden ilki ve en önemlilerinden
biri saltanatın kaldırılmasıdır. Yobaza göre
Atatürk Osmanlıyı yıkmış Cumhuriyeti kurmuştur.
Saltanatı kaldırmıştır. Atatürk’ün bu icraatı
islama uygun mudur yoksa yobazın iddiası gibi
şeriata aykırı mıdır? Bunu islamın tek kaynağı
olan kuranı göz önünde bulundurarak
değerlendirelim... +
...Saltanatın kaldırılmasını bir kenara bırakalım
saltanatın varlığı bile islama aykırıdır.. Saltanat
islamın düşmanı ve yıkılması için müslümanların
savaşması gereken bir sistemdir. Kuranda
tanımlanan müşriklerin ve kafirlerin hepsi
iktidarı elinde bulunduran ve sahip oldukları
güce dayanarak insanlara zulmeden krallar,
firavunlardır. Peygamberlerin hepsi zulümle
savaşmıştır. Her peygamber kralların firavunların
ellerinde bulundurdukları dünyevi otoriteye karşı
çıkımıştır. Peygamberlerin en temel görevi
millete zulmeden dünyevi otoriteyi yok edip
ilahi otoriteyi egemen kılmaktır. İlahi otorite
de dünya üzerinde yaşayan tüm insanların
eşitlenmesidir. 3 büyük dinin de ortak mesajı
sadece Allaha kulluk etmektir. Kuran, İncil ve
tevrat insanın insana kul olmasına karşı
peygamberlerin tebliğ ettiği bir manifestodur.
İslam, kölelerin dini olarak ortaya çıkmıştır.
İlk müslümanlardan Zeyd peygamberin
kölesidir. İlk ezanı okuyan Bilal Habeşi
Etiyopyalı bir köledir... +
...İslamın doğuşunda ilk
müslümanlar arasında Mekkenin iktidar
sahiplerinden kimse yoktur. Bu açıdan ele
alırsak islam mazlumun ezilenin, iktidar
sahiplerine karşı isyanıdır. Yani kendisine
müslüman diyen bir insanın her şeyden önce
kula kul olmayı emreden saltanata karşı
çıkması gerekir. Hz Muhammed’e karşı çıkan
müşriklerin karşı çıkmalarındaki en önemli
nedenlerden birisi kölelerin kendilerine itaat
etmemesidir Müşrikler, peygambere
”Muhammed, tek ilah Allahtır. Allah katında
herkes eşittir diyorsun bizim kölelerimizi
kışkırtma düzenimizi bozma” demişlerdir. Hatta
bu iddiasından vazgeçmesi için Mekkenin lideri
olmasını bile teklif etmiştir. Hz Muhammed ise
bu teklife ”Bir elime ayı diğer elime güneşi
verseniz yolumdan dönmem” diye cevap
vermiştir. Mekke’nin lideri olmak varken
kölelerin yanında olmayı tercih eden bir
peygamberin dininde saltanat olabilir mi? Bu en
başta Hz Muhammed’e ihanettir. Hz. Musa’nın
Firavuna karşı mücadelesine ihanettir. +
...Konuya kuran ışığında da yaklaşırsak kuranda
iktidar ve saltanat konularının geçtiği her ayette
saltanat kötülenmiştir. İslama ters bir kavram
olarak gösterilmiştir. Kuranda hiç bir zaman
saltanat rejimi savunulmamıştır. Kuranın
saltanatı reddettiği ayetlerden biri şöyledir:
Kâfirlerden bir kısmına, onları sınamak için
dünya hayatının zineti olarak verdiğimiz ve
onunla kendilerini geçindirdiğimiz şeye (mal
ve saltanata) sakın rağbetle bakma. Rabbinin
(ahiretteki) rızkı daha hayırlı ve daha
devamlıdır. (Taha-131)
Bu ayet ışığında şunu tekrar soralım. Atatürk’ün
saltanatı kaldırması islama aykırı mıdır? Yoksa
islamın emrettiği bir emir midir? Milletin kendi
egemenliğine sahip ve yönetimde herkesin
eşit olduğu Cumhuriyet mi islamidir? Yoksa
kendilerine zillullah yani Allahın yeryüzündeki
gölgesi, halka ise reaya yani koyunlar diyen
Osmanlı’nın saltanat rejimi mi islamidir?
Okudum yazılarını tek tek. Kurana göre yaklaşalım dedin bir tane ayet var ondan da yanlış mana çıkartmışsınız :)
Diğer bilgilerin de eksik ve çok cahilce bilinçsiz buldum.
Gerçekleri söylemekten asla çekinmem.
Gelelim Halifelik.
İslamın İlk halifeliğini Peygamber s.a.v. yapmıştır değil mi? :)
Yani İslam ordusunu o yönetmiştir.
Sonra ise Hz.Ömer Hz.Ali Hz.Osman Hz.Ebubekir geçmiştir ve Halife olmuştur İslam Halifeliğini devam ettirmişlerdir :)
Hükümkar ALLAH 'tır ve onun kulları olur Hz.Ebubekir halife olurken diyor ki eğer benim ALLAH 'ın emrinden başka bir şey söylediğimi duyarsanız yapmayın! demiştir.
Halifeliği mustafa kemal kaldırdı öyle değil mi?
Peki o kim? Peygamber mi? hayır değil.
O zaman nasıl olur da kaldırır?
Kim ki Bunu nasıl yapar İslam ordusu Halifesiz kaldı!
Peygamberin getirdiğini nasıl kaldırır?
Bu kadar yetkisi var mı sence? Hayır yok.
Ne kadar bozulursa bozulsun asla onda o yetki yoktur!.
güzel yavrucum benim dönemin şartlarını bilmiyorsun boş boş konuşuyorsun halifelik denen şey senin bildiğin gibi değil git halifeliğin neden kaldırıldığına dair araştırma yap çünkü bu konuda çok cahilsin. her müslüman ülke osmanlıyı halife olarak kabul etmiyodu kendi içinden halifesini çıkarıyodu hem madem islamın ordusuyduk araplar neden ihanet etti bize e be akıllı evladım zerre kadar beynin yok konuşuyorsun
Din arapların değil Din ALLAH 'ındır.
Eğer gerekirse biz İslam ordusu yapar gider Arabistana saldırırız gerekirse.
Her ne olursa olsun Halifeliği kaldırma yetkisi yoktur.
Dini kararları Dinin geleceğini ALLAH ve Resülü verir emri.
ALLAH 'ın Resülü Halifelik vermiş 3-4 dinde ayrılığa düşmüş kişiler yüzünden öyle kaldırılmaz. Anlaşmaya varılacağı yerde!
Onda o yetki yok. Kusura bakma ama Ahirette hesap soracak ve 1 bucuk milyardan fazla inanan kişi Yakasına yapışacaktır.
Zaten ölümü de tuhaf oldu 60 kiloda girdi yatağa 2 günden 40 kilo oldu kemikleri görüktü de öldü :Dd
halifelik amacından sapmış olsa bile mi halifeliği kaldırmaya yetkisi yoktur peki?:)
O yetkiyi ALLAH verir.
Kafasına göre kimse kaldıramaz.
Halifelik sapmış ne demek?
Halifelik İslam yani Müslümanları yönetir ALLAH 'ın kitabı ve Resülünün sünneti ile.
Sapmış ne demek? şu an mesela 20 tane halife olsa ne olacak? Herkes kendi ülkesindeki Müslümanları yönetir yinede bir yolu çıkar.
Hristiyanlar her ay kazancının yüzde 25 'ini kiliselere verir papazın emri biliyor muydun?
Bizde de Halife olsa Müslümanlar da kazancının bir bölümünü verse dünyada aç insan bırakmazdık!
hep o senin atanın yüzünden ALLAH lanet etsin.
biraz tarih oku gel sonra tartışalım güzel kardeşim :) uğur mumcunun bir sözü var bak "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım"
O zaman fikirlerini ve tavsiyelerini unut da biraz araştır.
Ben senin kardeşin değilim ben Müslümanların kardeşiyim :) .
Ben sana kesin bilgi ile 40 kiloda öldü diyorum Halifelik kaldırma yetkisini ALLAH verir diyorum sen bana tarih oku fikir sahibi olma diyosun fikir değil KANIT.
Tövbe Tövbe..
Sabahta beridir neden ölü kişinin arkasından konuşuyorsun o zaman? :D
Ölmüş kişinin arkasından konuşulmaz diye kim söylemiş?
ALLAHın Resülü kendisinden önce yaşamış toplulukların nasıl helak olduğunu anlatmadı mı?
Şimdi sen ölünün arkasından konuşana o sıfatları taktın da Peygamberlere laf gitti. ALLAH Kuranda lut kavmini açıklamıyor mu? Eskiden yaşadı
şimdi ALLAH 'da sen kötü sıfat taktin git de Tövbe et İman et küfre düştün!
Bunu halifeliği kaldıran atana söylemişsindir umarım ;)
yezid mi senin cezanı ALLAH versin!
Cevabını bildiğin bir soru eminim..
gizli yapılmaz ibadet yap örnek alsınlar senden
Nafile ibadetler Zekat Hayır işleri gizli yapılır diye biliyorum diğerleri için örnek alsınlar :))
İbadetlerini söylemek kibire girer
Söyleme tarzına göre değişir.
Karşındakini küçük düşürerek söylersen kibir olur evet ama
karşındakine güler yüzle nasihat vererek anlatırsan bu da Sevap olur ve olması gereken de budur.
İbadetlerini söylemek genel olarak kibire girseydi Peygamber s.a.v. 'de kibirlilik yaptı o zaman?
Hayır tabiki de.
Sözlerini söylerken dikkat et laf Alimlere Peygamberlere kadar gidiyor.
Tabi uyabiliriz.
şeytana uyabilirim ben diyerek Peygamberin yapın dediğini mi yapmayayım?
:)
gösteriş amaçlı ibadetten kaçınmak demek
İyi de Namaz kıldığını söylemek gösterişe girmez ki.
Eğer normalde kılmıyor sadece birisine yaranmak için kılıyormuş gibi görünürsen bu gösteriş olur.
Ama devalı kılıyosun bu senin özelliklerinden olmuş artık bunu saklayamazsın gösteriş için de yapamazsın zaten anladın mı :)
neyse senle polemiğe girmicem.
O zaman neden yorum yapıyosun.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar