Hatay, Antep ve Kilis Kürt olmak için çok batıda.
Hatay, Gaziantep, Kilis Türk mü Arap mı Çingene mi yoksa Fellah mıdır?
Hatay, Antep ve Kilis Kürt olmak için çok batıda.
Bu saydığın illerde her ırktan vardır ama birbirine komşu insan gibi geçinen adam gibi adamlardır ayrıca fellah dediğinde Arapça çiftçi demek doğuyu bilmeden görmeden insanını tanımadan yargılayan öteleyen hor gören kişilerede şunu söyleyim bizim kültürümüz de medeniyetimizde insanlıpımızda o insanları ayıran kutuplaştıran insanlara ders niteliğindedir
Asıl özü Türkmen şehirlerdir. Mustafa Kemal Atatürk tarafındanda tescilli milliyetçi şehirlerdi. Buna Halepte dahildi. Halepte 1955 li yıllara kadar Türk ve Türkmen nüfusu bir hayli fazlaydı. Antep ile Halep kardeş şehir sayılırlardı.
Bölgede etnik çeşitlilik fazla ama büyük cogunluluk Türklerin elinde.
Cevap
10Cevap
500 yıldır türklerin elinde oralar. Türk, kürt, arap,çingene hepsi vardır.
Kağıt üzerinde türk
Hatta bir kaç kuşaktır türk
Ama köken arap onlarda
Kilis dedigin zaten eskiden Antep'in bir ilçesiydi. Ve hayır arap veya çingene de değillerdir. Türkler işte. Yorumlara baktım gerçekten çoğunuz gerizekalısınız.
Mersin ve Adana araplarina fellah denir. Bunun sebebi de sadece ciftcik yapmalarıdır ve fellah da çiftçi demektir. Gaziantep ve Kilis Türk şehridir.
Ne olduğu belli olmayan ırk 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Fellah ne be hşkjtwgikfbd türklerdir (bence)
Fellah Hristiyan olan Araplara deniliyordu sanırım
Abla yalnız bunların hiçbirinin kilisli halkla alakası yok. Ne kürtler nede başkası. Türklerdir. Ayrıca hesabı yine açtın galiba en son kapanmıştı
Çoğunluk Arap olmak üzere birçok etnik köken var
Her ırktan var
Peki genel olarak?
Karışık
Biliyorum her ırktan insan var. Peki genel olarak hangi ırktan?
Bilmiyorum 😊
Kilis arap
Kilis genel olarak öyle ama Antep Türk.
İnsandır İnsannnnn
Çoğu Arap
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?