Düşünün her türlü cezbedici, nefsi kabından çıkarıcı, bir ortamda, heva ve hevesin fink attığı bir çevrede yaşamak mecburiyetinde bir müddet kaldığınızı.. Ayağı olan herkesin illaki " ayaklarının bir süre imtihanı olarak" kayıp kaymaması test ediliyor, tek bu mu harcanmak? Hayır elbette.. Kibrit misali birileri sizi yakacaklarken, dostum dediğiniz insanlar sırtınızdan bıçaklamaya azmetmişken, ihaneti gözlerinizle yudumlarken bir "el" ki "ağır felci" burun kanamasıyla telafi ediyor. Bu ele baba veya ana duası mı deriz dersiniz? yoksa herhangi mendilci bir çocuğa emanet ettiğimiz mütebessim simanın hatırasını mı söyleriz ya da dertli dertli telefonda feryat eden bir dertdaşın sıkıntısını mı kuş gibi uçurup (vesile olup) gülmesi ile gülerek kıyamette belki de Allahta benim sıkıntımı giderir düşüncesi ile sürûr hissini mi dökeriz? Genel olarak belki harcanmaktan kıl payı yakalanmamaya yaklaşsakta caddelerden değilde sokaklardan harcamaları teneffüs ettirmeye çalışan güruha karşı manevi paratonelleri yerleştirmek için balık hürriyetiyle bulanık deryalardan köşe bucak kaçmaya çalışıyoruz.. Yine de firavun gibi emin bir eda ile burnunu havaya dikmektense havf ve reca ile adım atmak en hayırlı tavır olur çünki yarınlar eminlik duvarına tırmananların üzerine çöker.. Yinede haddizatında Harcanmak noktadan olmazsa bile virlgülden olabiliyor, bu maalesef ruh duymasa bile mümkündür. Bu nedenle farz edelim ki ruhumuz uyandı o anda şerler içinde de nefes almaya esir olsak bile "az zararı" sağlayacak çatılarda barınılmalı, En az hasarla nasıl çok bela def edilebilir diye uğraşılmalıdır.
Maşallah hocam döktürmüşsünüz gene. :) Kesinlikle.. Ortamdan daha çok o mekana hulûl edecek olan insanı anlamaktir gayemiz. Ortamlardan girdik.. Ve belki bu ortamlara girmemek bile bir aldığımız duadır hocam. Zira ben nefsime güvenmiyorum. Ortamım itibariyle Allahın beni koruduğuna inandım hep. Son paragraftaki ifadeleriniz çok anlamlı... virgule dahi dikkat etmeli. Iştirâkınız beni gerçekten çok memnun ediyor hocam. Sağolun, varolun.
Ne güzel sel gibi manevi virüslerin olduğu ortamlardan korunmuş olduğunu hissedebilmek.. Ne güzel.. Sorularınızda bizlere menuniyet veriyor. Şimdi Allah razı olsun demenin en iyi yeri.. Selam ve dua ile..
Bunu sizinde dediğiniz gibi belki aldığım annemin babamın duasına, belki bir insanın 'Allah razı olsun' demesine bağlıyorum.. İnşallah O koruyordur.. Beni husn-u zânım da yanıltmasın. Dua hükmüne geçsin. Selam ve dua ile..
En İyi Cevaplar