Kabalık lügatını da ben eklemedim, o da gördüklerimden ve düşünen kişiler olduğundan :)
Kızlara "-selamün aleyküm" denmesi kabalık mıdır?
Kabalık lügatını da ben eklemedim, o da gördüklerimden ve düşünen kişiler olduğundan :)
Allah'ın selamı üzerine olsun deniliyor.
Çok güzel bir duadır. Ayrıca bir mağazada bile olsam en basit örneğiyle, orada selam veriliyor onu bile alırım. Müslümanın müslüman üzerinde bulunan haklardan bir tanesidir selam vermek ve almak. O yüzden önemlidir. Yani bunu kabalık ve incelikten çok müslümanlık olarak düşünmek gerekir. Ayrıca selamlaşmak sevgiyi pekiştirir.
genelde görgü kurallarına göre önce bayanın selam vermesi gerekiyor nihayetinde ondan sonra erkeğin karşılaması gerekyor.bilmiyorumki seni
selamnün aleyküm allahın selamıyla geldim demektir bizim kızlara selamün aleyküm dersen kaba erkek olursun ama allahın selamıyla geldim dersen biraz nazik olursun.. en naziki selam aleyk demektir.
Nezaket kurallarına göre kadın özeldir ilk tepkiyi kadın yapmalı sonra sen demelisin falan diye biliyorum ama sa demek kabalık olmaz ama farklı yerde bu böyle anlaşılıyor ama onları takmıycan
Cevap
14Cevap
camiye girmiyorsun ki arkadaşım merhaba selam bittide mi öyle diyorsun? ayrıca unutmayalıyım ki herkes müslüman değil ateist insanların sayısı da gittikçe arttı onlarda itici bulabilirler ;) ilk defa tanıştığım bir kız böyle gelmişti yanıma yuh dedim koğuş ağası da geldi :D
mrb, nbr bunlardansa selamün aleyküm denilmesi daha doğru, Allahın selamı üzerine olsun bunu kabalık olarak görenlerde varmış ya
Var tabisi, çok şahit oldum, oluyorum da. Sanırım yerini iyi ayarlamak gerekiyor.
ne kabası yahu allahın selamı işte en güzel selam cümlesi bence kaba diyeniin kafasını koparrım
Allah'ın selamı üstünüze olsun demekte ne var? Nesi kabalık bundan daha güzel bir selamlaşma şekli var mı?
Kabalık değildir yahu neden kabalık olsun? Merhaba yahut selam deyince mi zariflik oluyor.
Kız kulesine bayan kulesi diyen tipler kaba bulur ancak.
valla ben derım ısteyen alır selamı ıstemeyen almaz, ben allahın adıyla konuşuyorum varos agzıyla degıl, zuppe almıyorsa ben napayım!
Tabikide degildir..Fakat bazı kızlar Allahın selamını kabaymıs gibi goruyor..Özellikle su ortam kızları sosyete olan kısım diyelim daha dogru olur...
sa diyene as diyorum sorun değil herkese uyarım şahsen ben :D
allahin selami niye kaba olsun. hic böyle düsünmemistim :S
ben severim bir erkeğin selam demesindense, selamün aleyküm demesini
Tabi ki de kabalık değil , en güzel selam şeklidir :)
Kabalık olsa erkeklere de kabalık sayılır. Ben sevmediğim için pek kullanmıyorum o ayrı.
Allah'ın selamı la, almayanı dövüyorlar.
Yok lan, ben "esenlikler"i tercih ediyorum.
Yani kabalık değil tabii ama bana karşı sürekli kullanılmasını istemem.
tabii ki hayır. allahın selamını veriyorsun almamak büyük cimrilik olur. gayet normal birşey bence
Selamun Aleyküm de ve kafa tokuştur.Kız bağlanacaktır.
saygılar :D
Herkes kaba değil yazmış ama nedense hiçbi erkeği bir kıza selam verirken görmedim
Hah bunu kastettim bir yandan işte :D
Ama kaba değil tabi
Sadece uygulammıyo o kadar :/
allahın selamını vermek nezamandan beri kabalık oluyo
Allahın selamı tabiki ama ne yalan söyleyeyim biraz kaba duruyor
ben kız erkek hep ortama öyle derim ama kız genelde selam diye yanıt verir.
bunu kaba olarak gören kızlar aa bu dindarmış bizimle düzüşmez der ondan moralleri bozulur suratları düşer kabalıktan diil yani :D
selam diyenlere aleykumselam diye cevap veririm şahsen.. bir sikinti yok bnce
Allah'ın selamı ne güzel işte. Niye kabalık olsun?
selamı gördüm almam gerek..Aleyküm selam :)
Kabalık değil samimiliktir bence :)
cut.
Kendimi tutamam gülerim herhalde.
bence çok komik, deme sakın :D
bilirim:)
Hayir tabikide degil. Olmasi gereken bu
Kabalık değilde, asker arkadaşıymış gibi sanki.
neresi kaba lan.
allahın selamı işte.
valla ben diyorum kabalıklada hiç bir alakası yok
Allahın selamı ne kabalığı olsun
değildir.
Hayır değildir...
Değildir
Alakası yok..
Hayır. İnceliktir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar