Herkese selâm 💫 Biliyorsunuz bizim toplumumuzda bazı kült sayılacak noktalar var. Mesela; “ne olursa olsun o senin kardeşin”, “sen büyüksün affetmelisin”, “önce küçükler özür diler”, “siz kardeşsiniz silip atamazsınız birbirinizi”, “o senin annen/ baban, ana babaya küslük olmaz” gibi... Sizce de durum böyle mi olmalı? Anne baba -ne yaparsa yapsın- affedilmeli mi?
Sizce anne babaların hataları ne olursa olsun affedilmeli mi?
Zaten birkere o ana baba evldını sevip sayıyor , destekliyorsa ona ne yanlışı ne hatası olur. Olaki oldu neolursa olursadan kastımız bu bahsetmiş olduğum durumdan öte ise ana babaya bir öf demek bile günah onu bilir onu söylerim ki ben asla saygısızlık yapmam onlarda bana karşı öylelerdi ve hala öyleyiz sevgi çerçevesinde sürekli maddi manevi desteklediler sağolsunlar Allah onları başımızdan eksik etmesin ama birde gurursuz bu bahsettiğimn ötesinde olan ailelerde neolursa olsun her hatasındada affetmek bir kere yakışığı kalsa bile gururunuz olarak buna tahammül edemeyebilirsiniz orası birazdaha karaktere yatkın :)
Hayır affedilmemeli Sırf aynı anne tarafından doğruldum diye neden ben bir kişinin agresifliğini görgüsüzlüğünü patavatsızlığını vs sineye çekmek zorunda olayım? Aynı şekilde ebeveynlerimin de öyle Sonuçta beni dünyaya getirirken düşüncemi sormadılar ya da bana ebeveyn seçme hakkı herhangi bir makam tarafından tanınmasıBenim hayatıma zarar veren beni maddi manevi aşağıya çeken herkesi hayatımdan çıkarırım Kan bağı olması umrumda bile değil
Bu görsele göre o Çocuk öldü. Ömür boyu atlatamayacağı bir travma yaşayabilir. Her zaman anne - baba -kardeş bunların diğerlerinden hataları ne olursa olsun affedilmeli değildir. Sadece affedilme oranı diğerlerine göre daha fazla olmalıdır. Çünkü sonuçta senin için çabalayacak kişilerin onlardan birisi olduğu söylenir. Ama affedilmeyecek hataları onlar da yapar.
Anne, baba, kardeş, eş, çocuk ve diğer tüm kan bağı olduğumuz akrabalarımızla, kan bağımızın olmadığı ama hayatımızda olan tüm diğer kişilerin hiç biri "Ne olursa olsun" affedilmez diye bir kapsama alanına girmez. Öyle bir şey yaşanır ki, kim olursa olsun gayet üstü çizilebilir.