Atakan Kayalar’ı biliyorsunuz, sosyal medyada artık onunla ilgili o kadar çok şey görüyoruz ki evimizden biri gibi oldu resmen. Küçük yaşına rağmen değişik bir düşünce yapısı var. Zeki olarak nitelendiriliyor. Fakat ben aklının aşırı karıştığını ve yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum. Özellikle o yaşta bir çocuğun Richard Dawkins okumasını, anarşiden bahsetmesini doğru bulmuyorum kesinlikle. Çok kitap okuması güzel fakat aile kontrolünde bilinçli olarak bir şeyler okuması daha doğru olurdu. Şimdiden kendini filozof olarak adlandıran bu çocuğun kontrol altında kendini geliştirmezse ileride psikolojik olarak sıkıntı çekeceğini düşünüyorum şahsen. • • Siz Atakan Kayalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizin çocuğunuz o yaşta böyle bir düşünce yapısına mı sahip olsun isterdiniz yoksa yaşının gerektirdiği davranışları mı sergilesin isterdiniz? •Şuraya da konuyla alakalı bir video bırakıyorum; https://youtu.be/m94fobRPBm0
Atakan Kayalar Allah vergisi bir zekâ ve kavrama yeteneği var ama okuduğu kitapları okuyan ve topluma sosyolojik gözle bakan herkes yaptığı tespitleri yapar. 2- Ukalaca konuşuyor ve annesine yaptığı hareket, özel tek eğitim istemesi felan kendini üstün gören etik değerleri olmayan bir profili ortaya koyuyor ve bu olaylar bende bu çocuğun gelecekte narsist bir kişilik olacağını hatta Galatasaray Lisesi'ni 3. Lük ile bitiren 4 dil bilen seri katil Atalay Filiz gibi olabileceği izlenimi vermiyor değil. 3- O yaştaki bir çocuk zihni bomboş bir levha gibidir, ne verirsen o yazılır o levhaya bu çocuğa o yaşta felsefe daha çok felsefe yükleyerek yanlış yapılmıştır. Çünkü bir videosunda Atakan'ın tek yol anarşi dediği görülmektedir. El birliği ile çocuk ister istemez anarşizm'e yöneltilmiş ve ayrıca o filozofların da bazılarının katil, intihar ettiği ve tecavüz gibi vakaları olduğu bir gerçektir. Çocuğa yazık edilmiştir. Bunları tamamen öğretmen olduğum için aldığım derslerin sonucunda ki çıkarımlarim ile bakıp söylüyorum.
Haklısınız gerçekten. Ben de yanlış yönlendirildiğini düşünüyorum. Belli ki bir şeyler öğrenmeye çok açık ve ilgisi var. Ailesinin ilgisizliği sonucu yanlış bir yola girmiş. O yaşta felsefe yerine klasiklerden okusaydı daha faydalı olurdu 😂 Seneler sonra eğer unutmazsak, (ki sosyal medyada göz önünde bulunmaktan haz alıyor gibi unutacağımızı düşünmüyorum) psikolojik olarak bir takım sıkıntılar yaşadığına şahit oluruz gibi görünüyor. Umarım daha kontrollü ilerler bundan sonra ben çok hoşlanmadım şu durumdan ama :)
Atakan çok zeki akıllı bir kardeşimiz doğru yonlendirilirse önü çok açık. Sağlam bir eğitim ile harikalar yaratır ama cocuk narsist yetişmiş. Yani narsizmi okurken ister istemez benimsemis. Annesine babasına karşı davranışları hoş değil. İyi bir terbiye olmadan sadece bilgi ile biryerlere gelmesi mümkün değil. Düşer çünkü..
@Ponkitonki anne baba belliki eğitimli insanlar degiller iyiler çocuklarına düşkünler belli izledim programı ama malesef eğitim eksik çocukta. Şu an yapılabilir en doğru şey terbiye ile birlikte iyi bir eğitim imkanı sunmak tabiki uzmanlar tarafindan
Bu çocuk daha 10 yaşında sistemi eleştiriyor tek yol anarşi diyor değişik bir çocuk ailesi (senin benim gibi sıradan insanlar) ama çocuk ta gerçekten bir tuhaflık var gibi 🤔
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
12
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Cocuklari cok severim ama nedense suna uyuz oldum yaaaa!!! bu cocuk zeki degil çocuğun eline vermişler bir replik mk cocuk ezberledi ezberledi sonrada cikti kameraların karısına. Ya ülkemizde o kadar degerli bilim insanlari var o kadar şehit dusen var onlar bile bu kadar gundem olmadı su simarik anesine saygisi olmayan velet gumdemden susmuyor sonra Turkiye niye gelişmiyor e gelişmez mk. Cocuk diyor egitim sistemini düzeltmektedir lazim diyorlar problem nedir niye değişsin cocuk diyor problem yok değişsin diyorum iste mk ezberden konuusyor baksana cevap bile veremiyor yazık cok yazık cocuk zaten cok korkunç gözlere falan baksana
Kitaplar ruhun besinleri gibidir; ruhu besleyip olgunlaştırırlar. Kişinin ufku açılır, sorgulamaya başlar bazı şeyleri. Bir çocuk daha bu yaşta bunları yapamaz istediği kadar kitap okusun yani. Elbette çok şey öğrenebilir 6ancak uygulamaya koyacak ya da okuduğunun ne anlattığını anlayacak yaşta değildir. En sevdiğim filozoflardan biri Sokrates, adam demiş ki "Tek bildiğim hiçbir şey bilmediğimdir." yani kendine daha bu yaşta filozof ünvanı veren ve ukalaca konuşan birine bu sıfatı hiçbir zaman yakıştıramam. Bu çocuk kesinlikle başkalarının oyuncağı umarım ailesi çocuklarını para için bir projenin baş karakteri yapmazlar da yaşıtları gibi büyür.
Açıkcası görünce şok olmadım. Lâkin onun gibi çocukları genelde devlet kontrollü bir eğitim vermesi gerekir. Anarşi veya ideolojik düşüncelerden ziyâde, bilim ve ilim ile uğraşması, hem kendi yararına, hem devletin yararına olur.
Ülkemiz de nice Atakan gibi çocuklar var, ve ne yazık ki hiç birinin kıymeti bilinilmiyor.
Hiç bir şekilde mantıklı bir cümle kurduğunuda görmedim. Sunucunun sorduğu soru başka Çocugun verdiği cevap başka 🤣🤣çocuk bir . Kaç cümle ezberlemiş o kadar Benim köpegim daha zeki yemin ederim
Bu çocuk hakkında Allah vergisi diyenler varya cevabım onlara Allah vergisi olsa ateist olmazdı bi kere Peygamperlerimizin üstün Zekları olmaklarına raĝmen hangisinin Allaha karsı yönelik bir durum söz konsu bu çocuk qarip evet ama Ben yinede Allah bilir diyorum 250 kitap okumasınada tamam Dinimiz diyor ki cahil olmayın okuyun ama dine karsı geliyorsa zaten ondan büyük cahil varmidir böyle çocuklar piskolojik olarak sorunlu cocuklardir bence
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Soruları tam cevaplayamıyor ezberletilmiş ya da bir yerden duymuş gibi devlet kitabını nasıl okudu hala anlamadım. Ve yanlış kitapları okumuş bu yaşta ateist mi olur? sanki biraz da hasta psikolojik sorunu var gibi annesi de bir garip