Aslonda argo zekâ ve bir kültür işidir. Meselâ aynasız, vakti zamanında polis arabaları Toros'du toroslarda ayna sonradan alan takardı, o yüzden polislere aynasız denirdi. Çok uzun bir liste olduğu için, sitenin argo sözlüğünü buraya yazıyorum. https://www.turkedebiyati.org/argo-sozlugu.html
Görüyoesun hepsi bir zkâ ürünü, bir dil bulunmuş. Eskiden argo sözler yazanlar varmış, argo ve edebi aşmayan ince küfür yazdıranlar varmış. Şimdiki gençler bu kültüre de uzak malesef, bunlar argo değil basitlik aşşağılama amaçlı söylemler bence.
Ne yazıkki her alanda oldugu gibi dildede dejenerasyon son hızla ilerliyor. Ve bu ilerleyiş ilişkileride dejenere eďiyor. Öylesi ortamlarda olmayı hiç istemem ve olmamda...
Doğru bulmuyorum saygısızca ve itici buluyorum bu tip argo ve küfür içerikli her türlü kelime ve davranışı toplum içerisinde argo ve küfür içerikli konuşan insanlardan nefret ediyorum her ne kadar bu tip davranışlar onların hoşuna gitse de ben o tip insanlardan iğreniyorum açıkçası
Türk toplumu olarak maalesef toplum içerisinde nasıl davranılması ve nasıl konuşulması gerektiğini hala öğrenemedik ve öğrenemiyoruz da.. 💫
Küfürlü ve argo konuşmak seni dobra ya da harbi yapmaz hadsiz ve saygısız yapar ve biranda biter gidersin ne olursa olsun karşındaki insanla saygılı konuşulmalı diyorum.
En İyi Cevaplar