20 Yaşında Saçları beyazlatmaya başlayan şeyler say say bitmez aslında belki bu sadece bizim ülkemizde böyle belkide tüm dünya da böyle.. Bizim ülkemizdeki sebepleri bence ; -Aile baskısı : Seneler geçtikçe jenerasyonlar ve yaşam tarzları değişiyor. Ebeveynler ise baskılarla onları kendi jenerasyonlarına göre yetiştiriyorlar buda sosyal çevrede onları etkilliyor ve kendi içlerinde çatışmaya neden oluyor. -İşsizlik : Artık ne kadar okul bitirdiğin önemli değil çünkü ekonomik olarak şirketler iyi değil ve Tecrübe ağırlıklı eleman aranıyor. Okul bitirdikten sonra düşük maaşlara iş buluyorsun haliyle bizlere yaptıkları gibi okullarda siz okudunuz beyaz yaka olacaksınız gibi hevesleri veriyorlar ve sonra gerçek yaşamda bu zorlukları gördüklerinde hevesleri kaçıyor ve stres başlıyor. -Eğitim : Dersler sadece kitap ağırlıklı oluyor birden çok farklı konuyu 1 beyine 5 ay içerisinde sokmaya çalışıyorlar ve insanlar sadece okuyor hiç bir şekilde kendini gösteremiyor. Yazılı sınav sistemine göre insanları seçiyorlar ama herkes yazılı sınavda başarılı olmayabilir. İlkokul, Ortaokul-Lise-Üniversite bu dönemlerde çocuklar hep sıfırdan başlıyorlar ve başarılı olamıyorlar. :)
Yazdığınız tüm şeyleri bir kelime altında toplayabiliriz; eğitim.
Bu ülkede yapılabilecek en güzel şey doğru ve kaliteli eğitim, eğitmek. Eğitimden kasıt sadece öğretim değildir onun da altını çizeyim, bıçağı icat etme yeteneğine sahip ama adam kesecek ahlaksızlar yetiştirmek değil derdimiz ahlaklı ve bilge insanlar yetiştirmek.
Her toplumun birçok sorunu için maslowun ihtiyaçlar hiyerarşisine bakmak gerek:)
Temel gereksinimlerimiz karşılanmalı ki hayvandan insana yaklaşalım, düşünmeye başlayıp soyut şeylere değer verebilelim falan filan..
En çok işsizlik çürütüyor gençlerin ömrünü. Sen gel 4 sene öğretmenlik oku sonra Kpssye gir ve baya iyi bir puan al ama atanma derdiyle boğuş. Atanamayan o kadar çok öğretmen var ki şu anda. Okudum ama işimi yapamiyorum diyenlerin gözlerindeki o umutsuzluk bir çürümüşlüktür...
Eğitim sistemi gelecek kaygısı stres çevre baskısı parasızlık okusan bile iş bulamıyorsun falan Hayatımızın en güzel yaşlarını stres kaygı altında geçiriyoruz doğru düzgün mutlu olan kimse yok
Bence başta gelen ilk nedenlerden ailelerin ekonomik sıkıntıları sebebiyle çocuklarına yeterli olanakları sağlayamaması
Çoğu böyle değil ama 10 gencin 7si bu durumu tadarak gençliğini geçiriyor Fikirler ona göre değişiyor kafa yorduğun şeyler değişiyor Okuyan biri boş zamanımda gezeyim araştırayım yerine okuldan çıkıp işe yetişeyim modunda oluyor , :( okuyamayanlar bile var olanaksızlıktan
Aslında bu şeyler bilgisizlikten kaynaklanan şeyler olmalı. Yani bazı farkındalıkların sağlanamaması dır. Bu sebepten dolayı kişi bilmeden ömrünü veya yıllarını heba edebiliyor. Burda is aile ye düşüyor sanırım. Bunlar nedir derseniz her turlu kotu alışkanlıklar edinmesi ve iyi alışkanlıklar edinmemesi , hayata karşı isteksizlik vs boylece zaman boş bir şekilde akar ve herşeyden değerli olan o gençlik heba olabilir neyazıkki...
En başta erkek olmak, toplum baskısı, insan hayatına müdahalenin meşrulaştırılmış olması, işsizlik, zorunlu askerlik, pahalılık, hukuki cinsiyet eşitsizliği, şehirlerin lümpenler tarafından istila edilmiş olması ve en önemlisi de hayatını, gençliğini yaşayamamak.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
1-40-60 yaşında kişilerin (eskilerin) bilgisizliği ve g*tlerinden element uydurup gençlerin hayatlarını zehir etmeleri. 2-Sinsi akrabalar ve akrabalık oyunları :D 3-Eğitim sisteminin b*kluğu. Hele hele kahveden topladıkları hocalar. 4-Üniversite okuyup işsiz kalmak. 5-Vasıfsız yöneticiler. 6-Sistemin b*k olması. 7-İngtagram bağımlılığı yüzünden duygu bozukluğu içine girmek. Herkez benden güzel hayat yaşıyo sanmak ama öyle olmamak.
geçim sıkıntısı ve herkesin etrafında olmaz ise olmaz yalaka insanlar gerek iş çevresinde gerekse eğitim hayatında bu tür mikroorganizmaları sıklık la görürürüz ve bu tür varlıklar nemli havayı severler
Kesinlikle "elalem" olarak adlandırılan illuminatiden tehlikeli kesimdir ömrümü yiyen. Sevgilinle gez laf eder, istediğini giyin laf eder, oku laf eder, siyasi fikrini ifade et laf eder her b*ka karışıp gençliğimi yedi bitirdiler
Sosyal medya bana göre. Bu saydıklarınızın hiçbirisi değil. Aksini iddia eden sosyal medya yaygınlaşmadan önceki aşklara, arkadaşlıklara, evliliklere baksın.
internet. evet gençlerin ömrünü internet çürütüyor. gavur illerinde gördükleri, özellikle nordik denilen yerlerdeki o ahlaksız özgürlüklerlere öyle etkilenip olm biz neden böyle dertsiz tasasız bir hayat yaşamıyoruz severim. ne güzel herkes mutlu özgür istediğini yapıyor söylüyor vs diyerek içlenip depresyona giriyorlar. bu bağlamda internet yasaklansın gençlerimiz daha önemli öğrenmesinler nordic mordic scandinavian kedileri üzülür sonra
Beni en çok yoran şey halkın yozlaşmış olması ve çok kaba olması. Ezilen insanlar bile bir yere gelince kendisi ezmeye başlaması. Nereden geldiğini unutması.
Baskı diyorum. Ne yaşta olursan ol halâ annen baban senin hakkında karar almaya çalışır, seni değiştirmeye çalışırlar. Ve tabiki pis kokulu metrobüsler yer isteyen çirkef insanlar
İşsizlik (yani gelecek kaygısı) , aile baskısı en büyük sıkıntılar bence. Diğerleri (işte sosyal olaylar gibi) bütün ülkelerde var Türkiye için değil sonnuçta.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Evden 11 yaşında ayrıldım Tek başıma yapayalnız 5 farklı şehirde savrulup durdum Ne aile biliyorum ne de yalnızlik dışında hayat... Gençlik neydi nasıldı... Farkında bile olamadim ki Derdimle debelenmekten. ..
Bence en onemlisi toplum baskisi sonra ki de doyumsuzluk
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Sadece gençlerin değil tüm vatandaşların ömrünü çürüten AKP ve Rte dir. Adaletin, Liyakatın, Huzurun ve Demokrasinin olmamasının sebebi 18 yıldır bu ülkeyi bu hale getirenlerdir.
Bu ülkede yaşıyor olmak ömrünün çürümesine yeterde artar. Herşey den fazlasıyla eksik yaşarken bizlerden çok fazla şey istemeleri ayrı bir konu. Gençler hariç herşeye yatırım var bu ülkede.
Gençler hiç çabalıyor mu ki? Gençlere yatırım olmayabilir ama adamın biri Hindistan’dan çıkıp Google CIO’su oluyor ise veya adam meksikadan çıkıp Şirket kuruyorsa bu gençlerin çoğunu cahilliğini gösterir.
Araştırmamış görmemiş olabilirsin Tubitak a giden binlerce gencin binlerce çalışması var tubitak ın önemsemeyip elinin tersiyle ittiği gençlerimiz yurtdışında değer görüyor. Orada burada önemseniyor çalışmaları kendi ülkelerinde değil.
Hem araştırdım hem gördüm Türkiyeden yurtdışına çıkan beyin göçü oldukça az ve azalmaya devam edecektir moda insanı bitirir kapitalizm insanı cahil edip para üstüne süründürür. Ülkede gençlere istediği kadar yatırım yapılsın %90’ı cahil iş insanın kendinde bitiyor. Az önce biriyle tartışıyordum cahil anlamıyor hala tartışıyoruz. Olay bu.
Kendine düşeni yapmıyor mu? 10 saatten fazla çalışıp aylık sadece 2300 tl alan biri daha ne yapabilir? Yıllarca hayalleri için çalışıp heyecandan veya eğitim sisteminin stresli hallerinden dolayı istediği bölümü kazanmayıp yılları giden bir öğrenci kendine düşeni yapmıyor mu? Hepimizi bu zor şartlar altında elimizden geleni yapıyoruz. Sen anca Erdoğan'ın g*tünü yalarsın cahil
@dndlkddkdkdkd bak arkadaşım sen suçlu arıyorsun ben suçlu aramıyorum ben daha iyisini yapabilirdim sende daha iyisini yapabilirdin bahaneler üretme kimsenin yalakalığnı yapmaya ihtiyacım yok.
Parasızlık, iş hayatı cevre toplum bunlar bizi bitiriyor.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Herkesin beleşçi olma çabası ve iyi niyet ve hoşgörüyü suistimal etmesi buna devlette bile dahil (bizim vergilerimizi suistimal edip çarçur ediyo diye).
Batı toplumlarına özentisi, gösteriş merakı, kendini karşı cinse beğendirme çabaları...
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Hiçbir şey! Bunu yapan sadece ve sadece o gençlerin eğitimsiz, bencil ve beleşçi kişilikleridir. Hiç çalışmayıp, fedakarlık yapmayıp her şeyi istemeleridir.
Anlayışsız eş zamlar iş sorunu siyasi partiler vs.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu ülkede bedava yaşayan arsız suriyeli afgan özbek vs uyuz oluyorum bokumu yesinler
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Parasızlık kesinlikle sosyal hiçbir faliyetimiz yok adım atsan para herşeye para. Gençliğimin baharındayım ama ruhum sanki 70 yaşındaymışşsın gibi sıkkın ve bunalmış sanki ölümü bekliyo
aslında parasızlık ya ben lise son öğrenciyim ve 4 kardeşiz asgari alan bir anne baba bu 4 çocuğu nasıl okutsun bu çocuklar illeki arkadaşlarıyla gezip tozmak istiyecekler ve istiyoruz da ama yetmiyor
Herkes egitim sistemi, okul yazmis... bazi insanlar turkiyede okuyabilmek icin herseyini verirler oysa ki... okulunuzun ve egitim sisteminizin kiymetini bilin guzel kardeslerim 😉
Tabikiide borçla birşeyler yapmaya çalışmak.. kimileri işsizlik falan demiş burda ama herkes hiç çalışmadan çok para kazanmanın peşinde geçin bu ayakları çalışmak isteyene iş çookkk herşeyi devletten beklememek lazımm
En İyi Cevaplar