Sana fizyolojik anlatayım madem öyle. İlk olarak üst baldır, diz ve alt baldır kas ve kemiklerinin oran ve yapısı sizden çok farklıdır. %90'lık geniş bir oranda, erkeklerin kasık üst arka baldırdaki yağlanma ve kütle artışı fazladır. Oturulduğu zaman genişler ve konfor sağlanamaz. Yayılmanın buradaki temel amacı iki bacağı birbirine değdirmemektir. İkincisi ise testis ve penisin bu daralmadan dolayı şekil bozukluğu yaşamaması için kimi zaman güdüsel kimi zaman ise bilinçli oluşturulan bir oturuş bozukluğudur. Doğal güdülerin, özellikle insan doğasının, erkekler için sağladığı bu yapılanma evresinde oturmanın zararı özellikle erkekler için tartışılmaz bir seviyededir. Kadınlar yani sizin otururken aldığınız zarar ile erkeklerin aldığı zarar arası uçurumdur. Yine erkek için konuşuyorum, artık özetleyeyim, "Zoe" kavramı yani hayvansal yanımız ya yatma ya da hareket etme eğilimindedir.
pek çok dişi yorumunu okudum ve türk dişisinin hala feminizmi yanlış anladığı kanaatindeyim. belki değişmişlerdir umuduyla okuduğum yorumlar hiçbir zaman şaşmıyor ve erkekleri aşağılama çabasına giren zihniyetler hep ortaya çıkıyor. bakın, erkek değilseniz erkeğin oturuşu hakkında bir deneyime sahip değilseniz, yorum yapmaya hakkınız yok. kaç kere erkek olarak geldin dünyaya? erkeğin bacaklarının yapısı kadınların aksine dışa doğrudur dolayısıyla, yürüyüşü oturuşu duruşu kadınlardan farklıdır. bir erkek yürürken bacakları arasında 15-20 cm boşluk olur kadınlarda bu rakam 5 ila 10 arasında. oturma konusuda aynı şekilde, üremeyi sağlayan uzun bir organı taşıdığımızdan dolayı bacakları birleştirmek onu sıkıştırır ve rahatsız eder. anatomiye karşı gelemezsiniz feminist adı altındaki cinsiyetçi dişiler.
Simdi bir erkek gibi dusunuyorummmmm ve o uzun şey bende olsaydi acikcasi onu öyle slkistirmazdim biz kadınlarda eylesin ciciklerimizi serbest bırakıyoruz sutyenlerimizi çıkararak jsjsjsjjsjsjsjs ama evet Boyle oturanlara uyuzu olurum ben su an ne yasiyorum bilmiyorum sjsjsjsj
Çünkü onların fiziksel yaradılışlarindan ötürü bacakları kapalı oturmak bir yerlerini acıtıyor. Hepsi zevkten böyle oturmuyor yani. Fazla takılmayın ve ötekilestirmeyin böyle şeylere.
@SailorSai ben sana hakaret etmememe rağmen her yorumunda hakaret ettiğin için siliyorum. Kalkıp da hesabın donmasın diye. Yazık çünkü tek eğlence yeriniz burası mahrum kalma
Bir amaç yok aslında. Anatomi olarak erkekler bacakları kapalı oturamazlar. Tabii ki bunun ayarını kaçıranlar var, yok değil ama makul bir açı ile oturulabilir.
Alakası var. @narinbirbey sen yapabiliyorsun diye herkes yapacak diye bir şey yok. Herkes aynı fizyolojik ölçülere sahip değil 😉 Ama dendiği gibi ayarsızlaşma var bu konuda.
@narinbirbey ben aşırı kiloluyum oturamıyorum öyle. kendimi rahatsız hissediyorum. ama metrobüs vs gibi açik alan yerlerde rahatsız hissetsem bile yayılarak oturmam.
@narinbirbey Sen kölesin ondan oturuyorsun, acı çekmekten o kadar zevk alıyorsun ki artık acı çektiğinin farkında bile değilsin. Madem kölesin köleliğin sende kalsın bize de bulaştırmaya çalışma.
@narinbirbey Evet dostum bir tek sen zekisin prim kasmaya çalışma artık tamam ya. Senin yerin var demek ki bacak aranda koy bacaklarını üst üste, yetmezse çevir altına al. Nasıl mutlu oluyorsan artık...
@Lucky-Luke ben öyle oturanları erkek orxspusu olarak görüyorum. Ne alakası var anatomiyle. Yıllar önce erkeklerin anatomisi yoktuda şimdi mı değişti. Edeple ilgili. Aile ile ilgili
ben öyle oturanları erkek orxspusu olarak görüyorum. Ne alakası var anatomiyle. Yıllar önce erkeklerin anatomisi yoktuda şimdi mı değişti. Edeple ilgili. Aile ile ilgili
Edep değil dayı mevzu. Biz de edebimi bozmadan oturuyoruz ama bacaklarını açmadan oturabilmek için de hiçbir şey olmaması lazım arada. Senin de meşrebin buymuş demek ki insanlara oturuşundan ne olduklarını karar verecek hadde sahip olduğunu sanıyorsun. Biz bu fikri savunuyoruz diye bacaklarımızı bir uçtan bir uca açıyor değiliz. Aradakileri sıkıştırmayacak kadar açıyoruz biz de buradaki hanım abla ve Narin oğlan bunu anlamamışlar. Biz de erkeklerin bacaklarının arasının onlardan daha dolu olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Müdahil olman gereken bir olay yok. Bak dalgana...
Aynen aynen bacak aranda 5+1 380 metre kare bir organ taşıyorsun o yüzden kapanmıyor. Bizdeki organ değil zaten. Sitelerde filan yine böyle benimki büyük mesajı vermeye çalış anlıyorum seni ama insan içinde insan olmaya çalış. Yoksa seni çok üzerler.
İnsan içinde senden bin kat daha insanımdır. Tanımadığın bilmediğin insanlar üzerinde hüküm kurmaya çalışıyorsun. Önyargıdan değil egodan. Sen kendine bak narin oğlan. Biz insanlara insanlığımızla nam saldık zaten.
@Lucky-Luke Canım benim ben de erkeğim hatta organım boyumdan dolayı anormal derecede büyük ama oturuyorum hatta bacaklarım uzun olduğu halde. Anatomiden dolayı değil oturamayan veya oturmayan var. Anladınız mı
Bu derecesi ayilik ve okuzluktur.. asiri yayilmadir bu.. yalniz bir nokta atlanmamali.. dar bir ortamda otururken erkeklerin cogu bacaklarini biraz iki yana dogru acma gereksinimi duyar. cunku bacaklarimizin arasinda cinsel organimiz ve testislerimiz var malum. Ve pek cogumuz nispeten dar boxer ve pantolonlar giyiyoruz artik. Ve bu " sıkışma " tarzi bir rahatsizlik veriyor. Bu yuzden iki bacagimizi yapistirip uslu uslu oturmak cogunlukla kendimizi cok rahatsiz hissettirir. Ve bazen otobus gibi ortamda tikis tikis otururken bir kasise bakar kasiklarimiza simsek cakmasi seklinde bir sancinin saplanmasi.. ama tekrar ediyorum. Bu sekilde fotodaki gibi acmak sadece ayiliktir o kadar.
Eğer yer müsaitse, yani etrafında oturuş şeklinden etkilenecek birileri yoksa, rahatlıktır yayılarak oturmak. Bayanda da erkekte de rahatlıktır.
Ama etrafında birileri var, toplu içerisinde isen, kesinlikle art niyettir. Davettir. Etik değildir. Uygun bir oturuş şekli değildir. Sıkı oturunca bir yerler ağrıyormuş. Yok öyle bir şey. Az da olsa oluyor böyle bir şey, ama idare ediyorsun. O kadar da rahatsız etmiyor.
Toplumda Ada pla edepli oturmak lazım. Etrafında etkilenecek kimse yok ise, istediğin gibi oturabilirsin. Ben de yapıyorum. Gerçekten çok rahatlıyorum. Ama birileri varsa toplu oturacaksın.
Tüm bayanlar çiçektir. Susuz bırakırsan ömürler çok sularsan yine ömürler dengeyi sağlama çok güzel bir şey
"Aductor longus" isimli kasın erkeklerde kadınlara göre daha gelişmiş olması ve "pectineus kası" diye bilinen kasık arasında bulunan en derin ve gelişmiş kasın anatomik gelişiminin farklılaşması nedeniyle (kalça leğen kemiği nedeniyle) erkeklerin büyük bir kısmında açık bacak sendromu görülmektedir. Özellikle 12-15 yaş sonrası kas gelişiminin hızlandığı evrede hem hormonel baskı hem de sosyolojik etkileşimler insan erkeğinin bacakları biraz daha açmasına neden olmaktadır. Zira peniste gerçekleşen kasılmalar oturuş poziyonunda erkeği zorlamaktadır.
bazı şeylerin illa bir amacı olması gerekmiyor ki. siz kızlar rahatsızınız bacağınızı birleştirerek oturabiliyorsunuz ama biz oturamıyoruz belli bir süre sonra sıkıntı oluyor. yayılma durumuda tamamen rahatlamak için. Kimseye rahatsızlık vermediği sürece seni neden alakadar ediyor anlamış değilim.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Rahatsızlık verenlerden bahsediyorum ben de. Anlamak zor değil de hepinizde başladı bir muhalefetlik.
Toplum içinde olmayacak bir davranış, çok çirkin bir görüntü oluşturuyor ve bence bu cinsiyet fark etmeksizin, ne bir beyefendiye ne de bir hanımefendiye yakışmaz. İtici ve yakışıksız buluyorum. Kendini bilen insanlar için daha dikkatli davranmalarını rica ederim.
fizyolojik olarak sizden farklıyız, ayarını kaçırmamak koşuluyla tamamen kapatmadan oturmak zorundayız, yoksa kısa vadede ağrı, uzun vadede ise kısırlığa kadar gidiyor olay, ama bunu bizim aptal pembe kezbancıklara anlatamazsın illa görgüsüzlükten dem vururlar, onları dinleme sen...
Aslında sakin kalıp kalmaman kimsenin umrunda değil. Çünkü genelleme yaparak birilerine hakaret içerikli şeyler söylemek, haddin değil. Kimse de sana böyle bir hakkı vermiyo. bir hemcinsim de yorumuna, çok iyi demiş. Onun cahilliğine de sadece üzülebilirim.
Kendimi o tabire dahil etmemle alakası yok. Kaldı ki anlamayacak bir şey de yok. Sen böyle bir tabir kullanamazsın çünkü haddin değil, hakkın değil 😉 Çok açık ve net.
@zhgunay gayet de kullanıyorum, nasıl onlar ''ben kadınım yaa, nasıl olsa benden hesap sorulmaz'' diye bize pervasızca hakaret etmeyi, ya da akıllarına geleni yapmayı hak sayarlarsa, ben de yaparım kimse kusura bakmasın
İyide burada soruyu soran arkadaş sana mı görgüsüz dedi niye üstüne alınıp böyle tepki veriyorsun bütün pembe kezbanlara diye genelliyorsun üstelik.. İsteyen bu durumdan rahatsız olur isteyen olmaz sanane sen niye genelleme yaparak hakaret ediyorsun?
Cunku erkek bacagi kapali olunca rahatsizlik duyuyor arasinda ki organi yuzunden. Ya bacagini ayirir ya bacak bacak ustune atar. Bu sekilde daha rahat hisseder. Lakin! Toplu taşima araclarinda vs bu şekilde rahat oturmak hoş değil. Daha usturuplu oturulmalı.
Bizim iki bacagımızın arasında fazlalık var ya hani sizin gibi rahat oturamıyoruz hani sıkışıyor hani özellikle soğuk kış günlerinde çok rahatsız ediyor hani yoksa bizde pek menmun değiliz daracık yerlerde böyle yayıla yayıla oturmaktan düşüncesiz gizli üye.
Yine insanlar anatomi olarak erkekler bacakları kapalı oturamazlar demişler. Ama şunu bilmelisiniz bacakları 3 metre açmak zorunda değilsiniz kendi ayak boyutunuza göre açtığınızda aslında bu size yeterli fakat erkeklerin düşünce yapısı farklı yok anatomi bilmem ne bize burada boş hikayeler anlatmayın
Çoğu kadın toplum içinde bir erkeğin yanında bacaklarını açarak veya o adamı rahatsız edecek onun bölgesini bilerek aşmaz kilosu fazla olmadığı sürece ama daha geçen gün adam öyle bir yayılmıştı ki kolu kadının karnına geldiği için tartışma çıktı ben hiç bir kadının bir adamın karnına doğru kolunu koyduğunu görmedim ha kadınlardan da haddini aşan var ama erkeklerin sayısı daha yüksek
Özellikle toplu kullanım alanlarında bu tip insanlara ifrit oluyorum. Geçende ekseriyete kadınların beklediği bir hastane bölümünde beklemek durumunda kaldım. Arkadaş oturma var oturma var. Hayvan gibi yayılan adamlar gördüm. Hayır iki laf diyecem o şekilde oturan adamla düzgün de konuşamazsın.
Bilginiz olsun, toplu tasimalarda bu şekilde oturmak hukuken yasaklandı. Böyle it oturusu yapan birini görürseniz uyarın ve hukuki boyutundan da bahsedin
Yayılarak oturma tarzını doğru bulmuyorum. Diğer kişilerin kişilik haklarına saldırı gibi ama farkettiğim biz erkeklerin baldır kası yapıları farklı sanırım çünkü oturduktan sonra eğerki serbest bırakırsan bacakların otomatik olarak açılıyor. Yani benim için geçerli bir durum bu ama bir sebep değil çünkü bacaklarımı açık oturmam. Herhalde öyle oturanların rahatlıklarından olduğunu düşünüyorum. Umarım doğru anlatmışımdır. 🙏
Anatomi likten cikma cool 'um ben ona gore den bozma tipler iste kendinden başka kimseyi düşünmezler özelikle metroda görüyoruz demiyorlar yaslisi kadini çocuğu var. bir cocuk ayni bu sekill oturuyordu yanımda kulaginda kulaklik ole sinirlendim ki ayağına bastim ohh iyi oldu😂
tabi abartanlar var yapmamak lazım yayılmak hos degil.. ben vlla uyardıgım oluyo nadir denk geliyorum bazen öyle seylere.. ama artık daha cok ben şeye denk geliyorum adam kuran acıyo youtubedan sesli dinliyo.. instagramdan sesi acık videilara bakanlar var sesli telefonda konusanlar var böyle kisilerin kafalarinı duvardan duvara vurasım geliyo..😑
Her ne kadar son zamanlarda daha da insanların gözüne batmaya başlamış olsa da aslında bacakları kapatarak oturmak erkek anatomisine uymaz. Rahat oturmak amacıyla erkekler bacaklarını açarlar. Ancak toplu taşımada rahatlıktan çok yayılmak olarak bacaklarını aralayan erkekler eleştiriyi hak ediyorlar.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bazıları neden bilmiyorum gö*tü*nün üstüne oturamiyor miyasıl felanmı var bilmiyorum belzencirinin üstüne oturuyorlar bel zencirinin üstüne oturarak durmak insanın belini yorar agrıtır bazıları yatıyor gibi oturuyor yayılıyor dik oturun saglıklı beliniz agrımaz hemde mubarek gö*tü cıkık gibi oturuyor bazıları rahat diyorlar da okadar abartalak yayılalak oturulmaz insanin icinde
Yani özellikle yapanlar da var galiba ama herkes öyle değildir herhalde. Ben mesela kolay kolay o şekilde oturmam, dediğim gibi genelde bacak bacak üstüne atarım. Ama mesela arabada metroda falan (metronun boş olduğu saatlerde) istemsiz açılıyor bacaklar kapalı tutunca bir sıkıntı basıyor.
İnsanlara temas etmeyecek şekilde hayvan gibi yayılanlardanım. Bacaklarımı birleştirince eklemlerime ağrı giriyor ve normal insanlar gibi oturunca çok yoruluyorum. Fiziksel olarak bir rahatsızlık vermediğim sürece toplumun canı cehenneme.
ben bunu bizzat samimi olduğum erkeklerden birine sordum ve şu cevabı aldım : fizik yapımız gereği kapalı oturamıyoruz, bir yerimiz rahatsız oluyor dedi :D
Psikolojik sebep degil annem, bacak aramizda bereket mizrabi var, sıkistiramazsin, toplarimiz var ezip bukemezsin. Herkes erkeklerin hassas olmasini bekler ama yeri geldiginde gucumuzude gosterebiliriz. Yasasin orkid 😁😁
Bak şimdi bu sebeple oturmamızın tek sebebi taşaklarımızın sıkışıp acı vermesinden dolayı yer varsa yayılarak otururum ama yer yoksa zor zahmet sıkış tepiş oturuyorum o acıyı çekiyoruz işte
bu şekilde toplu taşımada oturanlara sağlam ayar verip yarı yolda inmelerini sağlıyorum... Bu durum tamamen ailesindne ve diğer aile üyelerinden aldığı terbiyeye - ahlâka bağlı bir durum...
Görgüsüzlükten başka bişey değil. Evinde nasıl oturursan otursa parkda kafede vs oturanlara ayar olurum insan değil onlar hatta anneleri doğurmamış sıçmış onları 👍
ben öyle oturanları erkek orxspusu olarak görüyorum. Ne alakası var anatomiyle. Yıllar önce erkeklerin anatomisi yoktuda şimdi mı değişti. Edeple ilgili. Aile ile ilgili
Buradaki çoğu erkeğin çıkışmasının tek bir nedeni var aslında sadece soru biçiminden kaynaklanıyor sanki biraz feminist gibi ayrıca çoğu kadın arkadaşlarımız da bilmeden çok fazla yorum yapmış evet fazla açmak bacakları sorun ama bazen fark edemiyoruz ama sonucunda da çıkışıldıgı zaman çıldırıyoruz sadece bu kısaca emin ol bizde insanları rahatsız etmek istemeyiz ama mecburiyetler var malesef 🤦♂️
biz rahat etmeyi severiz etek giymedimiz için kapatma gibi bir alışkanığımız yok yani frikik vermiyoruz neyinden rahatsız oldunuz se. ksi se. ksi oturuyoruz ;))
çok yayilmamakla beraber rahatlık hissi.. abartan bir kesim var edep dışı ve etik dışıdır. Hanzo olmaya gerek yok ama 2 dizide birbirine değdirip oturmaya da gerek yok
Nasıl rahat ediyosam öyle hareket ederim milletin ne düşündüğü beni hiç alakadar etmez sizide milletin nasıl oturup kalktığı , herkes kendisiyle ilgilenirse hiç bir sorun olmayacağını umuyorum saygıyla bu kavramın pek ilgisi olduğunuda düşünmüyorum.
@Samtgzl benim karşımda bir erkek öyle oturamaz ben rahatsız olurum o kadar o ortamdan da uzaklasirim edep haya başka birşey ben düzgün oturmusum karşımda ki gerim gerilmiş karşımda hiç hoş bir tavır değil ! Bu benim fikrim benim hayatım benim düşüncelerim görüşüme atlayan sensin şimdi uzaklaş!
Amaç önemli değil ama toplum içinde bu şekilde oturulmaz rahat etmek istiyorlarsa gidip evlerinde böyle otursunlar bu oturma tarzı görgü kurallarına aykırı bir kere
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Siz kadınlar ağır beden işçiliği yapmadığınız için bilemezsiniz hem ölmüş kocasının hem ölmüş babasının maaşını alıp göbek atmıyor bu erkekler sizleri ac değil bırakmasın diye alın teriyle para kazanıyorlar ac karnımız doysun diye birde utanmadan etkenlerin oturmalarını kalmalarını eleştiriyorsunuz terbiyenizler.
Biz kadınlar da çalışıyoruz biz de işten çıkıyoruz yorgun oluyoruz neden yayılarak Oturmuyoruz? Çünkü saygı, terbiye diye kavramlar var siz bilmezsiniz bilseydiniz zaten böyle yorum yapmazdınız bir kadının yanında kendinizi toplayın yanında ananız bacınız karınız yok saygılı olmayı bileceksiniz evde gidin nasıl oturuyorsanız oturun bu bizi ilgilendirmez. Önce saygıyı öğrenin
Ne diyorsun yav alflskd işten geliyorum köpek gibi yorulmuşum adam yayılmış oturuyor. Arkadaşlarıyla kahvehaneden geliyor belki. Bu mu sizin terbiyeniz sldlsld
Oo yorum yapan cahil! Konuyu nerden nereye aldın. Onlar ayrı goruyoruz dısarda kı onsnaların hal ve hareketlerini, yayıla yayıla ayı gıbı oturmanın anlami yok hem calısıyorsnz diye dagda duran ayılar gıbı oturmanında hıc anlamı yok!
En İyi Cevaplar