Öncelikle şunu söylemeliyim ki ailemi gerçekten seviyorum. Yani amacım gerçek ailemi arayıp onlarla yaşamak, onlara anne baba demek falan değil. Ama örneğin doktora gidiyorum ailenizde bu hastalık var mı diyolar evet hayır diyemiyorum çünkü bilmiyorum. Kim olduklarını nereden geldiklerini hastalıklarını vs bilmek istiyorum sadece. Aileme ayıp olur mu ondan emin değilim, yanlış düşünürler mi sizce?
Cevabın nedir?
+1 yılBüyük bir hayal kırıklığı yaşıyabilirsin evet onlar senın en doğal hakkın ama arama hiçbi anne neolursa olsun evladını bırakmamalı onun için savaşmalı sosyal hizmetlerdeki cocukların annelerinin hiçbirinin vicdanı yok insan dışı varlıklar sen simdiki aileni sev analık doğurmakla olmuyor bakıp büyütmekle oluyor herangi bir sorun varsa bana özelden dm atabilirsin bu konnuyu ben bizzat yaşadım
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılSeni anlayışla karşılayacaklarını düşünüyorum. Zaten onlara karşı olan sevgini biliyolardır. Ama senin birde biyolojik gerçeğin var. Merak etmek, merakını gidermek en doğal hakkın.
12 Yorumla
Soran+1 yılAynen zaten dediğim gibi amacım gidip onlarla aile olmak da değil ama bilemedim ailem yanlış düşünür mü diye. Çok teşekkürler
- +1 yıl
Bence konuş mevcut ailenle. Güzel şekilde izah edersen anlayışla karşılayıp sana yardımcı olacaklarına eminim.
Gizli Üye(30-35)+1 yılkendini ailenin yerine koy. Sen evlatlık alsan bir çocuğu büyütsen okullara göndersen harçılığını koysan ve sana deseki ben ailem olarak sizi seviyorum ama gerçek ailemi aramak istiyorum dese sen ne hissederdin. Demezmiydin içinden biz zaten senin gerçek aileniz. Şu zamana kadar sahtemiydi diye. Söylemeden arasan ihanet eder gibi olur haklarına girersin.
48 Yorumla
Soran+1 yıldemezdim çünkü ailemi bulsam bile gidip onlara anne baba demeyeceğimi onlarla yaşamayacağımı biliyorlar
Cevap sahibi+1 yılbulmak istediğin kişiler senin ailen annen baban olan kişiler değil ki. Olmayan birşeyi aramamalısın. Bulmak isteselerdi onlar seni bulurdu zaten.
Soran+1 yılhala bulmak isteselerdi diyorsunuz da benim derdim onların ailem olması değil. anlatamadım kendimi :)
Cevap sahibi+1 yıldiyelim ki buldun seni almak istiyorlar bizimle olacaksın diyorlar ne yaparsın varsayım üzerine konuşalım
Cevap sahibi+1 yılböyle bulduğun kişiler ağlıyor sana filan
Soran+1 yılbenim ailem belli. 26 yaşındayım başkasının evine gidip sıfırdan başlayacak halim yok bu yaştan sonra
Cevap sahibi+1 yılAnladım helal olsun Allah yolunu açık etsin güzel insan
Birde şöyle düşün seni daha küçükken terk edip gidenler bunca zaman düşünmemişler sen şimdi eğer ki onları bulursan bu sefer kurtulmak istediğin zaman onlar seni bırakmaz eğer ki seni alip büyüten aile maddi durumu iyi ise seni zora sokabilirler o yüzden uzak dur derim
12 Yorumla
Soran+1 yılbeni bırakmaz diye bir şey yok, 26 yaşında insanım eve bağlayacak değiller ya
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
66Cevap
Seni bırakmışlar umurlarinda değilsin olsaydın eğer onlar seni alamasa bile bulurdu pişman olursun hiç arama
52 Yorumla
Soran+1 yılumurlarında olduğumu düşünmüyorum ki zaten?
Gerçek anne babamı aramak istiyorum kelimesi onları incitebilir, siz benim gerçek anne babam değilsiniz dermiş gibi algılanabilir (evet gerçek değiller ama onları gerçek ailen yerine koymadığını düşünürler falan filan) demem o ki biyolojik ailem dersen daha ince olur
10 Yorumla
+1 yılAilenle durumu anlat biyolojik ailenle tanismak isteedigini söyle onlar anlayisli insanlar ise onay vereceklerdir ki bu en dogal hakkin ama korkabilirlerde acaba onlari terk edermisin diye bunlari konusmadan yasamadan bilemezsin icinden geldigi gibi davran ama sana sunu söylemek isterim biyolojik aileni buldugunda isler umdugun gibi gitmeyebilir duygularina hakim olabileceksen onlarla tanismanda bir sakinca yok
10 YorumlaMüge anlı programı çok yardımcı olur size bu konuda aramak istiyorsanız tavsiye ederim şimdiki sizi büyüten aileniz de Eminim ki anlayışla karşılayacaktır
24 Yorumla
Soran+1 yılyok ya oraya gidip malzeme olamam hiç :) bildiğim kadarıyla evlatlık olan kişi talep ederse bilgiler veriliyor aslında
- +1 yıl
Valla ben programların yalancıyım hanımefendi ama yardımcı olacaklardır malzeme olmak ile alakasızıyla bunun insanlar başvurup 25-30 yıl sonra ailelerine kavuşuyor. Suç işlemiyorsunuz ki kendinize güveniniz veya cesaretiniz yoksa kalkışmayın o halde bu şekilde yaşamınızı sürdürün
Soran+1 yılGüven ve cesaretle alakalı bir şey değil, kendi başıma bulabilmem için kanunlar yasa koymuş niye gidip milyonlarla kişinin önünde yapayım ki bunu? Güven değil ahmaklık olur
+1 yılBı kere evlatligim diye düşünme aslında onlar seni büyüttü buyutendir gerçek anne baba..
Bu karar sana kalmis bir şey ama ben evlatlık bir ailede olsaydım hiç aramazdim.. Seni istememiş bir aile var bulmak ısteyen senı bulur zaten..14 Yorumla
Soran+1 yılben de onları istemiyorum ki, anlattım detayda
- +1 yıl
Gördüm. Yazıyı bnde dıyorum. Arama çabasına girme..
Soran+1 yılBen anne babamı gerçek anne baba olarak kabul ediyorum zaten. Ama biyoloji başka şey söylüyor. Genetiğimde hastalık var mı bir hastalığa yatkın mıyım onu bile bilmiyorum ki
- +1 yıl
Tabıki bilmek. Senın hakkin bu benım. Sadece şahsi fikrim. Her sey ve kararlar sana ait gönlün ne dıyosa onda ilerle
Gizli Üye(36-45)+1 yılDoktora gidiyorum...
Vay be...
Ne çok acı var kapalı kapılar ardında
Kimsenin bilmediği...
Bilemeyecegi...
Bu soruyu soran doktorun hiç aklıba dahi gelmeyen bir acı...
Gözlerim yaşardı geç gece
Ağlatma beni diyemeden süzüldü yaşlar 😢😢😢10 Yorumla
+1 yılŞuanki Ailenizde evlatlık olduğunuzu öğrenmeniz nasıl oldu ?
Kendilerimi söylediler yoksa siz çeşitli yollarla mı öğrendiniz ?12 Yorumla
Soran+1 yılKendileri söylediler ilkokula başlarken :)
- +1 yıl
Kendileri söyledikleri için bir gün mutlaka böyle bir talebiniz olacağını da düşünmüş olmalılar.
Onları incitmeyecek şekilde merakınızı paylaşın
Herseyin olduğu gibi devam edeceğini fakat gerçek anne ve babanızıda görmek istediğinizi söyleyin
Eminim anlayışla karşılayacaklardır 😉
Bence durumu uygun bir dille kendilerinide incitmeden görüşün. Herkes gerçeği asılolanı bilme hakkı vardır bu hayatta. Ama bunu özlem duyduğun için yapma..
12 Yorumla
Soran+1 yılyok o yüzden yapmıyorum çünkü duymuyorum :) küçüklüğümden beri biliyorum zaten okula başladığımda bana söylemişlerdi, aileme de çok düşkün biriyim başka bir aileye özlem duyacak kadar bile inançsızlığım yok aileme karşı
Bu saatten sonra bulsan ne olacakki ne degisecek boşver bilmeyiver gercek ailende ne hastalik var önüne bak gecmisine değil
28 Yorumla
Soran+1 yıltıp alemini çürüttünüz, tebrikler.
Soran+1 yılgidip anne baba diyip boyunlarına atlamayacağım. Biyolojik anne babalık önemli değil elbette ama bir doktora gitseniz ailenizde şu hastalıktan var mı diyor.
Soran+1 yılAynen, genetiğinde olması sebebiyle 2 kat artan şizofreni, kanser gibi hastalıklarla da doktoru tatmin ederim. Teşekkürler.
Soran+1 yılsaçmalama değil bu, tıp. Bilmem bilir misiniz ama bilim denen şey vardır hani?
Seni bugüne kadar hiç arayıp sormamışlarsa bence hiç gerek yok
50 Yorumlaİstediğini yapmakta özgürsün ama o aileyi görüpte ilk başta uzak durup sonrasında yakınlaşırsan ki genellikle böyle olur -hele bir de seni gerçekten sevdiklerini isteyerek bırakladıklarını felan söylerlerse daha çok bağlanırsın- bu yüzden o gittiğin doktorlara da durumunu anlatırsan gerekli tetkikleri yaparlar bu soruyu sormalarına da gerek kalmaz. (Bu sadaca benim fikrimdi önemsersin ya da önemsemezsin sana kalmış bu.) 😊
10 YorumlaBilmek tabiki hakkin ailenin pek bişey diyeceğini sanmıyorum fakat hayal kırıklığına uğrayabilirsin gerçek ailen belki umdugun gibi olmayabilir kendini bunlara hazirlaman gerekir
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvlatlık verilmiş isen nereden bulacaksın. Çok uğraşman lazım. Doğduğun hastane kayıtlarından gerçek kim ona bakmak lazım.
12 Yorumla
Soran+1 yıl"Evlat edinme ile ilgili kayıtlar, belgeler ve bilgiler mahkeme kararı olmadıkça veya evlatlık istemedikçe hiçbir şekilde açıklanamaz." bildiğim kadarıyla bu şekil bir bilgi var.
Cevap sahibi+1 yılYurt kaydın varsa ulaşırsın. Ki zaten sen isteyebiliyorsun bu kayıtları mahkeme kararı değil herşey bir tanıdık bulup bile baktırabilirsin ama gerek var mı yok. Dünyan alt üst olacak onları bulunca çünkü
+1 yılZerre kadar vicdanın varsa arayıp sormazsın. Sadece bilgileri al uzaklaş
UNUTMA!!!
Onlar seni sokağa atıp, hayata 5-0 geride başlamana sebep oldular.10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 445 cevap paylaştı.
+1 yılBence arastir bir ömür bu soruyla yaşanmaz bende aklımda bu kadar önemli bir soruyla yaşamak istemem onları öğrenmen seni büyüten ailene bir haksızlık değil
10 Yorumla Ne gerek var senin ne yasadigini neden onlarin bu sekil oldugunu bilmiyorum bilmekte istemem kafan karisir ben olsam suanki oldugum hayatima devam ederim hayat benim hayatim
10 Yorumla
+1 yılBence araştır insanın içinde acaba kalmıcak hem yerinde olsam bende arardım. Eğer o ailede olmayıp kendi ailenle olsan kaderin nasıl olurdu? Nasıl bir hayatın olurdu? Bu soruların peşine düşebilirsin.
20 Yorumla
+1 yılSadece biyolojik olarak lazım olduklarını söyle sağlık açısından bilmen gerektiğini anlatırsan yanlış anlayacaklarını sanmıyorum
20 YorumlaGit bul , ve neden de? Sorgulamak seninde hakkin arastirmak bulmak v. s tabikide nereye ait oldugunu ögrenmek , bilmek senin en dogal hakkin , ve bu hakki kimse senin elinden alamaz.
22 Yorumla
Soran+1 yılvalla inanır mısın neden olduğunu hiç merak etmiyorum :) kendince bir nedenleri varmış ki vermişlerdir, orası ilgilendirmiyor beni ama merak ettiğim daha biyolojik şeyler
Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. yüzyüze görüşmesen de uzaktan bi' bak tanı derim bu merakla yaşanmaz gibi gibi
30 Yorumla
+1 yılHayır, yanlış düşünemezler. Bu senin en doğal hakkın. Kimse karışamaz.
30 YorumlaDoğurmakla ana baba olunmaz
her doğuran ana da olmaz
ben olsam umrumda olmazdılar çok hayrlı olsalar dı seni vermezler di10 Yorumla
+1 yılBu düşünceni onlar ile de paylaş. Ve ne olursa olsun seni büyüten bakan ailenden vazgeçme. Doğurmak ile anne olunmaz.
10 Yorumla
+1 yılGizlice araştır kim olduklarını bul kötü biri çıkma ihtimali de var sonuçta ama içinde ukde kalır onlarla konuşmasan bile bir kere gör 🙏
10 Yorumla
+1 yılHayatını daha karmaşık ve zor hale getirirsin. Bence aramaman daha doğrudur. Çok seviyorlarsa onlar seni arasın.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 370 cevap paylaştı.
+1 yılBulundugun ailenin kıymetini bil ilerde bul boş ver şimdi
10 Yorumla
+1 yılYani arar bulursun tanışırsın.. bunda ayıp olan bir şey yok.
10 YorumlaSeni neden evlatlık vermişler onu öğren ziktret tıp ı
10 Yorumla
+1 yılAilenin Ben problem yaşıyacağını düşünmüyorum bence sağlık açısından önemli ve bul derim
10 Yorumlaeğer durumu güzel bir dille açıklarsan olabilir tabi
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 652 cevap paylaştı. Anne ya da baba olmak illa ki biyolojik bağlılık gerektirmez. Genetik hastalık şüphen var ise herhangi bir hastanede tabi fırsatını bulduğunda genel bir kontrol yaparsın. Bence düzenini bozma.
10 Yorumla
+1 yılKalbinizden geçen neyse onu yapın araştırmak istiyorsanızda bunu sizi yetiştiren ailenizle karşılıklı oturup konuşun sizi anlayacaklardır bunda yanlış bişey yok..
10 Yorumla
+1 yılAyıp olmaz bence hem çıkıp hesap sorarsın hem. ogrenmis olursun. Herkes merak eder
10 Yorumla
+1 yılEvet..
Gerçek ailenle yaşamalısın hatta..
Evlatlık olmak, diğer ailenle olan namahremi kaldırmaz.. Baba dediğin adam öz olmadığı için sana namahremdir..
Onun erkek çocuğu da varsa kardeşin değil yine namahremin olur.. Her günün günah sayılabilir..
İslamda evlatlık reddedilir..
#Vesselam09 Yorumla
Soran+1 yılbeni bebekken kapının önüne atan aileyle yaşamamı öneriyor yani islam öyle mi, vov mükemmelmiş
- +1 yıl
Beraber yaşama..
Ama diğer ailenle de yaşayamazsın..
İnancın varsa tabi..
Soran+1 yılBenim inancım Allah'a. Beni bebekliğimden beri en güzel şekilde büyüten anne babamı haram kılan dine değil.
- +1 yıl
Başta hata yapılmış?
Hata islamın olabilir mi?
Ailenin de bilgisi olsaydı evlatlık edinmezdi..
Soran+1 yılAynen sokağa atılmış bebeği sokakta bırakırdı senin dinin. Haram çünkü diğeri :)
- +1 yıl
Yav he he
Soran+1 yıle kendin diyorsun? ailen bilseydi almazdı diyorsun. peki ne yapılmalı bırakılan çocuklar açıklar mısın dini çok bütün bir insan olarak?
- +1 yıl
Devlet var.. Yurtlarda yetiştirir..
Evlatlık edinmek isteyen aile, seni buluğ çağına kadar yetiştirebilir ama senden kopmak zor olacağı için yurtta kalırken senin bakımını üstlenebilirler çok büyük sevabı var..
Evde yetiştirseler namahremlik kurallarını uygulamak zorundalar.. O da hem sana hem aileye eziyet olur..
Soran+1 yılYurtlarda yaşanan tacizleri bilmiyor olman çok acı. Neyse teşekkürler.
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok haklısın ama bunu uygun dille paylaş veya gizli yapmaya çalış laf alarak ama gerçekten bulmak için müge anlı ya git hemen bulunur
10 Yorumlabence bu senin hakkın ve sana saygı duyacaklardır. ve gerçekten sende söylemişsin bak sağlıkla ilgili durumlarda lazım olabilir. Sonuç olarak şuanki aileni bırakmayacaksın ve onları seviyorsun onlarda eminim farkındadır bunun:)
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı. ailenle bunu konuş önce sonra gereken neyse yaparsın
10 Yorumla
+1 yılBulsam napican iyi bişey olsalar ortada birakmazlar seni
15 Yorumla
Soran+1 yıldetayı okusaydınız anlardınız :)
- +1 yıl
Senin azından dinleyip yardimci olmak için yaDim
Soran+1 yılyazdığım soruyu yazmadan bana yardımcı nasıl olmayı planlıyorsunuz?
- +1 yıl
Bak. ogrenmek. en. dogal. hakkin ama tanışır tanismaz şu hastalığının bu hastalığının var mı diyemiyorum sorcan
- +1 yıl
Ciddi bir raatsizlinizmi var
Aile & Toplum konusunda 347 cevap paylaştı. Yanlış düşünecek bir şey yok senin yerinde kim olsa gerçek anne babasını merak eder
10 YorumlaBence bul tabiki kimmış bir bak belki durumlari yoktu belki aci bir aile tablosu vardi ozamanlar onlarda seni merak ediyorlardir
10 Yorumlaevet aramalısın yüzleşmen lazım seni neden bıraktıklarını öğrenmen lazım çık müge anlıya bul
10 Yorumla
+1 yılHic karistirma bence karistircikca canin yanabilir iki taraf arasinda kalirsin bosver
10 Yorumla
+1 yılbence araştırmalısın..
ben olsam öyle yapardım..10 YorumlaEğer mutluysan arama derim , hem ailen üzülür sana yetemediklerini düşünürler hem kendin yıpranırsın
10 Yorumla
+1 yılCanım herkes kökünü bulmalı ve bilmeli. Bu senin doğal bir isteğin. Ruhsal bir şey bu.
11 Yorumla
+1 yılBiyolojik aileni tanıman senin hakkın sonuçta saygı duyarlar
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBence hiç bulaşma belki bulunca hayatın altüst olacak
10 Yorumla Aile & Toplum konusunda 956 cevap paylaştı. İstemesende arayacaksin zsten
14 Yorumla
Soran+1 yılneden
Soran+1 yıl26 yaşındayım, öyle bir söylüyosun ki sanki yaşım 10 :) 6 yaşımdan beri biliyorum zaten.
Sizi yetiştiren aileyi üzersiniz bence.
12 Yorumla
Soran+1 yılöyle mi dersiniz? peki neden ama yani dediğim gibi gidip onlarla aile kurma hayalim yok sadece kim olduklarını hastalıklarını kökenlerini bilmek istiyorum
Gizli Üye(36-45)+1 yılSeni bugünlere getirenler, senin gerçek ailen. Biyolojik ailesinden pişman olmuş bir sürü insan var. Boşver hayatına bak.
11 Yorumla
+1 yılbosver onlarisen suanki ailene aile de baba anne de kardeslerimdir de
10 Yorumla
+1 yılBence arama. Ne lüzumu var ki
20 Yorumla
+1 yılMutluysan mutluluğunu bozarsın ancak
20 YorumlaMerak ederim ben arardım bilmek isterdim onları
20 YorumlaAra kardeş ama bulunca bu ailene sırt çevirme.
10 Yorumla
+1 yılSeni terk edip gitmişler mi?
10 YorumlaHiç kafanı bulandırma bence boşver
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 471 cevap paylaştı.
+1 yılDüşünürler ama bir yandan da hakkın sne bilirisn
10 Yorumla Belki bulacaklarin seni yaralayabilir
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılBilmesen ne olacak boşver.
10 Yorumla - Devamını Gör (43)
Devamını Gör(88)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği