Adanalıyım ve Türkiyede çok fazla şehir gezdim; İzmir, Muğla, Aydın, Ç. Kale gibi Batı şehirlerinde Adanalıyım dediğimde insanların yüzlerinde oluşan o yüz ifadesi aklımdan çıkmıyor ve her ne kadar Adanalıların umrunda olmasa da benim umrumda! Bu şehirde cinayet oranı çok fazlaysa bunun tek sebebi var o da Adana Adliyesinin katillere yeterli cezayı vermemesi. Ve polis görevini yapmıyorsa sorumluluk halka düşer; bu demek oluyor ki katil her zaman haksız değildir.
Buna ek olarak genel kültürünüzü gözden geçirin derim, Adanada sandığınızın aksine merkezde olmasa dahi aşağı ilçelerinde deniz var ve bu lanet şehir AKDENİZ BÖLGESİNDE YER ALIYOR!
İyi şeyler
Nötr
Kötü şeyler
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Adanalılara karşı bu önyargının sebebi ne? Adana denince aklınıza ne geliyor?
Adana hakkında kimsenin kötü düşencrye sahip oldugunu düşünmüyorum düşünenleri de hiç umursamıyorum onlar da onların kültürsüzlüğüdür. bilgili insanların neyin, nasıl oldugunu bilenlerdir diğer insanların ne düşündügü umrumda değil saydıgn şehirlerin birçoğu adana'dan aşağı seviye sehhirler nufüsu, mutfagı, insanı, etkinligi, kültürü ile çok üst seviyede adana Türkiye'nin en önemli 10 şehrinden biridir. Birçok avrupa ülkesi gezdim ve türkiye'yi nasıl bildiklerini tahmin bile edemezsin.. ama biraz çıtayı yükseltip öyle arastırma yaptıgında gercek türkşye'yi dinlemeye baslıyosun beni tanıyınca türk insanı gercekten böyle mi diyorlardı. Siz karanlık oldu mu dısarı çıkabilşyor musunuz, kadınlar tek basına araba sürebiliyor mu dediler bana? Sen de bunu adana'ya vur anla kıyaslamayı. Bunla ilgili çok atasözü, deyim de var adın çıkmış 9'a inmez 8'e. Adın çıkacagına canın çıksın gibi. Adana'ya böyle yorum yapanlar gelip gördügünde utanırlar zaten gercegi biz bilşyoruz. Ayrıca adliye konusunda bizim adliyemiz biraz şansız her olan olay direk medya'ya sızdırılıyor bizim insanımız türkşye'nin en candan en samimi insanıdır her şehirde cono vardır kötü mahalle vardır bunu da unutmayın.
Hep söylerim. Yurt dışında Turkiye'ye karşı nasıl bir önyargı varsa, nasıl Türk = Arap olarak biliniyorsa, Turkiye'de de Adana'ya karşı aynı önyargı mevcut. Her Adanalıyım dememde, elin Anteplisi, doğulusu bile ırkçılık yapıyor. Aaa hiç benzemiyorsun, kibarsın, pek esmer değilsin, tipin iyi vs.
İnsan vücudunu oluşturan elementleri yazıyorum. Oksijen %65 Karbon %18 Hidrojen %10 Nitrojen %3 Kalsiyum %1,4 Fosfor %1,1
Ben bunların yanında bazılarının sadece saf "önyargı"dan oluştuklarını düşünüyorum. Kırılamaz aşılamaz bir duvardır bu. Kimseyi memleketine, ırkına göre asla yargılamam yargılayandan da zerre hazzetmem. Atalarım Yunanistan'dan geldiği zaman türlü türlü ayrıştırılmalara ötekileştirmelere maruz kalmışlar. Sürekli Rum tohumları, gavurlar diye dışlanmışlar babam anlatırdı. İnsan olduğu için benimsemelisiniz herkesi farklılıklarını göz önüne alarak. Tanımadan önyargı yapmak pire için yorgan yakmak gibi bir şey. Tasvip etmiyorum.
Adanayla ilgili tek anım var. Kahramanmaraştan Adana havalimanına ulaşmak için yaptığım yolculukta miğdem bulanmaya başlamış, başım dönüyorken havalimanında revire gittim ve suratsız bir hemşireyle karşılaştım. Oturduğum halde bile neden başımın döndüğünü anlamaya çalışan ben, doktorun “hastaneye gittiniz mi” sorusuna “hayır” diye cevap verince ağzını büzüp “buraya gelirsiniz ama” yorumunu yapan kart karıyı unutamıyorum nedense.
Adananın kötü oldugunu düşünmüyorum adanayla ilgili kötüşey pek duymadım bilmiyorum adanayla ilgili hic bir fikrim yok insanlar şehirlere cok önem veriyor nedense bazi insanlar adanalılari sevmiyor diyorsun bazi insanlar da bana göre benim memleketimi sevmiyorlar afyonlulara lanet okuyor cogu cok hakaret edenler oluyor afyonluyum kim ne derse desin memleketimi seviyorum.
Bu konu hakkında bildigim tek şey suç oranının fazla oldugu ve bir mahalleleri oldugu ve orayı yönetip her isteyen giremiyor elini kolunu sallayarak girenlerede artık ne yapıyorlar bilemiyorum bu demek oluyorki onlar bu şekilde yetiştigi sürece her zaman devam eder tek çare vardır oda devletin bu durumu düzeltmesi gerekli bilgim bu kadar belki daha başka seyler vardır?
Albert einstein'ın dediği gibi insanların önyargılarını parçalamak atomu parçalamaktan daha zordur insan türünün kendisine olan en büyük zayıf noktalarından bir tanesi gene kendi kendisine karşı olan savaşıdır Adana Türkiye'nin en nadide şehirlerinden bir tanesidir Adalet sosyal düzen ahlaki ve politik sorumluluk noktasında şayet problemli bir bölge olarak gösteriliyorsa bu da ülkeyi yönetenlerin sorunudur oranın sorunu değil
Adana da ablamlar bir süre yaşadı kardeşim orada okudu Bende birkaç defa gittim Bir ön yargım yok elbet ama insanları birazcık fazla çekilmez olabiliyorlar.. Hele gele o satıcılar.. otagardaki.. Ancak Tanıdığım bir kaç adanalı da çok candan çok saygılıydı Hepsi bir değil
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
O satıcılar Suriyeli Türk değil. Adana Suriyeye yakın olduğu için Adanada diğer şehirlere göre çok daha fazla Suriyeli var
Adanalılar hepsi öyle diyor kozan için ama ben çok seviyorum orada yaşayan arkadaşlarımı adanaya hiç gelmedim en çok merak ettiğim şehir insanlarınız çok iyi dışarıda tanıştıklarım. Bir gün muhakkak gelip görücem orayı
Sen haberleri izlemiyosun heralde hergun habere cikmasinin sebebi yok heralde yargiyi kendiniz dagitiyosunuz kaybi ordan yasiyosunuz Şu an sende bile bir atar gider var ki cogunuzda var bizim boluktede vardi bitane ne kavgasi ne hirsizligi eksik oluyodu dayak ceza farketmiyodu cunku oyle gormus
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Her şehirde iyi insan da var kötü insan da var. Sen kötü olanla karşılaşmışsın, senin adına üzüldüm
Adana hakkında hep bir önyargı var ama şu bir gerçek ki bir genelleme yapıp herkesi aynı kefede tutmak akıllıca değildir; bir elin her parmağı aynı olmayıp, beş parmağın beşi de bir değildir. Adana’lı veya Urfa’lı, İzmir’ veya İstanbul’lu diye genelleme yapmaya gerek yok bence.
Bende adananaliyim ve burada yasiyorum öyle disaridan görüldügü gibi bir yer değil dünyada Venedikten sonra Adana 2. sirada tabiki gerekli özen gösterilmedigi icin oda. Ha gelelim şuna evet Türkiyenin en tehlikeli Mahalleleri burada
2
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Polisler görevini yapsın o zaman da halk kendi hakkını silahla bıçakla aramak zorunda kalmasın
Mersinde dogdum adanaya gidip geldim adanayı hep kütü yönlerini gösterip bir algı oluşturdular malesef ama adananın o kadar muhteşem insanları yardımsever misafirperverlikleri var güzel yerleri var yemekleri var
Ben Adana dakı hakimlerin yeterlı cezayı vermemesı kısmına katıkmıyorum kanun ülkenın her yerındr aynıdır ve oyle uygılammalı adaletı n uygulanmasında yetersızlık var dıyeılırsin buna eyvallah ama burada herkes taşın altına elini koymalı suclu hıc bır zaman haklı olamaz
Bu işi biraz da popüler kültür destekliyor sanırım. 01, ramo, bir zamanlar çukurova gibi dizilerin konularını/işlediklerini ve lokasyonunu incelersen ne demek istediğimi anlarsın.
Benim bir ön yargım yok, çok da gitmiş gelmişimdir Adana'ya.
orhan kemal gelir aklima vukuat var, hanımın çiftliği yaşar kemal gelir Yilmaz Guney gelir. Ben diyarbakırliyim. Benim şehrim adi duyulanca terör geliyor akla. bende o sehirleri gezdim dolaştım. O şehirlerin bakış açıklarında sorun var bence. Güzel yer adana belki hiç gitmedim. Ceyhanda bulundum iş gezim sırasında bir gece orada konakladık. Velhasıl ben doğayı dünyayı şehirleri severim. İnsan severim. ama gelişmiş insan severim. Zihni ve kalbi o.. pu olanı sevmem
Bu adana Hırsızlık yarışmasının düzenlendiği köpeklere kediyi parçalatıp neden böyle birşey yaptınız diye soran muhabire ben seni öldürsem bile üzülmem kedi ölmüş onamı üzülrceğim diye konuşulan adana mı?
Biraz araştır görürsün. Kimseye karşı önyargılı değilim hatta Adanalı sevdiğim kişilerde var lakin onlar istisnai durumlar. Ve istisnalar kaideyide bozmaz
Adana'ya gittiğinizde her tür insanı bulabiliyorsunuz. İnsanlar biraz sıkıntılı da olsa şehir işte gezilecek bir şey şehir olduğunu da düşünmüyorum. Bu arada Osmaniye'de yaşıyorum Adana'ya çok fazla gittim
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Osmaniyede de gezilecek hiçbir yer yok. Kupkuru bir şehir
Evet. Çetinkaya’nın yanında. Kavga ettiği adamın önce ayaklarına 5-6 el ateş etti, sonra da yerde sürünerek kaçarken gitti kafasına iki tane daha sıktı. Gece saat 1. Gözümün önünde oldu
Orda şunu demeye çalıştım: Adanada hakimler ve adliyeler katillere hatırı sayılır şekilde ceza vermiyorlar ve polisler mafya çeteleriyle, katillerle uğraşmaya korktuğu için geri adım atıyor. bu durumda biz adanalılar kendi hakkınızı kendimiz savunmak zorunda kalıyoruz çünkü devlet sorumluluğunu yerine getirmiyor, görev biz halka düşüyor.
En İyi Cevaplar