İnsanlar birbirini eleştirdiği için böyle olduk. Halbuki ne güzeldik eskiden. Ben ilkokuldayken, köyden gelen tek bendim sınıfta. Ailemin maddi durumu iyi değildi ve ayakkabılarım eski püsküydü. Kışlık ayakkabım yoktu. 1 gün bile sınıf arkadaşlarım alay etmedi veya hor görerek dışlamadı.
Şekilcilige karşıyım ama olay bir kelime ile ifade edildiği kadar basit değil. Çoğu zaman o şekiller özü yansıtıyor ve öze uygun olmadığı sonucu çıkıyor.
oy oy oy ne kadar güzel çocuklar. :) o gözlere bak Allah'ım. bu şekilcilik hep vardı sadece yapan sayısı çoğaldı maalesef. bununla ilgili bence yazmıştım ama bulamadım.
Çünkü herkes dış görünüşe göre davranıyor, ben dış görünüşün bakımlılığına temizliğine dikkat ederim, ama sırf birisi şişman ve ya tipi kıyafeti kötü diye yargılayıp aşağılamam, maalesef bir çoğu kişi kötü davranıyor
güzelim teknoloji, sosyal medyanın bu kadar ön plana geçmesiyle geldik. herkes giyinip süslenip püslenip kamera karşısına geçiyor kim doğal haliyle ev kıyafetleri ile görücüye çıkyor bu ortamlarda. herkes bu yzüden şekilci oldu bence
Hımm. Konuyu farklı algıladın. Ya da ben anlatmadım. Ben anlatmadım ise kusur bende affola. Benim burada demek istediğim daha çok karakter.. Dışını ne kadar süslese de içi ;yani karakteri, ahlakı beş para etmezler var demek istedim.
Tşkler. Tabiki kimseyi kıyafetine göre yargılamak gerekir. İçine bakmak gerekir. Nasıl ki çoğumuz dışına bakarak seviyorsan, çoğumuz da dışına bakarak yargılıyoruz.
En İyi Cevaplar