arkadaşlar ailem öz değil ve babam çok aşırı üzerime geliyor 18 yaşındayım lise sondayım ve abartısız her gün okula geliyor 3 saat hocalarla oturup gidiyor, evimiz geniş olmasına rağmen benimle aynı odada kalıyor bir an olsun yanımdan ayrılmıyor, başım falan ağrısa nden ağrıyor diye bağırıyor, kız arkadaşlarımla konuşmamı bile yasakladı telefonumun her ay dökümanını çıkartıyor müzik dnlememe bile kızıyor sürekli bağırıyor, bir arkadaşımla konuşsam neden konuşuyorsun diyor servisle okula gidiyorum servisi 2 dk beklerken bile test çöz diyor gecenin bir yarısı uyandırıp zprla tast çözdürüyor gece geç saatlere kadar uyutmuyor zorla ders çalıştırıyor beni okulda dersanede takip ettiriyor ben evde yokken giysilerimi kitaplarımı flan karıştırıyor verdiği harçlığı nerede harcadığımı tek tek hergün rapor ediyorum arada söylediğim esneflara soruyor buradan alışveriş yaptı mı diye. her gün okula dersaneye geliyor beni resmen boğuyor ve babam böyle yaptıkça ben üni den soğudum ve okumak istemiyorum... izinsiz balkona pencereye çıkmama bile kızıyor annemle konuştuğuma bile kızıyor git dersine çalış diyor lütfen yardım edin kafayı yemek üzereyim... :( ve 3 yıllık bir sevgilim var bunları biliyor gel okul bitince isteyeyim seni evlenemlim diyor bende bu baskıdan sıkıldım ve sevgilimi de seviyorum evlenmek istiyorum.. ama babamın davranışları beni boğuyor
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen sevgiline bu dertlerini anlatırsan, babanı ve anneni şikayet edersen, evlendiğinizde seni çok ezer, sanki senin efendinmiş sen de onun kölesiymişsin gibi davranır. Erkek arkadaş meselesi yaş bir mesele ben sana bunu söyleyim, benden söylemesi, testlerine iyi çalış üniversite sınavında başarılı olmaya bak oku adam ol sonra gidersin zaten. Daha beter üvey anne babalar oluğunu düşün ve en azından senin ailendekiler senin okuman için çabalıyor tamam boğuyorlar belki ama seni okuldan alıp eziyet etmelerinden besleme muamelesi yapmalarından iyidir. Ailenle iyi geçinmeye bak. Kolay bir durum değil burası kesin ama şu aşamada en mantıklı şey evlenmek değil, çünkü yanlış karar vermiş olma ihtimalin çok yüksek. İnsanları tanımıyorsun henüz... Yine de karar senin.
11 Yorumla- +1 yıl
doğru
En İyi Cevaplar
+1 yılOkurken depresyona girdim yeminle buhran geçirdim he. Allah yardımcın olsun ne diyim. Gerçekten çalış güzel bir üniversite tuttur. Devlet yurdu çıksın dua et de. O zaman seni kontrol etmesibiraz daha zorlaşır o kadar kızın ortasında kalacak hali yok. Üni de bitince de evlen bir güzel sevgilin de iyi biriyse. Kocanla da seni kontrol edemez diye düşünüyorum.
Öz babam bizi bu kadar boğmazdı rahmetli :/ Ona noluyosa. Tamam sakinim.
Biri babana baskı kurdukça daha çok gizli iş çevirip yalan söylemeye mecbur kalacağını anlatmalı.05 Yorumla- +1 yıl
ewt aynn öyle oluyo
- +1 yıl
Giysilerini kontrol etmek de nedir ya ! Bir kere öz baban değil resmen nikah düşüyor. Kıyafetlerinin arasında görmemesi gereken özel şeyleri görünce mutlu mu olacak
- +1 yıl
yok ya telefon falan saklıyor mu diye bakıyo
- +1 yıl
Tamam işte o sırada görmemesi gerekenleri gördü nolucak? :/ Oyyyy saklayacak olan her türlü saklar bu bir gerçek.
- +1 yıl
ewt malesef :(
Böyle hikayeleri okudukça krallar gibi yaşıyormuşum ya ben diyorum... Baskıya bak sen, babalar kızlarını takip eder annelerde ama bunu hissettirmeden yapmalılar ALLAH yardım etsin...
01 Yorumla- +1 yıl
sağol :(
- Aile & Toplum konusunda 743 cevap paylaştı.
+1 yılBunu bir şekilde babana okuttur ne yapip edip :S
www.facebook.com/.../?type=1&theater00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
17Cevap
İlk oncelikle babanin bir hasta oldugunu dusunme ve seninde sinav doneminde oldugun icin asiri baskiya karsi koyman gayet normal.
İnsanin bir filmi yarida biraktiklarinda beynin bunu tamamlama gucu harekete gecer.
Babanda durum ayni. Hayatindaki eksikleri senin uzerinde baski yaparak tamamlamaya calisuyor. Lise sonda bir universite asamasinda olmanda onu bu konuda endiselendiriyor. Sana bir tavsiye huylunun huyuna git. en azindan bu senelik.
Kusu kafese koydugunuzda onun kacmayacagini anlasaniz onu serbest birakirsinjz.Bunun icin babana kendini inandir. O zaman seni rahat birakir ins.
:))110 Yorumla- +1 yıl
kesınlıkle güzel bir cevap.
- +1 yıl
ama ben üniye gitmek bile istemiyorum sıkıldım artık
- +1 yıl
Seni anliyorum kardesim cubku bende lise sondayim. Ben sinava hazirlaniyorum. Babana bu konuda birsey yapamazsin dedigim gibi onun eksigini tamamlama. Yoksa sevdigine veda edebilirsin. Babana guven ortamini yaratamaya calis. yoksa hayatinin her aninda yanindaki baskici tutumunu devam ettirecektir.
Guven ortamini saglarsan ona kendinle ilgili seyleri kanitlarsan ilerki hayatinda kendi istedigim sekilde yasarsin. :) - +1 yıl
sewgilim de diyo ki ewlen benle baban o zaman karışamaz diyor
- +1 yıl
Sakin kardesim. Cok ta sevsen bile bu konuda adimina dikkat et.
Evlilik cok ciddi birsey. İlk once kendimi sonra karsindaki kisiyi iyi taniman gerek. Ayrica erkekler bayanlara gore cok daha gec olgunlasir.
Sinifimdaki kiz gecen sene evlendi simdi bir cocugu var. artik eski hayatina donme imkani cok kisitli.Daha cok gencsin. Sevgi kor edebilir iani :) - +1 yıl
ama düşün sewgilime ve ailesine 3 yıl umut werdm şimdi bırakıp gidemm
- +1 yıl
Birak git demiyorum zaten zaman ver. Erkekler gec olgunlasir bekle onu bu konuda. İkinizde beyin olarak kendinizi bazi seylere hazirlayin benimseyin.Cunku evlilik yaninda bir cok sorumlulugu getirecek. Yanlsi zamanda evlilik sanada ailenede cok sey kaybettirebilir.bunun geri donusude olmayabilir..Evlilikte sevmek: ekmegi ve hayirli evladi yaninda getirmiyor.:) cok buyuk bir sorumluluk
- +1 yıl
doğru
+1 yılbaban sana güvenmiyor gibi geldi bana. bir de annenle baban ayrı sanırım babanı bırakıp annene gideceksin diye de korkuyor olabilir. sevgilinin olduğunu anladıysa belki ondan bilmiyorum babanın da psikolojisi iyi değil sanki. ee sen ünv kazanınca ne olacak mesela başka şehire falan gidersen
010 Yorumla- +1 yıl
babam yanıma taşınacakmış
- +1 yıl
beraber bir psikologa gidin. eğer baban gitmek istemezse sen gitmek istediğini söyle babana. zaten psikolog sorunun babandan kaynaklandığını anlayınca muhtemelen onu görmek isticektir
- +1 yıl
bu arada annenin yanına gitme gibi bir olay ihtimalin yok mu
- +1 yıl
annem ve babam ayrı değil ki
- +1 yıl
annemle konuştuğuma bile kızıyor yazınca ben de ayrı sandım. ee annen ne diyor bu duruma
- +1 yıl
konuşacam babanla diyor
- +1 yıl
geç bile kalmış
- +1 yıl
ewt
- +1 yıl
babanın psikolojik yardım alması lazım seninle bozmuş kafayı
- +1 yıl
AYNN YA
bir gün o babanı mumla ararsın.. baban senin başka yollara gitmeni istemiyor. kötü yollara düşmeni istemiyor.. bu devirdeki ana babalar çocuklarının üstüne düşmüyor ve her haltı yiyorlar... aklın warsa babanın kıymetini bil.. çünkü bir gün cok gec olur...
00 Yorumla
+1 yılöyle bir durumda evliliği kurtuluş olarak görme kazan okulunu al devlet bursunu para açıdan hesap vermek zorunda kalmazsın okul bitince de çalışır istediğin hayatı yaşarsın o yüzden bu gününe bakarak kendine hedef koy
02 Yorumla- +1 yıl
ama sewgilimi de yüzüstü bırakamam ki
- +1 yıl
canım benim inan bana sevgi de bir yere kadar tabi senin kararın
+1 yılevlen gitsin mutlu olacağına inanıyorsan o ne öyle ya insan canından bezer birde benim anlamadığım sey bu kadar baskının içinde nasıl 3 yıllık sevgilin var nasıl buluşuyorsun nasıl konuşuyorsun?
01 Yorumla- +1 yıl
hat dökümanı çıktığı için gizli hat kullanıyorum... buluşma konusunda 3 ayda 1 buluşuyoruz o da 30 dk falan
Babanı bir psikoloğa gönder bence. İyiliğini mi istiyor kendi egosumu pek çözemedim. Üniversiteye kadar sabret sonra ayrıl o aileden, baba bırakmayacaktır muhtemelen. Polise, savcılığa gidersin. Tamamen kurtulursun.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılBabanın seninle aynı odada kalması tuhaf ve uygunsuz. annen de mi öz değil yani ailem öz değil derken tam anlamadım. Herhangi bir akraban vs yok mu ayrıl onlardan tamamen
05 Yorumla- +1 yıl
beni evlat edinmişler :( anneme aramız ii de babam ayrı bir manyak
- +1 yıl
Hmm evlat edindiyseler durum başka. Senden başka çocukları yok mu peki? Veya annenle konuş öncelikle. Baktın düzelmiyor üvey babanı şikayet et.
- +1 yıl
başka çocuk yok annem de biliyo da babam anlamıyor
- +1 yıl
Mecbur evlenene kadar sabret. Veya al karşına konuş. De beni istemiyorsan artık sana yüksem ve beni sevmiyorsan çıkıp gideyim bana bakmak zorunda değilsin vs de.
- +1 yıl
hmmm
+1 yılGerçekten böyle biriyse baban tüm bunlar sana saygısızlık öz ailen de değilmiş git evlen demiyorum ama uzaklaş bu babadan :/
02 Yorumla- +1 yıl
ewliliktb başka yolu var mı uzaklaşmanın
- +1 yıl
Bilemedim :/
- Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılBaban bir ruh hastası bence. Hemen onu terk et ve annenin yanına taşın.
02 Yorumla- +1 yıl
annem ve babam aynı ewde yaşıyor
- +1 yıl
Nasıl ya? Annen ve baban boşanıp başka bir hayat kurmadı mı? ya da herhangi bir akraban yok mu anne tarafından? Ananende falan kal olmadı? Ama orada kaldığın müddetçe hayatın daha da zindan olacak.
+1 yılÖz evlatları değilsin ve reşitsin. Ben olsam çeker giderdim.
06 Yorumla- +1 yıl
nereye kız başıma?
- +1 yıl
bir iş bul çalış gerisi gelir zaten sevgilin varmış hem saba destek olur kız başına değilsin
- +1 yıl
Saba = sana
- +1 yıl
sewgilim gel evlenelim diyor
- +1 yıl
Bildiğim kadarıyla lisede evlenemezsin. Okulun bitmesini beklemen lazım onun için
- +1 yıl
aynen öyle
Babanın şarap çanağına bazı müdahaleler yapılmasına ihtiyacı var.
05 Yorumla- +1 yıl
ewt ya
- +1 yıl
ben hergün kabire girer gibi oluyorum
- +1 yıl
öyle yapcm zaten
+1 yılbence karşına alıp konuşmalısın ama bu derece üstüne gelen bir baba bence bunu anlamaz...
01 Yorumla- +1 yıl
anlamıyor zaten
+1 yılBence evlenmek çözüm değil daha gençsin ve o kadar dershaneye falan gidiyorsun emek vermişsin üniversiteyi başka şehirde kazan ve tercih yap kurtulmuş olursun.
03 Yorumla- +1 yıl
yanıma taşınacakmış üni de :(
- +1 yıl
kardesin falan yok mu o yuzden mı bu kadar ustune dusuyor
- +1 yıl
tek evladm ben
+1 yılBen babama manyak derken kendi halime şükrettim.. Allah sabır versin biran önce kurtulmaya bak
01 Yorumla- +1 yıl
haline şükret
- Aile & Toplum konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılkeske benım babamda boyle olsada kotu yola dusmemıs olsam dıyen bınlerce kız vardır. ben bılmıyorum ama cok sahıplenıcı ve senın gelecegını dusunen bı baban var...
06 Yorumla- +1 yıl
ii değil ama
- +1 yıl
bence bu devırdekı tum babalardan ıyı senı herkesten kotu dunyadan koruyor ancak ılerde kızın oldugunda anlarsın
- +1 yıl
hmmm
- +1 yıl
bı gun unıyı bıtırıp babana o dıplomayla geldıgınde ne kadar sevıncek bunca yıllık emegımın meyvesı dıcek kendı cocukları var mı
- +1 yıl
hyr yok ben üni okumıcam
- +1 yıl
nasıl okumucan ya o adam sana bosunamı test cozduruyor
ulan ben öz oğluyum benle bu kadar ilgilenmezler eve gitmesem farketmezler bile
13 Yorumla- +1 yıl
ne qzell
- +1 yıl
ewt
- Aile & Toplum konusunda 793 cevap paylaştı.
+1 yıldöküman dedinde
450 tl gelecen telefon fatura dökümanı almam lazımdı :)
------
nazi esir kampındamısın03 Yorumla- +1 yıl
anlamadım?
- +1 yıl
benim telefon faturalarıdnan birisi 450 tl geldide onu diyorum
senin sorunun babana sözü geçen akil birisi ile çözülebilir - +1 yıl
doğru
+1 yılama böyle bşi çok saçma geliyor bana ya sanki abartıyorsun bşileri ama inanmak da istiyorum da yani baban çok değişik biri evlen derim sana
03 Yorumla- +1 yıl
abartmıyorıum
- +1 yıl
ama yani ne bilim ya çok garip bir baban var ya
peki babanın çevresi ne durumda çok seveni var mı - +1 yıl
sewiyor gibi görüneni çok
okurken ben bile sıkıldım..bu konuyu okul rehber öğretmeni ile konuşmanı tavsiye ederim..o sana yardımcı olabilir eğer ilgili bir öğretmense..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYorumlarda evlen diyenlere çok kiziyorm ya evlilik kurtuluş değil.1ay var surda kazan üniversiteyi evlenip napicam çocuk mi buyutucn bu yasta? Sınav geçince bu kadar üstüne gelmez
09 Yorumla- +1 yıl
bilmiyorum ya
Cevap sahibi+1 yılNiye ayni odada yatiyosunz amacı ne ki
- +1 yıl
bilmiyorum aslında evde oda var 5 odalı ama işte...
Cevap sahibi+1 yılSen bir genç kizsin rahatsız olmuyomusn.bunu şöyle ona ya da annen rahatsız olmuyor mu
- +1 yıl
oluyorum bak kaç kere afedersin üzerimi değiştiriyor oluyorum ya da kıyafetlerim dışta oluyor babam odaya pat diye dalıyor kapı bile çalmaz...
Cevap sahibi+1 yılAnnen konuşsunlar babanla
- +1 yıl
konuşuyor da anlamıyor
Cevap sahibi+1 yılAllah sana sabir versin
- +1 yıl
sağol
Bu yazıyı yazacak zaman nasıl bulabildin anlamadım?
03 Yorumla- +1 yıl
şu an evde değil de ondan
- +1 yıl
o ewde de pek karışmaz o bana annemle aramız çok ii arkadaş gibiyizdir
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer baban seni gerçekten bu kadar boğuyo ve takip ediyosa sevgilin olduğunu bilmemesi imkansız değil mi? Hem de 3 yıllık.
01 Yorumla- +1 yıl
defalarca öğrendi zaten hatta sewgilimi döwdürtmeye kalktı beni döwdü ama biz ayrılmayız
+1 yılBune lan yasanırmı o evde ben olsam delirirdim
01 Yorumla- +1 yıl
bende o seviyedeyim
+1 yılBabanın mesleği ne çok özel olmazsa?
01 Yorumla- +1 yıl
şu an emekli
okurken içim karardı...
05 Yorumla- +1 yıl
ben hergün yaşıyorum bunları
- +1 yıl
benim aday var da okul bir bitse
- +1 yıl
hmm
+1 yılbabanın sözünü dinlemen lazım
03 Yorumla- +1 yıl
neden
- +1 yıl
sence dinlemeli mi ya çok garip babası var
- +1 yıl
yani...
+1 yılev genıs olmasına ragmen senınle kalıyor?
01 Yorumla- +1 yıl
evet benim odamda yatıyor
+1 yılBabanla konuşmayı denedin mi?
03 Yorumla- +1 yıl
çooook
- +1 yıl
O ne diyor peki?
- +1 yıl
ben senin iyiliğini düşü
nüyorum diyor
Babanı böyle kabul et
01 Yorumla- +1 yıl