Dün bir soru görmüştüm, bir arkadaşımız tüm okul arkadaşlarını evine davet etmek istiyor ama evinin sıkıntılı eski olduğundan dolayı çekiniyor üzülüyordu. Belkide yarım saat bu soruya ne yazsam diye düşündüm. Cevapsız bırakmak durumunda kaldım.

Fakirlerin durumlarının iyileştirilmesi gerekilen yerde diyanetin, din programlarinin fakirlere şükretmeyi empoze ettigi ülkede bunun yapilmasi absürt olurdu çünkü
Hayır devletin zenginlere zenginlik katmasi yerine fakirlere yardim etmesi gerekirken insanlari ne olursa olsun azla yetinmeye șükrettirme durumundan bahsetmek istemiştim. Konu din ve ya ırk degil, haksızlığın dini yoluyla yapımının kolaylaşması 🙂
Kesinlikle öyle 🙌 hiçbir din veya ırk kötü değildir, o dinin/ ırkın mensubu insanlar kötü olabilir.😊 teşekkürler
Çünkü zenginleri doyuramazsın, hep açtır gözleri panpa.
Sömürülmeye devam. 😒
Soğan senin neyine, kuru ekmeğe şükret. 😝
Eheuehu en iyisi aynen. 👍😍😝
Tüm oyunlar gariban, cahil ve fakir halkın üzerinden oynandığı için olabilirmi?
Bu sorunun da cevabi kolay değil
Cevap
3Cevap
Guclu gucsuzu ezer doganin heryerinde boyle bu.. Zayifsan yok olursun hangi varlik olursan ol..
Bu sistemin guzel oldugunu soylemek degil degistiremiyorsan ayak uyduracaksin demek elden baska bisi gelmiyorsa.
Adaletsiz bir dünyada yaşıyoruz. Birşey düşünüp yapsakta tek elden ses çıkmaz
Öyle tabi haklısın 😊
Zengin olmak zeka belirtisidir. Zengin doğmak ise şans
zenginlik sorun değildir çünkü
fakirlik sorundur
Fakirlik gündelik yaşamını eğitim masrafını, giyimini, yiyeceğini temin edebiliyorsa fakir değildir. Ama malesef ülkemizde eksik bir çok öğrenci bir çok aile var.
Öyle olursa dünyada düzen yıkılır. Fakirlere göre belirlemek her şeyi basittir.
Zenginlik var diye yoksulluk var zaten..
Helal olsun sana be usta
Gerekmez gadası
Yok be ondan degil feleğin sillesini yemiş olanlardanim. Ama insanlarin kazancinin belli bir miktarini vergi olarak verdikten sonra istedikleri kadar zengin olmaya haklari olduğunu düşünıyorum. Asgari ücret de yoksulluk sinirinin 5 kati falan olmali da nerde
Geçmiş olsun, ben hiç bir zaman Adaletten yana olmadım eşitlikten yanayım. Kadın Erkek eşitliği olsun çoğu şeyde, vergi konusunda hiç bir zaman eşit adaletli olmadık. Senin çalışarak emek verdiğin ücretinden vergi alınması başlı başına saçmalık zaten, oysa patronlar vergi kaçırmada, vergi indirimlerini değerlendirmede profesyoneller :)
Aslinda adalet istiyorsun bence. Ülkemizde Şu an vergi halktan aliniyor zenginlerinse vergi borcu siliniyor ama biz bunu hakediyoruz korkak ve ödlegiz çünkü , biz bunu hakediyoruz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar