Merhabalar..Haluk Levent'e kurucu başkanı olduğu ve pek çok insana yardım eli uzatılmasına vesile olan AHBAP derneği ile alakalı bir espiri, ya da kendince 'espri' yapan Cem Yılmaz yine gündemde.. Bana belki tepki gösterecek KS canlar olabilir ama ben nedense Cem Yılmaz' ı bir türlü sevemeyenler denim. İnsanları küçük görür halleri ve onu sevenlerin esprilerini anlamayanların zeka düzeyini yetersiz görmesi bunda etken olabilir.
Bazen de sebepsiz yere ısınamadığınız sevemediğiniz insanlar vardır ya. Sanırım bende öyle bir durum var.
Canım Haluk Levent'e laf söylemesi de son nokta oldu benim için..?Cem Yılmaz'ı neden seviyorsun / sevmiyorsun Peki sende durum nasıl?
Severim. Aynı pis egoya bende sahibim/sahiptim. Çok emin değilim arınabildiğimden. Herkese kulp takması tabii ki hoş değil ama. Yaptığı esprilerin anlaşılmasını istemesi, onları anlayacak sivri zekaya sahip olan bir kitleyle iletişim kurması güzel bir şey. Ne kesimde olursa olsun insan istedikten sonra gelişimin önlenemez bir şey olduğunun farkında. Bu yüzden kendi deyişiyle:"Ben seyirciyi aptal yerine koymuyorum, hatta ben onlara göre aptalmışım gibi davranıyorum" sözünde de insanlara karşı aslında içinde bulunduğu tavır bana daha farkı bir anlamda manidar geliyor. Atatürk'ün Türk halkından olmasını istediği ideal halka, hitapta bulunuyor. Aslında yanlış değil. Karşısındaki halkın zekasıyla dalga geçmiyor. Bu kadar imkana rağmen kendini geliştirmeyenlerle dalga geçiyor. Eleştirdiği şeyler, Türk halkının şakayla karışık güldüğü ancak ağlaması gereken eksikler. Hepimiz yanlış olduğunun farkındayız onların. Ama komedyenin, mizahçının açıkları bulup buradan şişlemesi halkın bir öz eleştirisi değil midir? Bunu karikatüristler de yıllarca yaptı diğer komedyenler de. Ama Cem Yılmaz'ın bunca zaman yaptıkları aslında hepimizin genel sıkıntıları, birey olarak düşündüğümüzde sadece komik, ama toplum olarak düşününce üzülmemiz gereken şeyler. ANCAK, her insanın iyi ve kötü yönleri vardır. Hiç kimsenin tamamen fanatizmini kabullenilebilir görmüyorum. Bu yüzden bazı şeylere dil uzatması tabii ki hoş değil. Ama bu durumu da insanlara eleştirel yaklaşmasından diye düşünüp, bu fanatizmin ikisi için de tamamen yapılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu sefer yaptığı ayıp olabilir ancak genel olarak iyi bir eleştirmen Cem Yılmaz. En önemlisi, insan doğasından haberdar birisi. Bu yüzden "Homi hominis lupus" (İnsan, insanın kurdudur) mantığıyla hareket etmesi maalesef ki yanlış da gelmiyor. Bu fikirle Haluk Levent'e eleştirel yaklaşması da hiç garip gelmiyor.
Fazla kibirli. Biri siyaset meydanı, biri tolga çevik şov, bir de 3 adam sihirbazlık gösterisinde aslında doğal haliyle komik olmadığı hatta itici olduğu ortaya çıktı. fakat çok iyi stand up yaptığı kesin. Komik filmleri vasat, dram filmleri güzel olan bir komedyen
Lisede yüzü falıma çıkmıştı oysa ilgili değildim umursamaz idim pek tanımıyordum ama ertesi sene Twitter sayfasından bir müzik paylaşmıştı çok sevmiştim sonra adamı araştırdım bayıldım tüm gösterilerini izledim hayatını araştırdım acaip sevdim hayran oldum ve ertesi sene bir ödül almıştı Türkiyenin en çok bilmem ne adamı olarak buna da sevinmiştim. Çok seviyorum hala inanılmaz
Çok ukala sevmiyorum kendisini bir ara annemi kosuyolu kalp hastanesine götürdüm kendiside ordaydi insanlarin hakkına girmisti cok sinir olmustum arkadasi kötuymüs oncelik ona verilsin demisti buna izin verilmedi bagirmisti 😡 bu yüzden sevmem kendisini
Filmleri güzel , gerçek hayatta birbirinize yapamadığınız anlatamadığımız yaşamış olduğumuz olayları espritüel kişiliğiyle bizlere anlatan yegane adam.
Şu lafı çok güzeldir mesela Ben para etsin diye bişeyler yapmadım. Bişeyler yaptım para etti.
Cem Yılmaz’ın tavrından ve hareketlerinden çok hoşlanmıyorum, sizlerin de tahmin ettiği gibi, vakur biriyimdir, çok samimiyetten suluktan, el kol hareketlerinden hoşlanmam. Haluk Levent’in neler yaptığını biliyoruz, okuyoruz izliyoruz, taktire şayan biri olduğunu hepimiz farkındayız, durum budur kararı nasıl verebilirim ki, sizce.
Yaptığı esprilerin hiçbiri doğaçlama değil hepsi arak kendine ait değil, hepsi leman karikatüristi ahme yılmaza ait hatta kel kafa, küpe ve şalvar tarzıda ahmet yılmaza ait filmlerinde kendi hariç her şey komik tek güldüremeyen kendisi filmlerinden özkan uğur, zafer algöz, rasim öztekini çıkar beş para etmez bu üçlü olmadan bir hiç
Adam yıllardır bu işi yapan bir insan. Esprileri orijinal kesinlikle çalıntı değil. Ve ben bugüne dek birine karşı bir saygısızlığını görmedim. Yönetime karşı tepkisinden tutun da, mazlumun yanındaki duruşlarını da biliyorum. Karakter olarak sevdiğim bir insan ve Haluk Levent gibi bir sanatçıya kötü bir şey söyleyeceğini sanmıyorum o insanlara takılmayı sever Haluk abi ile de arasında güzel bir bağ vardır diye düşünüyorum :)
Ben Cem Yılmaz'ın esprilerine gülenlerdenim ve seviyorum da. Kendisi servetinden ziyade zeki de birisi ve işi gereği her şeyle alakalı espri yapıyor. Haluk Levent'le alakalı espri yapması da ona verdiği değerdendir diyorum. Haluk Levent'i esprisi sayesinde gündeme getirmiş oluyor. Çünkü Cem Yılmaz ne dese ne yapsa hep gündem zaten.
Hiç sevmezdim. Son olaylarda da iyice iğrendim. Adam komik falan değil. Konuşmaları da çalıntı yabancı bir komedyenden adını anımsamadığım. Kendi konuşmaya çalıştığında da böyle zırvalıyor işte. Gereksiz biri.
Cem yılmazdaki imkanlar bende olsa çok daha kaliteli komik orjinal filmler yapabilirdim. Popüler olmasında şişirme medya desteğinin olduğunu düşünüyorum. Çok adam var ondan komik ama ilgi görmediği için bilinmiyor.
Kendisini sevmem ama can sıkıntısında açıp gösterilerini izliyorum... keyfim yerine geliyor... Kemal Sunal’dan tekrar tekrar izlesem de beni güldürebilen ikinci kişi...
Severdim kendisini. Hala da severim. Ama bazen yanlış hareketler yapıyor. Muta nikahlı bir kadınla sırf hayran olduğu için birliktelik yaşıyor. Bazen espri yapmanın zekâyla alakalı olmadığı fikrini kafamızda yer ettirmiyor değil...
Cem Yilmazi sevmedigini soyleyen herkes onun gosterilerini izledi ve bayagi da guldu. Cok kaliteli bir adam burda onu kinayanlar geceler oturup onun gosterilerini izliyor cok seviyorum bu adami
Şu Haluk Levent' in gülüşüne bak.. Huzur doluyorum.. :)) Ben de sevmiyorum cmylmz ı. Şımarık ve yapmacık geliyor ve alçakgönüllü değil yalan söylemiyim. Ben böyle düşünüyorum.
Bende tam tersini düşünüyorum gösterileri pek güldürmüyot beni ama gülen çok. Haluk levent olayı ise tamamiyle crm yılmaz haluk leventin duruşları belli. İkisindende hoşlanmayanlar gündem oluşturup bölücülük yapmak için gayret etti.
Ben çok severim yıllardır yaptığı her çalışmayı izledim bana göre büyük bir gözlemci ve işini en iyi yapan sanatçı.. her kesime ayak uyduruyor yani köyde ki kentte ki fark etmiyor haluk levent severim kasetleri vardı o zamanlar..
kemal sunal şener şen halit akçatepe zeki alasya metin akpınar adile naşit münir özkul ayşen gruda filmleri varken cem yılmaz pek izlemiyorum hadi tarık akanıda ekliyim o da ilk yıllarında komedi oynamıştı
Ben şahsen seviyorum. Komikte buluyorum kendisini. Aynı gün doğmuş olmamız da sempati beslememe yol açmış olabilir tabi. Haluk levente lafım yok ama gözü tok bir sanatçımız.
Haluk Levent çok değerli bir insan ve çok iyi bir sanatçı. Ayrıca eline bir kuruş para geçmiyor. Yardım edecek kişiyle ihtiyaç sahibini buluşturuyor. Yardım edene ödiül olarak kahvaltı hazırlıyor. Evinde konser veriyor ki yardım edecekleri teşvik ediyor. ❤
Bende takip ediyorum ahbap platformunu ve haluk leventi. Daha dün tecavuze ugrayan ve tehtit edilen intihar etmiş bir kadinin durusmasina katildi. Kadinin çocuğunun bütün masraflarını ustlendi. Evi yanan bir ailenin evini yaptırdı vs. Asla inanmam bende boyle asilsiz iftiralara.
En İyi Cevaplar