Babam şu an için geçici bir yere girdi çalışıyor eşimde biliyor kaç defa dedim babama azar azar öde diye babam umursamıyor ödemiyor esimde artık söylenmeye başladı aramız bozulacak diyede korkuyorum sizce ne yapmalıyım:(
Cevabın nedir?
İçinde bulunduğunuz şartları bilmediğimiz için ne desek boştur.
Eşiniz size sormadan parayı verdiyse, gelip size söylenemez. Babanız borcu ödesin veya ödemesin hiçbir şekilde hesap soramaz. Evlilikte böyle kararları tek başına veremezsin!
Eşinizle birlikte karar verdiyseniz, hangi şartlarda verdiğinizin önemi var. Babanızın borcu ne için istediği, sizinde hangi durumda verdiğinizi bilmiyoruz. Belki siz de parayı verdikten sonra zor duruma düştünüz?
Geçici bir işte çalışmaya başladığını söylediniz. Buna istinaden babanızın zor durumda olduğunu kabul ediyorum. Zor durumdayken bu kadar sık boğaz yapmak hoş bir şey değil.
Diğer bir yandan da babam umursamıyor da diyorsunuz. Burada babanızın da hatası var. Aynı durumda ben olsaydım ve eşimin babası zor durumda olsaydı destek çıkardım. Geri ödeyip ödemesi onun kişiliğiyle alakalı bir şeydir. Eğer geri ödemek için birşeyler yapıyorsa başımın üstünde yeri vardır, verdiğim parayı borç olarak görmem. Getirdiğinde de kabul etmem. Ama ne ödeyeceğim kafasında dolanıyorsa kusuruma bakmasın, söylenirim. Ben burada eşimin, çocuklarımın rızkından alıp veriyorum. Neyse aklıma eski sevgilimin alkolik babası geldi. Maalesef herkesin babası bir olmuyor. O yüzden yorumları da kişisel algılamayın. Sonuçta burada ailenizi sizden daha iyi tanıyan kimse olamaz. Daha da yazardım da neyse :)10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Para & Ekonomi konusunda 652 cevap paylaştı. Yardımlaşma ve benzeri durumlar aileler içerisinde mutlaka olur fakat bazı sıkıntılar -tabi art niyet yoksa- zamanla aşılır. Umarım düzelir bazen borçlar hızlıca ödenemeyebilir.
11 Yorumla
+1 yılAldığı para ne kadar bilmiyorum fakat eşinin sana söylenmesi saçmalıktan başka birşey değil. Bir insana borç veriyorsan eğer onun ödeyip ödemeyeceğini az çok tahmin edersin bu 1. Eğer borç verdiği babansa bence geri istememeli ya da kendisinin ödemesini beklemeli aık boğaz etmemeli 2. Eşinin bu yaptığı en baita sana saygısızlık bu 3. Eğer böyle saçmalamaya devam ederse ben olsam bu kadar söyleneceksen vermeseydin o zaman derdim.
00 Yorumla
+1 yılDurumu kötüyse vermemesi şu an için normal, benim durumum iyi olsa babama borç vermem direk veririm. Ama durumum kötüyse babam borç almışsa onun durumuna bakarım verememesinin sebebi ne onu araştırırım. Eğer kasten vermiyor ise birdaha da borç verdirtmem.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
39
Cevap
88Cevap
ben genelde böyle para alısverıs işlerıne hele yakın akraba eş dostla hıc mantıklı bulmuyorum. Sonra oyle ya da böyle arada sıkıntılar oluyor hadı babana sen vermıs olsan eyvalah babam dersın zatende aranmaz ama kocan el yabancı yanı. O yuzden babanın böyle gevseklık durmları varsa genel olarak oturup acık acık konus. Baba esım sana bunu verdı ama onunda sıkıntıları vardı sana guvenıp verdı ama bu borc yuzunden esımle cıddı sorunlar yasayabılırım benı zor durumda bırakıyorsun. En azından her ay kısmi ödemeler yaparak esımın bana karşı olan tavırlarını engellemen gereklı dıyebılırsın yanı net ve kararlı sekılde bunu belırt eger varsa annene ya da amcan vs varsa baban uzerınde etkısı durumu aç esımle aramın acılmasına sebep verecek dıye belırt
00 Yorumla
+1 yılİnsan babasına borç verir mi abicim. Kendi adıma konuşuyorum, ben evliyken eşimin babasının paraya ihtiyacı olacak ve ben borç olarak vericem he? Onun istemesine gerek kalmadan ben veririm zaten bu birincisi. İkinci bu yaşına kadar büyütüp besleyip kızını bana veren adama borç para mı vericem?
74 Yorumla- +1 yıl
Enayi
- +1 yıl
Sana göre enayilik, bana göre minnettarlıktır kardeşim.
- +1 yıl
Helal olsun valla 👍🏻👏🏻👏🏻
- +1 yıl
Bence de enayilik
+1 yılKaraktersizsin... olabilir mi böyle birşey benim eşim babama verdiğim paranın lafını yapıyorsa bunu ağzına aldığı an boşanma davası acarım...Öyle bir adamın yanimda yeri yok sen birde kalkmış aramız bozulacak diyorsun gerçekten pes ya inanamiyorum Sizin gibi insanlara..
59 Yorumla- +1 yıl
Borç diye alıyorsa ödemek zorunda. O zaman baştan söyleyecek oğlum durumum yok yardım et diye. Borç derse ödeyecek. Hadi ödeyemedi diyelim bunu söyleyecek ben borç diye aldım ama ödeyemiyorum hakkını helal et gibisinden. İnsanlar ne zorlukla para kazanıyor senin gibiler de anca boş konuşur
- +1 yıl
@Seliin35 ne saçmalıyorsun ya adam dilenci gibi bana para ver geri veremem mi desin... tabiki borç adı altında isteyecek... yaziklar olsun sizin gibi evlatlara... ama suç sizi bu şekilde yetiştiren insanlarda... herşey para anne baba emeği saygısı sevgisi hepsinden bir habersiniz.. Onların emeğini Nasıl ödeyeceksin hiç düşünüyor musunuz...3 5 kuruş paranın lafını yapıyorsunuz böyle evlada herşey müstehak ben olsam o parayı zorlada olsa öder hakkımı helal etmiyorum derdim... bakalım o borcu o nasıl ödeyecek..
- +1 yıl
@Seliin35 eşinle aranda sen ben olacak yani 😀 yine bozuk zihniyet.. kolay sanıyorsun o adam zaten ne mahcubiyete o parayı istemiş minnet ermiş damadına birde aslan gibi çıkıp ödeyemiyorum diyecek 😀 yazık gerçekten biraz insanlık dersi alın biraz kalbinizi yumuşatin... Benim babam sıkıntı çekmesin ben az yerim kısa giyerim diyebilin... çok yazık rabbim inş böyle bir durumla seni karşı karşıya bırakır baban o duruma düşer o zaman anlarsın dicem ama onların günahı ne.. sen düş inş o duruma evladın karşına geçip paramı ver desin gör o zaman gününü... peygamber efendimiz bile komşusu ac yatan bizden değil diyip komşuyu gözetin demiş... tabi senin o yüksek zekân şimdi açlıkla ne alakasi var diyecek tahmin edebiliyorum 😀😀 anlamazsın... kaybol git sinir etme beni daha fazla...
- +1 yıl
- +1 yıl
@Seliin35 😅😅😅😅
+1 yılAile olmak çok ayrı bir kavram , senin eşin DAha oturtamamış. geçici bir yerde çalışıyor diyorsun zar zor geçiniyor belli ama sen bile bunu babana söyleyebiliyorsun. O adam ister miydi borç almak ya da aldığında geri ödemek istemez mi? Az karakterli olun.
40 Yorumla
+1 yılTürklüğün ezelden beridir kemiklerine işlemiş bir olgu vardır eşinin anne babası öz anne baban hükmündedir, bu islamiyette de böyledir..
Yani ben olsam unuturdum o parayı zira aile içinde bu muhabbetler bana çok sevimsiz geliyor..
Madem karakterin buna müsait değil yani ödemediğinde kişiliğin değişecek en başında vermeseydin..20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 895 cevap paylaştı. Valla kusura bakmasın para verdiği kişi arkadaşu vs değil senin öz baban belki durumu kötü ve ödeyemiyor seni büyütmüş evlendirmiş bir adamın başı zor durumda olabilir istemesi bile ayıp konusu açılmaması lazım aile herşeyden önce gelir parayı kayuğta aranız bozulacaksa ozaman sen onun hayatında hep 2. Aşamadasındır hep 1. Para olur
20 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 2,2b cevap paylaştı. Bazı insanlarda Anne Baba sanki para verecek tabi deniyor ve geri verilmiyor benim çevremdede var aranız gerilecek kavga bile çıkar.
Ben kuzenden biliyorum bunu. Babası öldü ama hala arada kızınca baban bana taktı gitti deniyor malesef.
Annenle konuş bunu.10 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 11,7b cevap paylaştı. İmkanı olup ta borcunu geri ödemeyen bir babam olsaydı evimden içeri giremez, torunlarını sevemezdi. En yakınım da olsa karaktersizlere mesafeyi net olarak koyarım.
Babanın geri ödeme isteği var a
ma imkanı yoksa da aile içi dayanışma adına alacaktan vazgecilebilir. Lakin rakam çok büyükse uzun vadede ertelenebilir. Bir de millet sana o kadar cevap yazmış. Iyi bir insan olup arada teşekkür edip kısa da olsa cevaplar verebilirdin.00 Yorumlababan seni düşünse borcunu verir zaten. senin eşinle aranızın bozulacağını düşünemiyor sanırım. bence baban ve kardeşinde olsa kimseye borç para vermeyeceksin. çünkü borç para verince hep kötü oluyor insan.
20 YorumlaAdam ödeyecek durumda değil demek ki kim ister enişteye mahcup olmak adamı mahçup etmeyin elinde olsa zaten verir verecektirde
60 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende kayınpedere verdim borç oda uzun süre ödemedi ama ağzımı açmadım tabi umursamaz değildi ben haberim yokmuş gibi davrandım adam bana karşı mahçup olmasın diye
60 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılEşiniz parayı verirken size sormadı veya siz aracı olmadı iseniz hiç umursamayın ve araya girmeyin.
Size sordu veya siz vermesini istedi iseniz burada devreye girmemiz gerekiyor.20 Yorumla - Para & Ekonomi konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılBabaya borç verilmez yardim edilir geri dönerse alınır dönmezse hatirlanmaz
55 Yorumla- +1 yıl
Bak bu abi görüşünde haklı
- +1 yıl
@Üyeİptal da haklı bak dogruyu söylüyorsun
- +1 yıl
biraz göreceli tabi babanın yaklaşımıda etkiler durumu ama benim eşim zaman zaman verir sağa sola mesela bir akrabasına 10 altın verdi geri istemicem dedi bende canın sağolsun dedim sonucta benim param parayada ihtiyacım var ama hani durumlarını biliyorum babama da veriyoruz zaman zaman babam bize veriyor bazen hesabını tutumuyoruz iyi niyet içerisinde dönüyor bizim işler
- +1 yıl
Ben arkadaşımla bile para sohbeti yapmazken insanların aile arasında yapması cidden garip paraya ihtiyacın olur veremezsin ya da verebildiğin kadar verirsin anlarım ama anne babaya borç saymak ne biliyim ya. Arkadaşıma bir şekilde para verdiğimde bende para olmadığında o verir benim yerime para mesela borç denen şey olmaz ama paramı geri almış olurum. Ailedede bı böyle olmalı kim sıkışıksa yardım edebilen etmeli sonrasında da param param diye kendini yırtmamalı. Zaten ihtiyacın olsa vermezsin. Daha sonra senin ihtiyacın olur sana verirler ya da sıkışık olan düzeldiğinde öder. Ne para sevdalısı varmış gerçekten annem babamıza da bakmayacaksak ne halta varız acaba? Kadın da çalışmalı cidden böyle saçma sapan insanların eline bakarak olmaz bu iş. Sizi tebrik ediyorum.
+1 yıldamadından borc alacak kadar dusmusse odememesı sasırtmaz ınsanı.. boyle seyler yuzunden cok yuz goz olmamak lazım.. sız esınızden zaman alın.. ya drumu cok kotu soyleyemıyor mutalak oder gıbı falan.. ananızda babanıza baskı yapsın caktırmadan..
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı. Esin kendi babasına verirken iyi de senin babana verince mı sorun ediyor? Eşine söyleniyor diye kızacağın yere baban için aranız bozulacak diye de korkuyorsun!
10 Yorumla
+1 yılAllah kolaylık versin. Babanın ödemeye durumu olduğuna eminmisin?
eğer baban borcunu ödemeye durumu varsa Annenden ya da babana söz geçirebilecek başka bir büyüğünden yardım alabilirsin. Hiç olmuyorsa imkanın varsa sen para biriktirip baban ödeme yapmış gibi yapman eşin ile aranın bozulmasını engelleyebilir. Zaten eşin seni seviyorsa senin samimiyetini bilip seni bu konuda huzursuz etmemesi lazım . yinede seni rahatsız ediyorsa duyarsızlaşıp sende çok kafana takma bence.00 YorumlaBorç sonuçtan bu borç diye aldıysa vermeli eşini sakin tutmaya çalış yüklü bir miktar değildir umarım
10 Yorumla
+1 yılsonuçta onunda babası yani ödemesin ne olacak 5 kurusun hesabını yapsın kocan para delisi insanlara çok gıcığım
20 Yorumla
+1 yılNeden aranız açılsın anlamadım seninle ne alakası var babanın eşekliği afedersin meblağ ne kadar çok mu büyük
00 Yorumla
+1 yılBen olsam çalışır verirdim ne babamdan isterdim nede ver demeye kalkardım eşimede bir daha verme derdim ama şu var ki sıkıntılı bir durum fazla karışma gemiş olsun
00 YorumlaBurda haklı olan eşin. Sen eşinin yanında ol."Haklısın hayatım ama benim suçum ne. Babamla da görüşmeyeceğim. Bir daha da ona borç vermezsin canım. Ben hep senin yanındayım"demelisin bence. Ah bu anne, babalar neden çocuklarını utandırır
01 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 483 cevap paylaştı. im aldıysa kim verdiyse borç o düşünsün araya girme akrabayla eş dostla para alışverişi yapılmaz illaki b.. u çıkar
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılEsin de adam degilmis bence. Babaya borc olarak verilmez o para. Yaziklar olsun.
117 Yorumla- +1 yıl
Valla kendi babama veririm de eşimin babasına vermem o borçtur.
- +1 yıl
O zaman esinin baba ve annesine anne baba da demeyeceksin. Iciniz disiniz bir olsun bir! Evlilikte her sey ortak degil mi? Senin paran benim param degil mi? Farz etsin ki kendisi degil esi borc verdi kendi babasina. Kadincagiz calismiyorsa bile mutlaka esinin camasirlarini falan cekip ceviriyordur, onlarin maddi bir karsiligi olarak dusunsun.
- +1 yıl
Anne baba demiyorum ki zaten ben :) o parayı kazanmak için ben o kadar sıkıntı çekiyorum benim öz babam annem kardeşlerim çocuğum ve kadınım hariç kimse yiyemez yedirmem
- +1 yıl
Benim trilyonlarım olsun eşime her istedigini alırım yaparim kendi aileme de aynı keza ama kız tarafına tek yedirecegim evinde yiyecekleri yemektir.
- +1 yıl
- +1 yıl
@TekGözlüKiklop Esini o gunlere getiren onun ailesi ama. Tamam sen esim icin her seyi veririm diyorsan o zaman farz etsin ki esine vermis o parayi. Sence esini bunun icin uzmesi samimi mi? O kadar seviyorum her sey veririm falan ama bunun icin de esini uzmesi samimi degil.
- +1 yıl
Bu yüzden erkek milletinin eline bakmıyıcaksın. Gerekirse kendin borç ver yine de bunlara ağız açma. Ben kendi kazandığım paramdan ne eşimin ne ailesinin ne de ailemin yemesindeh gocunmam. Onun ailesi onları bu yaşa getirmiş benim ailem de öyle onlara yaşlılığında bakmak sıkıştıklarında yardım etmek bizim boynumuzun borcu. Tabi bunlar iyi niyetimi süistimal etmedikçe geçerli.
- +1 yıl
Herkesin doğrusu kendine doğru senin esin versin ben vermem
- +1 yıl
@Hayvanlariçib788 Allah boyle insanlarla karsilastirmasin. Herkesi kendi dengiyle karsilastirsin.
- +1 yıl
Aynen herkes kendi dengiyle karşılaşsın bir babanın damadin parasi ile ne işi olabilir.
- +1 yıl
@TekGözlüKiklop kendi ailene nasıl davranılsın istiyorsan sen de öyle davranıcaksın o kadar. Bunun seni beni yok. Yazık senin karına ya da karın olucak kişiye.
- +1 yıl
@TekGözlüKiklop 2 kuruş kazanıyorsunuz diyekendinizi bir halt sanıyorsunuz 6a deli oluyorum
- +1 yıl
@TekGözlüKiklop öğrenciyim kendi geçimimi kendim sağlıyorum yeei geliyor son param da olsa kendi ailemin de erkek arkadaşımın ailesinib de gönlünü hoş tutmaya çalışıyorum. Doğum günlerinde hem maddi hem manevi hediyeler alıyorum. Senin gibi olsaydı herkes zaten ilişkiler nereye giderdi bilemiyorum. Para kaygım yok çünkü istediğim zaman çalışırım daha da fazlasını kazanırım. Emin ol ben senin gibi mızmızlanmam yok o kadar emek veriyorum kazanıyorum bilmem ne. Saçma sapan konuşmayın. Ne paraymış ya bütün sinirlerimi tepeme çıkardı. ALLAH BENİ KORUDU DA SENİN GİBİLERDEN DİĞER KIZLARI DA KORUSUN.
- +1 yıl
@Hayvanlariçib788 Parayi mezara gotursunler. 😂😂😂🤪
- +1 yıl
Derdğ para mı güya trilyonum olsa vermrm diyor kötü şeyler demek istiyorum da neyse
- +1 yıl
@Hayvanlariçib788 bu tarz insanlari doyuramadigimiz icin bazi insanlar ac.
+1 yılBabaya borç mu verilir?
Eğer borç olarak görüyorsa siz karışmayın aralarında halletsinler.10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılAile arasinda borc harc olmaz. benim esim verse geri istemezdi
10 Yorumla Babam umursamıyor demen bile yetti bir insan borç olarak aldığı parayı sebepsiz ödemekten kaçıyorsa bu öz babamda olsa ona daha borç vermeyeceksin eşine hak verdim doğrusu
10 YorumlaAdamı sıkıştrmayn canım öder fzla bir borcta almamş hatta siz onu almayın bile nlck 😂
10 Yorumla
+1 yılEşin babana borç verirken senden izin istedimi sana sordumu verebilirmiyim diye?
00 Yorumla
+1 yılAl karşına konuş baba beni mahçup etme lafını bana yapar sonra de
00 Yorumla
+1 yılAnnenize söyleyin bence. Annenizin söylemesi ile sizin söylemeniz farklı olur.
00 YorumlaKarışma maddi işlere
Onların aklı fikri var...
Erkek işi bu
Bos ver..00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 771 cevap paylaştı.
+1 yılKac TL verdiniz ki basinizin gozununuz sadakasi olsun adam beye soyle onun annesinin babasinin ihtiyaci olsa para verse geri mi istiyecek siz artik buyuk bir ailesiniz bu kadar dert etmeyin bence
00 Yorumla
+1 yılEşinin yerinde olmuş olsam babana verdiğim parayı borç saymam aile arasında paranın lafımı olur.
22 Yorumla- +1 yıl
Insan olan birisini gördüm sonunda... ne kadar yobaz olmuş bu insanlar gerçekten sabah sabah sinirlendim😀
- +1 yıl
Ne diyelim yazıklar olsun birde burada paylaşıyorlar 😀
Para & Ekonomi konusunda 514 cevap paylaştı. Miktarını bilmiyorum ama çok fazlaysa baban yavaş yavaş ödemeli bence. sonuçta eşin de çalışarak kazanıyor o parayı
00 Yorumla
+1 yılesin de almayıversin bir daha ki sefere de yardıma ihtiyacı olduğunda vermeyin sürünsün bunda senin suçun ve sorumluluğun nedir ki boşver takma
08 Yorumla- +1 yıl
Sürünsün mü... o adam belki cocuklarini ne zor şartlarda büyüttü.. geçiçi işlerde çalışıyor diyor evli kızı olan bir baba bu yaşta m3cburuyetten gecici iş yapıyor sen sürünsün diyorsun.. bu hükümetten sonra mi oluştu bu zihniyet sizin gibiler hep mi vardı gercekrne hayret ediyorum..
- +1 yıl
@yagmurgunes olayı farklı tarafa çekiyorsun ama yanlış anlatımım olduğu için özür dilerim. Benim gözümde borcuna sadık olmayan insan sadece kendini düşünen insandır bu açıdan yazmıştım fakat geçmişte çektiğiniz sıkıntılar veya sizler için verilen emekler konusunda bilgi sahibi değilim çünkü bunu yazmamışsiniz ben farklı bir açıdan baktığım için cevabım buydu. Babanız bu kadar önemli ve değerli ise eşinizi bu konuda ikna etmek
parayı önemsemek tabiki sizin görevinizdir - +1 yıl
Ya dost arkadaş demiyor baba diyor ya baba... babam sıkıntı çekecek benim evlerim arabalarım olsun ne olacak... o insnaim senin üzerideki emeği ne olacak... babası oğluna bağ vermiş oğlu bir salkım üzümü esirgemiş sizin gibi karaktersiz insanlar için söylenmiş bir söz... yukarıdada yazdım aynı bedduayi sanada ediyorum... rabbim inş senide aynı durumda bıraksın.. evladın karşına çıkıp paramı ver desin o parayı isterken hissettiğin ezikligin minnetin yüz katini o zaman yaşa da gör... benim kocam feda olsun babama para pul nedir ya... ne saçma sapan insanlarsiniz siz ya.. bir tarafta baba kelimesi bir tarafta borç kelimesi var... hala borcunu ödesin diyorsun...
- +1 yıl
@yagmurgunes siz kendinizi kurguladıginiz şekilde anlıyorsunuz eminim ki benim ne yazdığım sizin için hiç bir anlamı önemi yok ben övmüs olsam da kişiliğinizi bozacak beddua edecek bir kapasiteye sahipsîniz kusura bakmayın sizinle tartışmak benim haddime değil nasıl acıniz veya yaraniz varsa anlayamadım
- +1 yıl
Sanada 😅😅😅
- +1 yıl
Sen bir babaya sürünsün dersen bende senin görüşüne saygı duymam karaktersizde derim... babam asker annem hemşire hiç bir sorunumuz yok rezil olunca nereden ne uyduracaginizi şaşırıyorsunuz..
- +1 yıl
@yagmurgunes benî ne kadar zorlasan da senin seviyene inmeyecegim kusura bakma sen bir baba adayı olan kocana bile neler diyorsun ki kalkıp babanı düşünüyorsun yoruma gerek yok tartışmaya gerek yok sen kendinden ve ailenden başka her kişiyi hem düşman olarak hemde en aşağılık olarak gören bir yapıya sahipsin
- +1 yıl
Tamam ben öyleyim sende sadece borcunu ödeyemeyen bir babaya sürünsün diyebilecek kadar dışa dönük insanları seven bir adamsin 😀 ne güzel bütün insanları kucakliyorsun aile ile toplum arasında ayrım yapmıyorsun harika birşey bu 😀😀
+1 yılEşin kuruşun hesanını yapıyorsa yani baban ödesin bir zahmet. Babanın seninle onun arasında sıkıntıya sebep olacağını biliyor olması getekir
10 Yorumla
+1 yılEşin bence hakli, yinede sen onu sakinleştirmeye. Çalış, annenlede konuski babanla bisekilde konuşmalı, iyiliğin karşılığı böyle olmamalı aileler her zaman lazim
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBabandan gizli bir şekilde annen devreye sokarak parti parti alın Eşinden zaman iste
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖncelikle annenle ve babanla konuşmalısın. Durumları çok kötüyse de eşinle konuşmalısın. Orta yolu bulup yavaş yavaş ödemeli.
00 Yorumla
+1 yılAkraba ile görüş lakin alışveriş yapma diyebiliyorum..
10 Yorumla
+1 yılSenin eşinde şimdi yani bilemiyorum. İki kuruşun lafını etmiş.
10 YorumlaYuvanız dağılır. Sıkıntılı iş şimdi eşinde sana laf yapıyordur
00 YorumlaAile arasinda borc ya da senin benim lafi olmaz yarin oburgunde sizin ihtiyac olur ordan alirsiniz.
Dusmez kalkmaz bir allah.10 Yorumla
+1 yılKarışma sen ve eşin sana soylesede ben karısmıyorum de gec. Ihtıyacı yoksa eşinin de soylenmesı sacmalık nede olsa senın baban.
00 YorumlaSen öde eşine ver babam verdi dersin. Eşine de söyle bir daha babana para vermesin ve bu konu burada kapansın, konu kapanmıştır arkadaşlar dağılın...
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 741 cevap paylaştı.
+1 yılBeleşe kızını almış birde üç beş kuruşun lafını mi ediyp denyo kocan
10 Yorumla
+1 yılAranız niye bozulsunki 😒 o senin babanın yaptıgı bisey
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,6b cevap paylaştı. eşinize ona göre söyleyin büyüktür kalpler kırılmasın deyin.
00 Yorumla
+1 yıleşin söylenmesin... bu nasıl adam. lan söylenmek ne ama babanda ödesin
00 Yorumla
+1 yılGitsin alsın dilediğinide soyledin baban umursamaz birisi sonuçta
00 YorumlaEşin de birşey dememişse sen Sakın karışma. Ilişkiniz zarar görebilir?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2 milyar cok para degil ama odemesini ara ara soyle sen fakat bir daha borc vermeyin
10 Yorumla
+1 yılne olmus kayinbabasina yardim etmisse... esinde cok pintiymis.
00 Yorumla
+1 yılBüyük bir para değilse yanlış yapmış
Onunda babası sayılır00 YorumlaKendi babası bile almamıştır senin eşinden.. senin baban biraz vurdumduymaz gıbı
00 Yorumla
+1 yılEşin geri istemesin olmuş bir kere eli erdiğinde verir baban para için huzursuzluk gereksiz
00 Yorumla
+1 yılBir şey yapamazsin baban ödemeyecek eşine o seninde baban sayılır e kuruşun hesabıni yapma de
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 522 cevap paylaştı. Eşinin bu konuda biraz anlayışlı olması gerekiyor Sonuçta Babanda yeni işe girmiş elinde olsa verecektir
00 Yorumla
+1 yılÖz evlat olsa borç sayılmaz da ama damatta olsa el olunca maalesef bir reddeden sonra sorun ediliyor
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 410 cevap paylaştı. Benim babam da benden borç aldı ödemiyor. Odemezse ödemesin çokta borc
00 Yorumla- Devamını Gör (67)
Devamını Gör(112)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > Babam eşimden borç aldı ama geri vermiyor, sizce ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler