Bu sabah Instagram'da, bir paylaşım altında gördüm bu yorumu. Sizce evde soba yakmak fakirlik göstergesi midir? Isınmak için ne yakarsak zengin gösterir 🤑😀
tam tersi Soba yakmak zenginlik göstergesidir aslında kömürün tonu 1500 tl olsun hadi yılda 3 ton kömür kullanan bir aile 4500 bin tl verir ısınmaya bu da zenginlik işaretidir Ama bir doğal gaz kullanan birisi ayda ortalama 120 tl doğal gaza veri bu da yılda 12.120 den 1440 tl eder kimin zengin olduğuna sen karar ver bence (Lütfen en iyi görüş seç o kadar yazdım yani)
@alinasakt Şekil olarak bizim parke de böyle hatta aynısı ama bizimkiler beyaz bir şey kirlenir diye istemiyorlar koyu o yüzden. Bir benim odamın eşyaları beyaz parke hariç
Ne çok soba seven varmış. Bizim apartman kombili ve tasarım tamamiyle buna özgü yapılmış. Kombi bacasından soba bağlayan alt kattaki kişi sebebiyle ölüyorduk geçen sene. Tüm ev soba dumanı içinde kalmıştı. Odun kömür koyacak kömürlük yok ve adam devletten bedava kömür aldı diye soba bulup yakmaya kalkmış. Evin halini gösterdik her yer dumandan battı ve gerçekten zehirlenip ölecez adam sobada kestane pişirecem felan diye zırvalıyordu ve sizin sorununuz ben sobayı söndürmem diyordu. O an zabıta polisi aradık apartmanın yöneticisi felan ve adam devam ediyor gidip dava açtık 3 ay kasten insan öldürmeye teşebbüs diye ceza almıştı. 1 ton odunu 1 ton kömürü salona istiflemiş hemde. Burda da soba seven herkes açık ve net söylüyorum 3 gün sobalı evde yaşayamaz. Sobanın odunu kömürü isi kiri ve sobalı evde salon sıcak gerisi buz gibi bir evde imkansız yapamaz. Annemi bilirim mutfakta yemek hazırlarken montunu giyerdi. şu an herkes kendi odasında takılıyor yıl olmuş 2019 acaba kim sülalecek salonda babasının açtığı filmi izleyerek ömür geçirir açık söylüyorum hiç kimse. Teknoloji ilerledi ısı pompaları yersen ısıtma soğutmalar millet uzaya gidiyor biz geriye gidiyoruz. şu an 1 torba kömür dağıtsa devlet g*ri z*kalı gibi oy verecek em*esiller ortaya çıkar.
Bu tipler var di mi, beynime şükür🤔😉 90'lar çocuğu için farklı bir anlam soba, en azından benim için, pazar akşamı banyosu önünde kurumaca🙋üstünde mandalina kabukları kokusu, kestane, çorapsız sohbetler müthişti😍Klima zaten sevmiyorum.. Evim olduğunda odunlu şömine istiyorum..
Hahaha djkd odun desen orman bizim sayilir fjfkkd Neyse iyi gunler karrifendi fkdd Ama kukla bir koca ariyorsaniz akkinizda bulunsun Cunku ben de zengin karri ariyorum Artik evimin herifi olmak istiyom fkd
Soba yanan evin fakirlikle bagdastirilmasi zeka geriliği ile birlikte, sonradan gordumculuk belirtisi benim için 😂 şömineye attığım odunla, olsaydı sobaya atacağım odun, aynı oduncudan geliyor hayırdır neyin kafası desek anlar mi ki acaba bu tipler 😂😂
Var ya gerçekte bu insanlar bu kadar vasıfsız değildir, buna eminim. Çünkü böyle boş insanları çok görmeye başladım ve şuana eminim ki sadece bir algı yaratıp ilgi çekmek amacıyla bu kadar saçma şeyler yazabiliyorlar.. Çünkü şu söylediklerini gerçekten doğru buluyorsa bu insanlar kendi kendine aptallıktan ölmesi gerekiyor.
Ne kadar sığ görüş bu böyle bazı illerde hala doğalgaz gitmeyen yerler var ve kaldı ki parası olmayabilir doğalgaz klima alamayabilir bunlar benim için kriter değil insan olmak lazım önce insan...
Soba ve odun atesi kullanmak bilakis zevktir... Aşktır, sıcaklıktır, üstünde kestane pişirip yapılan sıcak sohbettir.. Üzerinde ekmek kızartıp , çayını demleyip ohhh mis gibi icmektir.. Kısaca sobalı evdeki zevk mutluluk hiç bir villada , rezidansta yok.. O yüzden zenginler , afili tipler restorantda değil de bir ayaküstü ekmek arası yediği yerleri tercih ederler, kendilerini , kariyerlerini pazarlamadiklari zamanlarda...😎
Isınma şekliyle maddi durum mu ölçülüyormuş? Hiç sobalı evde yaşamadım ama arkadaşlarımın evlerine gittiğimde çok özenirdim görünce, kestane patates falan pişiriyordu anneleri fırınında, biz o odada ders çalışırken ateşi harlanınca böyle güm güm bir ses çıkıyordu çok güzeldi insan dışarıdan içeriye girince ısındığını hissediyordu kalorifere yapışsam da ısınmıyorum ben ilk yarım saat :D Bence hiç alakası yok aksine daha hoş.
Bizim ev hala sobali. daha dogrusu annemle babamin koydeki evinde soba var. sehirde da bir evleri daha var. ve ben de ayri bir evdeyim bir ayri ev de erkek kardesimin. bizimkiler dogalgazli yerden isitmali vs. ama sobanin tadini o hosnutlugu vermiyor hicbisey. soba fakirlikle degil aliskanlikla alakali bence
Fakirlikle Sobanin bir alakası Oldugunu Düşünmüyorum. Koylerdeki insanlarimiz soba kullaniyor fakat baglari bahceleri hayvanlari herseyleri var. Ben merkezi sistemle yarim yamalak ısınıyorum 400tl yakit verirken zorlaniyorum. Keske sobali evim olsaydi. Onun keyfi baska.
Anneannemlerde hep soba yanardi ki simdi de anneannem oyle yapiyor hep gidince tv keyfisi yaparim sobanin yaninda ya uyurum 😍 Annemin evinde de soba var hatta annem yatak odama soba taktirti kendi evinde sobanin yaninda uyuyorum😂😍
Her halde bütün odalara elektrikli ufo ya da klima taktırmak zenginlik göstergesi olabilir. Soba fakirlik değil şehir hayatında artık pek mümkün değil onun için bahçe olacak odunluk olacak kömürlük olacak vs..
Asla, soba yakmak kesinlikle fakirlik göstergesi olamaz bence. En fazla onun gibi seviyesi düşüklerin sınıf ayrımı yapma çabası. Tamam kaloriferli ev rahat olabilir ama soba en güzelidir. Kar kış gelsede köyüme gidip mis gibi soba dibinde uyuyakalsam😊
Zorla söyletiyorlar söyler misiniz o parasını vereyim diyen arkadaşa paran çoksa önce kendine bir beyin al paran artarsa kalbi de değiştir benden sana tavsiye belki insan olma yolunda hızla ilerlersin
hayır canım ne alaka köylerde hala soba kullanıyolar beende köyde yasıyorum doğalgazımız var ama sobanın tadı bir ayrı vazgeçemiyosun ondan. bilenler bilir onun tadını zaten
Gün gelecek odun sobası yakmak zenginlik göstergesı olacak, gün gelecek herkes odun sobasına dönecek saglıkları için.. bızım burda odun sobası yakana imrenirler.
Sobalılar daha zengin 😂😂 millet askeri ücretle kira evinde doğalgaz yakıyor. Sobası olan kendi evinde 50 dönüm bağından getirdiği odunu yakıyor. Net sobalılar zengin 😀😀
Aslında çoğunlukla öyle, kimse klima vs. alacak durumu varken sobaya katlanmak istemez. Tamam hoş, sıcak ortam yaratıyor. Kestane pişiriyorsunuz da onun bir de tütmesi var kurumu var..
Bizim evde doğalgaz varda noluyor. Ev sahibi hala yakmadı. Soba olsa böyle mi olurdu yakar ısınırdık şimdi evin içinde battaniye ile oturuyoruz. Sorarım size esas fakir kim?
Evet fakirlik göstergesidir. Parası olan hangi insan odunla, kömürle uğraşır ve evinin sadece tek odasının ısınmasını ister ki?
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Cevap mükemmel abi sırf bir odayı soba odası yaptık biz hani sobalı o oda ve neredeyse kışın her akşam annemle babam soba çay ve televozyon keyfi yaparlar o kadar güzelki herkessi bir araya toplar soba.
En İyi Cevaplar