Sadece internet üzerinde kalmadığı sürece bana doğru geliyor. Reel hayata döktüğümüz zaman internetten üzerinden tanışmanın hiçbir önemi kalmıyor bence. Siz ne düşünüyorsunuz?
İnternetten arkadaş edinmek size saçma mı geliyor, doğru mu?
Arkadaş olsun sevgili olsun internet ortamında tanışarakta olsa gerçek hayatta sürdürülebilecek ilişkiler çıkıyorsa ortaya normal karşılanmalı bence. Yaşadığımız devir gereği internet hayatımızın her yerinde ve sonuçta insanlar bir yerde bir şekilde karşılaşmalı tanışmalı ki arladaşlık kurulabilsin.. ama sanal ortamda herkese de güven olmaz bu inkar edilemez bir gerçek.
Saçma gelmiyor, taa Facebook kullandığım devirde bir Sanalda başlayıp kaynastigim bir Arkadaş ile tanıştım, o günden beri arada hem görüşüyoruz hem beraber Seyehat bile ettik. Bence güven, samimiyet olduktan sonra Sanaldan başlaması sakıncalı veya saçma değil. Ha saçma olan su olur, ozelikle Sanal Alemde kasarak aramak ama denk gelirse neden olmasın?
Neticede onlarda insan. Saçma mı doğru bilmem. Böylesi güvensiz bir ortamda klavyenin arkasındaki kişinin gerçek benliğini bilemeyiz ki yakın çevremizdekilerin ihanetine uğruyorken... Tamamen yabancı ve bilmediğimiz bir ortamda yaşayan canlı. Fikirleri hoş gelebilir peki ya gerçek kişiliği?
Saçma demesem de bana göre olmayan bir şey. Birçok insanın aksine sosyal medyada yazışırken daha çok çekiniyorum, insanlarla yüz yüze ilişkim daha iyidir. Bu yüzden sosyal medyada insanlarla ileri düzey yakınlık kurmuyorum. Sohbet etme mecburiyetinde isem konuşmalarımda gayet ciddidir.
Nasıl oturduğun mekan, okuduğun okul, bindiğin otobüs vs biriyle tanışmak sevgili olmak vs için bir araç ise sanal sitelerde öyle. Ne yani ilk tanışmayı yüzyüze yaptığın kişiler daha mı gerçek belki de dünyanın en yalancısı en sahtekarı? Bırakın bu işleri düzgün doğru insan heryerde aynı bunun sanalı reeli yok arkadaşı eşi sevgiliyi nerde bulacağını bilemessin nasip kısmet de geç
Ya kişiye göre değişir.. Benim de var İnternetten arkadaşlarım fakat hepsine güveniyor muyum soru işareti? İlla güvendiklerim var.. ama herkes de bir değil.. Ama buluşma noktasına getirmem diye düşünüyorum. . Güvensizlik değilde.. Uygun değil bence.!
Benim reele dökmem için aşırı derecede güvenmem lazım 🙄 lakin sürekli sanalda da arkadaşlık kurmam, kurmuyorum zaten reel en iyisi ya bulaşacağım zaman ortaya belki her şey çıkabilir 😂 ama iki tane arkadaşım var buradan 😊
genelde internet üzerinden arkadaşlıklar daha kolaydır sonuçta tanımıyorsun karşındaki kişiyi ve istediğini söyleyebiliyorsun , karşındaki kişiye içini dökebiliyorsun bunun iyi yanları da var kötü yanlarıda.
Sevgili değil de ara sıra dertelesecek arkadas edinmek iyidir. Chat sitesinden bir arkadas edinmistim yaklasik 2-3 sene oldu hâlâ ara ara sesli konuşur ya da yazisiriz hic bir araya gelmememize rağmen..
Sevgili olarak değil normal bir arkadaş olarak ilerleyeceksek en mantıklısı bence kimse birbirini tanımıyor rahatla için o dökebilir. Yakınları olsa hemen yargılama ya başlar ve zaten insan anlatamaz.
Bazı durumlarda çok iyi oluyor ama hiç görmediğimiz birine içimizi anlatıyoruz ne olacağı belli olmuyor şuanki haberleri görüyoruz ona göre çok samimi olduğunuzda anlatılmalı
Bazı arkadaşlar var ki gerçek hayattaki dostlardan daha yakınlar. Uzak olsalar da bu yakınlığı hissettirebiliyorlar. Tabi bir elin beş parmağını geçmez.
Saçma değil bir çok arkadaşlığımin temelini bu ve benzet sosyal mecralar oluşturdu bence cağımızın gerekliliği gibi olan sosyal medya güzel yönde kullanılırsa gayet fayda sağlayabiliyor
Edinebilir sonuç olarak oda insan sende sadece farklı semtlerde doğmuşsunuz ve internet sizi bir araya getirmiş aynı mahallede dogupta konuşmamazlik etmemissiniz ki
Zamanla taniyosun ve daha iyi oluyo bence sanalda konusuyosun herseyi taniyosun sonra yuz yuze daha iyi oluyo
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Önceden mantıklı geliyordu, ama artık saçma geliyor. Asıl şimdilerde mantığım devreye girdi sanırım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bence saçma değil ve ben kendimi sanal ortamda daha iyi ifade edebiliyorum ama gerçekte daha iyi ifade edildiğini düşünüyorum. Bence burada yeterince ifade edilmiyor. Ayrıca sanalda kimseye güvenilmez.
En İyi Cevaplar