"Sen garip bir kadınsın, hiç vazgeçmesini bilmez misin? Onca acına rağmen gülüyorsun, anlamıyorum... Hiç sevilmemişsin fakat sevmekten de hiç vazgeçmiyorsun... Ne kadar kırılsan da, kandırılsan da insanlara güvenmeyi, güzel bakmayı bir türlü bırakmıyorsun... 'Bazı kadınlar her şeye rağmen çok naif, içi enkaz, ama dışı çiçek bahçesi'..." 🌸 #alıntı
#saygı #güven #aşk #namus #şeref
🍀 #Vildan1903 🏁
Sizce, hangi "değerlerimizi" yitiriyoruz? Neden peki?
Bir şeyleri ayak üstü yemezdi , insanlar. Yiyen var , yiyemeyen insan var. Yerken göstermek görgüsüzlüktü. Evde yemek yapıldığında kokusu etrafa yayılmışsa , komşuma ayıp olmasın diye , oda tatsın diye , bir tabakta onlara gönderilirdi. İnterneti kullanmaya başlayınca işler değişi. İnterneti twitter , instagram , KS , facebook sanan , onlar için yaşayan insanlar var. Beğenilere göre yaşayan insanlar var. Arz talep meselesi. Amcama hakaretler ettim diyen , ahmağı izleyip. Bende hakaret edeyim ben de izleniyim diyen ahmaklar var.
Bana göre toplumca samimiyetimiz ve güvenimizi yitirdik. Yaşananlar, duyduğumuz ve gördüklerimiz birzi birer android gibi yaptı. İnsanlara güvenmiyoruz, kendimiz olamıyoruz bir türlü. Hayatı artık pencere kenarından seyrediyoruz.
Aslında günümüzde hangi değerlerimiz kaldı desen , daha güzel olabilirmiş. Çünkü değer namına bisey kalmadı. Bir zaman abd kendi ülkesinde bireysellik kavramını hayata soktu. Baktı ki herkes bencilleşiyor devlete zarar veriyor. Hemen el attı buna. Hata yaptığını anladı. Ama bugün bizde bireysellik artıyor. Şimdi konumuza gelirsek. Günümüzün geçer akçesi bu maddi manevi değerler değil. İlişkiler zaman ve mekan ile sınırlı. Aşk arkadaşlık vs. Güven yok. Herşeyi çok hızlı yaşıyor çok hızlı tüketiyoruz. Sevgi yok. Ufak bir hoslanmayi sevgi sanıyoruz. Saygı yok. Ön yargı var. Hiçbirşeye emek harcamadigimiz için o şeyleri çok çabuk harcıyoruz. Gömlek değiştirir gibi sevgili değiştiriyoruz. Büyüklerimiz, öğretmenlerimiz özllikle bunlara karşı saygı tamamen yok oldu. Öğretmenlik mesleği bitme aşamasında. Çok yoğun bir önyargı baskısı altındayız. Okumadigimiz için çok fazla cahiliz ve herşeye hemen inanıyoruz. Daha çok örnek veririz. Akrabalık ilişkileri aile ilişkileri... Bugün hemen herşey bozuldu. Ve bugün, geçer akçe saygı sevgi hoşgörü güven sadakat vs hiçbiri geçer akçe değil. Biraz çevremize bakarsak ne kadar hakki olduğunu anlarız.
Dediğiniz tarz sorular kendi çapımda soruyorum, takipte olsaydınız bunu demezdiniz.. Burada kendi çapımda, kültür-sanat içerikli, özel günlere ve değerlere yer vermeye çalışıyorum, saygı duyanlar zaten yorumlarda, teşrif etmeyenlerde farklı tarz sorularda.. Saygılar 🙏
Yoo zaman zaman görüyorum sorularınızı. Sadece yaklaşım tarzım biraz farklı. Benim de çok dert yandugum bir konu bu: kaybolan ya da kaybolmaya yüz tutan değerlerimiz. Ama hakikat bu.
İnsani tüm değerlerimizi kaybediyoruz. Bahane olarak bizi kandırdılar, kullandılar, eskiden böyle değildi vs diyerek kendimizi yalanlıyoruz. Eskide yaşayanlar ve bizler aynı insanlarız. Hiç bir şeyi yitirmek zamanın veya gelişen dünyanın suçu değildir. Şikayet ettiğimiz ne varsa yapan biziz ve özlem duyuyorum deyip yapmadığımız ne varsa o. da yalanımızdır.
Çok az inandıklarım kaldı. Beni şaşırtan yeni bir gelişme olmuyor. Çünkü insandan her kötülüğe açığım. Bunları düşünerek kendimi asla yoramam. Onlar değerleri ve kendini öldürmeyi seçti. Bende kendime sahip olmayı seçtim.
Sanirim en büyük sorunumuz insan oldugumuzu unutmakla basliyor paylasmiyoruz saygi duymuyoruz sevgi gostermiyoruz nefret iki yüzluluk ve saygisizlikla diz boyu haldeyiz maalesef
Küçüğün Büyüğe saygısından, eski gelenek ve göreneklerimizi kayıp ediyoruz gibime geliyor. Beklentiler başladı, insanların biribirine saygısı kalmadı. İnsanlarla konuşurken art niyet olmaya başladı.
En İyi Cevaplar