Hep kaynanaların kötülüğünden yakınıyolar da iyi kaynanalar da dolu bence. Anlaşabilmek önemli, o da sizin anneniz gibi birinin annesi sonuçta... Peki kaynanalar hangi tip gelinleri daha çok seviyor?
Kaynanalar gelinleri kendi hükümdarlığına girmiş yeni bir rakip olarak gördüğünden sorun çıkıyor. Oğullarına yıllarca gel/git demiş insanlar bir bakıyor ki bacak kadar kız oğlunu çeviriyor. O yüzden evladı yaşında olmak önemsizleşiyor, bir anda garip bir rekabet başlıyor. Kaynana gelin sorunu da burada başlıyor.
Gelinler de kendi evlerinde babasının sözünden çıkamayan tipken, evlenince kendi evinde hükümdar oluyor tabii. Bunu da kimseyle paylaşmak istemiyor. Ama kayınvaldelerin koltuğu kaptırmaya niyetleri olmuyor. Derken konu uzuyor...
Kaynanalar nasıl gelin sever? İş yapacak, o ne derse yapacak, pek ses çıkartmayacak, kendi ailesinden pek bahsetmeyecek, çok harcamayacak ama bakımlı ve titiz olacak, çocuklar falan varsa çiçek gibi bakacak ama asla cinselliğe düşkün olmayacak bir gelin hayal ediyorlar diye düşünüyorum.
Bence bu konu erkeğin annesinin nasıl bir kadın olduğu ile alakalı. Oğluna bir hizmetci mi arıyor yoksa oğlunu sevecek bir kadın mı buna göre bu cevap şekillenir. Çünkü bazen bazı kaynana modelleri duyuyoruz ki adeta gelini kullanmaktan köle ediyolar. Sakin ol kaptan o senin kölen değil oğlunun sevdiği kadın! Diyesi geliyor insanın. Eğer normal bir kaynana ise ; gelinin oğlunu mutlu etmesi , aileyi sık sık araması onları kendi ailesi gibi sevmesi , ilgilenmesi , düşünceli biri olması damat beyin annesini mutlu edecektir :)
Annem 20 yıl beraber yaşadığı babaannemden çok çekti. Bana evlendiğinde yanıma gelme diyor. Çünkü başkasının kızına bana yapılanların yapılmasını istemiyorum. Beni ziyaret edin halimi hattımı sorun birde verirseniz 3 5 kuruş para verin başka birşey istemem sizin mutlu olmanızdan başka. Ah anam çilekeş anam. Sana yaptıklarının hepsini not ettim. Ben eşime yapmayacağım inşallah. Sana bunları söyletecek kötülükleri yapanlara en güzel cevabı onlar gibi pislik ve şerefsiz olmayıp, aileme karşı hayırlı olmaya çalışarak vereceğim.
İnşallah yalnız bırakmayacağım. Müstakil bir ev yaparsam onun içinde bir tane yanına veya üstüne inşa edeceğim. Yorulmasın diye asansörde koyarım onun için 🙂
Kaynanaların en sevdiği model ne ya eve araba mı alıyorsunuz? “Gelin modeli” yazmışsınız bir de.. gelin insan değil mi? Modeli insan o zaman o kaynana da gelin değil miydi? Ne bu anlaşamamazlık? Kötü olmak için kaynana olmak gerekmiyor içine doğar bu insanın.. ve gelinlerin de sırf kaynanayla iyi geçinmek için bir model olması da gerekmiyor kendisi olsun herkes kimin ne olduğu ortaya çıkar zaten.
anlaşamamazlık derken detayda zaten anlaşamamanın saçma olduğundan bahsettim. Model "Bir özelliği olan nesne veya kişi" demek, bkz KİŞİ. Duyar kasıyosunuz da keşke detayı okuyup anlamını bilip kassanız :)
He ben duyar kasıyorum da ne uğruna duyar kasıyorum 1-2 beğeni almak için mi? Gereksiz boş bir uygulama da takipçi çoğaltmak için mi? Burada bulunmamın sebebi bu siz insanların sorularına yorum yapmak ama görüyorum da çok boş sorularınız var.. demek istediğimi anlamadığın çok bariz. Hiç bir kaynana veya herhangi bir insan sevdiği kişinin huyu, zevkleri, istekleri, sevdikleri kendisine benzesin isteyemez zorla da yaptıramaz ve kimse kimseye emir de veremez bu tür ilişkiler de ayrıca kaynanaların istediği bir gelin “modeli” de olamaz. Herkes herkese anlayış göstermeli.
modelini hala tırnak içine alarak dediğimi anlamadığını gösteriyorsun. Model demek bir özellik demektir, diyorum ki kaynanalar hangi özelliği sever gelinlerde. Bunu bu kadar kasmaya gerek yok sana kadında hangi özellik seviyosun desem sayarsın bir iki tane, nihayetinde hepimizin hayatımıza aldığımız insanlardan beklentilerimiz var, bunu soruyorum. Boş soru yorumlarını lütfen "sevgilim üstüme düştü hamile kalır mıyım" sorularına yap, burası boş değil.
"benim beklentim en doğrusudur" dedin, ben de "öyledir ama sana göre doğru olan başkasına göre olmayabilir, ben senin doğrunu soruyorum" dedim, demeye çalıştım en azından.
İnsanları seven hayvanları seven empati kurabilen anlayışlı dürüst sadık ve kötülüğü düşünmeyen her zaman çevresine iyi bakan doğayı seven koruyan vs daha çok uzar iyiliğin içinde ki güzellikler bitmez biraz da sen ekle iyi kalbin açılımını (sana göre olanı)
Her dedigine evet diyecek tamam diyecek kendi annesine kirk yilda bir gidip onun evinden cikmayacak kocamin parasini somurdugunde ses cikarmayacak kizi oturacak gelin iş yapacak ama kizi hicbir ise elini surmeyecek bir gelin isterler hamileyim kizinin yapmadigi ne kadar iş varsa tek basima yaparim 5 dakika is yapmadigimda dik dik bakarlar kendi annemlere gittigimde hep beraber toplanip yapariz ama kaynana denen serefsizin evine gittigimde sabah erken kalk nerdeyse aksama kadar oturma bizde insaniz ortaklasa yapilsa hicbirsey cikmaz ama hadi işine kaynanalik yapacak ya hele kizi hicbir ise elini surmezde eşimde dahil kimse sesini cikarmazsa sinirlerim bozuluyor bu yuzden bana kaynana demeyin geberip gitselerde kocasi kizi kendi geberecekleride yok or. spularin
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Oyle bir kaynanam vardiki Allah ondan razi olsun. Yavrularim siz mutlu olun da selaminiz gelsin der, ben her zaman arkanızdayım sizin der, 2 gun konusmayim kendi annem gibi özlerim. Gider sarılır operim. Buyuk geliniyle ve damadiyla da arası bu sekilde. Bence insanlarin birbirine yaklasimiyla alakali bisey bu. Ama oglu 5 para etmez
Ben gelinimi Özlem’le bekliyorum çünkü kaybettiğim kızımın özlemini onda gidericem ama şöyle bir on yıl sonra gelsin lütfen aramızda saygıya dayalı büyük bir sevgi olsun oğlum eşini hiç üzmesin onun Gül yüzünü hiç soldurmasın ikisi bir aile olup çok mutlu olsunlar ♥️
Ben ne dersem onu doğru bulan gelinim olsun isterler. Yani o sana canımsın diyorsa salak olacaksın, sevdim diyorsa sevecek sevemedim diyorsa yine seveceksin. Maalesef ki böyle tiplere artık kızlarımız müsamaha etmiyor. Ne varsa eskilerde var devri geride kaldı. Hadi canım herkesi saygıya davet ediyoruz!
Biz kayınvalidemle birbirimizi çok seviyoruz, ikimiz de fesat değiliz, ikimiz de uyumluyuz, ha ama genel şekilde cevap verecek olursam kayınvalideler temizlik hastası, mutfaktan hiç çıkmadan deliler gibi birşeyler pişiren, bu tür gelinleri severler, ben öyle değilim ama benim kayınvalidem zaten fesat değil seviyoruz birbirimizi
Kaynanalarına kendi anneleri gibi davranmışlar da kötülük mü görmüşler? Eğer öyleyse kötü kaynanadır. Ama kaynanaya düşman gözüyle bakıyorlar hep sonra da kaynanayı kötülüyorlar. 🙄 ne kafa yarabbim!
evet katılıyorum, bir laf gelmiş gidiyor kaynana gelin anlaşamaz diye herkes birbirine o gözle bakıyor. Dediğim gibi o da bizim annemiz gibi birinin annesi nihayetinde, hatta ömrümüzü birleştirdiğimiz birinin annesi. Üzücü bu kavgaların yaşanıyor olması
Yani annemiz her bize kızdığında sorun mu ediyoruz? Ama yok kaynana olunca kıyamet kopuyor. Saygı gösterilmeden sevgi beklenmez. Annemiz gibi kabul edip seversek sayarsak ben anlaşmazlık olacağına inanmıyorum. Harika soru olmuş elinize sağlık👏🏻☺️
Evet ama illaki hizmetçi gibi bakıyorlar çok olmasada beklentiye giriyorlar isteler beni kaynanam bi abisinin mevlütüne kayınbabamla göndercektı ama bende eşimle o gün bir yere davetliydik allahtan eşim savundu anne nasıl gelcek biz bir yere davetliyiz dedi normalde benim demem lazım bunu savunamadım gelirim olur anne bakarız biz bir yere davetliyiz o gün ama konusuruz olmazsa ayarlarız dedim yani öyle trip atıyorlar mesela bir şey beceremezsen ya da heveslenmezsen oda hiç yapmadığım haşhaşlı bükme suratları değişiyor mesela ben çok açık biri değilim model olarak karışıyor şu tişörtünü içine sokma dışına çıkar gibi kollarını kıvırma gibi
Oğulları için paralanan kadın isterler, her an onu ağırlamaya hazır, hürmetli hizmetli vs vs vs.. Ben asla öyle bir gelin olmamıştım. Zaten artık kaynanam da değil kendileri :D
@olmazolur Mütemadiyen... Çevremde bin tane evli arkadaşım var. Kayınvalidesinin adını duyunca hepsinin tüyleri diken diken olur. 2+2 nasıl dört ise, bu da böyle.
yok ya bu annelerin biraz da görüş açısına bağlı. seni kızı gibi değil de el kızı gibi görürse seni bir gelin gibi değil de düşman gibi görürse o sıkıntı işte. kaynananın iyisi kötüsü burada anlaşılır. anlaşmak değil yani niyet farklı.
Tabiki değil ama. Senin annen esini bağrına oğlu gini nasip evladım diyorsa eşinin annesi bor fırsat bulunca sana sen kizim değilsin derse ve sende 22,23 yaşında isen cidden bu bunalıma sürükler keza sürükledi de... Ama Allah a havale edip susmak öyle güzel ki sabretmek zor ama Allah i düşününce en mantıklısı o geldi
İşte sorun tamda orda başkasının annesi oğlunu başkasıyla paylaşmak istemez en çok o sevmek ve Sevilmek ister işin aslı annelik duygusunun kötü yan etkileri
Herkes kendi gibi birini arasin. Buna benim annemde dahil. Buna ben de dahilim. Ben nemrut olucamda gelinimin süt dökmüs kedi gibi susup beni dinlemesini bekleyecem valla öyle bir dunya yok ki
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Uyku uyumayan köpek gibi ev işi yapan ha birde kaynananin isini gören biz onun kölesi değiliz sevmezse sevmesin ama ailemizde yani kocamla bana karışmasın yeter 2 dakika gelin gündüz kestirse gözüne batıyor ya hemen !!
Yanii kayınvalidenle sorunun olsa eşinle aran bozulur tek taraflı düşünmemek lazım sevdiğim adam benim aileme karşı uzak dursa tartışma illa ki çıkar ne ekeresen onu biçersin derler ya o hesap
Farkındayım ama sanırım sende gerçeklik payının yüksek olduğunun farkındasındır dediğimin istisnalar tabi ki olabilir ama büyük çoğunluk sevmemek için bahane bulmakta zorlanmuyorlar 😉
Her işi yapan, sadece onun emrinde yaşıyan, oğlu gelini ve kaynananın beraber yaşaması v. s. v. s.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yeni nesil kaynanalar icin oğlunu hiç calistirmayacak oğluna çok iyi hizmet edecek kaynanasına da çok iyi hizmet edecek kendi ailesiyle görüşmeyecek gelin modeli idealdir. 😂
Süsli hanımhanımcık herşeye tamam diyen yemek yapmasını çok iyi bilen daha oturaklı çocuğuna hizmet eden kontrolü tamamen çocuğunun yani erkeğin eline veren karakterlerş çok seviyor...
En İyi Cevaplar