Ekşi sözlükte ve twitterda bunu yiyenleri ve alanları gömmüşlerde gömmüşler. .
Ben ufakken bazen pazara onun için giderdik. Sırf o gofretin kokusu , tadı için. O tezgaha yanaşıp bakmak bile iştah açıcı idi. Yedik efendim hemde bol bol.
Hayatta bazı şeyler vardır. İnsana huzur veren , anılarını depreştiren, mutlu eden. Bu gofret de bunun gibi şeylere neden oluyor bende tıpkı o poşette satılan pazar kuş üzümleri gibi. Milyonlarca insanın, çocuğun hayali bu gofret. Evet kalitesiz ama ne yazık ki bu tip şeyler bile birçok çocuğun akşam eve gelirken beklediği bir atıştırmalık.
Bu ürünü gömelim, tukaka ilan edelim, değersizleştirelim de evine bu gofreti götüren ailelerin çocukları bu ürünleri de beğenmesin ve daha pahalı ürünler talep etsinler değil mi?
O güzel aileler de ülker, eti, nestle alamadıkları için çocuklarına karşı mahçup olsunlar. Tam olarak bunu istiyorsunuz.
Yeminle bizim bu nesil yeryüzünün en acımasız türü. keşke bu kadar kötü olmasanız.
Pazarda kiloyla satılan beyaz sade gofretler fakir işi olup zararlı mıdır?
Açıkta ve yikanamaz olmasi nedeniyle zararli. Ama o sövenler arkadaşlarımın anlattigi şu 2 olayi iyi bilsinler, Bir arkadasim bir dondurma fabrikasinda çalışıyormus, makineden gelen dondurmalarin düzgün olup olmadığını kontrol ediyorlarmış, canı çektiği zaman birini somurup tekrar yerine birakiyormus 😄 Başka bir arkadaşımda salça yapip fabrikaya gonderdimlerini söylüyor, birgün salça yaparken bir fare salca makinesinin icerisine girmiş ve birkac ton salcanin içerisine karışmış, çocuk diyor ki tonlarca salcayi nasil atalim, ayni şekilde fabrikaya gönderdik.🤮🤮🤮🤮
Mesela ozellikle elmadan yapilan meyve sulari cok sagliksiz , çünkü en çürük elmadan bile meyve suyu yaparlar, elmanin yetiştiği bolgelerde çürük elma alimi yapan kisiler olur, bende bizzat gördüm. En iyisi de vişneden yapılanmış.
Çok sitemkar bir paylaşım olmuş. Bu gofreti gömmek diğerlerini yüceltmez. Çocukluğumuzun anılarına saldırılıyormuş gibi hissederek gofreti sahiplenen bu yazının ne kadar masum olduğunu görebiliyorum. Sende biliyorsun ki artık çocuk değiliz ve değilsin. İçerisinde barındırdığı glikoz ve bilimum kimyasalları o dönemlerde ne anne babalar ne de çocuklar biliyordu. Ancak misafir geldiğinde çay sohbetlerinin vazgeçilmeziydi. Anılar da hep öyle de kalacak elbette. Sağlık açısından tepki almıştır. Gofretin acısına ortak olmana gerek yok
eskiden dedem alırdı ve evet FAKİRDİK. şimdi de ara ara denk geldikçe alıp yiyorum. eski zamanları hatırlıyorum. fakir olunca noluyor anlamadım? tadını sevmeyebilirsin ama fakir yemeği elit yemeği ayırt edemezsin!
Paket gıdaların geneli zararlı onda hemfikiriz ama bu gofretlerin çok fazla üstüne geldiler. Dedem hala daha alır bana bu gofretlerden, çayla iyi oluyor :)
Ne alaka? Cok guzeldir onlar. Ki zaten pahali seyler degildir onlar aslinda. Iki malum markanin bunu allayip pullayip pahaliya satmasi bunu degistirmez.
En İyi Cevaplar