Kadına şiddet bitmek yerine daha çok çoğalıyor sanki. Hepsini geçtim o annesinin sevgisiyle mutlu olan o küçücük çocuğun, yaşama hakkını elinden aldığı kadının hakkını nasıl ödeyebilir bu baba demeye bin şahit lazım varlık? Kadınlar boşanmasın da anlaşamadığı birinin tüm şiddetine katlansın mı? Nedir bunun çözümü? Daha kaç evladı için yaşayan anne hayattan koparılacak? Hiçbir kadın ölmek istemiyor!#EmineBulut
Yani evet elbette sosyal medyada, sokakta her yerde tepkimizi göstermeye devam edelim. Kınayalım, "yanlış bu iş" diyelim.
Tamam hepsine tamam.
Peki bunun dışında "kadınlar" olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Mesela; * Kız özellikle de Erkek çocuklarınızı yetiştirirken "bir kadının bekareti, kiminle yatıp kiminle yatmayacağı kendi tercihidir, onun özgürlük alanıdır, bekaretini kiminle nerede nasıl sonlandıracağı kendi tasarrufundadır. Kendi kararıdır" düşüncesini benimsetiyor musunuz?
* Çocuklarınıza "kadının erkeğin malı olmadığını, bir birey olduğunu, kendi kararlarını kendisinin verebileceğini doğrusunun bu olduğunu" öğretiyor musunuz?
* Sokakta güle oynayan yanınızdan geçen kızlara "orospulara bak aranıyor lan bunlar" diyen sevgilinize "sen ne biçim konuşuyorsun, sen ne terbiyesiz ve kıro bir insansın" deyip terkediyor musunuz? Yoksa "ayyy aşkitom ne kadar erkek bir adam ne güzel ağızlarının payını verdi düdüt!. Zaten birisi de geçerken ona bakmıştı ya dumun fahişesi" mi diyorsunuz?
* Kadınlar olarak özgür yaşayan, kendi başına ayakta duran, çalışan, emeğinin karşılığı parayı da dilediği gibi harcayan kadınlar gördüğünüzde "ayy yazık bunlara da bir sahip çıkan yok orta malı olmuşlar" diye içten içe bir kıskançlıkla hakaret mi ediyorsunuz yoksa bunları kendinize örnek alabiliyor musunuz?
* Kıskançlık yapmayan, eşinin sevgilisinin ne giyeceğine karışmayan, ona hort zort etmeyen, onu destekleyen, yanlış bile yapmış olsa ona saygı duyup yardım etmeye çalışan erkekleri gördüğünüzde "aaaa kardeşime bak bunlar da kendine erkek diyor ihihihihih" diyor musunuz? Diyen hemcinslerinizi gördüğünüzde uyarıyor onlara yanlış düşündüklerini anlatıyor musunuz?
* Kızınıza, kızım namusunun da hayatının da sahibi sensin. Kendisine sahip çıkması gereken, hayatının iplerini elinde tutması gereken sensin. Bu sorumluluğu erkeklere bırakırsan mutsuz olur dayak yer ve hatta öldürülebilirsiniz diyebiliyor musunuz? Anneniz size bunları söyledi mi?
Eğer bu ve bunun gibi şeyleri yapabiliyorsanız, yaptıysanız ve bu fikirlere katılabiliyorsanız ne mutlu size. Sonuna kadar bu katili eleştirip bağıra çağıra tepkinizi gösterme hakkına sahipsiniz.
Bunlar size ters mi geliyor? Örf ve adetlerinize aykırı mı buluyorsunuz? İnançlarınızla çeliştiği için ses çıkartamıyor musunuz?
O zaman timsah gözyaşlarınızı ve iki yüzlülüğünüzü de alıp defolun gidin..
Bunun sebebi adaletsiz kararlar veren mahkemelerdir. Erkeği hiç olmadık şekilde zora sokan ve bunun sonucunda o erkeğin cani bir psikopata dönüşmesini sağlayan adaletsiz kararlardan bahsediyorum..
Boşanmada erkeğin mal varlığının yarısı kadına gidiyor. Çocuğun velayeti kadına veriliyor. Erkek yıllarca oturduğu mahallesine yasak dolayısıyla gelemiyor, çocuğunu göremiyor istediği zaman. Üstüne birde nafaka eklendimi bu erkek çalışmadığı halde nafaka ödemek zorunda kalıyor ve ödemezse hapse gireceğini biliyor. Bu sebepler erkeği kaybedeceği bir şeyi olmayan bir canavara dönüştürüyor ve olanlar oluyor.
Elbette katili savunmuyorum ama bu cinayetlerin nedenleri saptanıp önlem alınmadıkça önü arkası kesilmez.
Caydırıcı cezalar çözüm değil. Çünkü o cani ölümü göze almış çoktan. Bu cezalar onu korkutmaz...
Ne diyim nasıl baslayim cümleme bilmiyorum ama bu kadınların sığınacak tek bir yeri bile yok sanırım bu dünyada Allah'indan başka... bu dünyada hele hele de bu ülkede kadın olmayacaksın... kaç kadın cinayete kurban gitti kaç çocuk gözü yaşlı ve iyileşemeyeceği tramvalar yaşadı.. şu an düşündüğüm tek şey o masum çocuğun nasıl iyileşeceği.. geçmeyecek hayatı boyunca unutmayacak sen ben herkes unutacak ama o çocuk unutmayacak.. hatırlıyorum da annemi kaybetmemden 5 yıl sonra sadece rüyamda annemi can çekişirken gördüm ve canımın bile canı acımış o görüntü yıllarca gitmemişti gözlerimin önünden sanki gerçek gibi... hala bile nefesim kesiliyor gözümün önüne geldikçe... peki o masum küçük kız çocuğu yaşadığı bu gerçeğin taa kendisini nasıl silecek hafizasindan... tutunduğu sevginin en masum halini yaşadığı o varlığının gözleri önünde "ölmek istemiyorum" deyişini nasıl unutacak... asla unutmayacak... bizler tüm türkiye unutacak ama o kız UNUTMAYACAK! kadının sığınacağı hiç bir yer yok... çünkü insanlığın kanayan yarası merhametsizlik...
Mor çatı var.. kadın sığınma evleri.. Fakat buralar da çok da yardımcı olduklarını söyleyemem... Kadınların çalışması için çocuklara kreş eğitimi veriliyor fakat bu kres akşam 5 e kadar falan oluyor bir kadın da nasıl 5 e kadar iş bulsun.. her zaman her kes bulamıyor ki 5 e kadar... Onun dışında baştaki psikolog lar bence kadınlara yardımcı olmuyorlar.. Daha çok ezme peşindeler sanki... yani açıkçası bizler yanı yeni nesil biz çocuklarımız arkasında durmak tan ve onları iyi yetistirmekten başka çare yok..
Toplumumuz da çok ciddi bir derece de eziklik psikolojisi var, bu tür cinayetler bu yüzden oluyor, idam, hadım falan demek yerine sorunun köküne inilmeli, insanları bilinçlendirmek ve bu eziklik psikolojisini yok etmek için ciddi ciddi zorunlu ve aşılayıcı eğitimler verilmeli yoksa maalesef daha çok göreceğiz bu tür olayları. Cahillikten cahil egosu doğar, cahil gururu doğar ve eziklik oluşur bunun gibi tipler boşanma gibi şeyleri ve eskiyi eskide bırakmayı beceremediği için şiddetten başka bir şey görmüyor gözleri.
Hanımlar bu ülkede maalesef adalet yok ama bir konuda lütfen bu uyarımı dikkate alın. Genç yaşta heyecan olarak aksi vurdum duymaz aşırı kısıtlayıcı, kıskanç ve kendi her b*ku yiyen kavgacı değer vermeyen insanları seçiyor çoğunuz ve düzeltmeye çalışıyor. Ne yazık ki bu durum o canım kesimi kendini bir şey sanan bir hale dönüştürüyor ve şiddeti seven lanet kişilere dönüyor çoğu, yapıcı olma yönünüzü lütfen değer veren düzgün biri (leri) nin hayatını güzelleştirmeye adayın ki, böyle haberler ve olaylar yaygınlaşmasın artık. Kadınlar bizim can parçamızdır iyi ki varsınız.
Evlilik kulturu degismeli... kadinin mal oldugu babasindan alindigi kocasina emanet edildigi sistemde cinayetler bitmez. Dusun 25 yasinda 7-8 yildir derdine dustugu kizi borc harc alip binbir masrafla evlenmis delikanli... dugunde beline silah takilmis. Bosanmak bir tercih ya da sosyal olarak mumkun degil bircogu icin. Babasi diyor ki kiz senin dov sov sozunu dinlet bosanmak da nedir? Vs.. vs. Butun bunlari yikmak gerek. Bekaret kulturunu yikmak gerek. Kizlari okutmak gerek. Cunku seni seviyorum dedi diye onu mali goren adam seni sevmiyorum dedi diye bosanamiyor. Nafakasi sosyal baskisi caresizlestiriyor. Diger yandan karisi diye kimse araya bile giremiyor cunku adamin biri araya girse herif vursa mahkemede karimda gozu vardi dese namus cinayeti diye indirim aliyor. Yani sonucda bu durum kadinlar icinde gecerli... Evlilik ve bosanma cok daha kolay ve normal hale gelmeli.
Kadınlar sığınmamalı, şiddet sebebiyle boşanmış, daha öncesinde eşine şiddet uygulamış darp etmiş zülmetmiş insanlar, boşandıkları zaman mahkemenin kendilerine 5 yıldan başlayan cezalar vermesi gerekiyor. Ailelerin çocuklarını eğitmesi gerekiyor en en önce. Sonrasında da buna rağmen #eminebulut olayındaki gibi olursa 3 gün elektrikle süren işkenceli idam gelmesi gerekiyor. Kimse bana işkenceden dolayı insan haklarından bahsetmesin o kadının, o güzelim çocuğun hakkı gittikten sonra öldürene insan gözüyle bakmam ben. Devlet de hukuk da böyle olursa cinayetler azalır bence. Caydırıcı...
Kocası kendisinden boşandığı için adam buçaklayan kadı pek göremezsiniz. Ama kadın boşabmaya kalktığında bu vakalara çokça şahitlik ediyoruz. Türk toplumunda mı, yoksa diğer toplumlarda da böyle mi bilmiyorum ama, erkekte kadın figürü çok yanlış bir boyut kazanıyor. Kendisini vazgeçilmez ama istediği zaman vaz geçme hakkına sahip, istemediği bir olay cereyan ettiğinde istediği gibi yönetebileceği, dövebileceği, hatta öldürebişeceği bir mal olarak görüyor. Ne biçim evlay yetiştiriyır bu insanlar demekten de kendimi alamıyorum. Madem aile mefhumu yıkıldı, insanlık öldü, bari cinayete ve tecavüze idam gelsin.
potansiyel katil adaylarina ve katillerine acaba bu devlet neler yapmalı dersek %100 refaha erecegimize inaniyorum. evet her geçen gün canice haberlere şahit oluyoruz, olmadiklarimiz da var. daha ne kadar ileriye gidebilir bir ölüm? bir an önce ahlanip vahlanmalarimiz bitmeli ve devlet büyüklerini teşvik etmeli.
ya çok üzülüyorum bu nasıl sahne, o videoyu çeken kişi tampon yapamadin mi. ya şu kizin annesine dokunuşu bilmiyorum nereden bakarsam çok acı moralim bozuldu ya. dilerim caydirici ceza ile perperişan olur sürüm sürüm sürünsün srfsiz.
Toplum olarak bazı şeyleri aşmamız lazım artık. Maalesef bizim ülkemizdeki kadınların seçim yaparken ki düşünce tarzı çok hatalı oluyor.
Örneğin kadın o adamı gençken biliyor adam serseri, aylak, alkolik vs vs ama bunları havalı gören büyük bir kesim var. Bazılarıda bu kişileri evlenince değiştirebileceğini düşünüyor ama insan 7 sinde neyse 70 inde de odur maalesef.
Erkeklerde de çok ilişkiye girince havalı olduğunu sanan her yere saçma sapan saldırınca havalı olduğunu düşünen yapı çok fazla yani kısacası eğitimsizliği ve hayasızlığı havalı olarak gören bir yapıda.
Eğer doğru seçimleri yaparsak hayatımızdaki problemleri de minimum seviyeye çekebiliriz. Eminim burada o tarz erkeklere kızan kadınların çoğu gidip yine o tarzda erkekleri bulacaklar çünkü ders almaz bir toplumuz biz. Umarım daha iyi bir gelecek olur hepimiz için ama buna çokta inanmıyorum maalesef.
Bu toplum hiç bir zaman düzelmez bizim burada oldu bu olay ben orada değildim tabi akşam birinden öğrendik sorun bir de şurda o görüntüyü çekeceğine videoya alacagina malll malll bakacagina 60 65 yasindaki kazık herifler var genclerden var müdahale etmek yerine bakmislar video cekmisler bir tanesi cikip o kafina yardim etseydi bir seyle mudahale etseydi o kadij yasardi obur adama mudahale etselerdi bir sey olmazdi bir de kacmasina izin vermisler bu millet vatan millet bayrak diyipte birbirlerini bogazlamaya devam ettikçe bu millet hic bir zaman duzelmez hicbir sorunumuz da bitmez en çok sövdüğüm şey bu zaten
En iyisi hiç evlenememek ya, evlenmek kolay, boşanmak zor güzel ülkemde. Oturun oturduğunuz yerde, çalışın kazanın yiyin için gezin. Bir erkeğe ihtiyacınız olmasın. Canınız da psikolojiniz de yanmasın. Not :Feminist değilim, kimse saldırmasın, ama gerçekler bu...
bu ülkede evlenmemeli. kadınlar için çok üzücü bir durum. doğru ve karakterli bir erkeğin eline düşmeyen kadınların hayatları hep perişan oluyor. allah yardımcınız olsun arkadaşım
"Ölmek istemiyorum" 😢 "Anne ölme" bunu bugün hastanede izledim videoyu ağlamak çalışamadım nerdeyse. Her zaman söylenen bişeyi tekrar etmek istiyorum sadece. "Bu ülkede ölmek, insan hayatı çok kolay ve çok ucuz" ülkede psikolojik sorunu olmayan "insan" kalmadı nerdeyse. Yazıklar olsun şimdi içeriye alıp paşa paşa bakın o akli dengesi bozuk varlığa. Başka bişey demiyorum "Yazıklar olsun"
Boşanmak isteyen kadınlara bir kurum kurulmalı eğer ki şiddet göreceğini falan düşünüyorsa boşanma aşaması bitesiye kadar en azından koruma verilmeli bir kurum olusturulmalı ve böylece işsizlikte azalmış olur bir nebze silahlı güvenlikler devlet memuru olur boşanmak isteyen taraf sayısı oldukça fazla
Devlete sığınamayacağı kesin. Müslüman bir ülkedeyiz, genelev, gazino tarzı yerlerin açılacağına kadın sığınma evleri açılmalı. Bu tür psikopatlara gereken cezayı vermeyenlerden kim yardım ister ki? İstesen de kim sahip çıkar. Gerçekten iğreniyorum herkesten.
Gencecik yaşta koca derdine düşmeyip eğitim alıp meslek edinip kendi ayakları üstünde durmayı bilmeliler çoğunun çaresiz olmalarının bu eziyete katlanmalarının boşanamamalarının en baş ve tek sebebi bu.. ekonomik özgürlükleri olmadığı sürece gidecek hiçbir yerleri de olamaz.. ayrıca idam gelmesi şart ibret olması için..
uzman çavuş var 1 kere yüz yüze görüştüm sonra telefondan konuştuk zaten sorunlunun tekiydi. Beni ölümle tehdit etti gelince dedi 2 kurşunluk canın var dedi 5 ay hayatını yasa dedibu ölüm tehdidi birincisi. Ikincisi ise annemle benim numaramızı dagitmakla tehdit etti 3 bacım dedi hakaret etti 4 ise sosyal medya bile kullanmıyorum habire mesaj atıp rahatsız ediyo hepsinin kaniti var ne yapmam lazım şikayet etsem ceza alırmı tam bir bela ya bu sevgi mezarda biter diyo Allah rızası için bilen biri yardım etsin sonunun emine bulut gibi olmasını istemiyorum habire seviyorum diyip duruyo biktim artık yardım edinnnnnnn
Çözümü kanun çıkarmak ve uygulamak bu hükümet insan haklarında sıfır çekti. karısını öldüren bir kişiyi zehirli iğneyle infaz etselerdi bakalım bir daha kadına dokunabilirmiydi birisi. biz kanun olmadan boşuna konuşmuş oluruz sapık zihniyetli kişilere fırsat veriliyor bu şekilde susarak
Siginma evleri korumalar uzaklastirma cezalari boşaninca kurtulurum bunlar yok nice kadin canice katledildi cumlenin sonuna koyamadığım çözümü şu cümlesi olmadigi için bogazimda düğümleniyor sözcükler çünkü ne olursa olsun insan dışı bu varliklar canice oldurmeye devam ediyor
kadına siddet cogalacak çünkü kadinlarin enerjisine muhtac erkekler var kendi enerjisini uretemeyen vasatlar insanlik uyandikca kuduracaklar cunku cikar kaybediyorlar insanlar da telefonla ceksin malum insanliklarindan geriye kalan sadece bu var
Ülkemizde kadın sığınma evleri var ama tabiri caizse kadınlara orada sığıntı gibi bakılıyor oraya sığındıklarına pişman olabiliyorlar. Benim düşünceme göre ciddi bir ekonomik bütçe ayrılıp kimsenin bilmediği kadın sığınma şehri kurmak çözümlerden birtanesi olabilir. Maliyetli olabilir bu durum ancak şiddet görüp bu yüzden boşanıp yeni bir hayat kurmak isteyen kadınlar için buna değmez mi? Bence değer
Profilimde de yardımcı olmak için yazdığım devlet kurumunun adresi var. Bu şekilde paylaşıyorum profilimde.
•Kadınlara şiddetin önlenmesi ve kadınları korumayla ilgili bilgiler aşağıdaki linkte mevcuttur. Eğer bu tip şeyler başınıza geliyorsa siteye girip bilgi edinin.
Allah boyle sig pislik kendini ahlakli zanneden ruh hastasi insanlari kahretsin! Bir adam eski karisi dahi olsa birseyler paylaştığı hayat arkadasina nasil vahsice kiyabilir? Hele ki körpe çocuğun gozunun onunde ! O cocugun bu hayat lekesini hangi psikattist hangi doktor cikartacak? Hayati boyunca bu goruntuyu o sesi o vahseti beynine kazimis kucucuk cocugu kim kurtaracak? ! O kadinin sucu neydi ! Oyle adama lanet olsun , lanet sekilde gebersin
Bunun sonu yok ki ne fizikseli biter ne psikolojik siddeti konu insan olabilmek dinle vs ile bitmiyor kadin tecavuze ugrar sort giymeseymis kocasidir dover erkek kadinin sahibidir zihniyeti. cocugunun gozu onunde dehsete bakarmisiniz. onadam yasiycak hapus yatip cikicak sonrasi oncesi desen nasil yetistirilmis. yazarsin duygu sonurusu yok kadin calismasin yok kadin soyle yok kadin boyle allah hepsinin belasini versin
türkiyede kadınlar aşık olmasını sevmesini bilmedikçe bu olaylar çok yaşanır. üstüme geleceklerede örnek vereyim. kızın tekini sevgilisi dağa kaçırıp ağaca bağlayıp bırakıp gidiyor. o kadın buna rağmen adamla evleniyor gerdek sabahı kadın öldürülüyor
@girl_er heh işte bu saydıgın erkeklere aşık olan sizsiniz. çünkü efendi erkek gözünüzde pısırıktır mıymıydır ne karısını ne kendini koruyamazdır. ağırlığı yoktur. sesi çıkmaz. sizde tabi güç sahibi erkeklere bayılırsınız. ama efendi erkek saydıklarım gibi olan erkek değildir. sana örnek verdik boş yapacaksan asıl sen uza. lafları bir yerinizden anlayıpda işinize gelmediği gibi laf yapmayın bana
Söylemek istediğini anlamayanlar sana saldırmışlar ama genel manada haklısın kesinlikle. Kadınların bir çoğu gidip nerede serseri varsa başı boş adam varsa alkolik adam varsa onu buluyorlar belki değişirler gibi saçma düşüncelere kapılıp evleniyorlar sonunda da maalesef kötü şekilde bitiyor. Tabiki istisnalarda var ancak cinayetlerin genel tablosu böyle oluyor. İnşallah artık kadınlarda erkeklerde doğru seçimleri ve doğru kişileri seçerler de canlar yanmaz daha fazla.
bak kardeşim. o zaman sen de yalnış biri işe evlendik dite öldürmek hak mi sana bu konuda bile kadınları suçlayacak kadar nasıl bir kadın düimanısın. öldürse kadın suçlu öldürülse kadın suçlu aldatsa kadın suçlu aldatılsa yine suçlu. zihniyetinizin alla j belasını versin rabbim evlatlarıniz ile sınadığı zaman. böyle atar tutarsınız
yalnış kişi ile evlenin sonu ölmek se. tüm karısından şikayetçi olan adamlaeı tek tek gebertin ... o kadınlar öldürsünler sonra yazarız bizd buraya doğru kadın ile evleneymiş diye yazık. lar olsun.
@SporcuMan ben okuduğumu anlıyorum demek istediğim şu evet haklisiniz bazı kadınlar adam seçemiyor ama adam seçemedi diye de öldürdüldü diye bunu haklı etti gibi göstermek yalnış ne yani yalnış eş seçti diye cezası ölüm mü şunu kapasiten almıyor hala kadını suçlamak için bir şey bulmaya çalışıyorsun varmıyor o dilin alla j o pisliğin belasını versin demeye acı olanda buu... onun şerefsiz olmasu gözüne batmıyor kadının onu seçmesi gözüne batıyor acı olan bu. ..
@girl_er buradaki eleştiri zaten öldürülen kadına değil arkadaşım cümlenin içerisinde öyle bir şey yok nasıl okuyorsunuz ki? Adam sadece yanlış seçimler yapmaya devam eden kesime karşı böyle bir şey söylüyor ama buradan nasıl katili savunduğunu çıkartabiliyorsunuz cidden yuh yani.
@girl_er arkadaşım burada bahsedilen ve yöneltilen suçlama kadına değil. Aksine henüz evlenmemiş kadınlara bir öneri niteliğinde. Bu tarz adamları seçmeyin ki bunun gibi vahşi adamlar böyle şeyler yapmasınlar. Bu ana fikri anlamamakta niye ısrarcısınız bunu çözemedim hala.
@SporcuMan adama tek bir şey demeiş kardeşim sana demek istediğim şu Şimdi sen bir kadınla güzelce evleniyorsun sen sen kendin olarak düşün empati kadın gidiyor seni aldatıyor Şimdi siz o kadını mı suçlar sınız yoksa sana mı derler niye böyle aldatan kadın seçtin diye değil mi demezler direkt o kadını suçlarlar Çünkü suçlu olan suçlanır niye onu seçtiğini bir algı yoktur şimdi senin karın aldatsa Yarın seni mi suçlayacak Biz niye seni aldatan karı seçtin mi diyeceğiz Düşün işte bir tane burada yorumuna okuyorum o adama hiçbir şey dememiş dememiş ki şerefsizin Allah belasını versin ağzından çıkmamış niye kadın düşmanı Sen benim anlamayacak mı sanıyorsun Ben psikoloji okumuş bir insanım Bu nedenle yani boşuna konuşuyoruz senin düşüncen sana benim düşüncem bana ama yarın kızını bir yerde gebert likleri zamanda şey dersin ya Kızım evlenmeseymiş seçmeseymiş dersin
@bilgiligaccı kardeş sen cidden psikoloji okuduysan bu zekayla zaten üzüldüm senin hastalarına. Daha okuduğunu anlayamayan insanların psikoloji vb bölümler okuduğu bu ülkeden zaten hayır gelmez. Sen bencede anlamadığın konularda böyle millete saldırarak konuşmaya devam et bir zahmet bir şey yazmazsan da sevinirim.
@SporcuMan Farkındaysan ben sana yazmadım zaten sen bana yazdın baş edemeyince böyle zekaya falan girme Bekle zaten korkaklığın da niye işine gelmeyince konuyu değiştiriyorsun dansözlük mesleğin olmuş herhalde kıvırtmak çok yakışıyor Bu arada haddini bir sana Zaten yazan olmadı canım Bu başkasının yorumu ben sana mı yazdım a**** atlama Saydın o zaman Allah'ın özürlüsü Tipe bak Allah'ın malı profildeki tipe bak kafasız asalak sana yazan olmadı zaten kendi kendini attın ortaya gerbbi zekalı
orta okyl mezınu geri zekalıll kimse anlamıyor değil mi hangi kadın üzdü seni de böyle kasın düşmanı oldun aslakk özürlü cahil. salakkk gerizekalıı aptallk. mall oğlu malll anlamıyor kimse burda seni bir kadın üzmüş. anlamıyor değil mi kimse herkesi kendin gibi mall san. Sana ben şunu diyorum yanlış adam seçti diye cezası ölüm olmamak diyorum sen bunu sa bulamıyorsun bile Demek ki sen bu kadının öldürüldüğü için resmen tebrik edecek kadar arkadaşımsın ananızsa böyle gebettsinlerr
@bilgiligaccı ahaha eziksin kızım daha okuduğunu anlama kapasiten yok burada bir de kültürlü ayağı yapıyorsun bir kere okuduğun bölümle alakan dahi yok. Azıcık insan olsan küfür etmeden de üste çıkabileceğini bilirsin. 1 delille 40 alimi yendim de 40 delille 1 cahili yenemedim demiş Gazali o yüzden senin gibi bir cahille daha fazla zaman harcamak istemedim. İkincisi dışarıda görünce ağzının suyu akacak kişilere profil üzerinden saldırman komik profil resmi daha olmayan özgüvensiz arkadaş. Sen benimle zaten zeka dalaşına giremezsin ben ilk 5000 e girmiş adamım sen kimsin ki zeka dalaşına gireyim😃
@bilgiligaccı ileride başkan falan olursam ilk işim okuduğunu anlamama özürlüsü kişileri ülkeden sürmek olur yoksa böyle kalitesiz insanlar doluşuyor ülkeye. Senin gibi boş laf yapıpta 3 gün üzüldüm diyip geçmekteyse problemin üzerine gidip suç oranı azaltmak adına elimden geleni yaparım ki söylediğim şey lafta kalmasın seninkisi gibi.
@bilgiligaccı adama tek laf denemisim? Bütün küfürleri edeyim ölmesin surunsun ömür boyu bu bişey değiştirmez erkek dediğin sert olur bilmem ne olur anlayışınız işte bu sonucu dogurur. Adam iki tokat atiyir sevgilisine ama kız aşığım seviyorum o kızım o zaman ilerde başına geleceklere hazır ol. Şerefsiz adama ne yapsan boş
Kadını öldürdükten sonra babasınıda arayıp senide öldürmeye geliyorum bekle diye telefon açan bir cani insan olamaz bunların Allah belasını versin erkekliğimizden utanır olduk bunların yüzünden bunlara idam cezası getirmeyen devletinde Allah cezasını versin böyle hafif cezalarla daha da cesaret buluyor yaratıklar
Oglum sana yakisir erkek adamsin istedigin kadini al diyen de analar oldugu surece bitmez bu erkek analarinda hep kabahatt ay biktim bu erkek analarindan ya benim hayatimi da mahfeden bu kadinlar oldu zaten
Kadına şiddet uygulayan çaresiz erkekler, konuşarak veya kendini ifade etmek için böyle bir yolu mu tercih ediyorlar acaba sanırım kendini ifade edemeyen egolu ezikler bunu çözüm zannediyorlar. Boşan git ulan neyin peşindesin.
Kadınlar hemen hamile kalmamalı ve şiddete meil gördüklerinde boşanmalılar. Düzelir diye diye bu hale geliyorlar. Düzelmez, insan yedisinde neyse yetmişinde de odur.
Bunu söyleyince de linç yiyoruz. Yok yuva yıkılmazmış falan filan diyorlar. Her konuda eğitim şart. Evlilik ne kadar normalse, boşanmakta o kadar normal.
Böyle katilleri idam etmiceksin. Kollarını bacaklarını dilini kesip meydanda sergiliceksin. Arada ölmesin diye serum vereceksin hareket edemeyecek. İsteyenler sırayla bir düğmeye basarak adamın vücuduna işkence yapabilecek 😠😡😠😡
1 idam geri gelmeli 2 ülke kadınlarının evlilik manyakligi bitmeli kadınlar evlenmek zorunda bırakılmalı özgürce hayatlarını yaşayabilmeli karşı cinsi tanıyabilmeliler. Tanımalılar ki böyle hayvanları koca diye kollarına takmasinlar
@komiklikedi Abla bence RTÜK şiddet içerikli filmleri dizileri kaldırmalı. Kadın -erkek eşittir. Kadınlar da insandir. Lutfen kadınlara daha çok dilkat edilsee
Olmadık sebeplerden boşanma gibi bir durum olmamalı anlaşmaya varılmalı.. Eğer şiddet içeren bir evlilik ve geçimsizlik söz konusu zor bir durum çünkü yardım edildiğine inanmıyorum destek çıkılacağınada inanmıyorum.
Kotu insanlardan kaçış yok malesef nereye gidersen git bulur yapacağını yine yapar kimse ölmeyi hak etmez muebbet versen bu karaktersizlere yine içim soğumaz böylesi şerefsizlere
İzlerken içim parçalandı ki agladım bakamadım o kadının haykırısı kızının cırpınışı gozumun onunden gıtmıyor onu ceken gerızekalılar neden yardım etmemışler kadına oyle ızlıyolar
Analardır adam eden adamı aydınlıklardır önümüzde gider. Sizi de bir ana doğurmadı mı? Analara kıymayın efendiler. Bulutlar adam öldürmesin. Nazım Hikmet #eminebulut
Boşanmak istediği kişi tarafından rahatsız ediliyorsa önce ailesine sığınmalı, ona takiben adli makamlara (cumhuriyet savcılığı veya aile mahkemelerine), güvenlik birimlerine.
@bilgiligaccı takıntılı insan çok olacağı varsa zaten kimse engel olamaz. ama ekonomik özgürlüğün elindeyse en azından kurtulmak için bir imkanın oluyor. kendine yardımcı olamıyorsa emin ol kimse olmuyor. devir kötü olmuş iyi niyetle yaklaşana dikkat etmek lazım birde.
Haberlerde biraz okuduğuma göre adam zaten sorunlu birisiymiş sıkıntılı birisi önceden de. Bir-çok suçtan dosyası vs var diyorlar.
Asıl sorulması gerekenlerden birisi de bence kadınlar bile bile bu tür insanlara neden aile kurmak ister.
Sen hiç seviyorum aşığım ama deyip uyuşturucu kullanan gasp hırsızlıktan suçu olan biriyle aile olur musun mesela Kadına çok yazık olmuş o ayrı mevzu.. Ama insanları da bilincldndirmrk laızm her konuda
Ben bunu yorumumda belirttim birkaç çatlak ses geldi havladı. Beni tehdit ediyor seni dava ederim diye ne korktum bir bilseniz.
Her neyse adamın kadına şiddeti görünen kısım.
Yok erkek dediğin maco olur erkek kibar ince olmaz erkek dediğin baskın olur kadına söz hakkı vermez denen beyin yoksunu kızlar olduğu sürece bu şiddetler azalmaz
Boş yapıyorsun adalet olmadığı için böyle oluyor baskınlıktan kaynaklı değil içeri atıp yatacak yer verip besleyip besleyip iki ay sonra sokağa salındıkları için oluyor bunlar böyle. Asacaklar bu şerefsizleri o zaman yapsınlar böylesi bir canilikte görelim.
Çünkü bu da erkek egemenliğinden kaynaklı. Kendimize bile açıklayamadığımız durumlar var, erkeğin üstün olduğunu algılamak gibi. Erkektir yapar algısındayız, bu durum da adalete bile yansıyor.
Konu erkeğin egemenliği yahut erkek ya da kadın değil konu adaletin olmaması bu konu için değil genel olarak adalet sistemimiz berbat olduğu için böyle ülke.
adalet sistemimiz nedense kadın erkek ilişkilerinde adaletsiz, ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. Hamile iken dayak yiyen kadını döven adamın hemencecik hapisten çıkması da bir adaletsizlik barındırıyor. Nerede adaletsizlik var orada kadın erkek ilişkisi var.
Eğer yurt dışında bir kadına haksızlık yapılsa, tüm ülkr ayaklanır bir sürü protestolar gerçekleşir ve adalette ona göre tecillenir. Bu nedir ülkenin ayaklanmsı ile haksızlığa dur demektir. Bizim ülkemizde herkes klavye üstünden, kimse gerekli yargıyı gerektiği şekilde vermiyor. Bizde toplansak ya, protestolar yapsak ya, olmuyo işte toplanamıyoruz, ya da bilerek toplanmıyoruz. Bu da ülkemizin erkek egemenliği ile yönetilmesinden kaynaklı 🤷♀️
Ben adalet diyorum siz hala kadın erkek diyorsunuz adaletin cinsiyeti olmaz kadını erkeği olmaz üstünü zayıfı olmaz oluyorsa zaten o adalet etkin değildir. Adaleti yasalar sağlar adaleti bağımsız mahkemeler aracılığıyla, hukuk ve kanunlara bağlı kalmak koşuluyla hâkimler dağıtır o hakimlerin hepsi erkek mi o yüzden mi adaletsizlik oluyor? O yüzden mi bu tür adiler serbest kalıyor? Konu cinsiyet değil konu “İNSANLIK”
Ben adalet dedikçe siz erkek erkek diyorsunuz yok mu bu tarz şeyleri yaşayan erkeklerde? dostuyla bir olup kocasını öldüren kadın yok mu? Var! Daha bu şekilde bir çok şey var maalesef sorun cinsiyet değil sorun adalet kafa yapını değiştir bence.
Bu kadar azgınlaşmış bir toplum içinde maalesef hiçbir şey yüzde yüz koruma altında değildir. Senin canın bile. Kadın sıpınma yerleri şu an da sadece en iyi tercih.
En İyi Cevaplar