Yetim mendil satan çocukları görünce mendilini 3 5 tane ben de fazla alıyorum sokakta denk gelirsem fakat en azın dan şımarık değiller sonradan gorme de değiller Tabi ki allh ufak yaşta sahipsiz bırakmasın da şimdiki yaşıtlarım düşüncesiz ne yazıkki çünkü kolayı biliyorlar zoru dirsek yormayı değil. Sahiplenirim neden olmasın ki reis.😐
Gerçekten günün sorusuymuş... Benden önce, o çocuğun anne ve baba arasındaki iletişim çok önemlidir. O güçlüyse ancak o zaman böyle bir şey içerisinde kendime yer bulabilirim. Sonuçta o çocuğu bir annesi var. Asla annesi yerine geçmeye çalışmazdım. Gerekirse bu konuda profesyonel bir yardım alırdım.
Çok zor ya her şekilde eksikliğini hisseder diye hep üstüne titrerim direk kendi çocuğum olmayınca emanet gözüyle bakarım bir yandan ben evlenmek istemediğim için bazen evlat mı edinsem diye düşünüyorum ama ya o çoçuğa istediği sevgiyi ilgiyi Şevkati veremezsem çok zor bir karar kahrolurum çocukla istediği gibi ilgilenemezsem 😩
Açıkça söyleyeyim ki şöyle iyi anne olur böyle olurum demek kolay. Ama uygulamak zor. Ben gelecek hakkında konuşmayı sevmem, atıp tutmayı da. Öyle bir şey başıma gelir ise , şu an yaptığımı yaparım: elimden gelenin en iyisini yapmak
Kendime bu konuda güvenemiyorum gösteririm dersem yalan söylerim insan kendi çocuğuna yeri geliyor kızıyor onların kalbi cok kırılgan öte git desen üzülebilir iclenebilir o sorumluluğu vebali alamam sanırım 😔😔
O eksikliği tam anlamıyla gidermek mümkün olmayacaktır. Ama elimden gelenin fazlasını yaparım. Ve ona özel bir çabada olduğumu hissettirmem. Biliyorum üzülecektir.
Bu durum çocuk için kabullenmesi zor, üvey anne - babanın çocuğa karşı sevgiyle yaklaşması ve ona iyi bir abi-abla olabileceğini hisettirmesi doğru olacaktır.
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Günün Sorusu: Üvey anne ya da üvey baba olsanız, o çocuğun anne - baba eksikliğini kapatıp gerekli şefkati gösterebilir miydiniz?
En İyi Cevaplar