Sizce Babanın yanında bacak bacak üstüne atılır mı?
Dipnot: Amcanın çorapları kalp ben 😍

Ben babami yaninda bacak bacak üstüne atip saygisizlik yapmayacak kadar cok seviyorum.
Biz aileden böyle gördük, babam 4 cocuk babasi kendi 50 yasinda daha kendi babasini karsisinda sigara icmez.
Babam arkadasim degil, babam, insan durusu, oturusu ile kendini belli eder, odaya girinca koltukta uzanmissam bile dogrulur otururum.
Hayat cok zor senin icin ah be kendinize zindan etmeye devam edin, annen gelince yapmazsın ama gerci ikisinde de yapılmamalı ama neden özellikle baba onu merak ediyorum, eskiden yenilere uzanmış medeni bir kadını aşağılama şeyisi galiba gerci kadını aşağılamanın medenisi olmaz, neyse çok konuştum ama boş konuşmadım. UMARIM (Z) DÜZELTİRSİNİZ BU KAFA YAPINIZI
@Conservator soruda BABA soruluyor, anne degil, bu bir, ikincisi ben benden büyük abime, ablamada ayni saygiyi gösteriyorum. Bk cok cahil, ahlaksiz, saygisiz önyargili biri oldugun yorumundan belli oluyor. Gerici diyorsun ama sen yozlugundan haberin yok, senin gibiler nekadar cok erkekle yatarsa okadar medeni oldugunu zanediyor, nekadar BATININ ahlaksizligini , pisligini kopyelerse, kendini egitimli modern zanediyor. Bak gerici dedigin kisi Berlinde yasiyor, bir sene sonra Doktor oluyorum. Siz Türkyiedeki medeni gecinen Kültürsüzleri, bilmediginiz Avrupadan her pisligi rahat ve keyifli oldugu icin kopyeliyorsunuz, bunuda modernlik diye YUTTURMAYA calisiyiorsunuz.
Senin gibilere burda almanlar dahi asosyal diyor.
Atılmaz. Babamızdan , dedemizden öyle gördük. Dedem 90 yaşındaydı bile bizim yanımızda ayaklarını uzatmaz bizim de uzatmamamızı istemezdi. Edep önemlidir.
Babayla arkadaş olmak saygı adıyla sunulan bazı fazla gereksiz kurallardan çok daha önemli. Babamın yanında serbest olmak en güzel şey. Yani bacak bacak üstüne saygısızlık sayılmamalı. Kız olarak üstün başın açıksa buna dikkat edilmeli diğer şeyler önemli değil.
Atılmaz bizde. Babam gözüyle yer adamı. :) Zaten öyle de bir şey yapmam, babam kıymet verir oturup kalkma adabına. Büyüklerinin yanında öyle oturuştan, büyüklerin yanında sigara içmekten falan hoşlanmaz. Ben de yapmam zaten.
Cevap
128Cevap
Hayır gadasi saygimiz var
Büyüklerimin yanında bacak bacak üstüne atmam, büyüklerim sofraya oturmadan oturmam, büyüklerim yemeğe başlamadan başlamam, büyüklerim sofradan kalkmadan kalkmam, büyüklerimle aynı anda kapıdan geçmem (önü sıra) beklerim, büyüklerime öncelik veririm ve kesinlikle yollarını kesmem.
Devlet başkanının yanında bacak bacak üstüne atamazsın. Ama o kişiyi sen seçtin. Neden atamıyorsun? Kaldı ki baba. Her şeyi neredeyse ona borçlusun. Atamazsın. Atmamalısın. Egonu babana değil amirine yapmalısın.
Bu sözüm atılabilir diyenlere. Gerçi yorumlara bakmadım ama dur bir bakayım
Babam yaşamıyor.. Onun yanında ayak ayak üstüne atmayı bırak saçı açık bile dolaşmazdım... Babaya karşı en büyük edepsizliklerden biridir ayak ayak üstüne atmak..
Neyse hadi yazayım, off yok ya yapamam vicdanım el vermez
@Conservator Gece gece basur oldun herhalde... Kabızlığının acısını milletten çıkarma istersen...
Saygısız ve gevşek bir şekilde oturulmamalı. Bacak bacak üzerine atıldığında çok zarif bir görüntü oluşuyorsa bunda saygısızlık görmüyorum. Ama üzerindeki kıyafet ve bacak bacak üzerine atma şekli saygısızca okursa sadece baba değil kimsenin yanında yapılmamalı.
Yok yaav. Ben atıyorum hatta bazen önünde takla falan atıyorum. Bakıyor öyle adamcağız. Sorguluyor heralde neden yaptık bunu diye 😂😂
Babam yani bu adam benim tabikide yanında nasıl rahatsam öyle hareket ederim. Ama tabiki amcamların yanında dikkat ederim, kötü bir durum olmasada kuşak çatışmasından dolayı bazen yanlış anlamalara sebep verebilir bu oturma muhabbeti :)
Atılır neden atilmasin saygı bacak üstüne atılmaya olculmez. Tabi ben en azından samimiyim babamla. Ha bu arada bu soru babası olmayanlar için kötü olmuş keşke kaldirabilsen
Babanın cüzdanından para çal ama karşısında sigara içme
Babanın para döktüğü okulda sen aylaklık yap o parayı çer çöp et ama karşısında bacak bacak üstüne atma
Ülkenin özeti böyle aslında. Huur çocukluklarının hepsini yap ama toplumun alışık olduğu birkaç primi kas en kralı sensin. Diğerleri önemli değil canım sonuçta bacak bacak üstüne atmıyorsun dimi 😄😄
Sigaranın ya da böyle hareketlerin saygısı olmaz. Tabiki bunun da usulü var. Kötü niyetli isen içmesen de farketmez ama baba dediğin kaç yaşında insan belli şeyleri görüp geçirmiş, eğer gevşek gibi sigara içmiyorsab, ayyaş şeklinde babanın yanıda alkol içmiyorsan, bacak bacak üstüne olayını da düzgün yapıyorsan problem olduğunu düşünmüyorum. Bunların hepsini yapıyorum, sigaramı da alkolümü de düz oturmaktan belim ağrıdığında bacak bacak üstüne atmamı da yapıyorum ama saygıda ve onun istediklerinde kusur etmiyorum. Bu farkı bilmek lazım gerisi prim salatası
Saygıyı gerçekten çok yanlış yerlerde arıyorsunuz. Edepsizlik diyenler bile olmuş. Ben babamın yanında istediğim her şeyi yapabilirim, en yakın arkadaşımdır o benim. Ailesiyle bu samimiyeti yakalayamayanlar için üzülüyorum...
O kadar yorum okudum tek katildigim yorum 👏👏👏
Büyükbabamla da yine aynı şekilde anlaşırım, biz de biliyoruz adab-i muasereti, yorumlarda hep adab-i muaseret derslerinden bahsetmisler, normalde "lutfen, tesekkur ederim, once siz buyrun" gibi kaliplari soylemekten aciz insanlar duyar kasiyor saka gibi gercekten. Adab-i muaserette bunlar da var yani.
Büyükbabam canım minnoşum da çok yakın arkadaşım gibidir, biricik kızı torunu olarak görür yani ne kadar saçma kendi kanından canından birine de yan gözle bakmazsın bunu saygisizlik olarak gormezsin
@Vanden ne güzel.
Bende bunu yazdim;
Ben atıyorum ilerde oğlum ya da kizim olursa onlarda atabilir. Saygı kavramı bu değil bence. Ayak ayak üstüne atmak değildir saygısızlık. Kötü söz söylemektir sevip saymamaktir azarlamaktir.
Benim gibi düşünen var mı diye merak ettim tek bir yorum var oda bu. Kimse atmıyor bu kadar kişi içinde. Maşallah!! 😂😂
atılmaz. adabı muasaret kurallarına gore ayıptır. tabı o kurallar mazıde kaldı. ama ben degıl babamın kımsenın yanında ayak ustune ayak atmam. saygı gostermeyen saygı beklemesın.
Bu tür batıl inanış gelenek ve görenekleri benimsemiyorum. Siz de kurtulun şu huydan. Baba bu sonuçta insan babasıyla arkadaş gibi olur samimi olur bacak bacak üstüne atınca ne oluyor? Saygı farklı bişey.
Anadolu medeniyetin de aileye saygı vardır
Anne baba abi abla haricinde akrabaya da saygı vardır
Kişiye uyar uymaz bilemem
Lakin
Saygı kurallarına uymak gerekir
😀😀😂😂😅😅🌻🌼🌼🌹🌷🌷🌺🌺
Seni nasıl büyüttüler ise öyle davranırsın bizim bu durumda söyleyeceğimiz şeyler seni ne kadar etkiler bilmem ama atılmaması gerekiyor... Yeri geldiğinde attığım oluyor ama hatırlayınca düzeltiyorum bacaklarımı...
bunun ile saygı mı olur diyenler çıkar :)
bunun ile saygı mı olur diye diye saygıyı zaten bitirdik insanlarin tahammulu bile kalmadi.
babamin yanina gelince otururken kaykılmışlığım bile yok bir zahmet ayaklarınida yan yana tutsun insanlar
Saygıyı bunla ifade etmek çok doğru gelmiyor bana, yerine göre bacak bacak üstünde oturduğum olmultır ama pervasız ve uygunsuz bşr şekilde değildir bu eylemim..
Saygı çok başka , fiziki eylem çok başka
Babasının yanında edeple oturan çocuklardanım hep de öyle kalacağım. hayatımda bir kez bacak bacak üstüne atmadım.
Buna edep mi diyosun, düzelteceğiniz o kadar çok sey varken duzeltmekten kacmak icin başarabileceğiz edeple alakali olmayan seyleri edep diyorsunuz ki edepli görünün oysa buna edep diyecegine yaptigin veya yapacagin edepsizlikleri düşün çünkü buna edep diyerek sadece kendin kendinden kaçıyorsun ben edepliyim diye neyse zeki degilsen anlamazsın ki boyle birinin anlamasını da beklemiyorum anlamadıysan 2 hatta 3 4 kez oku
@Conservator. adabı muaşeret kuralları vardır toplumda onlara uyulsa eminim toplum daha güzel olacaktır. Bu da onlardan biri farklı farklı konuları birbiriyle seviştirip. Bambaşka konular peydahlamaya gerek yok. Konumuz babaya büyüğe saygı ve ben bu konuda üstüme düşeni yapıyorum. buna gericilik görüyorsun galiba ama bak siz yeni yetmeler yokken dünya daha güzel bir yerdi bilmezsiniz.
Ohooo sen ne diyorsun? Bazen yanında uzanırım bazen omuzlarına ayaklarımı dayarım öyle uyurum o da kıpırdamadan bekler uyanmamı. Ben uyurken masaj yapar bazen ahxj lan git bide okuyor
Saygı anlayışı böyle olmamalı. Bizde böyle hiç bir zaman bişey olmadı. Saygısız yapmadı bu bizi. Ne örnekler var saygıdan bahsedipte babasına anasına vuran bağırıp çağıran.
Ben ailemin yanında kendimi rahat hissederim o yüzden atarım, bu arada rahat hissederim demek terbiyesiz olduğum anlamına gelmiyor. Ailem de bana bu gibi konularda karışmadığı için sorun yok.
Ben atıyorum ilerde oğlum ya da kizim olursa onlarda atabilir. Saygı kavramı bu değil bence. Ayak ayak üstüne atmak değildir saygısızlık. Kötü söz söylemektir sevip saymamaktir azarlamaktir.
olum bakın az adam olun, bir insana saygı duyacaksanız onun fikirlerine tercihlerine zekasına yeteneğine karakterine saygı duyun, bacak bacak üstüne atmamak ceketin düğmesini iliklemek gibi göstermelik saygıya kimsenin ihtiyacı yok
Ben atmıyorum sebebi bunu saygı olarak görmem değil babamın bunu saygı olarak görmesi ve onun bu görüşüne saygı duymamla alakalı. Oğlum olunca atabilir.
Baba ana kesinlikle atilmaz onlara karsi buyuk terbiyesizik edepsizlik olur birde akraba buyuklerin karsisinda yapilmaz sakinnyapma yaptima ben hic yapmadim yapmam yaptirmamda
Bence çok saçma bir düşünce saygıyla ne alakası var diyorum. Ben mesela öyle yapmazsam rahat edemiyorum ama işte yok saygısızyık bilmem ne. Atamıyorum böyle saçma düşünçeler şyüzünden
Saygı değil de daha çok samimiyete bağlı bence babamla o kadar yakın değiliz ama yanında yatıp bacak bacak üstüne atıyorum TV falan izlerken o da aynı şekilde annemin yanında da böyleyim
Koskoca kurumun başkanlarının yanında atıyorum, aynı kurumda yaşça büyüklerin yanında da atıyorum. Ama babamın yanında atmam. Rahat ol dese yine atmam.
bacak bacak ustune atmak niye saygisizlik olsun ki? assssiri sacma. bir bizim kulturumuzde var sanirim. istedigim gibi otururum. babam da zaten boyle bir beklenti icine girmez.
Bu oturuş şekli niye saygısızca algılanıyor ki? Yani öyle oturunca çok kötü şeyler mi ifade ediyor. Ister bacak bacak üstüne at ister bağdaş kur. Saygı bunlarla sınırlı bir şey değil bence.
Atılmaz hem saygı açısından hemde edep açısından sadece büyük değil karşındaki kim olursa olsun misafir ya da senden büyük bir birey atılmaması lazım
Ben atıyorum. Çünkü babam sert ve ondan korkmamızı sağlayan bir baba olmadı. O hep arkadaş gibi oldu bize ❤
ben atmayınca çok rahatsız oluyorum alışmışlık var olabildiğinde yapmamaya çalışıyorum. saygıyı bu tarz şeylere de bağlamamak lazım bence.
Ben babamin yaninda geneldr bacak bacak ustune atmam cunku babamda babasinin yaninda oyle oturdugunu görmedim. saygidir bana göre bu
Sadece babanın yanında değil, yaşça büyük olan kimsenin yanında bacak bacak üstüne atılmaz, saygının büyüğü küçüğü babası annesi olmaz.
Bence Atılmaz Çünkü Otururken Bacak Bacak üstüne Atmak Rahatlığında Rahatlığı Gibi Birşey Her Nasıl Olursa Olsun Yanındaki Baban Oyüzden yapılmaması Gereken Bir Davranış
Normalde de bacak bacak üstüne atmam. Bacaklarım çok uzun olduğu için. Atabilsem atardım saygı böyle olmaz. Ben babamın yanında sigara içiyorum mesela çünkü saygı dediğimiz şey apayrı bişey.
Uzun olursa daha iyi atılmaz mı zaten
Boyun kaç merak ettim ya
Aynen saygi cok farkli bisey, cok buyuk saygisizlik yapanlar kadini asagilamak, tecavuz etmek gibi seyler yapanlar kendi saygisizliklarini ortmek icin boyle minik seylere saygisizlik diyolar ki saygili gorunsunler. Genelleme yaptim sadece
Atılır, bacak bacak üstüne atmayı saygı kavramı olarak gören tek milletiz herhalde.
Atılmaz büyüklerin yanında Yayılarak rahat bir şekilde oturmak edepsizlik saygısızlık olur.
Ben ayaklar havada yatiyorum😂😂 ama saygisiz sekilde degil yani o anki duruma falan bagli bir sey
Kültürel olgularımız bu dönemde biraz kasmaya başladı. Aşırıya kaçılmadığı ve ayarı kaçırmadığı sürece bacak bacak üstüne atsan nolur ki...
Ben atiyorum bunun saygiyla bir ilgisi yok. Babam bundan alinmaz. Buyuk misafirler alindigi icin atmiyorum bazen.
Bacak bacak üstüne atmak psikolojide üstünlüğü simgeler. Bu yüzden atılması toplumuzda hoş karşılanmaz.
Göreceli bir konu. Ne taraftan bakacagimiza bağlı. Toplumun getirdiği doğru yanlışa bakarsak tabi yanlış olur bu hareket
atarım yanındayken televizyon izlerken atarım ama karşımda ise o sıra muhattap oluyorsak kesinlikle atmam.
Atılmamalı bence. Ipin ucu bir kere kaçtığı zaman saygı ortadan kalkıyor. Şahsen ben rahat edemem
Keyifli geceler.
Babamın eve uğradığı yok ki😄sene de bir gelir onda da koltuğa uzanırız yani öyle takıntılarımız yok. Babam da dert etmez.
Ayak ayak üstüne atmak erkeklerde saygısızlık olarak gözükür yakışık kalmaz ama kızlarda bir sakıncası olmamasi lazım die düşündüm
Bacak bacak üstüne de atarım, önünde uzanırım da yani sonuçta babam.
Bu saygısızlık değildir. Arada olan samimiyete bağlı bir durum
Babanla olan ilişkiye bağlı bence. Arkadaş gibi olanların bacak bacak üstüne atılıp atılmamış, önemseyeceklerini düşünmüyorum
Sadece baba değil arkadaşın yanında bile atmak saygısızlık olabilir bana göre. Böyle yetiştik biz Anadolu çocuğuyuz. 😊
bazen arada attığım oluyor ama genelde atmam aslında saygı bu değildir ama yinede gelenekler bunu gerektiriyor ahajsjajd
Gayette atarım benim ailem öyle çok ağır başlı bireylerden oluşmuyor şaka ve dalga bol 😂
Hatta küçükken bir sınavdan atıyorum 100 aldığımda babam kızım sen salak mısın derdi sonra böyle not olur mu falan derdi yani 😂
Gevşeklik var yani
@KürşattTarıkk Gevşeklik değil samimiler
Sevgilerini gösteriyorlar
@KürşattTarıkk Bazı insanların aileleri özellikle de babaları fazla sert oluyor sevgisini göstermiyor ve buda çocuğu olumsuz etkiliyor aslında olması gereken samimiyet
Bizim de öyle. Aslında çoğu aile böyle. Ancak ana babanın karşısında edepli oturmak gerekir
@KürşattTarıkk Bunun edeple pek alakası yok aslında hani onlar benim yanımda fazlaca rahat olabiliyorlarsa ben niye olamıyım karşımda içki içiyor adam içki daha ne olsun
Edeple alakası var. Anne baba çocuğunun yanında istediği gibi oturur. Onlar öyle oturuyor diye çocuk da böyle yapar mı? Yapabilir baba içkiciyse, kızına salak* diyebiliyorsa, kendi öğrenmemişse kızına da öğretmeyebilir bunda sorun yok
Ama edebin tek bir tanımı vardır peygamberimiz için. Büyüklerin yanında saygılı oturulur. Sizin aile kültürünüz buna uymuyor olabilir. Israrcı olmanın mantığı yok
Atılmamalı. Saygı şart.
Bacak bacak üzerine atarım ama babama da son derece saygılıyım
Yanında uzanıyorum ama bacak bacak üstüne pek atmışlığım yok. Bunun saygıyla alakası yok. Atılır yani.
Asla atmam.
Ne babamın, ne annemin
Saygı şart yetiştirme çok önemli 😉😊
Öyle bişey olduğunu bile yeni duydum, ben babamla arkadas gibiyim bunun saygısızlıkla hiçbir alakası olduğunu düşünmüyorum
Atılmaz ben atmam.
O pek takılmaz öyle şeylere ama saygısızlık yapmam ben.
Saygı gereği hayır ama sadece babanın yanında değil diğer büyüklerimizin yanında da atılmamalı.
Bence saygıyla alâkası yok. Gayet normal bi' duruş sonuçta.
Sadece babam değil büyüklerim olunca dikkat ederim oturuşuma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar