Genç olmak cunku sureklı baskı altındasın örnek vermek gerekırse sınava gırersın kazansan bı dert kazanmasan ayrı dert. Okul bıter calıssan dert calısmasan dert. Evlılık soruları vs vs bı ton sey saçma sapan anlattım ama bu saatte anca bu kadar kanks ^^
Ben hep cıddıyımde benı cıddıye almıyolar 😂 bu arada dert deilde sinirli zamanlarda bu tarz sorular ciddi anlamda can skkıor ondan muzdarıbım yoksa problem yok kanks ^^
Üzgünüm ama ben de seni ciddiye almayanlardanım, ama madem “hep ciddiyim” diyorsun bundan sonra ciddiye alırız :)) Son yazdıklarını anlamadım, benim Türkçe biraz kıt 🤷🏻♀️
Emekliliğin, sana bakacak çoluğun çocuğun ve huzurun varsa yaşlı olmak daha kolaydır. Genç olmak şu zamanda hem eğitim hem iş alanında olsun, oldukça zor ve çalkantılı.
Yaşlılara ben kıyamam ben onları her hafta ziyeret ediyorum onlar bu dünyanın bel kemiği her zorluğu yaşayıp gelmişler bu yaşa tabiki onların hayatı zor helede hunharca huzur evine terk edilmişlerse gerçekten içler acısı
paran yoksa yaşlilik zor gencken gene idare ediyorsun ama yaslilikta rahat etmrk varken mendil satan sokak sokak dolasipoyuncak satmaua calisan dedeleri gorunce cok üzülüyorum
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
132
Cevap
130
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Valla bence ikisi de zor. Yaşlı biriysen ve sana bakan bir ailen yoksa her işini kendin görmen gerekir ama yaşlılıkta o kadar zor ki bu bazen hastanelerde tek başlarına gelenleri görüyorum içim acıyor anlamıyorlar sağa sola bakıp yardım istiyorlar iki büklüm ayakta duramıyorlar hele devlet dairelerine işleri hiç düşmesin azar işite işite bir şeylerini hallettiriyorlar. Maaş çekmek bile tek başına kalan yaşlı birisi için bir çile gibi. Genç olmak da zor çünkü okul, iş hayatı derken insan bunalım geçiriyor resmen. Okul bitiyor iş bulamıyorsun iş buldun evlenemiyorsun Bu insanların derdi bitmez hiç ben bunu anladım. Ne gençlik zamanında hayır vat ne yaşlılık zamanında. Ne varsa çocuklukta o da şanslı bir ailede doğduysan tabii.
Türkiye’de kolay olan ne var ki mesela ben Ege üniversitesi yazılım mühendisliği bölümünde okudum sonra Oslo üniversitesinde yine yazılım mühendisliği bölümünde yüksek lisans yaptım (tam da ekonomik kriz ve seçim öncesine denk geldi şanslıydım o konuda) imkanı olan gitsin bu sıkıntılı eğitimde bile okumak için insanlar ciddi bir uğraşı veriyor işsiz kalacaklarını bile bile okuyorlar tavsiyem : İmkanı olan hemen gitsin bir daha dönmesin... Norveç’te eğitim bedava dil sorunu hallolur biraz pahalı ülke ama yabancı öğrencilere çalışma hakkı veriyor maliyetlerinizi öyle karşılarsınız iş imkanları da çok iyidir
Neden yaşlı olmak zor olsun ki? Geçsen ve öğrenciysen tonlarca borca giriyorsun ondan sonra çalışınca onu devlete geri ödüyorsun aynı zamanda orda burda gençsin sen kalk deyip yer veriyorsun her istediklerini yapabileceğini sanıyor genel olarak yaşlı insanlar 😂 bence genç olmak daha zor.
Türkiye'de genç olmak, işsizlik ve gelecek kaygısı ile boğuşurken, akşam bıraktığın ülkeyi sabah bulamazken kendine gelecek çizmeye çalışmaktır. Yaşlı olmak ise binbir zam hamlesine karşılık iki kuruş maaş ile hayata tutunmaya çalışmamtır. Kısacası tünelin ucu bombok bir yerr çıkıyor.
İkisinin ayrı ayrı zorluğu var ama genç olmak bir yönden biraz daha zor nedeni işsizlik ten iş bulma olayı evlenme para kazanma ev geçindirme aldığı miktar yaşlı bir yönden rahat çünkü emeklilik var her ay para yatıyor İş yok güç yok ama çalıştığı işten emekli olduğu para miktarı önemli ne kadar alıyor ona göre rahat veya değil bu benim görüşüm.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bir bakalım.
Toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalanma, Hastanelerde öncelikli sıra, Adab-ı Muaşeret gereği de olsa kimi kolaylıklarda öncelik sahibi olma (en azından benim yaşadığım şehirde böyle), Gençlerin fikirlerinin yaşlılarınki kadar önemsenmemesi
Emekliysen evin de varsa yasli olmak cok cok zor degil.. git kahveye otur. Yasli kartiyla ulasim ucretsiz , hastaneler ve ilac ucretsiz. Gencler daha zor durumda. Is yok. Isi olanin maaslari dusuk. evlenmeye kalksa 100000 lira lazim vs vs
Allah kimseyi elden ayaktan düşürmesin eski insanlar bu konuda daha hassastı bakarlardı yaşlılarına fakat yeni nesil pek öyle gözükmüyor maaşlarıda kurtarmaz yaşlıları herşeyin allah hayırlısını versin
Genç olmak yaşlılar emekli rahat gençlerde aslında iş bulamıyorum diyorlar ama ellerinde akıllı telfon sonra hükümet şuçlu konudan uzaklaştım baya ama Türkiyede herkez rahat iş sorunu ortadan kalksın tek eksik o
Yaşlı olmak. Devlet memuru değilsen özel sektörde bir zaman sonra istenmeyen adam oluyorsun. Emeklilik desen, bekle ki gelsin. Ama genç olmak öyle değil. Her işi yapabilirsin. Dinamiksin. Kadınlarla bile tanışabilme şansın yüksek.
İki taraf içinde zor. Yaşlı olmak daha zor emekli maaşı yetmiyor çalışmak mecburunda kalıyorlar. Genç olmakta okudum okuyacağım derken yaş ilerleyip geçiyor birde üstüne iş bulamadınmı al sana zor hayat başlıyor
Kesinlikle genç olmak. Yaşlıların gözü sürekli üstümüzde. Şunu mu giymiş, şununla mı dolaşıyor, kalksın da yer versin... Sıkkınlık, bıkkınlık aşılayıcı.
Genç olmak daha zor. Yaşlılara hürmet, saygı, acıma vs bol. Ama adamlar bunu bile beğenmiyor. Paran varsa yaşlı olmak çok kolay. Ama geçsen napsan yaranamıyorsun.
Tabi ki de genç olmak. Hiçbir konuda sahip olduğumuz bir hak yok, eğitim desen yok, eğitimli olsan da iş yok. Bunlar hayatın ve ailenin baskı yaptığı en temel konular.
Yaşlı olmak da zordur, genç olmak da. Yaşlı olmak zordur, bunu anlamak için bir kere huzur evine gidip oranın iklimini solumak yeter. Genç olmak da zordur, çünkü her taraf vıcık vıcık haram kokuyor.
Her ikiside zor. Biri hayata atılırken binbür türlü adaletsizlikler ve problemlerle uğraşıyor. Diğeri ise onca yıl çalışmasına rağmen insanca yaşayacak bir emeklilik maaşı alamiyor.
Kimden örnek vermeli şimdi ben yaşlılığı yaşamadım daha , ki yaşarmıyız meçhul 😊 Yaşlı ya da genç değil de Türkiye'de şanslı doğacaksın onu anladım ben
İkisi de sıkıntılı. Genç olan iş bulamıyor evlenemiyor evlense geçinemiyor yaşlı oluyorsun yaşlanıyorsun emekli oluyorsun yine geçinemiyorsun ev bakmak zaten zor bir de yaşın getirdiği yüklerle boğuşuyorsun
Bu emekli maaşlarıyla yaşlılık dicem ama gençlerde iş bulamıyorlar. Karmakarışık bir durum. Genellemeye giriyor. Bilemedim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
tanrı aşkına şimdi ki gençlere bakıyorum da hiçbir zorlukla karşılaşmıyorlar her şey hazır. işte bu sbpten yine de çok mutsuz ve tuhaflar. yaşlılık daha zor. bakacak evladın bile yok. yani evlat var da bakmıyor
Sağlık yerindeyse yaşlılık sorun değil. Ben emekliligin tadını çıkarıyorum. Oğlumda yetişkin. Genç olmak daha zor. İşsizlik had safada. Allah evlenenlerin yardımcısı olsun.
Emin misin? Beni karıştırıyor olmayasın? Ciddi anlamda şu sıralar fazla girmiyor siteye işten güçten dolayı. Hem dediğin gibi olsaydı şimdiye master falan olmam lazımdı demi =))
En İyi Cevaplar