Müslümanların iddiası İncil ve Tevrat'ın değiştirildiği şeklindedir.
Peki,
Yeri göğü yaradan Tanrı neden böyle birşeye izin verdi?
Peki,
Yeri göğü yaradan Tanrı neden böyle birşeye izin verdi?
incil ve tevrat direk vahiy yoluyla yazılan kitaplar değil. Mesela ben eskiden hıristiyandım ve İncilin isanın öğrencileri tarafından o öldükten sonra yazılan bir kitap oldugunu söyleyebilirim. Birbirlerinden farklı hatırlanan yerler var. Kilisenin başındakilerin beğenmediği ya da şu da vardır diye eklemeler yaptığı bir kitap. İçerisinde orijinal vahiyler olduğu için kutsal kitap statüsünde olsa da kutsallık bakımından kuranla kıyaslanamaz. Çünkü kuran ayetleri vahiy yoluyla tek tek gelmiştir, yeni ayetleri de bir öncekinin insanlar tarafından ezberlendiği, değiştirilme yapılırsa çoğunluğun çıkıp "hayır bu yoktu" diyebileceği şekilde gelmiştir. Tamamlanması da peygamber ölmeden bitmiştir. Korunma sebebi hem tamamen vahiy yoluyla geldiği ve son kitap olduğu için. İncil niye korunmadı demek alakasız bir soru öğrencileri hatırladıklarını derleyip toplamıştır çünkü
Dostum yeri göğü yaratan bir tanrı olsa sence erkeklere sizleri cennetde huriler ile ödüllendireceğim diye bir olay getirir mi hali ile hayır. Burda karınla gülüp eğlen orda huri s*k :D :D işte müslümanlık eheh
Cevap
2Cevap
Kanıt var mı yok bence kafanı sürekli dine yorma manyak olursun bak
Degistirildigi nerede yazıyor ve kanıt nerede degistigine karsı? Kuranda İncil ve Tevrat'ı tasdikleyici olarak indirdik der ve onaylar
Kulların insiyatifine tercihine bırakmak sınavın daha adil olmasının gerekliliği değilmidir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar