Bu deizm nedir, mantıklı mı?
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bunlar burada tartışılacak şeyler değil. Ama bana sorarsan mantıksız. Neden? Bir yaratıcıyı kabul ediyorsun ama başı boş bıraktığını düşünüyorsun. Kim yaptığı bir esere bir daha dönüp bakmaz hiç müdehale etmez ki. İslam dini açısından bakarsak da en güzel şekilde ahlak kuralları koyan bir din var karşımızda. Eee sen islama inanınca bunları da kabul etmiş olacaksın bunun neresi kötü? Ama namaz, oruç, zekat vs zor geliyor. Nefsin isteklerini bırakmak kişiye zor geliyor, kolaya kaçmak için ben deistim diyo :D Yok öyle şey.
ben deist'im ama yakın zamanda deistliğe geçtim çünkü 10 yıllık araştırma , gözlem , kuran sonucunda deizm mantıklı geldi. Çünkü evreni yaratan varlık gönderdiği peygambere teyze , hala kızlarını helal kılmaz. çünkü gelecekte bu tür olayların insanların dinden soğuyacağını cok iyi bilir. Sadece 1 örnek verdim. örnekler çoğaltılabilir
Tanrı var yok arasi uzun hikaye biz derste işledik pek kurcalama istersen ALLAH var peygamber var şeytan da var
Tanrı var ama bana ne gibi bir şey.
Bence mantıklı kimse herhangi bir şeye inanmak zorunda değil.
Cevap
10Cevap
Deizm veya yaradancılık, doğal dünyaya dair gözlemler ve mantığın kaynağını oluşturduğu; dinsel bilgiye dolaysız biçimde sadece akıl yoluyla ulaşılabileceği ilkesini esas alan, bu sebeple vahiy ve esine dayalı tüm dinleri reddeden bir Tanrı inancıdır.
Bu bir din değildir ama kelime anlamı ile Tanrı ve onun yarattığıdır ki gelinecek son nokta son kitap kuranı kerimdir
Bir Tanrı’nın olduğunu kabul ederler ama hiç bir şeye müdahale etmez derler peygambere vahiye inanamazlar
Deizime göre Tanrı dünya ve insanlara müdahale etmez
Eskiden mucizeler yaşanmış vs yaşanmış ama günümüzde gerçekçi olursak mantıklı.
salakların uydurduğu gerizekalılarında uyduğu bir aptallık akımı
Deizm mantığı şu Allah var başka bise yok Allah bizi yarattı şerbet bıraktı karışmıyor
Deizm ve ateizm in temelinin %99 mantık olusturyo zaten
mantıksız, ateizm veya agnostisizm daha mantıklı
islamdan daha mantıklı
En mantıklı ateizm
Mantıklı
Allah korusun aman
Mantıklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar