Tevrat Zebur İncil Kur'an hepsi bozuluyor da neden kuran bozulmuyor
Bu kitapları insanların kendi yazma ihtimali çok yüksek geliyor bana sizce mantıklı değil ya?
Tevrat Zebur İncil Kur'an hepsi bozuluyor da neden kuran bozulmuyor
Bu kitapları insanların kendi yazma ihtimali çok yüksek geliyor bana sizce mantıklı değil ya?
Dinlerin temeli teslimiyete dayanır. Mantık yürütüp durursan kendinin bile aslında var olmadığını varsayıp bir simülasyon içinde olduğunu düşünebilirsin, hatta bir zaman sonra öyle olduğuna inanadabilirsin :)
Buna sebep teslimiyet gerekir, yani ben buna inanıyorum deyip konuyu kapatırsın...
Aslında orada mesajın korunacağı yazıyor. Yoksa fiziksel olarak deformasyondan bahsedilmiyor. Ona bakılırsa Kur'an'da anlam olarak baya deforme olmuş ama yine de araştıran kişiler mesajın özüne ulaşabilir
Cevap
10Cevap
yav zaten olay da bu kadarini dusunmek ama millet dusunmuyor. kuranin zaten orijinal bir hali bile yok günümüzde. bunu tanri falan da gökten melekle indirmis degil. normal bir insan cok rahat böyle tonlarca kitap yazar. bir ozelligi yok ki. muhammed eskiden ne olduysa aynen kopyaliyor iste. o zamanin modasi kitapmis adam kitap yazmis. telefon uygulamasi olsa telefon uygulamasi cikartirdi.
Çünkü Allah ayetinde onu biz indirdik ve koruyacak olan da yine biziz diye bildiriyor. Yaratıcı kitap indirmeyi biliyor da korumaktan mi aciz?
Oyunlardaki level atlama sistemleri gibi düşün. En üst level Kur'an oluyor burada. Alt leveller geçildikçe yenisi geliyor ve güncelleniyor.
Kuran'a göre ne Tevrat ne de İncil bozulmadı. Nereden uyduruyorlar bunu?
Hepsinin bozulduğunun delili var kuranın bozulmadığının delili var. Yorumlamak ile doğru bulunmaz
Eğer dinlere inaniyor isen bu 4 kitap ta gecen ayetlerde tevratin zeburun incilin insanlar tarafindan tahribata ugrarilacagi ama Kur'an'ın anlamıyla bir değişmeyeceği belirtilmiştir ayrica insanlarin yazma ihtimali olmadığını düşünüyorum çünkü 4 kitabın içeriği orjinallere bakarsan aynidir ve kitaplar arasinda yuzyillar geçmektedir
Softaların uydurması o, yeni kitap geldiyse önceki değiştirilmiştir diyorlar. Ama yeni kitapta yani kuranda diyor ki incil ehli incille hüküm versin, tevrat ehli tevratla hüküm versin.
Kuranda hafızlık var o yüzden canım, böyle şeyleri öğreneceksen yeri burası değil git adam gibi müftülüğe sor ya da bunu açıklayan bir sürü kitaplar var onları oku
Çok düşünürsen dinden çıkmaya kadar gider bi noktadan sonra tehlike arz ediyor.
Mantiksiz Kurani n 6236 ayetini ögren anlarsin
Sorgulamaya başlatsan işin içinden çıkamazsın
Suz kafir ezanları sonduremiyceksin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?