Hiçbir hizmetin karşılığı ücretsiz olmamalıdır. Ücretsiz olan herşey çok fazla israf edilir. Gereksiz yere kullanılır. Cüzi miktarda olsa bir ücret olmalıdır.
Öyle mi :))) Bizim yakınlarda pastane var. Çok işlek bir yerde. Sabah poğaça simit vs alana çay ücretsiz uygulaması yaptılar. Masalarda fazla içeriz diye alınıp 10 larca yarım bırakılan çaylar oluyordu. Sonra ilk çay ücretli sonraki çaylar ücretsiz uygulaması yaptılar. Çay tüketimi %70-80 düşmüş.
Sağlık demişsin de sağlık sektörü ve silah sektöründeki bu paralar döndüğü sürece asla mümkün değildir. Silah satmak için savaş çıkarırlar sonrasında yaralıların yarasını iyileştirmek için de tıbbi malzemeler. Bunların ücretsiz olması çok ütopik.
Savaş pahalı;top, tüfek, nefret lazım... En önemlisi de, uğruna feda edilecek, Gencecik, günahsız insanlar lazım... Barış ucuz... Barış için sadece;vicdan, empati ve... Sevgi lazım...
Bir insana hizmeti başka bir insanın emeğini yiyerek veremeyiz bence. Sağlık eğitim VS bunlar zaten insanlara verilmiş bir hak zaten gereken yerde bunlar yapılmak zorunda.. Ama herkese bedava olmasını beklemek bence doğrı değil hiçbir devlet bunu yapamaz. Onca insana bu kadar hizmeti bedava verip çalışanlara nasıl maaş verebilir versede yettirebilir ki? Dünyada gerçekten ihtiyaç sahibi olanlara temel haklarını kazanmaları için bu dediklerin bu kişilere bedava olmalı... Bunun dışında su VS herkese bedava olmalı
Aslında kitap diyecektim ama yazarın emeği, yayınevinin ekmek kapısı falan giriyor işin içine. Su bedava olamaz. Çünkü kaynaklardan çıkarma ve arıtma sistemlerinin de karşılanması gerekiyor. Bedava olabilecek bir şey gelmedi aklıma.
Bikere seyehat için vize filan ücretsiz olmalı. Kimin dünyasından geçmek için ne parası alıyorsun insanlarin özgürce seyehat etme hakları var bikere ama vize için para vermek zorundasın pasaport keza aynı. Genel yaşam ihtiyaçları. Vs işte köprü geçiş ücretleri filan da öyle olmalı çünkü zaten benim istediğim vergiden yapılan köprüye geçmek için bidaha para ödemek aptalca
Saçma gelebilir ama bence konut hakkı diye bir şeyi olmalı insanın. Eğer insansa bir evi olmalı. Yani sahip olmak için 30 sene çalışmak zorunda olmamalı. Sırf insan olduğu için, ihtiyacı olduğu için... bilmiyorum fazla mı Ütopya'lardayım ama benim düşüncem bu...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
En başta sağlık hizmeti 18yaşına girdikten sonra hiç bir devlet hastanesinde özel hastanede bakılamıyosun benim babam yok babam çalışmadığı sigortasını yatırmadığı için sigortamda yok devlete 30lira gibi bir muayene parası veriyorum süriyelilere beleş kendi insanına sahip çıkmıyor bizim devletimiz !
Devlet yediğin içtiğin herseyden vergi alıyorsa bazı temel şeyleri vatandaşa vermesi lazım sonucta orasi para kazanma kurumu degil mesela elektrik su ücretsiz olmalı ama belli bir kotası olmalı vatandaşın parası yoksa bile bunları kullansın. bazı yaşamsal basit gıdalar cüzide olsa düzenli olarak dağıtılmalı yoksa belirli bir Zümre devletten sınırsız beslensin bir kısım ekmek bulamasın bu kurulan sisteme aykırıdır ama dünyada sayılı birkaç ülke hariç sistem çökmüş vaziyette
İnsani açıdan en başta sağlık hizmetini bedelsiz sunmaları gerek. Sonrasında içme suyu, temel gıdalar ve barınma. Tüm dünya servetine %10 un altında bir azınlığın sahip olduğunu düşünürsek zor olmaması lazım. İsterlerse kimse aç ve susuz kalmaz.
Ya insanlar o kadar aç gözlü ki içme suyu bedava olsa marketlerde sırf bedava diye yağmalayacak insanlar var o yüzden ne biliyim paralı olması o insanları görmemek adına iyi bişey
Bence herşey belli bir kotada bedava olmalı. Tüketim sınırı koyulmalı minimum seviyede bile olsa. İhtiyaç olarak kabul gören her şeyin kotası aşıldığında ücretlendirilmeli
Su, ev ve açlık sınırının üstünde bir maaş. Bu devirde barınma ve yaşam hakkımızı bile sağlayamayan bir devletimiz var, kaldı ki internet filan bekliyosunuz 🙄
Yiyecek kesinlikle herkes bireysel olarak standart konulmuş yemekleri yemeli böylece ne obezite kalır ne açlıktan ölen insan neyse siyasi amcalar gibi konuşmayayım dndnfjx
En İyi Cevaplar