İnternet, bazı konser ve tiyatro girişleri. Müze girişleri olabilir. Bazı hijyen malzemeleri de olabilir.

İnternet, bazı konser ve tiyatro girişleri. Müze girişleri olabilir. Bazı hijyen malzemeleri de olabilir.

Zaruri tüm ihtiyaçlar ücretsiz olmalıdır.
Mesela neler bunlar?
"Su, yiyecek, tuvalet ve barınma."
Bunlar insanın mecburi olarak yapmak zorunda olduğu şeylerdir. Daha doğrusu bir canlıyı canlı yapan temel özelliklerdir. Bunlardan para alınması canlı yaşamını özellikle insanı aşağılamaktır.
Dünya üzerinde bir insan hiç çalışmıyor olsa dahi bu özellikler onun için karşılanabilir. Bunun haricindeki şeyler için ondan karşılığı beklenmelidir.
Peki bunlara ne örnek verilebilir?
Zaruri olmayan ihtiyaçların aklınıza gelebilecek hepsi. İnternet iletişim kurmak için gereklidir. Günümüzün zaruri ihtiyacıdır. Fakat diğer bütün şeyler için ondan karşılığı beklenebilir. Fakat yinede bu karşılık haddini aşmamalıdır. Mesela bir insana emeğinin hakkı gerçekten verilmelidir. Aslında dünya kolay bir yerdir. Onu zora sokan insan denen varlığın ta kendisidir. Kendi türünü ve başka türleri zora sokan hiçbir canlı yoktur. Buna karşın hala kendini en iyisi sanmaktadır. Hayır benim gördüğüm dünyada en vasat canlı türüdür.
Ücretsiz ya da düşük ücretli olması gereken şeylerin bazılarını şöyle sıralayabiliriz:• İnternet: Günümüzde internet bir ihtiyaç haline gelmiştir. Tüm vatandaşların erişebileceği uygun fiyatlı veya ücretsiz internet olmalıdır.
• Bazı kamu kültür kurumlarına giriş (müzeler, tiyatrolar, konser salonları vb.): Toplumun kültürel gelişimi için bu mekanların ücretsiz ya da sembolik ücretli olması önemlidir.
• Hijyen ürünleri (ped, temizlik malzemeleri, tampon vb.): Bu ürünler temel ihtiyaç maddeleridir ve herkesin erişebilmesini sağlamak gerekir.
• Sağlık hizmetleri: Acil sağlık hizmetleri, bazı aşılar, rutin kontroller gibi konularda masrafların azaltılması ya da ücretsiz olması gerekmektedir.
• Eğitim: Ülkenin gelişimi için eğitimin kaliteli, kapsayıcı ve ücretsiz olması esastır.
• Ulaşım: Toplu taşıma araçlarının fiyatlarının makul düzeyde tutulması toplumun geniş kesimlerinin ulaşım ihtiyacını karşılar.
• Adalet hizmetleri: Adil yargılanma hakkı, herkes için erişilebilir olmalıdır. Ücretsiz avukatlık hizmeti ya da dava masraflarının azaltılması ihtiyacı vardır.
Eğitimde , sağlıkla eşitlik sağlanmalı özelleşme kaldırılmalı ve sosyal devlet politikası uygulanmalıdır. Daha sonrasında çocuklu ailelere çocukların masrafları için ekstra para verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz gençlere yönelikse tiyatro, konser, müzeler vb. yerlerin gezilebilmesi ve gidilebilmesi için ödenek yapılmasını düşünüyorum. Burs gibi sadece buralara giderken kullanacağımız bir ödenek yatırılmalı. Ancak bunlardan şu an çok uzaktayız. Umarım hep birlikte bu dediklerimi ve dahası arkadaşların dediklerini başarabilir ve ülkemizi öncelikle kendimiz için yaşanabilir bir yere dönüştürebiliriz.
Selam
Bana kalsa herşeyin ücretsiz olmasını isterim ama maalesef öyle bir şey mümkün değil. Makyaj malzemesinin mesela tamamen ücretsiz olmasını isterdim. Ya da abur cuburun ücretsiz olmasını isterdim. Yani evet senin saydıklarında gerçekten ücretsiz olabilir. Yani zaten aldığımız gittiğimiz hatta adım attığımız her yer ücretli. Bence senin saydıkların ücretsiz olabilir tamamen..
Cevap
56Cevap
Bence ücretsiz olması gereken şeyler daha çok internet olabilir
Kitaplar ücretsiz olmalı gadası
Ücretsiz olması gereken şeyler şunlardır:
1. Temel sağlık hizmetleri: Herkesin erişebileceği temel sağlık hizmetleri, ücretsiz veya düşük maliyetli olmalıdır.
2. Eğitim: Eğitim, herkesin erişebilmesi gereken bir haktır. Ücretsiz devlet okulları ve üniversiteler gibi eğitim kurumları, herkesin eşit bir şekilde faydalanabileceği şekilde düzenlenmelidir.
3. Temel su ve gıda temini: Su ve gıda, insanların hayatta kalması için temel gereksinimlerdir ve herkesin erişebilmesi gereken ücretsiz veya düşük maliyetli bir hizmet olmalıdır.
4. Adalet sistemi: Adalet sistemi, herkesin eşit bir şekilde hizmet alması gereken bir hizmettir. Bu nedenle, ücretsiz veya düşük maliyetli hukuki danışmanlık ve yardım sunulmalıdır.
5. Doğal kaynaklar: Doğal kaynaklar, tüm insanların ortak malıdır ve herkesin eşit şekilde faydalanması gereken ücretsiz bir hizmet olmalıdır.
Ücretsiz bir şey olmamalı ki olursa da bu yemek sektörü olmalı ne olursa olsun yaşarsin ama yemek olmadan asla o yüzden ama yemek sektöründe deli para döndüğü için böyle bir şey imkansıza yakın ki olmamalı millet beleş diye yiyemeyeceği kadar Alır israf olur
1. Market poşeti..
Zira o kadar market varken ben gidip alışveriş için o marketi tercih etmişsem o markete kazanç sağlamışsam poşeti bana ücretsiz temin etmeli
2. İlaçlar
Doktor ilaç yazıyor, eczacı Sgk bu ilacı karşılamıyor diyor.
3. Otoyol ve köprüler.
Benim ülkemin taşı toprağı altın geçerken çil çil paraları cebimizden döküp geçiyoruz.
4. Eğitim
5. Sağlık.
6. Ekmek ve su
Gelişim ve adaletin ücretsiz olmasını dilerdim. Zenginler en üstün şekilde yetişip yeteneklerini düzgünce ortaya çıkarabilirken. Fakirlerin dertlerden dert beğenip hayatta kalmaya çalışması nedeniyle hiçbir yeteneğinin ortaya çıkmaması ülkem ve dünyam adına üzücü bir durumdur.
-İlaçlar, hastaneler ücretsiz olmalı.(Sözde zorunlu sigortalarımız da kurtarmaz oldu artık.)
-Köprü, yol geçişleri ücrete tabi olmamalı.
-Üretime katkısı bulunan, ekonomiye katkısı bulunan kişiler için elektrik, mazot gibi şeyler ücretsiz olmalı.
Şu an aklıma gelmiyor, pek çok şey var esasında. Fakat, bize verilmesi gereken haklar, belli bir topluluk tarafından hunharca çar çur edildiği için, havada kalıyor.
cut.
umumi tuvaletler otoparklar su müzeler otoyollar abartırsak 5 yıldızlı oteller boğaz manzaralı restoranlar bodrumdaki çorba ve lahmacunlar kebapçılar tatlıcılar mantıcılar 😀 en azından ramazanda olsun 😀😀😀
Özellikle internet ücretsiz olmalı artik hersey internet demek diger yandan saglik bunun gibi seyler insanlari ihtiyaclari en onemli seyleri ucretsiz geri kalani da uygun fiyatta herkesin ulasabilecegi olsun
Hijyen kiti. Deodorant, diş macunu, diş fırçası, ped gibi temel hijyen ürünleri birer ihtiyaç. Klasik marka deodorantların bile 70 lira olduğunu görünce "insanlar neden kokuyor" diye sorgulamaya utanır oldum...
Bence çoğu şey
Ama biz insanlar para verdiğimiz şeye bile bi süre sonra takmıyorum sanırım bedava olursa hepsini mahvederiz. O yüzden ücretsiz ama sınırlı olmalı.
Ücretsiz olan bir şey yok aslında senin ücretsiz olarak gördüğün şeylerin masraflarını vergilerle ödüyoruz herkes faydalandığın şeyin parasını vermeli hiçbir şey bedava olmamalı
Herkes aldığı hizmetin bedelini ödemeli. Ayrıcalıklı bazi kesimler olmalı sadece ve insanların bunu suistimal etmemesi gerekli
Ücretsiz bir şey olmamalı. Sana hizmet veriyorsa karşılığı olmalı. Bu kadarı Türkiye için fazla
İnternet ücretsiz olmalı mesela elektrikte ücretsiz olmalı elektriği sıfır maliyet ile üretecek potansiyeli olan bir ülkeyiz.
Sağlıkta ücretsiz olmalı
En son KYK'da kalırken kağıt bardak ücretsizdi, millet 5-10 bardak alıp alıp gidiyordu. Türkiye halkına bedava hiçbir halt verilmez.
Bir şey ücretsiz olunca farklı şeylerin ücreti artıyor vergisini yine alıyorlar yani bir şeyin tamamen ücretsiz olması imkansız
Türkiye'de vatandaşına özel turistik tüm yerler ücretsiz olmalı. Gelen turistlere verilen fiyatlarla ülkemizi gezmeye çalışmaktan nefret ettik.
Toplu taşıma araçları, kültürel faliyetler ( hiç olmazsa muzeleri gezmek).
Eğitimin ücretli olması çok saçma. Hiç istemem.
Ne güzel sormuşsun eskiden parklarda çeşmeler vardı su içerdik. Şimdi heryer süs havuzu fiskiye heykel
1 evin 1 araban bir de 50 milyon doların olursa hiç bişey ücretsiz olsun demezdin
Asjdklads
Kitap, bebek ve hayvan mamaları ve hijyenik pedlerin ücretsiz olması gerekiyor.
ücretsiz konserlerde daha önce yaşadklarınızı düşünün!
Temel ihtiyaçlar ücretsiz olmaz tabii ama cüzzi miktarlarda olsa çok iyi olur
Mm bnce önemli gezilecek yerlerin sadece ilk girişi ücretsiz olmalı
Kitaplar, tamam ücretsiz olmuyorsa bile bu kadar pahalı olmasın
Şehir içi internet kullanımı, tüm kütüphaneler, belli dönemlerde tiyatro, müzelerin tamamı,
İnternet var da neden elektrik, doğalgaz yok sizce 🙂 olmuşken onlar da olsun.
İnternet, elektrik, su, yol geçişleri, müzeler, sağlık ve ilaç
bu ülkenin öğrencılerın sevıyesını sınavlarla belırlıyosan sınavlar ucretsız olmalı bence
Su ve tuvaletin bile paralı olduğu şu dünyada ne ücretsiz olsa bilemedim
Bu hizmetleri ücretsiz almayı hak edecek ne yaptın?
arama mesajlasma modemli internet.
bisiklet telefon bilgisayar ps5
Su, yiyecek ve barınma… belli gelir altı insanlara ve geliri olmayanlara ücretsiz olmalı
Müzeler kesinlikle ücretsiz olması gerek arkadaş yillarin birikimiyle olmuş tarih müzeleri milattan önce yapılmış yerlere bile yap işlet muamelesi yapılıyor
her şey ücretsiz olmalı herkes yetenekleri ölçüsünde çalışıp herşeye ücretsiz belirli sınırlar dahilinde sahip olmalı
Umumi tuvaletler,
Şehir içi ulaşım
Ve poşet jvldmdlföö
Sağlık ve eğitimle ilgili şeylerin %95'i ücretsiz olmalı.
anticevaplar hariç gerçek anlamda ınternet ücretsiz olmalı en azından bu kadar pahalı olmamalı !!!
müze haric ücretsiz olmaz dünyanın hi, çbir yerinde yok bu.
Belediye otoparkları, doktor muayenesi daha çok şey varda ilk aklıma gelenler bunlar
Maden sulari ve su , tuz , bunlar doğada hazır olan şeyler bunlardan para alınmamalı
Kadınlara ped. Çocuklara günde bir kez dondurma 😅 erkeklere ise masrafsız kadınlar
Hepsini açıklamada saymışsın aklıma hiçbiriyle gelmedi 😂😂😂😂
Sağlık ve ilaçlar, sınavlar, öğrenci evleri, makyaj malzemeleri kediler ve köpeklerr😻
İnternet
Ped
Su
Bence konser, tiyatro, müze, sinemalar.
Kadın pedleri
Hiç bir şey olmamalı. Değer verilmiyor bedavaya
Hayvan mamaları hayvanların parası yok
Bakım ürünleri kesinlikle a
Müze, sergi ve galeriler.
konserler bide hijyen malzemeleri.
orada her şey parayla ve pahalı.
Eğitim kesinlikle