Dun soyle bir tweet dolasti sosyal medyada belki gormussunuzdur:
Psikopatca olsa da Ebru Sanci’nin degindigi konu tecavuzun nasil bir duygu oldugunu gostermek. Kisasa kisas iste.. anlami gayet acik..
Bir sozde kadin arkadas da konuyu farkli yere saptirmis! sunu yazmis:Diger arkadasimiz tavrini bozmadan gayet kibarca aciklayarak cevap verse de karsi taraf itici ve kaba uslubundan vazgecmemis! Yaa arkadaslar! Asiri sinirlendim sabah sabah.. yanii erkek atsa bu tweeti, o kadar sinirlenmem. Cunku kadinlarin kadinlari daha cok desteklemesi lazim.. Erkekleri duzeltmeye calisirken bir de bunlar turuyor... ustune kaba usluplu! bunlar nasil kadin ya! Bu zihniyet nasil var niye var?
Bu kadın zihniyeti neden var? Cok sinirlendim. Kadın kadının düsmanı mı gercekten?
Tepki veren haklı, bir kere Ebru Şancı mıdır, ne boksa, önerdiği şey sapkınlık..
İkincisi, bal gibi de kadın olmayı 'Pasiflikle' bağdaştırıyor. Ayrıca tecavüze uğramak için zaten kadın olma gibi bir şart yok, bal gibi de ettiği lafın gittiği yeri anlamamış. Ömür boyunca genelevde çalıştırılmak ne lan?
Hele o açıklama yapan salağa gülsem mi kızsam mı bilemedim. Ülkedeki kadınlar bu zihnyiette oldukça daha çoook insan yerine konmadan yaşar giderler.
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Sana bir şey sorabilir miyim biraz özel olucak ama çok merak ediyorum
Bir kaç kez yorumlarına denk geldim bu aralar. Biraz saldırgan bir üslubun var. Eleştirmiyorum dikkatimi çekti. Sorum şu; gerçek hayatta kaç tane yakın arkadaşın var? Bunu sana asosyal damgası vurmak için sormuyorum. Öyle düşündüğüm yok. Sadece bu karakterde insanların başkalarına ihtiyaç duyar mı duymaz mı, sosyalleşmeyi sever mi sevmez mi, çevreleri dar mı geniş mi bunu merak ediyorum sadece
Sitede saldırgan tavırda başka insanlar da gördüm ama onlar aşağılık kompleksi veya eziklikten dolayı saldırganlardı. Seninki daha çok insanları beğenmeme durumu gibi hissettirdi bana
Yakın arkadaştan kasıt ne? Sürekli görüştüğüm, bir sorunum olduğunda danistigim veya gereksiz geyik yaptığım insan sayısı 10'u geçmez.
Yakın arkadaş olarak 1 kişi sayarım.
İnsanları beğenmediğim doğru sayılabilir insanlar kolay kolay sevmem, çünkü dusunemiyorlar. Burada bazen insanları huylamak ve düşünme şekillerini gözden gecirmelerini sağlamak için agresiflestigim de oluyor. Çünkü romantiklige, gerçek Disilig ve mantıksız düşüncelere aşırı gıcığım var
Cinsel suçlarda en başta yapılması gereken "Kadının beyanı esastır" saçmalığına son verilmesi. Somut delile değilde beyana dayanan dava olmaz. Zaten sırf bu sebepten bu tip davalar hukuki ve güvenilir değil. Bundan dolayı idam ya da hadım olmamalı.
Adaletin önünde ki en büyük engel, kadınların her şeyini abartan ama onlardan başka kimsenin mağduriyetini umursamayan kültür yapısıdır. Bu zihniyet acilen yok edilmelidir.
Feministi eleştiren gayet haklı. Kadınlığı üstün tutarken kadın olmayı ceza olarak göstermiş bildiğin. Ve hakaret ettiği yerde de haklı. Kız tevavüz edenlerin kadın olduğunu söylememiş ki. Ordan onu mu anlamış cidden.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ameliyatın ödül olacağı kesimler de var Devlet bu zihniyetle yönetilemez Saçmalamış...
Sende kafa var mı diye sorasım geldi. Benimde. Evrensel yasalar vardır. Mesela cekim yasası , yer çekimi. Aşağı atlayan düşer. Bu bay ve bayan olarak , iyi , kötü , güzel , çirkin tanımaz. Varlık olarak düşün. Bilgide cinsiyet olmaz. O kadının bilgisi bu erkeğin bilgisi. Saçmalık. İki tarafta bilmeli. Öğrenmeli.
Her yerden feministik zorbalıklarınızla çıkıyorsunuz genelden çok özele odaklanan kıt beyinli insanlarsınız feministlik kendi kendini hor görmek değildir
@amapes ben haksız demedim ki zaten. Ben erkek halimle bu terimden rahatsız oldum. Hatta ben bu tür mekânların olmaması taraftarı olan biriyim. Kadını aşağılayan yerler buralar. Hoş, orada bulunan her ne kadar saçma bir tabir olsa da orada çalışan kadınlar da kendini aşağılıyor zaten.
En İyi Cevaplar