Nişanlanalı 2 ayı geçti ama ailemden izin alıp başbaşa çıkıp gezemiyoruz.nişanlım deli oluyor bu duruma bende aileme durumu anlatmama rağmen olumsuz cevaplar alıyorum aramızda hiç tartışma olmazken ufak pürüzler büyüdükçe büyüyor sürekli baskıdan dolayı ağlar oldum. Ne yapacağımı bilemez durumdayım ailemi karşımada alamıyorum
Cevabın nedir?
+1 yılİşe nişanlından başla. Nişanlının sıkılması elbette haklı bir sıkıntı. İster istemez bunun gerginliğini yaşar. Fakat sabırlı ve güçlü olmalı, bu sıkıntılara karşı direnç göstermeli daha kötüleri de var.
-Ailene karşı artık bu konuda sesin daha gür çıksın.
-Aileni karşına almak değil, bu konuda ki ısrarcılığın ve bu konuda ki doğallığı ifade et (sürekli, bıktır gerekirse)
-Çok kafaya koyarsan bir gün eve 1 saat geç git, biraz tereddüt yaşasınlar.
-Evdekilere gerekirse tavır koy, küsme sadece tavır koy.
Aileni karşına almak değil, aile içi meselelerinde koyduğun tavırlar belki bir şeyleri şekillendirmeyi başarır.
Mutluluklar.011 Yorumla- +1 yıl
nişanlım kendini dışlanmış olarak görüyor malesef aileden biri olarak görmüyor ailemin kendini sevmediğini zannediyor. Tavır koymuşum ve sürekli söylüyorum erkek kardeşim nasıl çıkıyorsa kız arkadaşıyla bende çıkmam lazım diye. ne halt yiceksiniz başbaşa diye laf sarfettiler sağolsunlar tıkandım gerçekten
- +1 yıl
O ara sende sözünü kesme işte. Ne halt yiyeceksiniz derse, bir halt yiyeceğimiz yok sadece beraber gezeceğiz bu yani. Erkek kardeşim takılıyor da kötü bir şey mi yapıyor? Hayır. Bende yapmayacağım. Nişanlım o benim, telefondan tanı diye bir şey mi var, babam seni telefondan mı tanımış. Valla kötü bir şey olmayacak.
De, de, de.
Evir çevir, kıvır hani çok konuşuyorsa daha çok konuş. Baskın gel biraz. Sıkılsın gerekirse, iyi ne halin varsa gör de desin. Sen yeter ki şu durumlarda biraz daha baskınlığını ortaya koymaya çalış. - +1 yıl
en son tartıştığımızda 1 ay içinde evlenin dedi.. istediğin kadar rahat ol dedi.evlilik için planlarımız tutmuyordu ama :(
- +1 yıl
Sert bir çıkış yap öyle laflara, sen susuyorsun içine atıyorsun da hani ikna da olmuyorlar. Güvenemiyorlar ve yanlış geliyor açık.
Sen her şeye rağmen nişanlınla aranın bozulmasına izin verme, nişanlına da her zaman ailende olan şeyleri filan iyice ifade et ki bilsin. Bazen aileler yersiz böyle sıkıntı çıkarabiliyor. - +1 yıl
o alıştı artık yutuyor herşeyi ve ağlıyor insanın gerçekten zoruna gidiyor herşey seviyorum demek değil gerçekten bişiler yapmak istiyorsun yapamıyorsun etrafındaki insanları görünce niaşnlı arkadaşlarını biz niye byle değiliz diyor hayırlısı olsun diyorum sadece sabretmekten başka çaremiz yokmuş
- +1 yıl
Tahmin edebiliyorum, o kadar güzel şeyleri yaşamaya imkan varken yoktan yere çıkarılar sorunlar, kabullenilecek gibi olmuyor.
Sen yine de elinden geleni yap, elbet o günleri öyle de böyle de yaşayacaksınız. - +1 yıl
inşallahh
- +1 yıl
Gürden kastım "-höt lan" şeklinde değil. ama biraz tepkisi olsun yani, olduğu kadar, o aile yapısına göre. O bilir zaten. Yoksa elbette "-ben buranın kralıyım bana karışamazsınız" tarzında bir şeyde değil.
- +1 yıl
nabza göre hareket edeceğim sayıkladığım tek şey nişanlılık hiçte güzel değil bunu sürekli dile getirir oldum
En İyi Cevaplar
+1 yılAilenin hassas olması normal. Bunun epeyce de haklı gerekçesi var. Yani işinize karışmak değil benimkisi. Ama şimdilerde sevgili döneminde evliliğe dair her şey yaşandığı için ailelerde tedirgin bu konuda. Siz birbirinizi sevdiğinizden elbette bu duruma üzülüyorsunuz. Ancak bunu bu kadar büyütmeyin. İnşallah evlenirseniz bu o mutluluğunuzun yanında bir hiç hükmünde kalacaktır. Biraz daha sıkın dişinizi.
04 Yorumla- +1 yıl
sabretmek en doğrusu
- +1 yıl
Ve en önemli çözüm evliliği hızlandırmak. Nişanlılığı kısa tutmak.
- +1 yıl
düşüncemiz öyleydi kısa tutmak ama askerlik araya girince uzadı
- +1 yıl
İşin zor. Ama bu süreci sabır ve güzellikle yönetemezsen hem çok yıpranırsın ve Allah korusun şayet bir terslik olursa evliliğe bakış açın değişir. Ailenle yaşadığın sorunlar artar.
ile karşıya alınaz ama artık sen kendi kararlarını alabilirsin nişanlında senden soğabilir böyle sen nişanlısın takma kafaya boşver al nişanlını isyedğin yerde gez emin ol sen onları dnledikçe onlar daha çok baskı yapıcak nişanlıken böylese evlennce kmmlir ne bolur senn kendi dedğini yap
00 Yorumla
Hataylı mısınız? O taraflarda Arap kökenli dinine çok düşkün erkek çocuklarından çok kız çocuklarına baskı yapılır onu yapma şunu yapma anladığım kadarıyla nişanlın bir yana dışarı çıkmak istediğinde izin bile alamıyorsundur izin vermeyeceklerini bildiğin için
04 Yorumla- +1 yıl
aynen öyle erkeğe laf yoktur kıza laf çok izin almıyoruz ki artık
- +1 yıl
Benim Antepli bir kız arkadaşım var oradan biliyorum Hatay Antep k.maraş Kilis hep böyleymiş onun abisi ablası ve kardeşi çok ve en çok kız arkadaşıma baskı kuruyorlar onun sevdiği nişanlısı falan yok arkadaşım sanaldan ama iyi tanırım ailesine beni Antep'ten diye tanıtmış sanaldan olduğunu bilse telefonu elimden alırlar internetide kapatırlar falan dedi ayrıca ne zaman oldu bilmiyorum babası abisine dövdürtmüş terbiye ver diye bayağı oluyor dedi :( 23-24 yaşında kız
- +1 yıl
çok şükür bizde dayak yok
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
8Cevap
en guzel zamanınız:(
mutlaka bır cıkış yolu bulmalısınız, gezecek gorusecek ve bırbırınızı daha ıyı tanıyacak ısınacaksınız, bır taraf ölduruyor bır taraf süründüruyor bu işin ortası yok mu arkadas:S05 Yorumla- +1 yıl
yanımızda birileri olunca konuşamıyoruz telefonda tanıyın birbirinizi cevabını almaktan sıkıldım zor bir dönem gerçekten
- +1 yıl
günah diyorlar bir erkekle gezmen günah nikah yapalım dedim kabul etmediler düğüne yakın olacakmış
- +1 yıl
teşekkür ederim herşeyde bir hayır vardır elbet
Offf çok kotu ya baskıya katlanılmaz ama sabretmkdn başka çare yok sonuçta senn ailenin yapısı tavrı bu nişanlinida alttan al guzellikle anlat senn sucn yok onun anlayışla karşılaması gerekirdi bu kadar üzülme ağlama evlenince bol bol gezersinz
00 Yorumla
+1 yılSevgili iken nasıl buluşuyorsanız nişanlıykende öyle buluşmanız lazım.
Yani Ailene Ayşenin yanına gidiyorum 1 saate gelirim demen lazım.. :D112 Yorumla- +1 yıl
sevgili iken hayatımda birinin olmadığını biliyorlardı şimdi ise her boş vaktim de onunla buluşacağımı biliyorlar
- +1 yıl
İşte En büyük hata burada yapılıyor...
Nişan ile nikahın arası uzun tutulmamalı.
Şimdi ailen Ne olur ne olmaz nişan atılırsa millet ne der erkek tarafı bu kızı dışarı çıkartırsak ne der
bu nasıl aile diye düşünebilir. Erkek tarafı Kızlarının her dakika oğlumla gezmesine izin veriyorlar diyebilir
Konu komsu ne der nişanlı oldugunu biliyolar onla buluşmaya gitti diye düşünürler Vs. Vs.
Aileninde aklında bir düşünce vardır.
Bu süreyi uzun tutmamaya çalış... Aileninde kalbini kırma şurda en baba 1 sene daha onlarla olcan üzme onları.
Eşinede durumu anlat. En baba nikaha kadar böyle örf adet böyle Evlenince seninim de Gönlünü al. - +1 yıl
milletin lafı önemli tutuluyor bu zamanda millet ne der diye.
askere gidince 6 ay boyunca kafam bir nevi rahat olacak zaten dişimizi sıkacağız - +1 yıl
Daha askerliğinide yapmamıs ailen senin için kötüsünü düşünmez bazen onların ne yaptıgını bende anlamıyorum eski kuşak diyorum. Gece 2 de eve gelmeme kızarlar ne olmus sanki diyorum ama onların benim için iyi olanı istediklerini unutuyorum.
- +1 yıl
tamam aile kötülük istemez ama anlayışta isteriz herşeyi gayet iyi biliyoruz yaşımızda küçük değil ki
- +1 yıl
küçük daha küçük şimdi o senin nişanlın ben senin nişanlınım diye seni öpecek vs. sende nasıl olsa evlencez diycen. :D Bunu herkez biliyorken ve sizin buluşmanıza izin vermelerini beklemen senin daha küçük oldugunu gösteriyor zaten. daha 6 ay askerlik 3-5 ayda öyle gececek 1 sene sonra evleneceksiniz desek bu 1 sene içinde kötü bir olayda olabilir ayrılabilirsinizde.. Sonra 3-4 sene sonra başka birini bulsan bu kız nişanlısıyla sürekli gezerdi diye tanıtacaklar yeni kocana mahalle. :S Çok abartılı düşünüyor olabilirim ama genede sabretmekten başka sansın yok.
- +1 yıl
nişanlım daha önceden sözlenmişti.Hemde benim iyi tanıdığım rahat bir kızdı.nişandan sonra öğrendim bu durumu
onu kırmadan incitmeden beni başkalaryla sakın kıyaslama demiştim
sonuçta o kız sürekli evlerine gider ailesiyle vakit geçirirdi..
ben 2 ay boyunca sadece 1 defa gittim o da ailemle yemeğe - +1 yıl
O kız için bu bebenin ailesi kötü şeyler söylemiştir sadece ailesi değil arkadaşlarıda kötü konusmuşlardır. belkide ondan ayrılmışlardır. Sen en doğru olanı yapmıssın. Haa arada işte ayşe fatma taktigi ile git 1 saat görüş ayda 4-5 kere bu bebenin aileside bu bebede ne kadar temiz kız diyeceklerdir..
İnsan birini karısı yapacaksa temiz olsun ister. - +1 yıl
kesinlikle öyle herkes bana zor biri ol diyor ama insanın soğuyacağını bilmiyorlar
- +1 yıl
hayır sogumaz insan sevdiğinden soğur mu?
- +1 yıl
bu beni korkutuyor hep ılımlı olmaya çalışıyorum
- +1 yıl
İnsan sevdiğinden sogumaz. Eger seni seviyorsa bekleyecek... Bir kızla evlenmek kolay değil. Madem evlenmek istiyor bekleyecek başka çağresi yok
+1 yılAllah im yaa işe bak. Sevgili olsanız neyse diycem. Hoş böyle konuşuyorum da benim ailem olsa onlarda izin vermez. Nişanlınla birlikte konusmayi dene.
04 Yorumla- +1 yıl
denedik gezmek istiyorsanız kardeşini al anneni al çık cevabını aldık
- +1 yıl
Ebeni de çağır deseydin tövbe tövbe. Kusura bakma da bu ne böyle yaa bir an önce evlenin siz.
- +1 yıl
ağustosta düğün için gün almıştık evlendikten sonra askere gidişi zor olacağından nişanlıyken göndereceğim askerden sonraya kaldı herşey malesef :(
- +1 yıl
Üzüldüm senin için :(
+1 yılsende onları dinleme kafana göre cık git görüş , bir süre sonra bıkar daha da karışmazlar ne halın varsa gör deler
04 Yorumla- +1 yıl
eve almazlarsa ne yapabilirim kendi doğrularımı okuyorsam eğer o evde bulunmamam gerektiğini söylüyorlar
- +1 yıl
bende aynı durumdaydım görüşemiyordum erkek arkadasımla en son kızgınlıkla cantamı aldım gittim 2 gün gelmedim eve. sonra aradılar yalvr yakar geri döndüm. şimdi rahatım karışmıyorlar pk fazla. yanı onların o korkuyu yaşaması lazımmış demekki.
- +1 yıl
babam çok gururlu eve kabul etmez beni.ki bende çok gururluyum eve dönmem bir daha zor bu iş yani alttan alan benim hep
- +1 yıl
o zamn evlenın bir an once uzatmayın hayatı zindan etmenın alemı yok. bizimkiler de cok katıydı ama hiçbir aile ele güne karsı rezil olmayı göze alamaz ve kabul ederler
+1 yılNişanlına söyle işte ben tertemiz kızım.Ailem senle bile gezmeme izin vermiyo.Bana el değmedi de.Belki ancak öyle yatıştırabilirsin
05 Yorumla- +1 yıl
gayet ii fikir ama dalga geçtiğimi zanneder
- +1 yıl
Ne dalgası devir kötü de.Annem babam böyle titiz olmasa idi sana nasıl temiz kalırdım de.yani artık gençler daha akılları ermeden bişe yaşıo de.
- +1 yıl
Ve şunuda unutma her zaman nişan atma ihtimali vardır.Sen milletin gözünün önünde gezersen olmaz:) Eskiler öyle düşünür.Eşşeği sağlam kazığa bağlıcan.En kötüsünü düşünecen iyi çıkarsa bahtıma.Düğün ne zaman
- +1 yıl
1 yıl sonra düğün
babam tedbirimi alırım diyor başka bişi demiyor zten - +1 yıl
Yaşanmışlık var seni koruma duygusu var anne ve babalarımızın.Nişanlına anlat ailenin baskıcı olma nedenini.Arada da kaçamak yapda abartma.Nİşanlın kız babası olursa anlar bigün
- Aile & Toplum konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılSabredin düğüne kadar. Düğünden sonra zaten istediğinizi yaparsınız. Bazı aileler malesef o konuda sorunlu oluyorlar biraz.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılküçük kardeşin falan yok mu onu da alın yanınıza veya başka birisi ailenin güvenebileceği ve sana yardım edebilecek birisi. başkasıyla görüşmek için çıkıyorum de nişanlınla görüş olmaz mı
012 Yorumla- +1 yıl
erkek kardeşimi alıyorum yanıma zaten o da sıkılıyor bizim yanımızda çünkü sohbet etmiyoruz hiç onunla bizde rahat konuşamıyoruz
zamanında ablam nişanlanmıştı bensiz bir yere gidemezlerdi.
Cevap sahibi+1 yılyanınızda başka arkadaşlarınızın da olacağını söyle babana. ya da aileden kuzen falan varsa o da gelecek de. beraber gider gibi yaparsınız sonra o sizi yalnız bırakır olmaz mı eve dönerken de kuzeninle dönersiniz
- +1 yıl
kuzene karşılar bizimkiler sadece çekirdek aile önemli arkadaşlarla çıkmayada karşılar saçma buluyorlar
Cevap sahibi+1 yılevli ablan gelemez mi? ya da evde görüşüp konusacaksınız veya kardeşini yanında götüreceksin başka çare yok
- +1 yıl
evde aileme beraber oturuyoruz mutfağa geçip konuşmuyoruz bile
Cevap sahibi+1 yılbaban kızıyor da annen de seni anlamıyor mu veya ablanın yapabileceği bişey yok mu ne diyim zor yani
- +1 yıl
babam benden gizli bişey yaparsanız hakkımı helal etmem dedi herkesi susturdu annemde bişey diyemiyor artık
Cevap sahibi+1 yılailen nişanlına güvenmiyor mu? bir de düğünü ne zaman daha çok zaman varsa zor bari fazla uzatmayın
- +1 yıl
babam erkeklerin hiç birine güvenmiyor ben tedbirimi alırım diyor elele tutuşmaya izin vermez nikah yok bişey yok düşüncesinde
düğün ağustosta olacaktı askere gitmesine karar verdik nişanlımla 1 yıl sonra olacak düğün
Cevap sahibi+1 yılbirbirinizi seviyorsanız zorluklara katlanacaksınız
- +1 yıl
susuyoruz ikimizde bişey diyemiyoıruz bu konu hakkında
Cevap sahibi+1 yılhayırlısı olsun sabredin yapacak bişey yok
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Sevgilin biraz adam olsunda senide anlasa.
Şimdiden böyleyle ilerde işiniz zor.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl9 yillik evliyim bizede boyle yaptilar en guzel zamanlarimi yasayamadim
02 Yorumla- +1 yıl
evliliği kurtuluş olarak görür oldum :)
Cevap sahibi+1 yılBende oyle yaptim sonumu hic sorma
aile önemli yapılacak sey belli :)) evlenin :))
03 Yorumla- +1 yıl
inşallah o da olacak sabrediyoruz bakalım
- +1 yıl
inşallah
+1 yılevlenince düzelir tasalanma
08 Yorumla- +1 yıl
en zor dönem bu dönemmiş
- +1 yıl
Ayenn öyle hele bir evlen üstünden 1 sene geçsn anca ozaman rahat bırakırlar en zor ve en güzel zamanın nişanlılık ama oda böyle sıkıntılı geçiyo malesef
- +1 yıl
evlendiğimin ertesi günü karışamazlar bana kocamdan sadece sorumlu olurum
- +1 yıl
Öyle olmuyo işte canım evlenince anlarsın
- +1 yıl
evlendikten sonra ömür boyu emekliliğe ayıracak beni zaten
- +1 yıl
çok şükür diyeceğiz Allah beterinden saklasın
Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı. Ne garip aile, evlenin.
11 Yorumla- +1 yıl
askerlik olmasa evlenecektik
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılIsrrcı ve mantıklı tutumlarla yaklaş onlara
00 Yorumla
+1 yılçocuk değilsin tavrını koymayı dene
10 YorumlaGizlice çıkın gezin :/
01 Yorumla- +1 yıl
gizlice çıkamıyoruz ki... tüm gün ikimizde çalışıyoruz ailem eve giriş çıkış saatimi ezberlemiş 10 dk geciksem nerde kaldın diye arıyor
+1 yılnası aile lan o istediğinizi yapın bence
00 Yorumla
+1 yılEvlenince geçer
12 Yorumla- +1 yıl
gececek tabi kocamın yanında olacağım
- +1 yıl
Yani
Devamını Gör(3)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi