Tiyatro özgüveni geliştirir mi? Yeteneksiz ve ezberi kötü biri tiyatrocu olabilir mi?

Bir çok kişi tiyatro ile uğraşmanın özgüveni çok geliştirdiğini söylüyor bu yüzden ben de tiyatro kursuna gitmeyi düşünmeye başladım. Hayatımda hiç tiyatroda oynamadım. Oyunculuk yeteneğim de yok. Ezberim de iyi değil. Sevgilim yıllardır tiyatro oyuncusu ve özgüveni yüksek, sosyal biri. Ben küçükken yaşadığım bazı tramvaların da etkisiyle özgüvenimi kaybettim ve asosyal bir insan oldum. Sahne korkum da var. Kendime inancım yok, biraz da çekingen bir insanım. Heyecanlandığım için diğer insanlarla konuşurken bazen sıkıntılar çekiyorum. İçimde sürekli "Sen beceriksizsin, kimse seni sevmeyecek, başarısız ve cahilsin" diyen bir ses var. Herneyse tiyatro kursuna bu kadar acemi ve yeteneksizken gidebilir miyim ki? Çok zorlanacağım ama bir katkısı olur mu? Ne gibi hazırlıklar yapmalı ve bu özgüven eksikliğimi yenmeliyim? Bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim :')
Güncellemeler
+1 yıl
Kursa başlamadan önce ne gibi hazırlıklar, çalışmalar yapmalıyım? Çünkü cidden ezberim kötü ve rol yapamıyorum.
Tiyatro özgüveni geliştirir mi? Yeteneksiz ve ezberi kötü biri tiyatrocu olabilir mi?