Bunu oku benim çok hoşuma gitti. Cehennemde yeni bir zebani işe başlamış. İlk gün kıdemli zebani tarafından gezdiriliyormuş. Her yerde dev, yüksek kaynar kazanlar içinde yanan insanlar ve her bir kazanın başında zebaniler varmış. Bizimki bakmış derin bir kazanın başında 5 zebani bekliyor. – Bu ne demiş? – Bu Almanların kazanı, sürekli birlik olup yardımlaşıp üst üste çıkarak yukarıya tırmanıyorlar ve oradaki zebaniler de tırmananı tekrar aşağıya atıyor… Biraz daha ilerlemişler dev bir kazan daha. Başında 3 zebani bekliyormuş. Bizimki yine dayanamamış; – Peki burada niye 3 zebani bekliyor? – Bu da Amerikalıların kazanı, bunlar da arada yardımlaşıp çıkmaya çalışıyorlar ve görevli 3 zebani yukarıya çıkanı tekrar aşağıya atıyor. Bizimki bakmış bir sürü dev kazan ve her kazanın başında çeşitli sayıda görevli zebani varken ileride bir kazan var ki başında hiç zebani falan yok. Hemen atılmış; – Yahu bu kazanda niye görevli zebani yok, boş mu? Kıdemli artık bıkkın bir şekilde cevaplamış; – O Türklerin kazanı. Görevli zebaniye gerek duymuyoruz. Zaten içlerinden birisi çıkmak için çaba sarf ettiğinde diğerleri birlik olarak hemen onu aşağıya çekiyor.
Artık bozkır türkleri yok. Eskiden Türkler hayatta kalmak, bir şeyler başarmak için çalışmak gerektiğinin farkındaydı. Şimdi ise "nasıl çalışmadan kazanıp yatarız" ın yollarını arıyoruz. Böyle olunca çalışıp çabalayan kişilere sinir oluyoruz ve onları aşağı çekmeye çalışıyoruz.
Aslında sadece ülkemiz için değil tüm ortadoğu ülkeleri için geçerli bir durum.. Zaten teknoloji ve bilimsel ayrıca ekonomik anlamda gelişim göstergelerine bakarsanız az çok anlarsınız.. Aralarında petrolü bulunan ama hala teknolojik anlamda dışa bağımlı birçok ülke mevcut.. Malesef çok çalışkan bir millet değiliz.. Yeteri kadarını kazanıp hazırdan yemeyi ve günü kurtarmayı hedefleyen bir yapımız var.. Araştırma okuma inceleme yok.. Bir sonraki nesile ne bırakabiliriz değil de olanla idare edelim mantığı mevcut..
Hayat tarzı bizi tembelliğe sürüklüyor. Avrupa'da insanlar ailelerine bağlı değiller tek başına yaşıyorlar çoğunlukla. Aile çocuğu 15_18 yaşında serbest bırakıyor git ne yaparsan yap. Bu da insanları iş seçmemeye ve çalışmaya itiyor. Ülkemizde ise ailece yaşıyoruz ve bir çok insanın düğün masraflarını bile ailesi ödüyor. Kadınlar da tam anlamıyla çalışma hayatına atılalı çok az bir zaman oldu. Tabi ki eskiden de çalışan kadın vardı ama bu kadar değil. O yüzden adapte olmakta zorlanıyorlar benim çalışmamı toplum aslında öngörmüyor ama ben extrem olarak çalışıyorum diye düşünüyor. Erkekler de eskiden havalara giriyordu çünkü ben çalışıp ben kazanıyorum öyleyse benim sözüm geçer her konuda. Kadınların böyle yapmasını tetikleyen de bu.
Aslında türk milletinin genlerinde çalışkanlık olduğuna inanıyorum. Tembellik etmelerinin nedeniyse bence insanlar tutkusunu bulamıyor olması. Bunun sebebi de eğitim sistemi, tam olarak katliam. Adam lise sona gelmiş, sınava girmiş, tercihi yaparken meslek seçiyor. Diyor ki “ hukuk mu, mimarlık mı yazsam?” Bambaşka iki dünya. Durum böyle olunca yani insanlar tutkularını ve akışı yakalayamayınca 18 yaşında ölüyorlar, sadece gömülmeyi bekliyorlar. Tabiki bunun asıl sebebi eğitim sistemidir. Yani sözün özü , türk milleti sevdiği işi bulursa çok iyi yerlere gelir.
Türk erkeği çalışkandır; ataerkil sistemin bir zorunluluğu olarak. Türk kadını ise tembeldir; bu da yine aynı sistemin dezavantajıdır. Batıya doğru kadınlardaki çalışkanlık seviyesi artar, doğuya doğru erkeklerdeki.
ikiside ilgisini ceken konuda master yapar ama ilgisini cekmezse tambrllikte master yapar yeter ki ilgisini ceksin buna para kazanmakta dahil, ortalıkta bu kadar parası ile hava atan insan olmasaydı türk insanı calısmazdı bile, o kadar diyim, ama üç kagıtcılıkta master yapan türk insanları da var tabi onlarda türk halkınnn halkının ahlakını bozmakta master yapıyor. umarım normallesiriz ve oldugumuz gibi calısırız.
Türk insanı diye değerlendirme yapmıyorum. Ama çoğu tembel net bu çalışkan kısımda var ama geneli uykucu ve tembel gördüklerim için diyorum. Çalışkan olan çok kişide vardır.
Fazlasıyla tembel. Hele ki zorluklarla karşılaşınca ölü taklidi yapar. Ekonomik sorunlardan, ülke içi adaletsizlikten, oyuncak yerine konan eğitimden sonra nasıl çalışkan olsun ki.
Üşengeç deme sebebim normal de istemediği bir şey olunca pek yapmazlar.. Tembel dememe sebebim ise istediği bir şey olunca sonuna kadar azimle giderler tembel olan gitmez... Çalışkan dememe sebebim ise yukarıda yazdıklarım, istediklerini istediği zaman yapmaları yani tam anlamıyla çalışkan diyemem tabi bunlar bence herkesin görüşü fikri başkadır
En İyi Cevaplar