aslında bu doğuştan itibaren gelen bir süreç bir çocugun eğitimi ile başlar kendine yakıştırmaz insan hatayı hatasıyla yüzleşmek zor gelir bazen kendinizi bir kontrol edin bakalım neden başkalarını suclarız hep?
Ben kendi adıma öyle düşünmüyorum. 'Her koyun kendi bacağından asılır.' diye bir söz vardır. Bence çok doğru. Hayatımızı oluşturan bir çok şey vardır. Deneyimler, yanlışlar, seçimler... Kendinden emin bir insanın, başlangıçta duygularına hakim olamayıp, suçu başkasında aramasının sonunda, her mantıklı insanın en sonunda doğru sonuçlara varabileceğine inanıyorum. Yani işin özeti, suçu başkasında arama, yaşanılan olayın rehavetiyle duygulara hakim olamama durumu diye düşünüyorum. Mantıklı, kendinden emin, bilinçli, öz eleştiri yapabilen kişiler için...
Suçu başkasında aramak kolaya kaçıştır. Başkasını eleştirerek sorumluluktan kaçınmak kendi vicdanlarını rahatlama yöntemidir. Konu her ne olursa olsun bu bir ilişki bile olsa örneğin iki insanla yaşanır, her iki tarafta üstüne düşen payı almalı. Tek bir insana suçu yıkmak, suçu sadece karşısındaki insanda aramak insanı hep geriye çeker, olgunlaşamaz mesela..
Çünkü kişiyi kendinden başka hiç kimse müdafa etmez , herkes kendini savunmak zorundadır. Suçu başkasında aramakta bir çesit savunmadır aslında, Önemli olan bunu abartmadan yapmaktır
Üniversitede okuduğum zaman bir hocamın odasında duvarda şu yazıyordu: Kabul ettiğin hata doğruya attığın ilk adımdır. O zamandan beri hata bendeyse bendedir. Bahane de aramam, suçlayacak birini de aramam.
hiçbir hata tek taraflı değildir derler ama çok nadir durumlarda denk gelir tektaraflı hata onun harici kendinizi sıyırmayın sizinde hatalarınız vardır iyi niyetli olmak gibi:)
En İyi Cevaplar