Merhabalar minikler.🎈🎈 Bizim burada bir Bim var her yerde olduğu gibi.😂 Bir porsche marka araba yanaştı önce. İçinden 30 yaşlarında bir abi içeri girip alışveriş yaptı. Herhalde zenginler böyle zengin oluyormuş dedim kendi kendime.🤔
Çok zengin olsanız Bim’den alışveriş yapar mısınız?
Zenginlik fakirlik fark etmez. genelde ürünlerin nasıl olduğuna bakarım. Bimden sadece kağıt havlu ve tuvalet kağıdı, çay, şeker, süt, yumurta, sucuk, ve kaşar peyniri alırdım. Günlük sütte süt tozu kullanıldığından şüphelenip bıraktım. Yumurta bir ara bozuk çıkmaya başlamıştı, bıraktım. Sucuk zaten coşkun marka her yerde var. Kaşarın da aynısını ablam almış, tadını bozmuşlar dedi bana, artık onu da almam. çaykur çay başka marketlerde daha ucuza bulunabiliyor. kağıt havlu ile tuvalet kağıdı ürünleri şu an nasıl bilmiyorum. onları da bozdularsa bim benim için biter. Kusura bakma bim. Eski caziben yok.
Zenginlikle ilgili her zaman söylediğim iki kavram var: Zengin olmak ve zenginliği korumak. Zengin olan insanın eğer iman sorunu varsa kalbinde vehn olur yani dünyaya tapınmak. Bu da zamanımızın hastalığıdır. Neyse, zengin olunca o zenginliği kaybedeceği korkusuyla daha da cimri olabiliyor çoğunluk. Bim'den A-101 den alışveriş yapan zengın cok.
annem şey derdi hep kızım bak dikkat et etrafa bir bak hep çok cimriler zengin olur bir noktada haklı aslında aynı performansta olan bir ürünü bir yerden 5 tl satılan yerden değilde aynı performanstaki ama 10 tl olan yerden alıyorsan bile iste enyasindir
Niye ki adamın evi oraya yakındır oradan alır. Bizim eve hakmar yakın. Bimde yakın. A101 de yakınmış. Hmm. Üçündende alabiliyoruz. Avakado alacağımız zaman migrostan mecbur ama.
Bu tür önyargılarım kesinlikle yoktur. Örneğin migrostan alışveriş yapan fakir ya da orta halli , migrostan yapan zengin diye. Canım ister Bimden yaparım , canım ister A -101 den , canım ister Şoktan yaparım. Sanki oralarda bedava ya da yüzde 50 indirimle mi alışveriş yapıyoruz.
Geri kalan ürünleri tamamen fiyat/performans olabilir ama cipsi konusunda Doritos'la Lays'le Ruffles'la yarışıyor. Pringles ile yarışacağı günleri de görürüz inşallah kalite konusunda. :D
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bende de range rover var. A101'e girmistim. Çalışan arkadas demez mi bana. Abi bu arabayi kullanip bu markete girmek yakistimi simdi sana diye 😀 bir anlam veremedim. Market markettir. Öyle ahım şahım göruyorlar lüks araç kullananlari. Hepimiz siradan insanlariz. Ustumuz başimiz veya sahip oldugumuz mal mülk bizi farkli yapmaz.
Maddi durumla alakalı değil bence alışveriş için seçtiğin marketin adı 🙄 Ürünlerini beğendiğim marketler var, her birini farklı marketten alıyorum, hiçte öyle bir takıntım olmadı.
O arabadan inen kişi parayı kolay kazanmıyor demek ki. Paranın kıymetini bilen insan ne kadar zengin olursa olsun tasarufflu olmalı her daim. Sadece kolay kazanılan para kolay harcanır... :)
porchea da lgp taktırmıştır o fkdhfsk Vala benim 2-3 tane sürekli aldığım ürünü var bimin gene alırdım heralde zengin olsam da veya da daha güzelini bulursam anca o zaman vazgeçerdim
Zenginler yemiyor mu? Alakası yok düşüncenin. Aynı kalitede daha uygunu varken pahalisini almak piskolojik sorundur. Zengin olmak sorunlu olmak demek değildir.
@Özooben ürünlerinin çoğu zamanında damga yemiş firmalar aittir. Taze diye sattıkları ürünlerde dünya kadar s. k tarihi geçmiş ürün vardır. Depolama sistemleri yoktur. Neredeyse hiç bir mağazasında rafa konulmadan önce stok için soğuk hava depoları yoktur. açıkcası öyle ahım şahım bir fiyat farkıda yok diğer mağzazardan. 2 kere güvenlik kağıdı yırtılmış nescafe ihbarı yaptım yenisini verme tenezzülünde bile bulunmadılar.
En İyi Cevaplar