Halk arasında genelde belli bir yaşa gelip hala bekar olan kadınlara söylenen bir cümle vardır; "evde kalmış". Peki bu durum sadece kadınlar için mi geçerli? Erkekler de evde kalır mı yoksa yalnızca kadınlara mı "evde kalmış" muamelesi görür?
Hep kadınlara mı bu etiket yapıştırılacak? Biraz da erkekler muzdarip olsun yaftalamalardan.😑 Not: Evde kalmak tabiri hangi cins için kullanılırsa kullanılsın irrite edici bir kavram. Ve asıl sorunun cevabı ise ne erkek ne de kadın evde kalmaz, kendi tercihidir ya da nasibinin vakti saati henüz gelmemiştir.
ya ilk çağdan kalmış toplum muhabbetleri öyle bir algı yaratılmak isteniyorki sanki evlenmek bir başarı emsali gibi ne alakası var her insanın kendi ideolojisi istediği yaşta evlenir belkide hiç evlenmez
Evde kalmak bir tercihtir. Bu yüzden evde de kalınmaz. Mesela bir kadın şöyle anlatıyor : Hiç evlenmedim çünkü gerek yoktu… Evimde bir kocanın yerini doldurabilen üç hayvan besliyorum: -Her sabah hırlayan bir köpek, -Bütün gün küfür eden bir papağan, -Ve geceleri geç gelen bir kedi..
Eee bu kadın bunu dedi diye niye üstüme alınayım ki? Her erkek bir midir? Öyle hayvan kocaya denk gelmiş ki demiş bunu. Aynısı kadınlar için de geçerli.
ya agabeycim bence karisini doven kadina sayhisi olmayan evine vaktinde gelmeyen erkekler yuzunden kadinlar sogudu ama erkeklerde su kadinlar yuzunden sogudu 1 Yalanci 2 aldatan ve ya aldatmaya meyilli 3 herseyi parayla bilen
@BenimAdımVenüs_ Çıldırmalık yorum ya Tipe önem veren siz Parayı seven yine siz sevgiyi aşkı unutmuş kalbimiz taşlaşmış bir ruhunuz var Önce kriterlerinizi düşürün
@BenimAdımVenüs_ Genelleme bir kavram kelimesi bize ait değil size ait bir erkeği kendine layık göremeyen bir varlıksınız kimseyi sevmiyorsunuz kimseyi sevmiyorsunuz sonra gelip sevgilim yok diye ağlıyorsunuz nasıl bir iş bu ya
Erkekler evde kalmıyor çünkü bazı kadınlar 35inde bile menapoza girebiliyor. Ayrıca 35ten sonra çocuk doğurmak tıbben riskli gebelik olarak geçer tabiki 35ten sonra doğuran herkesin çocuğu sorunlu olmaz o ayrı ama anne icin de zor olabiliyor. Erkeklerin böyle sorunları olmadığı için, bu deyim kadınlar için kullanılır daha çok.
Eskiden kizlar evde oturur birinin kendilerine gorucu olarak gelmesini ve kendisiyle evlenmesini beklerdi. Bu yuzden o zamanlar bir kiza kimse gorucu gelmeyince "evde kaldi" diye bir tabir kullanilirdi. Erkek ise evde kalan degil evlenmeyen olarak adlandirilirdi.
Simdi oyle degil artik. Kadinlarda sosyal yasamdalar. Insan iliskilerinin ve teknolojinin bu kadar gelismesi durumunda kadin da erkek de evlenmemisse "evde kaldi" diye adlandirilmaz.
sadece kadinlara soylenir cunku 1 kadin istenilirse eger bir sekilde 10 kisiden 1 ini kabul eder
ama erkek nekadar istenilirse istensin bu kural gecerli olmaz cunku erkek evlenmek istediginde 10 yas kucuk birini bulabilir kendine ama kadin bulamaz.
yok la bildiğin evde kaldım bende la yaşıtlarım tek tek evleniyor çoluk çocuğa karışan var ikinci kez baba ana olan var ben hala bekar bu yaz benden iki yaş kuzenim evleniyor sonra benden 5 yaş küçük dayı kızı evleniyor bir biz bulamadık düzgün insanı
Erkekler için evlenmemek çok daha iyidir. Bu yüzden erkekler için evde kaldı denmez, mutlu yaşıyor, bekarlık sultanlıktır denir.2.5 milyon nafaka mağduru erkek varken, evlilik içi tecavüz bildiriminde kanıt yokken erkeğe 18 yıl hapis çıkıyorken hangi erkek evlenmek ister ki. Evlenen erkekleri anlamıyorum ben.
Evde kalacaklar tabi başka nerde kalacaklar (işin espritüel yanından bakış açım) Herkesin tercihi farklıdır ister evde kalırlar ister eşiyle birlikte aynı evi paylaşırlar buna karışamayız (işin ciddiyetli yanından bakış açım)
Ayni soruyu biz sorarız tık yok ama bir pembeli sorunca herkes üşüşmüş masallah. Neyse konuya gelirsek de erkek evde kalmaz sadece henuz evlenip ozgurlugunden feragat etmek istemiyordur denir
Rahmetli dedem 60 yaşında evlendi kanıt var delil var çocukları var kızı var annem olur ve 118 yaşında vefaat etti yani demem o ki mesele kalma felan değıl
Evde kalma diye bir şey yoktur malın birisi çıkarmış herkesin dilinde olan bir şey zaten bunu konuşmayıp işe yararlı şeyler konuşsaydık daha iyi yerlerde olurduk ülke olarak
Parası yoksa, iyi maaşlı bir işi yoksa, evi arabası yoksa, birde ailesiyle kalıyorsa evde kalır garibim napsın. Kızlar değil evlenmek selam bile vermezler bu gariplere.
Kadınlar erkeklere oranla daha fazladır ahir zamanda erkek başına 5 kadın düşüyormuş ve bir çok kişi de bekâr kalıyor. Bizim evde kalma ihtimalimiz yok :) insALLAH yani :)
Biliyorum sizde cok sansızsınız 😃 Bazen sansım olsa anamdan kız doğardım diyen tipler var ya ölmeyi bayılmak zannediyorlar galiba 😃 Sen evde kaldım psikolojisi içindesin anladıgım kadarıyla.
Evde kalmak aslında erkeklerin başına gelen bir şeydir, bizim köyde evde kalan kız yok gibi bir şey ama bir sürü 35-45 yaş arasında amca biliyorum evlenememiş.
Saglık problemi olan erkek saglik problemi olan kız bulur her manita bulan erkek'in parasi olabilirde olmayabilirde kim olursa olsun uyanik olsun durüst olsun mutlaka kendine manita yapar
En İyi Cevaplar