Selam Herkese iyi pazarlar öncelikle..🙏 Bir doktor aslında bir çok çiftin hayalini gerçekleştirmiş ve düğün yapmak yerine nikahı kıyıp bir ay boyunca dünyayı keşfe çıkmış.
Hiç evlilik yapmadım ama yakın çevremde gördüğüm kadarıyla düğün çok meşakkatli bir iş. Salondu, takıydı, pastasıydı, gelinlikti derken insan savaşamı hazırlanıyor, evleniyor mu belli olmuyor..
Ben bu fikri çok sevdim. Düğün yerine dünya seyahati çok iyi değil mi? Yoksa ne olursa olsun telli duvaklı. Davullu zurnalı düğün isterim diyenlerden misin?
Bir doktor düğün için ayırdığı 100 bin TL ile eşiyle bir aylık dünya turuna çıktı. Sence de harika bir fikir değil mi?
Aslinda en guzeli.. dugun bu ulkede elalemi eglendirmek icin cope atilan bir paradir.. dugun yapamayacagi icin de evlenemeyen pek cok erkek var. Bu da ayri bir handikap mesela.. bu dugun denen yuku evliliklerin basina saranlara yaziklar olsun.. herkes duyun yapacak butceye de sahip degil.. bu insanlara yazik degil mi.. hem bu cift de en iyisini yapmis. paralari varmis.. teyzeleri eglendireceklerine ve dugun salonu cateringci ve organizasyoncuyu zengin edeceklerine en guzelini yapmislar.. dugun teyzeleri hasetlerinden catlar simdi.. kiz naciye , bizim, doktorla evlenen kiz dugun yapmayacakmis duydun mu.. aaaa rezalett... iste bizim dugun teyzeleri.. butun o dugunler onlarin yuzunden var zaten..
desenize bir kültür olan dügünlerimizde yavaş yavaş çesitli bahaneler ile yok oluyor :) bir erkek için çok gergin geçeceğini düşünürüm aslında ve dusunmesi bile zor :) ama sanki yapılmalı ailelerin o hevesi dostların o düğüne dair muzurluk planları :) evet yapmayıp gezenide çesitli planları olanlarada saygim var tabiiki ama ben olsa güzel olur diyenlerdenim :)
100 bin lirayi birkac saatlik şamata icin harcamak kadar salakca birsey olamaz. Cok dogru birsey yapmislar. 1 ay boyunca dunya turu yapmak cok daha dogru. Kendilerine birsey katmis olurlar.
Tabi ben olsam sadece 50 bin lira ile 15 gunluk dunya turu yapar diger 50 bine de arsa alir yatirim yapardim.
yakın zamanda evlenmiş birisi olarak söylüyorum düğün yapmak gereksiz en güzeli nikahtan gitmek düğün yapıp milleti eğlendirmek yerine o para ile çok güzel bir balayı yapabilirsiniz mesela biz 2 hafta balayı yaptık bir sürü il gezdik altımızda araba vardı.
Eee, aklın yolu bir. Düğünlerden de bir şey anlamadım ki, o ne öyle "görgüsüzün teki evlendi" gibi? Millet parti istiyorsa da diskoya gitsinler. Evlenenler, millete hava mı atmak zorunda? Hem neredeyse yarısı boşanıyor, o zaman o 5 saatlik keyif de boşuna olmuş. En doğru olanı yaptı o doktor. Saçma sapan adetler yüzünden o kadar para çarçur ediliyor. O parayla Afrika'da okul da açılırdı mesela.
100 bin tl ile nereleri gezebilir bilmiyorum ama mantıklı ve olması gereken o zaten dikkat ederseniz boşanmaların genel sebebi ekonomik sıkıntılar. En mutlu olacağın dönemlerde borç ödüyorsun. Ayrıca hiç bir kızın ve erkeğin damatlık ve gelinlik giymek hayali olduğunu düşünmüyorum. Varsa da bayağı geri çağdan geliyordur.
Mükemmel bir şey ya.. Dünya turu yapmayı gerçekten çok istiyorum.. Ama verdiğim değeri ve sevgiyi hak eden biriyle istiyorum.. Her yeri gezip, görmek harika bir şey bence..
Bir aylığına değil de bir kaç aylığına seyehate çıkıp dağ bayır gezip dünyanın kıyıda köşede kalmış bütün güzelliklerini keşfetmek harika bir deneyim olurdu.
Ben düğüne karşıyim Gelenek olmuş ama gereksizce... Mesele; iki gönülun birlikte bir yolculuğu çıkması. Adı üstünde; yolculuk. Kendisi yeterince zahmetli, bilinmezlik dolu... Üstüne bir de bolca borç eklemek ya da para dökmek... Hiç lüzumu yok.
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Bir doktor düğün için ayırdığı 100 bin TL ile eşiyle bir aylık dünya turuna çıktı. Sence de harika bir fikir değil mi?
En İyi Cevaplar