Selam..Mutlaka sizde duymuşsunuzdur bu haberi diye düşünüyorum. 95 yaşında olup Düzce ilinde yaşayan, diyanetten emekli ve gayet zihin olarak aklı başında, aydın bir dede. Mustafa Necati Erdem. Torununun iş yerine ziyarete geliyor. Tam kapıda oturan ve hepsi sigara içen gençlere 'Selamün aleyküm gençler' diyor. Cevap alamayınca ve emeklide olsa bir eğitimci olduğu için 'Selamımı neden almadınız. Sigara içmek iyi bir şey değil. Onu içeceğinize selam verseydiniz ' diyor ve dükkana giriyor.Dedenin nasihatine ve sözüne kızan gençlerden biri hışımla içeri girip dedeye yumruk atıyor. elindeki baston yere düşüyor ve kendisi de yere yığılıyor. Bu arada kolu da kırılıyor. Genci uzaklaştırıyorlar ve dedeyi de hastaneye, ardından karakola götürüyorlar. Şikayetçi oluyor.
Bu haber o kadar üzdü ve utandır ki. İnanın geleceğe olan umudumu kaybettim. Bu tür gençler mi Türkiye'nin geleceği. Büyüğüne saygısı olmayan birinin ne ülkesine ne topluma faydası olur diye düşünüyorum. Oysa biz böyle bir toplum değiliz. Aile terbiyesi çok şey demek. Her şey oradan başlıyor tabi ki. Üstelik bu genç sonradan pişman olup gelip özür dileyebilir. Onuda yapmıyor. Ailesi yapabilir. Onlarda yapmıyor. Çok şey geliyor da dilime. Diyemiyorum. Yazık..
Bu olay hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum? Peki ya sen büyüklerine ve yaşlılara karşı hürmet eder misin? Onlara karşı nelere dikkat edersin?
'Neden selamımı almadınız' dediği için dayak yiyen 95 yaşındaki Mustafa dede için 'utandık'. Sen yaşlılara hürmet gösterir misin?
Ben de gelecek adına hic umutlu degilim hele ki 90 li yıllardan sonra doganlardan maalesef hiçbir sey olmaz. Anneler babalar sadece okul başarısına odaklanmış kimse maneviyat verme derdinde değil çocuğuna. Anneler çalışıyor çocukları eller büyütüyor. İnsan kendi çocuğuna bakmazken kim onun çocuğuna baksin ki hakkıyla. O çocuklar maddi olarak rahat büyüyüyor ama her türlü değerden mahrum bir misafire hoş geldin demeden bir tanıdığına dahi selam vermeden büyüyüp gidiyorlar. Sevgisiz kalıyorlar ve belki de bir hınç alma bu halleri. Üniversite okurken bir sürü kiz tanıdım ve anne olmaya layik o kadar az kiz vardi ki. Yazik o bencil, vurdumduymaz, insanlıktan uzak kızlar da çocuk yapacak ve kendileri gibi bireyler yetiştirecek ne yazıkki. Dünyanın da bir kaderi var herhalde böyle böyle iyi insan kalmayacak ve kıyamet kopacak.
Haberi görünce içim o kadar acıdı ki, insanların merhamet duygularını bu denli yitirmesine sebep olan şey ne diye düşündüm. İnsanların boş yere olan sinirlenmelerini de geçtim karşısında duran neredeyse bir asırlık adam hiç mi utanmadı acaba? Allah ıslah etsin.
Eee peki ne olacak? Tutuksuz yargılanıp salınacak. O yüzden biz utanmadık gerekli cezayı vermeyen tonlarca kitabı okuyan yetkili kişi utansın. Açlıktan ekmek çaldı diye yıllarca hapis ver ama bu zulme karşı da bir şey yapma. Bu taraflıktır. Said Nursi'nin de dediği gibi : zulme rıza zulümdur taraftar olsa zalim olur.
O yaşta bir insan suçlu bile olsa vurulmaz. Almamışlar selamını belki ayıp etmişler ama tanımadığın insana da selamını almadı diye baston kaldırılmamalı. Adamın canı sıkkındır, kaybı vardır, moral bozuktur ters anıdır.
Ya hayret bişey şimdi selam verdi diye yaşlı adamımı suçluyorsunuz o sözde genç olacak paçavraları neden suçlamıyorsunuz canı sıkkınmışta ters anıymışta bilmem ne yaşlı adamı dövmek ne demek sen kimsin gitsin anasını dövsün... evladı
Bu konuda sana katılamıyorum ne yazıkki. Büyüklere özellikle yailılata hürmet etmek bizinim kültürümüzde var. Bizi biz yapan değerlerden biri.. Halsiz bile olsa ki değil. Hiç tanıöadıüın biri bile selam verse, bu selam selamün aleykümselam" olur. "Merhaba" olur.. "iyi günler" olur.. Kişinin selamı kendi düşüncesine göre değişebilir. Ama o selama karşılık verilir. Vermedi diyelim. Tamam. Gül geç. Niye vurutsun. Utanmazlık, arsızlık, terbiyesizlik.. Başka bir şey değil..
Ben büyüklerime karşı her zaman saygılı olmuşumdur, bunun gibi saygısız ve vicdansız insanların bu şekilde davranmalarının sebebi sadece aile değil arkadaş çevresinden de kaynaklı olabilir, attığı bir yumrukla kişiliksizliğini ortaya çıkardı. Saygısız insanlara tahammülüm yok ve şu an çok sinirlendim. Merak etmesin gün olur bir gün başına gelir bu tür olaylar bakalım kim kurtaracak kimse hiçbir şey yapmaz. Yine de Mustafa Necati Bey hastaneye götürülmüş yumruk atan kişiyi götürmezler emin olun. Daha önceki bilgilerime dayanarak söylüyorum..
Bir yakınımın kayınpederi, belki haberlerde görmüşsünüzdür. Benzin istasyonuna gider, derdini anlatamaz, çünkü kanserdir ve boğazı deliktir. Sinirlenir 70 yakın yaşlardaki adam pompacıya bir yumruk atar ama kedi öküze yumruk atsa ne kadar etkiler? Sonra pompacı o kanser hastası yaşlı adama yumruk atmaya ve malesef adamcağız yediği birkaç yumruk sonucu hayatını kaybeder. Sadece ölene değil, vurana, vuranın ailesine, ondan ekmek bekleyen çocuklarına ve ölenin ailesine de çok yazık oldu. Öfkenin girdiği kafadan, akıl kaçar. Keşke o adam 10 saniyesini nefrete değil, düşünmeye ayırabilseydi, herkes bu travmadan kurtulmuştu. İnsan karakterli ise, kendine böyle durumlar da on saniye, yetmez ise, iki dakika düşünebilecek alan ve fren bırakabilir. Ceza evlerinde yıllarca yatan insanların tek derdi, o on saniye durup düşünmeyi becerememeleri yüzünden, keşke demeleri.
Bu adam bu yumruğu haketmiş. Burada anlattığınız gibi hışımla içeri girme de yok, bildiğim kamera kaydı var, aralarında tartışma varken ilkin mister dede bastonunu havaya kaldırıp tehdit ediyor, bunun üstüne bir tane yiyor suratına.
Bu ihtiyar taifesinin millete miktiriboktan duyarları ile artislik yapmasından gına geldi insanlara.
Safi bu adama verilen bir tepki de değil, genel olarak böyle bir huy var bu mutaassıp ihtiyarlarda.
Hiç boşuna duyar kasmayın, gayet de haketmiş büyük ihtimalle. Sırf ihtiyar diye 30 yaşında biri yapsa 'Sana ne milletin selamını almasından' diyecekken 90 yaşında diye adam haklı olmuyor.
Haberi ikinci kez senden dinliyorum ve yine gözyaşlarıma hakim olamadım. Yaşlıya yönelik şiddeti önleyecek yasal düzenlemeler yapılmadığı sürece, ilgili kamu kurum ve kuruluşları konuya dair işbirliği yapmadığı sürece bu gibi üzücü haberleri duymaya devam edeceğiz ne yazıkki..
Kim bilir ne dedi. Allahın çomarı adam belki ateist sanane? Şöyle yaşam formlarını savunmaya utanmıyor musunuz anlamıyorum. Bir de mağdur ayağına yatıyor
O yaşlı dedeye el kaldıran adam belli ki insanlıktan nasibini almamış, merhamet nedir, saygı sevgi nedir, bunlardan bir haber olarak yetiştirilmiş bir cani! Gerçekten çok utanç verici bu durum! Allah ıslah etsin böylelerini, diyecek hiç bişey bulamıyorum.. 😔
Bende şaşkınım şu an öğrendim haberi ve anlamış değilim gencin tepkisini neden öyle bir şey yaptı... İçinde öfke var ve ufak bir kıvılcım da patlıyor sanırım veya sinirini birisinden çıkarmak isteyip kurban bekliyor. Ailesi zaten onu böyle büyüttüyse ailesinden de medet ummamak gerek. Ne yaşadı bu aile de bu hale geldi anlamıyorum.
Sonsuz hürmet ederim yazık işte genç olacaklar bide ben açıkçası niye selamımı almadiniz sigara iccenize selamımı alsaydiniz demesini istemezdim selam verip selamı alirlarsa alırlar almazlarsada kendilerine almazlar diye düşünürüm ben hep selamımı veririm alan alır almayan suratıma baka baka almaz oda umrumda olmaz zaten
haberi birkez daha senden aldım üstelik bütün anne sülalem düzceli. ayıbında ötesinde bir davranış olmus bir insanin kendisinden zayıf , güçsuz birine el kaldirmasi kabul edilebilir bir davranış olamaz. yaşlılara hürmete gelince saatlerce oturup muhabbet edip dinlemek konuşmak yerselerde tavsiyede bulunsalarda onlarla vakit gecirmek benim icin herzaman keyif olmuştur.
0ilk kez burada okudum, üzücü bir olay ama bu ülkede artık herkes barut fıçısı gibi, malum ekonomi gün geçtikçe daha da berbatlaşıyor, gençliğini yaşamaya çalışan ama yaşayamayan insanları da düşünmek lazım, ben de sigara içiyordum 20li yaşlarda ve birisi bana sigara sağlığı zararlı dediğinde ben de çok sinirlenirdim.. sanki ben bilmiyorum keyfimden mi içiyorum diye geçirirdim içimden sanırım dedeye o sebepten patlamış sigara içen kişi..
Vallaha az vicdAn ha. Sonumuz nereye gidiyo bilmiyorum. "Ümidim gençliktedir" utanıyoruz. Selam vermek sünnet, almak farz. Hadi onu almadın yaşlı başlı adamın haline bak. Cidden yazık bunlara. ALLAH hidayet versin.
Yazık amcama ya. İnsanlarda hiç vicdan kalmamış. Nasıl kalktı o el de nasıl incitebildi? Nasıl utanmadı o adama sinirlenirken? Ben utandım onlar yerine kendimden. Onlarla aynı türden yaratıldığım insan olduğum için... 😞
Küsde olsan kavgada etsen allahın selamını alacaksın ana baba çocuklarını yetiştiremiyor öğretmiyor yaşlıya saygı sevgi diye bişi kalmamış özür dileyip hoş görseydi 65 yaşındaki amcadan duymadım diyebilirdi okumakla kendini geliştirmiyorlar şimdikileri orusbu çocukluğunu belliyorlar akılları fikirleri yobazlıkta itnelikte
Dünyaya gelecek diğer canlıları düşünmeden bencilce yaşayan, dünyaya bir katkısı olmadığı halde oksijen harcamaya devam eden hiçbir 50 yaş üstü varlığa saygım yok. Hadi linçleyin.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
nolcak bu pislik hacı hoca takımının işleri bunlar allah belanızı versin sizin pis dinciler almak zorundamı lan aşağılık yobaz dinci şeyhlerin dervişlerin müritlerin yalama kopekleri din adına herşeyi yapan zavallı kopek sürüsü bunlar ben o tayfaya kopek bile demem kopeğe hakaret olur kopek leşinden bile daha aşağılıklar
2
3 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
sayın moderatorler rica ediyorum bu goruşumu kaldırmayın rica ediyorum çünkü bu molla takımı çok ürüyo bir an once yok olması lazım arkadaşları desteğe davet ediyorum
bu arada birseyi duzeltmek istiyorum cok cok cok pardon ben yasli adama niye selamimi almadin diye vurmuslar sandim olay tam tersi imis yinede bu genc tayfa terorist olmaya aday
Yahu böyle bir şeye nasıl cesaret etti bu serseri? Terbiyesiz şımarık bir pislikti işte. Ama bu sayfada da o şerefsizi savunan var ya, demek ki ortalık öyle gibilerle dolu :/.
Allah selamını almakda vermekde sünnetdir bunu (ellerinden öperim) amcam biliyor da o kardeşim ları bilmiyordu bir temiz öğretmek vardı şimdi ahhhh 😵😵😠
Ben tartışsam bile üslubumu bozmadan var git yoluna der başımı öne eğerim. Bunları odaya sokacan, ey mi yaman bey mi yaman soracan ki görecekler anyayı Konya'yı...
Hiç bir yaşlı bunu haketmiyor. Sonuçta çok daha saçmayalanlar da oluyor hastalığından ya da cehaletinden. Ama dinlemezsin ya da gönlü olsun diye hehe de çok mu zor.
aranızda Beli bükülmüş ihtiyarlarınız olmasaydı, belalar üzerinize sel gibi dökülecekti.. hadisini bilmeyenden ne bekleyeceksin ki yaziklar olsun üstüne ailesi bile utanmadan oğluna sahip çıkmış
Valla simdi dedigin gibi , yapmiyor dilimize cok sey geliyor.. Yani , yapabilicek pek bisi yok , hani insanlik kalmadi onu gectim ama bilmiyorum nereye dogru gidiyoruz.. :/
hep suç gençlerde zaten :D suçlu olan hep yeni nesil :D bu yeni nesilin böyle yetişmesinde kimsenin bir suçu yok oysa :D hep dış güçlerin oyunları bunlar hep :D bu dış güçler bir elini çekse üzerimizden :D neler neler yapacaz ama çekmiyorlar işte.
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > 'Neden selamımı almadınız' dediği için dayak yiyen 95 yaşındaki Mustafa dede için 'utandık'. Sen yaşlılara hürmet gösterir misin?
En İyi Cevaplar