Dar gelirli bir ailede yetişdiğim için çok iyi biliyorum.Herkes gibi lüks yaşamıyoruz.Babam emekli, para istemiyorum cebinde parası yoktur diye.Staj paramla kendimi idare etmeye çalışıyorum.Dİkkatli harcıyorum.Bazı arkadaşlarım var har bulup harman savuruyorlar hiç bir değeri yok.Siz biliyomusunuz paranın kıymetini ?
Cevabın nedir?
+1 yılbizimde maddi durumumuz çok iyi değildi eskiden, zor zamanlarda bile ailem bana ve kardeşime bu durumu yansıtmamaya çalışırdı, cebimizden harçlığımız eksik olmazdı, para istediğimizde verirlerdi.. ancak büyüdükçe durumun farkına vardım ve kendi çapımda para biriktirmeye başladım...
şimdi babam mesleğini değiştirdi ve eskiye göre çok daha iyi kazanıryor çok şükür, ancak yine de paramı idareli kullanırım, şuan daha okuyorum bir yerde çalışmasam da burs alıyorum ve genelde o parayla idare etmeye çalışırım, arada bir kardeşime harçlığını ben veririm, kendi harcamalarımı en aza indiriyorum, bişeyi almadan önce iyi düşünürüm ne kadar ihtiyacım var ve daha ucuzunu bulabilir miyim diye.. bu gibi şeylere para harcarken çok dikkat ediyorum.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Para konusunda sıkıntılı zamanlarımızda oldu, çok geniş zamanlarımızda oldu.
Ama ne olursa olsun sıkıntılı anımda da, bol paralı günlerimde de hep tutumlu olmuşumdur.
Para biriktirmeyi çok severim. Örnegin, kıyafet alacaksam hem kaliteli almaya çalışırım hem de uygun fiyata almaya çalışırım. Sonuçta ne kadar çok paran da olsa kolaylıkla kazanılmıyor.20 Yorumla
+1 yılbabam ilk defa 7 yaşında çalışmaya götürdü beni. kendisi takım elbiseyle gezerken ben torna atölyesinde ayak bileklerime gelen önlükle çalıştım. ilk ve son tokadı da orda yedim ustamı, patronu babama şikayet ettim diye.
13 yaşına kadar yazları babamın işyerinde çalıştım. 13 yaşından sonra da okul sonrası cumartesi pazar ve yazları devam ettim.
tam 15 sene geçti şimdi 28 oldum ve ayaklarının üzerinde duran gayet iyi yaşayan bir adamım. istediğim herşeyi aldım. hiçbir zaman para sıkıntım olmadı çok şükür.
sıkıntım olmaması için de sürekli çalıştım.00 Yorumla
Paranın kıymetini bilmiyorum çünkü parayı umursamıyorum. Yani hiçbir zaman "şu kadar param olsa da şunu şunu yapsam" demedim, paraya ihtiyaç duymadım. Elimdekini zevkim için harcamaktan çekinmiyorum, zaten elime pek de para geçtiği söylenemez. Öyle.
Bu arada burada imla kurallarına uyan nadir kişilerdensin, noktadan sonra boşluk bırakırsan tadından yenmez hani.01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
35Cevap
Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. yokluğu da varlığı da görmüş biriyim.. fakir bir çocukluk geçirdim ama şimdi çok rahatım..
paranın değerini iyi bilirim.. gereksiz yere pek harcamam..
fakat dünyaya da yaşamaya geldik, parayı mezara götüremiyoruz.. o yüzden gerekli şeylerden asla kısıntı yapmam.. bazen gereksiz de olsa kendime küçük hediyeler alırım..10 Yorumla
+1 yılkesinlike iyi bilirim. hatta annem hep eşini zengin edeceksin der benim için :))
cok tutumluyum ama cimri değilim. tabi çoğuna göre cimriyim. ama cimrilik farklıdır. elimdekilerin değerini bilir, kontor alacak parası bile olmayıp son cıkan telefonlardan satın alan gençliklede bol dalga gecerim. bana göre görgüsüzlüktür bu. ama bana göre. şahsi düşüncemdir.20 YorumlaHayatımda ilk defa ikinci sınıfta öğretmenimin arkadaşının resmini çizip kazandım sonrasında da resim ile para kazandım sonrasında da Lise 1.sınıftan beri 15 tatilde ve yazın çalışan biri olarak paranın kıymetini bilmemek ayıp olur .
30 Yorumlahiç farkımız yoktu yetişme döneminde yani hayatımın hiç bir döneminde sıkıntı çekmedigim olmadı bhep eksik ti hep hep normalden aşa resmen bir aç açık klamadık o kadr onun bir üstü şimdi de az kaznıyorum borçla ayın sonu anca geliyo ama yetmiyoki hep bişiler çıkıyo nasıl tutumlu olcam bilmem herşey lazım oluyo
00 Yorumla
+1 yılbende paranın kıymetini bilmeye çalışırım.. şu ara işsiz olduğum için hele ki daha bir biliyorum..ama para içinde herşeyi yapmam o da var!
zaten öyle lüks takıntılarım yoktur.ama param oldu mu kaliteli şeyler almayı severim..tabii aşırı derece de değil... yok 300 çift ayakkabı yok 100 tane kot filan.bu zaten manyaklıktır tedavi olunması lazım.00 Yorumlalise yiillarimda okula gitmeye 200 bin lira otobüs parasi bulamadiğimiz günlerde oldu... kendi aracimla keyfine aracimdan 3 inmediğm günlerde oldu cok su sükür su anda ne cok fazla var ne cok az var ama varkende kiymet biliyorsum yokkende biliyorum.. tutumluyumdur...
00 YorumlaHaydan gelen huya gidermiş:) harcadığın yer bir yere vursun bir değeri hakkı olsun ki geldiği yerin sağlamlığından emin olalım:) paramı paylaşırım ihtiyacı olanlarla inanın 5 kuruşu boşa gitmez sonrasında farklı bir değer kazanıyor harca harca bitmiyor sanki:) sadaka vermeliyiz .. ne verirsen elinle o gelir seninle:)
14 Yorumla
+1 yılEn iyisini yapıyorsun kardeşim. para kazanmak öyle kolay değil. hele ki alın teriyle kazanılan parayı öyle kolay kolay harcamak hiç kolay değil.
11 Yorumlahocam para kazanılan değil her zaman harcanan birşey olduğu için hiç bir zaman paranın kıymeti yok ama ben en azından maaştan sonra 10 güne kadar bitirmemeye çalışyorum :D
12 Yorumlapazartesi=olmaz kanka ben ısmarlcm
salı=anne okulda yerim ya
çarşamba=şu küçük çikolata yeter
perşembe=beşyüz var mı kanka
cuma=karnım ağrıyo hastayım gitmcm okula
:D10 YorumlaLüks takıntım yok ama para harcarken çok cömertim..Gerçekten ihtiyacım olan şeye para harcarım, o yüzden harcamaktan sakınmıyorum.
Boşa para verdiğim tek şey iddaa kuponu o da haftada 3-4 lira adsfjhk10 YorumlaAile & Toplum konusunda 458 cevap paylaştı. aza kanaat çoğa niyet kardeşim. çok param olup azacağıma , az param olup bereketi olsun derim her zaman. şükür bu günlere.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbende dar gelirli bir ailenin ferdiyim. fakat değişik birşey yapmaya karar verdim kendi işimi kuruyorum, hava gibi olmasın az önce tıka para note 3 aldım pederin gözler parladı .d
11 YorumlaTutumluyumdur her zaman kenarda kosede ya da cuzdanimin bir yerinde zor gun param vardir. Birikim yaparim.
20 YorumlaBeterin, beteri. İyinin, iyisi vardır. Helal yolla kazanılan paranın, er ya da geç değeri bilinir. Allah yolunu açık etsin. Belli ki gönlü güzel birisin.
00 Yorumlamalesef bilmiyorum rahat yetiştim sanırım umarım ileride bizi zorlayacak durumlarla karşılaşmayız hiç birimiz..
Allah yokluk göstermesin
ele muhtaç da etmesin.00 YorumlaParayı kazanmak kadar harcamasını bilmek de önemlidir.
Yoksa ayda 10k kazandan da 11k harcarsın...
Gelen gider.
İhtiyacın kadar harcayıp, geri kalanıyla yatırım yapmalı...00 Yorumlaelh.iyi zamanlarımızda oldu sıkıntılı zamanlarımızda...kıymet sanırım bekarken daha çok biliyordum babacıma kıyamazdım...şuanda da harcıyorsam mutlaka ihtiyacımdır ki bu sebeple harcamaktan korkmam...varken cimrilik yapmam hiçte hoşlanmam...
10 YorumlaBende öyle büyüdüm hala da böyle..
Şu ayakkabılarını kıyafetlerini vs dolaplarına sığdıramayanlara hala hayretle bakarım..
Buna da şükür11 Yorumladunyanın en değersiz şeyinin nesini kıymet biliceksinki ..onemli olan parayı vurup gelecekti o yaşlı kıcını kurtarmak sonrasımı harca gitsin ...
10 Yorumla
+1 yılher gün tel değiştiren bir nesli görüyoruz sonuçta, sonuna kadar haklısın... yokluğu bilmeyen değerini anlayamaz...
00 YorumlaBen de har vurup harman savuruyorum bazen, gereksiz harcamalar yapıyorum.
Ama kendi kazancım sonuçta, zararı da kendime.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılannem bana haftalık on lira verir hergün 50 kuruş harcarım gerisini de bir kenara koyarım çok cimriyim biliyorum :)
13 Yorumla- +1 yıl
sakız alıyordur
Cevap sahibi+1 yılfakirin ekmeği simit hoş bu ara 75 kuruş oldu ama :)
param olmadığı zaman tutumluyum param olduğundada har vurup harman savururum kıyafete felan çok harcama yapıyorum gerekirse aç kalırım ama istediğim kıyafeti alırım :)
01 YorumlaAyagini yorganina gore uzat bosa dememisler, bravo sen uyguluyorsun. Beni bosver, cok suslu,marka meraklisiyim kenk.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 971 cevap paylaştı. Para insanları tanımada kıymetli bir araç. Paran varsa insanlar seni tanır, paran yoksa sen insanları tanırsın.
00 YorumlaBen bilmiyorum varlıklı bir ailde yetişdim elime ne kadar geçce harcarım.Ve bu büyük bir sorun hayatımda hiç para biriktiremedim.
00 Yorumla
+1 yılparanın kımetini bilmezsen insanlarda senin kıymetini bilmezler para kolayla kazanılmıyor harcarkende bilinçli harcanması lazım gelecek için evltlar için tutum şart
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOncelikle har vurup harman savuruyorlar olacakti o:) sonra da ulan sen benim vicdan azabimin ks' de tecellisi misin arkadas! Ne diye durup dururken vicdan azabi hissetmemi sağlıyosun, sayende geçmişte yediğim haltlar aklima geliyo
00 Yorumla
+1 yılpek para sıkıntısı çekmedim şimdiye kadar. anlattığın minval üzere düşünürsek, pek biliyorum sayılmaz herhalde.
00 Yorumla
+1 yılYokluk bılen varlıgın kıymetını bılır de .. Varlıkta yasayan yoklugu nerden bılsın kı ..
20 YorumlaBen mesela kimsesiz çocuklara yardım ediyorum bekarım 28 yaşındayım aylık gelirim çok yüksek ama vakıflara veririm kendimi daha mutlu hissediyorum
00 Yorumla
+1 yılsiz fakirler beni cok güldürüyosunuzz
16 Yorumla- +1 yıl
Şaka yaptım la ben fakirliğin başını çekiyom otostopla gidiyom okula :D
- +1 yıl
neye?
- +1 yıl
kamyoncular favorum :D
+1 yılbiliyorum kesşnlikle bugün harcarken yarınımı düşünmemezlik etmem
00 Yorumla10 yaşında çalışmaya başladım hem okul hem iş bilmezmiyim güzel kardeşim :-)
00 YorumlaFakir misiniz , Androidiniz mi gelmedi bize ne a.qoym .d
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 373 cevap paylaştı. dostum benimde senden bir farkım tek farkım üniversite mezunu oldugum onun dısında aynıyız emin ol nedemek oldugunu iyi bilirim
00 Yorumla
+1 yılGereksiz harcama yapmamaya dikkat ediyorum ama, yine de olmuyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılrabbime cok sukur hic maddi sikinti cekmedim hayatimda har vurup harman savururum 1000 liralik oyun jetonu aldigim gunleri bilirim
16 Yorumla- +1 yıl
ne iş yapıyorsunuz ,?
Cevap sahibi+1 yıldoktorum ben saglik kabinlerim var
- +1 yıl
para senin için sorun değilse bana hediye referans mönitörü alsana. pahalı değil en ucuzu 1500tl gibi. en ucuzundan alsan yeter.
Cevap sahibi+1 yılarkadasim olsan alirdim
- +1 yıl
rabbine çok şükür okadar aç insan varken sen bukadar har vurup harman savurduktan sonra hakkın olanı verecektir.
+1 yılparanin kiymetini bilmiyorum,
fakat senin durumunu cok iyi anliyorum...00 Yorumla
+1 yılAz kazanıyorum ama yine de tasarruflu olmayı beceremiyorum. Para harcamayı seviyorum.
00 Yorumlabilirim yazık babama :/
35 Yorumlahayır, har vurup harman savuran kısımdayım.
10 YorumlaParam olunca olunca harcarım , bitince de aç kalırım her şeyi doruklarında yaşamak güzel kardeşim
00 YorumlaPara benim için en degersiz şey
10 Yorumla
+1 yılparadan daha önemli seyler var para umrumda değil.
21 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel :)
Varlığında pek bilmem, yokluğunda anlarım :/
10 Yorumla
+1 yılbilirim...
10 YorumlaBu aralar çok iyi biliyorum
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. para araç benım için
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 793 cevap paylaştı.
+1 yılparaya değer vermiyorum demek daha doğru olur
00 Yorumla Baba pağası yiyoğum feyağlıyoğum
00 YorumlaBiliyorum hatta cimri bir insanım doğruya doğru.
11 Yorumla2 seneden veri ailemden 5 tl bile almadım ...
00 Yorumla
+1 yılbiliyorum ama hiç acımam
00 YorumlaBizim kola alacak paramız yoktu
00 Yorumla
+1 yılyooooooooo
01 Yorumlaevet biliyorum
00 Yorumlaolsada bilsekk*kkkk
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbilmiyorum.
00 Yorumla
Devamını Gör(45)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında