Atatürk yaşasaydı kendi böyle bir şiiri kabul etmezdi burda tamamen algıya oynanıyor müslüman hatta çok dindar insanda Atatürk'ü sevebilir bunu anlayamıyorlar evet şiiri yazan Atatürk'ü seviyor olabilir ama asla Atatürk gibi düşünmüyor ülkeme sadece Atatürk seven değil Mustafa Kemal Atatürk gibi düşünenler lazım
Bu nasıl bir çirkinlik? Şiirin şanı vardır da, şairde olmayınca böyle şeyler ortaya çıkabiliyor demek ki! Atatürk'e sevgiden çok, güzel dinimize öfke için yazılmış. Yine her zaman ki gibi onu kendi çirkin fikirlerine kılıf yapmaktan, kullanmaktan çekinmemişler. Biz izin veriyoruz bu çirkinliğe! Bu ülkenin komutanını kendilerine ait zannetmelerine sebep oluyoruz. İstedikleri gibi kullanabileceklerini zannediyorlar.
Şairi öyle boş bir şair değil bu yüzden gelişigüzel eleştiremeyiz ama biraz abartı olmuş Atatürk'te dini içine kattığı için bunu beğenmezdi karşı çıkardı. Biraz gereksiz bir şiir Behçetçiğim
Behçet Kemal Çağlar gerçek anlamda Atatürk'e aşık bir isim. Ancak yazdıklarının çoğunu Atatürk beğenmez ve sitem eder. Bu olmamış der geri yollar yazılarını. Bu da onlardan biri. Kaynak: Bu Sofrada Ben Varım - Oğuz Akay.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
BeğenAntolojimYorumlarPaylaşTweetle Ey milletim Ben Mustafa Kemal'im Çağın gerisinde kaldıysa düşüncelerim Hala en hakiki mürşit değilse ilim Kurusun damağım dilim Özür dilerim
Unutun tüm dediklerimi Yıkın diktiğiniz heykellerimi
Diniyle bütün dini devlete karıştırmayan bir önderin kurdu ülkede din diye kendi yazdı kurallarla değnek sallayanların yönetiminde yazılan bir hakatettir
Tayyip erdoğana bilmem nerenin kılıyım diyen ıstırırım diyen biri varken, meczubun biri Atatürk'e şiir yazmış çok mu? veya böyle bir meczup Atanın değerini düşürür mü?
@Simurg25 @Queenismylife size daracık pencerenizde dar görüşler ile iyi geceler. Boş yapma sende gece gece bu şiiri Mustafa Kemal ATATÜRK okusa bu şairin nefesi o gün kesilirdi.