Gerçek bir dost, neyin var diye sormamalı ses tonundan anlamalı ona ihtiyacın olduğunu. Gözyaşını silerken seninle birlikte ağlamalı, seninle birlikte gülmeli. Benim 10 yıllık dostumun dost olmasının sebebi beni göremeyip ulaşamadığı zaman yanına gittiğimde trip atmak yerine sarılıp nerdeydin sen öldüm meraktan diyip ağlaması, ne yaparsam yapayım ne dersem diyeyim alınmaması küsmemesi.
Dosluk nedir? Sizce gerçek anlamda dost nasıl olmalıdır?
Hayatta yalnızca bir tane dostum oldu, o da çocukluk arkadaşımdı. Neredeyse 16 senelik bir geçmişimiz vardı. Nereden baksanız 7-8 defa benden borç istedi, hem de öyle az, uz rakamlarda değil. Neyse, ben hep verdim. Hiçbir zaman borcunu zamanında ödemedi, gerçi ben borcunu ödesin diye yanıp, tutuşmadım ama bu bir kişilik göstergesidir. En son istediğinde açıkça konuşup, durumu özetledim. Kendisi bu konuşmadan sonra bana tavır yapmaya başladı. Bu mu dostluk? :D
Kusursuz bir arkadaş aramıyorum.. elbette hepimizin kusurları, hataları oluyor önemli olan yanında olduğunu hissettirmek, yanında olmak herşeye rağmen gerçek bir dost olduğunu göstermek... küçük bir hatada veya çeşitli sebepler üreterek yanında olanı uzaklaştırmak değil hata da yapmış olsam hatada yapmış olsak ortada pişmanlık yaşıyorsan işte buna şans tanınmaması kötü çabalıyorsun görmüyor yaptığın hatadan dolayı vicdanın rahatsız gönlünü kazanmaya çabalıyorsun o bunu umursamıyorsa işte bu arkadaşlık değil söz konusu anlayış göstermek sabır göstermek ise bende en başından beri bunu fazlasıyla yaptım ve hala yapıyorum söyledikleri kırıcı cümlelere rağmen...
En iyi dostluğu, arkadaşlığı meloşumdan öğrendim... beklediği gibi biri olamasamda... en azından onu tanıdığım zaman boyunca gerçek bir arkadaş olduğunu gördüm. şu an hayatımda olmasada... Hayatımda tanıdığım güzel bir şans yıldızım olarak kalacak onda tanıdığım arkadaşlık sevgisi ile ^^
Gercek dost herzaman yanında olandır, ıyı halındede sınırlı halındede , ne yaparsan yap senı dinleyendır. bır amac gutmez cunkı senın gercek arkadasındır.. Dost budur yoksa gunumuzde menfaata dayalı dostluklarıı ınsanlar dostu sanıyorlar..
En olmayacak zamanda en olmayacak yerde ve en umulmayacak sekilde her ne pahasina olursa olsun el tutan care bulan ve asla birakmayan iliskiye dostluk denir.. Tesekkur edildigin de ayip ettin sende aynisini yapardin diye bilmektir olmasi gereken.
Gerçek dost Koşulsuz sevendir.. Her şartta yaninda olandır, yaslandigin, sirtlandigin, yuklendigin, güvendiğin, inandığın kendin gibi bildiğin seni senden fazla dusunendir..✔
dost bence büyük bir kavram. öncelikle gerçek dostun kızı ve erkeği olmaz. dostuna sonsuz güvenin olmalı. onunla herşeyi paylaşmalısın. benim çok yakın bier erkek dostum var. onunla her şeyi paylaşıyorum zaten dost dediğin böyle olmalı. oda benle herşeyi paylaşır ve bence 1 sene lik tanıdığın biri asla senin dostun olamaz sadece sevdiğin bir arkadaşın olur bana katılanlar yazsın lütfen. ve sizinde benim gbi bir dostunuz varsa yazın lütfen.
Sadık ve merhamet sahibi biri olmalı. Sadece iyi gününde değil her zor anında yanına koşmalı. Yeri geldiğinde kardeşin, baban, annen gibi samimi olmalı. Kuyunu kazmak yerine sürekli destek olmalı.
Gerćek dost her zaman yanında olandır. Fiilen uzakta olsa da ruhen kalben onu düşünebilendir. Bahanesiz gerektiğinde koşabilendir. Sıcaklıģını hissettirebilendir 😉😎
En İyi Cevaplar