Esiniz öldükten sonra tekrar evlenir misiniz?
Siz öldükten sonra esinizin evlenmesini ister misiniz?
Siz öldükten sonra esinizin evlenmesini ister misiniz?
Bu konuda bildiğim kadar Efendimizin hanımları ile ilgili bir yasak var;Ahzab53-Sizin Allah'ın Resûlünü üzmeniz ve kendisinden sonra onun hanımlarını nikâhlamanız asla caiz olamaz. Çünkü bu, Allah katında büyük (bir günah) tır.
Bizler için böyle bir yasak olmamakla birlikte,
Benden sonra sabredebilirse gerçekten beni sevdiğini bilirdim.
Peygamber Efendimiz'in esleri ummetin anneleri olarak kabul ediliyor. Bu yuzden evlenmeleri yasakti.
Normal insanlara gelince; kadinin eger cocuklari varsa evlenmemeli, yoksa evlenmesi daha hayirli olur onun icin.
Yani soyle dusunun 25 yasinda cocuksuz genc bir kadinla 50 yasinda yetiskin cocuklari olan kadin ayni olmaz. Sonucta korunmasi gozetilmesi gerek kadinin. O yuzden birinci durumdaki evlenmeli digerinin evlenmemesi daha uygun.
Bu yaşıma ve evlenilecek kisinin ne derece iyi insan olmasına baglı.
Kızım ve küçük erkek çocugum varsa elin adamıyla yaşamalarını istemem (maglum bu devirde kimseye güvenilmez)
Ama ortada çocuk yoksa isterse evlenebilir.
Aynen ben de oyle dusunuyorum. Cocuk varsa esimin ailesi ile yasayabilirdim. Ama cocuk yoksa evlenmem daha dogru olur.
Sevgilimi cok seviyorum öncelikle.
Ama ölüm hak hayat helal. Hayat devam ediyor sanirim evlenirdim. Sonucta bir ömür boyu yas yasanmaz..
Esiminde evlenmesini isterdim benden sonra. Ama en az bir 6 ay kadar yasimi tutmasinida saygidan dolayi isterdim. 6 ay beklemek zor olmasa gerek..
Erkekler eşleri ölmeden evlenecekler ellerinden gelse. Sen öldükten sonrayı soruyorsun.
😂😂
😂😊
Artik o dedigini kadinlar yapiyor
Cevap
66Cevap
Hayat devam ediyor. Yalnızlık zor olur.
O öldükten sonra evlenir miyim bilmiyorum ama ben öldükten sonra onun evlenmesini isterim. Yalnız kalmasın, canı sıkılmasın, üzülmesin isterim. Kafasıda uyuşursa eğer deme keyfime. Ama asla canını yakmasın onun. Kıyamam çünkü. Üzülmesine kıyamam. Mutlu olsun yeterki.
rabbım kımseye bu acıyı yasatmasın.. en azından zamansız! eşi vefat ettıkten sonra kendını evıne cocuklarına adayan ınsanlara hep cok buyuk saygı ıle bakmısımdır.. keske herkes bır kumru olabılse! ama hayat ıste bazen ummadıgın yerden vuruyor.. bel altından vuruyor!!!
Yaşa ve hayattan beklentime bakarım..
Torun torba sahibi isem ve evlatlarım yanımdaysa istemem..
Ama evlatlarım uzaktaysa, tek başına hayat çekilmez.. Tanıdığım 66 yaşında ama o bile istiyor..
Mevzu sadece yatak meselesi değil..
Hastalıkta ve sağlıkta, dertte ve sevinçte beraber olmak istediği insan oluyor.. Ben de görüyorum gerçekten buna ihtiyacı var..
Bu durum eşim için de geçerli..
#Vesselam
Ekonomik özgürlüğü elindeyse beni tamamen duygusal anlamda unutabilmişse mutlu olcaksa evlenmesini isterim
Ben seversem evlenmem vefat etsede yasını tutar bir ömür kendimi kısıtlarım kadın anlamında herşeyden
Severek evlendiğim bey ölürse yerine birisini koymam benim açımdan zor olabilir ama ben ölürsem evlenmesini isterim erkek nihayetinde kedine bakar bakamaz birde çocuklar olabilir yani yalnızlık zor
çok kötü lan :/ duruma göre değişebilir belki ama ben eşimin belli bir süre sonra evlenmesini isterdim. Yanlızlık zor ama erkek için dahada zor.
Bu hayır diyenler var ya asla katiyen evlenmem aman tövbe kim ben mi diyenler var ya onlar daha beter evlenir inanın.
Duzgun iyi biri cıkaraa evlenebilirim esim icinse benim isteyip istememem birseyi degistirmez zaten erkekler evlendikten sonra kesin evlenirler onlarda yas tutma anca üç gün sürer
Erkekler eşi öldükten sonra tekrar evleniyorlar cünkü onlarin eski eslerine üzülmüyorlar mezarına gitse yeter yani
Erkekler diyerek genelleme yapma
Eğer en az 40 isem pek düşünmem fakat ondan öncesi için düşünülebilir. Fakat duygusal durumada bağlı belki ilk eşimin etkisinde çok kalıp bir daha evlenmem
ya neden ölsün ki? bırak mutlu mutlu yaşayalım işte.. )) tam sevgilin olmuş evleniyorsun. pat diye ölüyor ((( beni gömün önce yaa )))
Evlensin isterim yapar mı yalnız ya bende evlenmem sanırım sevmeden biriyle olamam eşim dışında kimseyi istemem
Evlenmem ya. Onun evlenmesini de istemem aslında ama mutsuz, üzgün bir adam olsun istemem kendi kararı
Evlenmem ama evlenmemesini istemek büyük bir bencillik olur. O onun seçimi sonuçta, benden sonraki hayatına karışamam.
Allah bilir ama evlenmem diye düşünüyorum. Ben öldükten sonra kendisi Allah korkusu olan çocuklarıma merhamet gösterebilen biri ile evlenebilir.
Cidden her ne kadar çocukların falan işin evlenmesende evli olduğun kişi kadar sana sahip olup bakamazlar
@şevketçorlu ben yeni birini sevemem gibi zor gelir bana.
İnşallah Allah öyle bişeyi başına getirmezde olursada hani çok güzel sevip böyle diyebilirsin ama insan bir kaç sene sonra tekrar evlenme ihtiyacı hissediyor nasıl ki insanların baya uzun süren ilişkiler bezen bittiğinde Yeni insanlar tanışabiliyor evlenebiliyor seninde o şekilde
Çocuğum yoksa ve yaşımda gençse 2-3 yıl zamana bırakır acısının dinmesini beklerim sonra da evlenirim hep yalnız mı kalıcam
Zor bir karar ama evlenmem diye düşünüyorum ama hayat da belli olmaz babam tekrar evlenebildi insan bazen yapmam sandığı şeyleri yapabiliyo
Kaç yaşında öldüğüne, çocuğumuzun olup olmadığına ve benim onu ne kadar sevmiş olduğuma bağlı olarak değişen bir cevap.
Şartlar her geçen gün farklılaşıyor. Birde evlilik kader kısmet meselesi onun için net konuşmak saçma ama ben evlenmeyi düşünmem eşim ölürse
çok değil iki sene öncesine kadar eşim ölse kalan ömrümü onu anarak geçiririm derdim hep , sonra kadınları tanıdım düşüncelerim çok değişti. ama bu dünyada bana huzur veren birisi olarak ölmüşse , birde çocuklarım varsa asla evlenmem
Yetişkin çoçuğum yoksa evlenmemeli ailem ve kendi ailesi bir şekilde bakabilir, ama bu insanlara göre değişir çok sever ve yerine başka birini koymak istemezse evlenmez. Ha öldü de evleneyim kısmetlerime bakayım derse zaten iyi ki ölmüşüm yani
Evlendik eşimizi öldürdük tekrar evlenmemiz kaldı. Biraz kaliteli sorular sorun.
Ben ölürsem elbette evlensin bende evlenebilirim evlenme demek haksızlık olur
Allah korusun ama ben tekrar evlenmek istemem ya.. ama kendisi evlensin isterim.
Bilmem belki esimi unatamam hic baskakasini istemem
Ben onu eşim diyerek sonsuza dek evet demişim. Acısını yaşarım
çocuklar varsa üvey bir anne babayla büyümesini istemem
Bikere evlendim bidaha aynı boku yemem 🙄 ölsede ölmesede evlilik zor iş
😂😂
Asla demiyorum çünkü ne olur belli değil ama 15 yaşından büyük çoçuğum olursa evlenmem
ben belki evlenmezdim ama onun tekrar evlenmesini , bir aile kurup mutlu olmasını isterdim. ..
bunda islami bir yasak yoktur.. haktır helaldir.. iki taraflı bir durum bu..
Bu kişinin eşini ne kadar çok sevdiğiyle alakalı. Bir normal sevgi var birde delicesine sevgi.
Ben o ölürse evlenirim. Ve o da ben öldükten sonra evlensin. Bir başına insan yaşayamaz.
O işin piri, eşi öldü diye Makber'i yazan ama eşinin cenazesinde tanıştığı kadınla 2 hafta sonra evlenen Abdülhak Hamit Tarhan dır
yerini dolduramam gücüm yetmez buna matem yaparım ikinci eş eşimin yerini doldurmasına izin vermem
Esimle aramizdaki sevginin olcusune bagli bir durum
Bu soruya kimsenin isabetli bir cevap vereceğini düşünmüyorum. Nefsin ve kaderin neyi isteyip neyi getireceğini bilemeyiz vesselam.
Ben isterim benim gibi birisini bulursa evlensin evlenmesi daha hayırlıdır dul kalmasından ve ben evlenirim duruma bağlı ama mecbur evleniceksin
Bekarım ve evlenmeyi düşünmüyorum. Kazara evlenirsem bir daha aynı hatayı tekrarlayacağımı ise hiç sanmam
Genç yaşta ölürse evlenirsin tek başına hayat zor paylaşmak lazım
Yasim gencse ve kafama gore birisi karsima çıkmışsa neden olmasın
Akışına bırakırım. Anlaşbildiğim biri olursa düşünürüm.
😂😂😂😂
Evlenirim ama aranda bayağı bir zaman geçtikten sonra
ben evlenirim ben öldükten sonra nasıl isterse öyle yapsın ben ölmüşüm neyin hesabı
😁😁
yalnızlık erkek için katlanılması daha zor bir şeydir ama herkesin mutlu olmaya hakkı var sonuçta
Zannetmiyorum, ama hayat ne gösterir orasına birşey diyemem.
Eğer onu bana hatırlatıcak çocuklarım varsa evlenmem.
ölenle ölünmüyor be. Ölen kurtuluyor dünya tasasından derdinden
ben evleirim birini bulsam birde ben öldükten sonra ne isterse yapsin
kendi bilir hayat devam ediyo brnden sonrasina karisamam sahsen olum olayini ben atlatamam kolay
Evlenmem. Çocukta yoksa bende ölürdüm heralde
İnşAllah ben sevdiklerimden önce ölürüm.
Bilmiyorum ki. olabilir
Çocuk varsa evlenmesini istemem.
ben zor evlenirdim duygusal bir insanım çünkü
Evlenebileceğimi düşünmüyorum
öyle şeyler demeyin ya 😥
Bilmiyorum.
Evlensin devam etsin hayatina.
Ablaa büyük konuşturma şimdi 😀
Bilmem yasamak gerekli bilmek icin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar