+1 yılBence eş oturmalı, annede buna saygı duymalı zira oğlunun hayatında artık biri var. Anne oğul ilişkisini abartanları doğru bulmuyorum. Ne diye evleniyor o vakit? Elbette ki anne önemli ama, eşi de kenara atmak doğru değil. Ki anne, anneyse oğlunun ve yuvasının mutluluğunu ister zaten.
72 Yorumla- +1 yıl
Türk örf ve adetlerinde ailedeki esas kadın erkeğin annesidir, gelin sonra gelir. Bu yüzden arabada ön tarafa anne oturmalıdır, gelin arkada oturmalıdır. Bu durum eşi ikinci plana itmek anlamına gelmez, lakin anneye saygıda kusur olmaması gerekir. Biliyorum, bu düşüncem bir çok kişiye göre belki gerici bir düşünce ama doğru olanın bu olduğunu düşünüyorum. Tarihe bakın, bizim Türk tarihinde hanedanın en yetkili kadını hükümdarın annesi olan kadındır, eşi değildir. Batılı devletlerin hanedanlarında en önemli kadın hükümdarın eşidir; ancak bizim geleneklerimizde durum farklıdır. Bu yüzden annenin olduğu yerde eş anneye öncelik vermelidir.
- 1 yıl
@Turanşahin bu saçmalığı kim çıkardı bilmiyorum. Anne varken gelinin arkaya oturmasıyla saygı olmaz. Konuşma üslubu, doğruluğu, vicdanı merhametiyle saygı olur. Yani gelinin karakterinde saygı varsa ön koltuğa oturması saygısızlık değil. Yok kaynana öne otururmuş gelin arkaya otururmuş bu saçma şeye örf adet diyorlar. Karakterde saygı sevgi olmadığı müddetçe gelin arkaya otursa da saygısız olur. Aynı şekil kaynana içinde geçerli.
En İyi Cevaplar
+1 yılEn iyisi şarkı açıp arabanın etrafında dönmek. Şarkı bitince kim kaparsa yer onundur.
101 Yorumla
+1 yılUsulen anne.. saygısı maygısı yok bu işin.. Anne oturmalıdır. Gelin teklıf etmeyı bırak ozellıkle kendı soylemelıdır annecım buyrun oturun lutfen diye..
41 Yorumla- 1 yıl
Asıl anne gelinine söylemeli. Çünkü artık oğlan evlendi yanına kadını yakışır. Ben kayınbaba olduğumda gelinimin öne oturmasını saygısızlık görmem aksine mutlu olurum. Çünkü büyükler arkada oturdu diye değerleri azalmadı.
Aile büyükleri her daim öne oturur. Küçük küçüklüğünü bilmeli. Öne oturma meraklısı kadınlara da anlam veremiyorum. Az yerinizi bilin..
52 Yorumla- +1 yıl
Kıskanç kızlar direk dislike 😫 ne dir bu kıskançlık ya benim annem varken gelinin ne haddine öne oturmak hakaret kabul ederim gelsin bana yıllarca baksın hastayken ilgilensin altimı silsin sonra onu arkaya atiyim hayir abi ben bitane daha anne bulamam kızlarda bilsin bir gün anne olucaklar ona göre düşünsünler anneler kutsaldır ve seni tebrik ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
47Cevap
Arka kısım makam koltuğu olarak bilinir. Saygı kısmı yerine göre değişir o yüzden. Öncelik anneye verilir nereye oturmak isterse. Ben gelinin yerinde olsam anneyi yanlız bırakmamak için onla beraber arkaya otururum. Ama ön koltuk boş görününce de korsan taksi muamelesi görür araba😁
10 Yorumla
+1 yıldüşünüyorum, ben arabayı kullanıyorum annem veya babam mı öne otursun eşim mi tabii annem ve babamın öne oturması gerekir o erkek arkaya oturmalı
47 Yorumla- +1 yıl
bir yandan da her zamanki düzen neyse o bozulmamalı sonuçta onlar aile şu an evliler hep o şekilde oturuyorlarsa arada bir gelen anne baba kendileri arkaya oturmalı zaten
- +1 yıl
olsun:D
- +1 yıl
denk geldi birinin profilinden
- +1 yıl
:):)
+1 yılArkada otursunlar daha iyi kurulurlar hükümet gibi😃
42 Yorumla- +1 yıl
Kaynanalar*
Eş tabii ki. Eşler arasındaki en büyük kara kedi annelerdir kimse kusura bakmasın. Hepsi canımız ciğerimiz ama eş arasına girince hepsi tam bir çingene oluyor
50 Yorumla
+1 yılanneye sorulmalıdır büyük olarak mesela zaten benim annem arkayı tercih eder kibar kadındır.
10 YorumlaYa bence anne oturmalı. Nereye olursa olsun. Saygından dolayı annenin öne oturması gerekiyor. Ama eğer anne kabulnediyorsa sıkıntı değilse o zamanda öne gelin oturur. O bence anne ve gelin arasındaki iletisimden tam karar kazanır.
10 YorumlaGelin oturmalı, arkaya mevki makam olarak yüksek kişiler oturur
60 Yorumlaİki insan her ne kadar hayatlarını birleştirmiş olsa da gelin kayınvalidesine saygı duymali ve ön koltuğa oturmamalı ama en güzeli kayınvalide ve gelinin birlikte arka koltukta oturmasidir bence
20 Yorumla
+1 yılGelinin oturması büyük saygısızlık. Zaten senin kocanın arabası her zaman oturursun ama annesinin yanında olmaz bence. Ama anne eğer çok yaşlıysa arkada oturması daha iyi olabilir
21 Yorumla- 1 yıl
Saygısızlık değil kardeşim. Karakterde saygı olmadıktan sonra ister öne ister arkaya otursunlar bu değişmez.
Açıkcası benim annem ya da sevgilimin annesi önde otursa bunda rahatsızlık duymam ve sorun'da çıkarmam anneler kıymetli varlıklar o yüzden ben arkada'da otursam sıkıntı olmaz
10 YorumlaArabalar konusunda 844 cevap paylaştı. Tartışmaya bile girmem kaynana istiyorsa geçsin otursun bana ısrar ediyor da geç otur diye geçer otururum o öne oturdu diye de congar cikartmam araba aynı yere gidiyor sonuç olarak neyin kavgası
10 YorumlaAnne otursun ne kayıp olacak arkada da önde de oturulsa gidilecek yer aynı yer olacak sonuçta🎈🍊
41 Yorumla- 1 yıl
Gelinin öne oturması saygısızlık değil ki. Saygı koltukla değil karakterle olur
Gelinin oturmasi bana saygisizlik gibi geliyor. Anne gercekten oturmak istemiyorsa is degisir tabi de..
30 Yorumla
+1 yılKim yakinsa o otursun. Bana cok sacma ve cahilce geliyor bu tarz seyler. Bunlar mi saygiyi belirliyor
30 Yorumla
+1 yılAnne geline öncelik tanımalı gelin de anneye. İlla sevgi yumağı olsunlar demiyorum ama saygı ve nezaket çok önemli.
20 Yorumla
+1 yılAnne oturmalı, ama gelinine öncelik verdiyse de reddedilmemeli tabii :)
30 Yorumla
+1 yılikiside çok konuşup dikkat dağıtarak kazaya sebebiyet verebilirler mümkünse ikiside arkada otursun...
20 Yorumla- Arabalar konusunda 748 cevap paylaştı.
+1 yılVaroş olmayan herkes hanımefendilerin arka koltuğa oturduğunu bilir. Bu yüzden sevgili kayınvalideceğim öne oturabilir. Tşkk.
11 Yorumla- +1 yıl
Bunun kavgasına giriyorsa ikiside varos 😅
Ayda yılda bir uğruyorsa anne, ama devamlı görüşülüyorsa ya da sohbet muhabbet yoğunsa gelin.
Tabi yine anne otırqbilir arada sırada10 Yorumla
+1 yılBüyük dururken küçük bir kenarda durmalı bna göre
30 Yorumla
+1 yılArabanın önüne anne oturmalı ve gelin de buna saygı göstermeli. Türk örf ve adetlerinde ailedeki asıl kadın erkeğin annesidir, eş sonra gelir.
21 Yorumla- 1 yıl
Saygı koltukla olmaz. Anne gelinine saygı göstermeden gelinden saygı beklemesin. Saygıyı sadece küçük değil büyük de küçüğe göstermeli. Karakterde saygısızlık varsa o insanda büyüğü varken arkada otursa yine saygısızdır. Kaynana da öyle
Gizli Üye(25-29)+1 yılSonuçta iki eş var yani. Karı koca önde olmalı. Anne ise arkada. Arkada oturmak neden kötü algılanıyor ki? Benim de oğlum olsa arkaya otururum. Özel şoför gibi bir şey yani.
21 Yorumla- 1 yıl
Oğlun arada önde oturabilir bence. Oğlunun önde oturması kötü değil. Ben baba olunca yaşları geldiğinde eşim kadar çocuklarımı da önde oturturum
Mantık anne diyor ama düşünceli bir anne zaten en iyi kararı belirler
20 Yorumla
+1 yılBen direk arkaya gecerim hic ugrasmam. Yata yata giderim iste ne guzel.
21 Yorumla- +1 yıl
Çok mantıklı 😊😂😁
Erkek evlenmeden önce anne evlendikten sonra eşi oturmalı💫
20 YorumlaEşi otursun annesini tek başına bir yere götürürken de annesi biner. Annemle abim öyle yapıyor.
30 Yorumla
+1 yılKaynanam gicik biri degilse annesi otursun istiyorsa ses çıkartmam ben. Annedir hakkidir
20 YorumlaYanı saygıdan sorulur gerisi gelinle anneye kalmış soraninda içten şekilde gelinin olması lazım bu çok önemli değil bence
20 Yorumla
+1 yılHer zaman için büyükler oturmalıdır. Bu bizde gelenek olarak bir saygıdır aslında
20 YorumlaDamat arkadaysa gelin öne otursun 😀😁 gelinin hakki ne olsa 😀😀
20 YorumlaArabalar konusunda 2,1b cevap paylaştı. ben arkaya geçerim biri kullanır diğeri de yanına oturur
20 YorumlaArabalar konusunda 2,4b cevap paylaştı. Anahtarı bunlara verir arkaya geçerim ikiside önde gitsin 😉
10 YorumlaArabalar konusunda 1,9b cevap paylaştı. Anne oturabilir, sorun edilmemeli kendi ister cekilirse de Gelin geçer cokta takilmamak lazim :)
10 YorumlaŞahsen ben annemi oturturum bitane daha anne bulamam ama bir tane daha hayat eşi bulurum
10 YorumlaBana hiç fark etmez maksat aramız bozulmasın diyormuşum 😄
10 Yorumla
+1 yılAnne otursun ne olcak ki.. kraliçeler önde oturmalı.. benim annemde kraliçe meselaa
11 Yorumla- 1 yıl
Arkaya oturduğunda değeri azalmaz.
Evliysem ben oturmalıyım ama evlenmediysek anne oturabilir. Sonuçta hem bir anne hem büyük.
20 YorumlaGelin otursun... ne var yani :) oğullarını seven anneler bundan zevk duyar
10 YorumlaEvlilik düşüncesinde hiç değilim ön koltuk arka koltuk mu varmış ayrıca
10 Yorumla
+1 yılAnne otursun ne var, hiç öyle it dalaşına giremem. Büyüktür :)
10 YorumlaArabalar konusunda 3,5b cevap paylaştı. Anne oturmak istiyorsa oturur. Ayrıca ön koltuğa oturunca ne oluyor? Bu kadar boş olmayın...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAnne... çünkü benim de bir abim var oda yakında evlenecek annemi değil de eşini otuturacaksa baya kızarım.
Ben şahsen annelerimin önde oturmasını isterim11 Yorumla- 1 yıl
Kızma bence. Çünkü anneler arkaya oturunca değerleri azalmaz. Eşi de öne otursun abinin. Sonuçta artık hayatında o da var.
+1 yılarabayi ben surecegime gore kim oturursa otursun beni baglamaz😂
10 YorumlaArabalar konusunda 369 cevap paylaştı. Bence ikisi de arkada yan yana otursun bende rahat rahat araba kullanim 😎
10 Yorumla
+1 yılben yine uyanik davranirim.
agucuk gugucuk ile ikimizde hoop, arka koltuklara.10 Yorumla
+1 yılSizler eşinizi ön koltuğu oturup annenizi arka koltukta oturtuysanız annezin sevgisinden falan bahsetmeyin
11 Yorumla- 1 yıl
Neden? Arkaya oturdu diye anneye saygı sevgi bitmiş mi oluyor? Annanem varken öne ben oturdum bu saygısızlık değil mesela. Konuşma üslubuyla doğrulukla vicdanla belli olur saygın
Kalbinin ön koltuğuna ben oturayım
Arabanınkine annesi oturabilir 😜10 Yorumla
+1 yılAnne dediğin kişi kaynana ise tabiki önde o oturmalı. Benim oturmam saygısızlık olurdu bence :/
11 Yorumla- 1 yıl
Hayır tabikide. Sırf büyük diye her sey onların olamaz. Yani öne oturdun diye büyüğüne saygısızlık yapmış olmazsın. Karakterinde merhametin saygın sevgin yoksa büyük varken arkaya otursan da saygısız olursun
+1 yılAnne kocasının kine otursun kocası Yoksa oturabilir 😄
10 Yorumla
+1 yılAnnemiz tenezzül etmez kendi kullanır kimseye güvenmez :))))) .
10 Yorumla
1 yılBu saçmalığı kim çıkardı? Ön koltuğa arka koltuğa oturmakla saygı olmaz. Saygı konuşma üslubuyla doğrulukla vicdanla olur. Gelin öne oturdu diye saygısız değildir. Yok kaynana öne otururmuş gelin arkaya otururmuş istediği kadar öne otursun. Karakterinde ve ruhunda saygı sevgi olmadığı müddetçe kaynana öne gelin arkaya otursa da bu değişmez. İnsanın karakterinde ruhunda saygısızlık varsa gelin hatta torun büyükleri varken arkaya otursa yine saygısızdır.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖne oturunca ne oluyor bu neyin kavgası bende bu insanları anlamiyorum. Arka daha korunaklı bir kaza halinde hem :)
10 Yorumla
+1 yılKaynananin oturması benim için daha hoş olur saygı gösteririm
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılanne oturmalı bence yaşça büyük birisi sonuçta buna saygı duymak gerek
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGelin tabiki
annem bir keresinde on lastik patladığında panik yapmış kazaya sebebiyet vermişti ama son anda kurtarmıştım o gündür bu gündür on koltukta oturmaz10 Yorumlaevet cok dogru cunku gulmeye cok ıhtıyacı vardır
29 Yorumla
+1 yılGelin bence anne arkada olmayı en uygunu bu
50 YorumlaÖn koltuk yaşlısından gencine her zaman eşe aittir
42 Yorumla- +1 yıl
Türk örf ve adetlerinde ailedeki esas kadın erkeğin annesidir, gelin sonra gelir. Bu yüzden arabada ön tarafa anne oturmalıdır, gelin arkada oturmalıdır. Bu durum eşi ikinci plana itmek anlamına gelmez, lakin anneye saygıda kusur olmaması gerekir. Biliyorum, bu düşüncem bir çok kişiye göre belki gerici bir düşünce ama doğru olanın bu olduğunu düşünüyorum. Tarihe bakın, bizim Türk tarihinde hanedanın en yetkili kadını hükümdarın annesi olan kadındır, eşi değildir. Batılı devletlerin hanedanlarında en önemli kadın hükümdarın eşidir; ancak bizim geleneklerimizde durum farklıdır. Bu yüzden annenin olduğu yerde eş anneye öncelik vermelidir. Yani öncelik anneye aittir.
Arabalar konusunda 891 cevap paylaştı. Önce kapan oturmalı. :-)
30 Yorumla
+1 yılKarımı yanımda annemi arkamda hissetmek isterim
91 Yorumla- 1 yıl
Bu zaten anneye saygısızlık değil. Bizim toplum saçmaladı
- Devamını Gör (106)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih