Bunun üzerine de ayetler vardır;
Âyetlerimizi yalanlayanlar, karanlıklar içerisindeki birtakım sağırlar ve dilsizlerdir. Allah, kimi dilerse onu şaşırtır. Kimi de dilerse onu dosdoğru yol üzere kılar.
(EN'ÂM suresi 39. ayet)
tarihi eserler geçekten tarihi mi yoksa uydurma mı? pisa kulesini türkler yapmış
Lanet LUT KAVMİ. Günümüzde bu devirden farksız hatta daha beter
Lavlar altında kalmasının nedeni mi
Anlayamadım
Lut kavmi neden cezalandırılmıştı. Videoyu izlediniz mi hanımefendi?
Keşke baksan hey gidi 😂
Sen böyle hatalar yapmazdın ne oldu sana böyle
Neyse boşver iyi geceler. Görüşün için teşekkür ederim
Ozleniyorsun ara-sira gel görüşlere
Ben seni terslemem.
Aslında tersleyen sizsiniz hanımefendi.☺
Şimdi uykum var ise gideceğim
Beni sakın unutma unutursan gerçekten küserim
Yatıyorum seni bırakıp gider miyim ☺
Mu kıtası da var
Cevap
9Cevap
Örgütlenmiş dinlerin seksi tabu olarak göstermesinin bir parçası. Şimdi bunun altına bir sürü sinirli yorum yazılacak çünkü onlara göre insanların dinine "küfür" ettim. Keşke bazı insanlar daha zeki olsalar da yorumlarda mantıklı argümanlarda bulunsalar.
Şiddetli bir doğa olayı ve bu yanardağ patlaması ile aşırı ısınan küllerin şehri kaplaması sonucu bedenlerindeki su aniden çekilen insanları göstererek konuyu Allahın lanetine getirip diğer örneklerle bezeyip ;
Korku ile din yaymak da bu çağın hastalığı olsa gerek.
Allah cezadan cehennemden korkulduğu için değil , ya da cenneti başarı madalyası olarak alıp sevineceği için değil..
Allah , Allah olduğu için sevilir ..
Yukarıdaki video da diğerleri gibi bir uydurmadır.
Lut kavmi helak olmuş bir kavimdir. Neden uydurma olsun ki
Lut kavmi ile Pompei 'nin ilişkisi nedir?
Bırak dünyayı
Koskoca kâinatı yaratan böylesine muazzam bir akıldan daha zeki olduğunu sanıp ahkâm kesenlere de şaşıyorum doğrusu.
Ben şunu beğenmedim dediginizde Allah sanki korkacak sizden
Ona hesap soramaz veya ona kendi kafanıza göre akıl vermeye çalısamazsınız
Allah korkutmak isterse korkutur
Helak etmek isterse eder
Emrederse emreder
Ve ben onun verdigi akılla ona ahkâm kesemem
Cehennem korkusu olmaza kaç kişi namaz kılar?
Kaç kişi ibadet eder?
Kaç kişi tamamen dünya hayatına kendini kaptırıp sapıtmaz? Ki korktukları halde bunları yapmayanlar var.
Allah korkum olmasa ölmesini istediğim bir insanı öldürmekten çekinmeyebilirdim
İntihar edebilirdim
Hırsızlık yapabilirdim vs...
Emin ol kanunlardan kaçabileceğine inanan her insan herşeyi yapardı ozaman
Ama ölümden sonra bir hesap yeri olacağına olan inancımız ve korkumuZ otokontrol yapmamızı sağlıyor.
@Nihâl_Deniz Bunları semavi ya da değil bütün dinler söylüyor. İnançlara saygı sonsuz ama bu şekilde onu bırak buradan bak bizimki daha iyi deyip kanıtsız şekilde yönlendirmeler bir yere varsaydı çoktan dünya tek dine dönmüş olurdu..
Senin dinin sana benim dinim bana... Kafirun 6 ..
Siz hiç aklınızı kullanmaz mısınız?
Bizim her dine saygımız ve her dinin mensubuna saygımız vardır. Bizim sözümüz kimsenin dinine ve ibadetine söz etmek değil. Kimseyi rencide etmek de değil. Her insan kendi dinini istediği gibi yaşayabilir. Ama burada kimseye gelde zorla müslüman ol denmiyor. Sadece yaraticimizin vermiş olduğu ibret kastediliyor. Yanlış anlamayın. Dediginiz gibi. "Le küm dini küm veliye din"
İbret korkulacak bir şeydir. Din ile ibret bir arada olmaz ama , sevgi ile din beraber çok güzel olur ve iyilikten iyilik doğar.
Dolayısı ile ibret alın uzak durun sobaya elinizi sürmeyin deyip bunlar sürdü aha yandı diye göstermeye kalkmak yerine , sevginin milyon türünü araştırıp yaratılanı sevmeyi öğretmek gerek yaradan'dan ötürü..
Sobadan eli yanan gerçekten oldu mu Pompei 'de ya da Lut Kavminde ; akıl yürütme ve tahmin dışında hiç bir şey söylemek mümkün değil. Ancak doğa olaylarını Lut kavmi gibi sosyal sistemleri tamamen yıkılmış ( eşcinsellik değil orada konu , güçlülerin her alanda zorbalığıdır ) Allahın şiddeti gibi gösterirseniz , bu beklenenin tersine etki gösterir.
Dahası , tebliğden sorumlu tek kişi Hz Muhammed'dir , en güzel şekilde örneklerle ve sevgi ile nakşetmiştir. Sonrakiler çıkarlarına bir şekilde uydurup durmuş ve halen de bu tekno içinde video ve onu kullananlarca uyduruluyor.
Yapmayın , asıl günah bundadır...
Keşke şu şekilde mesajlar veren teknolar seçseydiniz ; etkisi çok daha güzel olurdu. Kainatla safsata içi boş örneklere baktırmak falan değil , insan ilişkileriyle uğraşmak gerek
Peki aranızda "Babasının Annesi " olan kızlar var mı? ↗
Öyle çiçekler böcekler söylemlerini okadar içi boş buluyorum ki
İnsan gerçeğine uymuyor
Bana bütün kötülüklerin anası dinlerdir diyen insanları hatırlattı bu
Dinler ortadan kalksa pedofili bitmez, tecavüz bitmez, cinayetler bitmez
Eskiden kılıç varmış, mızrak varmış, ok varmış, top varmış.. Şimdi biyolojik, kimyasal, nükleer vs silah var
Eskiden verem, kara humma, veba, cüzzamvarmış
Şimdi AIDS var, kanser var, domuz gribi vs var.
Yani demem o ki aslında dünya hiçbirzaman çiçek böcek olmayacak
Burası cennet değil
Bugün dünya gerçekten her bakımdan mükemmel olsa
Ekonomik sınıflar olmasa, hani şarkıdaki gibi hümanizm alsa başını gitse
Bir kıtlık, korkunç sonuçlar doğuran bir iklim değişikliği, kıtlık, insan ırkını tehdit eden küresel bir tehlike ile karşı karşıya kalsak o hümanizm şarkıları söyleyenler birbirini yemeye başlar emin ol.
Allah'ın nedenlerini niçinlerini sorgulamayı çoktan bıraktım
O kavimleri helak ettim ibret alın, korkun diyor zaten
Ve ben de ona inanıyorum
@Nihâl_Deniz Sen de veciz yuvarlamakta özgürsün... Aramızda kalsın , bu tarz baskılamalar hakimiyet kurmaya çalışanlarda oluyor. Önereceğin dayak korkutmaları sopa çekinceleri hiç bir şey ifade etmez , belli bir yaş öncesini etkiler o kadar. Onlar da gerçeği öğrendiklerinde sana " hakkın olan " değeri bile vermeyebilir...
Din şiddet değildir... Kimsenin de bekçiliğine ihtiyacı olmaz , hele zebani ye hiç...
Din şiddettir demiyorum
Ama Allah Kuran'da helâk ettiği kavimlerden ve nedenlerinden bolca bahsederken kendi kafanizdan dine ilave yapmayın diyorum
Ya da İslam'a
Ha derseniz ki ben İslam'dan bahsetmiyorum
Amenna
Ama Kuran 'da her tür yönlendirme şekli mevcut
İster kabul edin ister etmeyin
Allah'tan korkun diyor Kuran'da
Defalarca
Bu tür örnekleri de veriyor ve yine biz böyle cezalandırırız işte diyor
Daha buna
Olmamalı, etmemeli, olmaması lazım vs gibi ahkâm kesmeler doğru değil ki
Allah'ın verdiği akılla ona akıl mı vereceğim?
Hep patlasam 100 yıl yaşarım
"Aaa bak ben bunu nasıl düşünememişim, sen haklısın" diyecek hali yok ya tövbe haaşa
Gözümün gördüğü veya görmediği bu muazzam kainatı o yaratmış
Ben bir kum tanesi yaratamam
O nedenle
O NE DİYORSA O.
@Nihâl_Deniz İskender evrenosoğlu hoca dan daha betersin. Başarılar dilerim...
Dünya bukadar şiddet dolu iken bu pembelikten vazgeçiniz
Allah'ın nedenlerini niçinlerini sorgulamam için Onun ilmine denk olmam gerekir ki Onun ilmine denk birşey yoktur
Aklımızın almadığı yerde kalp gözümüz devreye giriyor ve Rabbimize tam bir teslimiyet yaşıyorsak ne alâ
Ne zaman kavramı, ne boyutlar, ne alemler, ne doğum, ne ölüm ve sonrası, ne sonsuz evrendeki onca şey, ne dünyadaki bu yapma sanatı... nekadar zorlasak da ancak o istediği kadar alabileceğiz cevapları
Çok sorguladım içinden çıkamadım
Böylesi inanılmaz bir evreni yaratan aklın mantığını sorgulamaktan ar ediyorum artık
Sadece hayranlık ve ilgim had safhada
Gerisi boş
Pompei olduğunu biliyorum ama insanlara şu yönden kızıyorum, kavmin helak olmasına sadece eşcinsellik neden olmuş gibi algılayıp davranıyorlar. Bu yüzden de eşcinsellere fazla tepki gösteriliyor. Hâlbuki pek çook yönden berbat haldeydiler. Allah onları eşcinseller var diye helak etmedi
bence allah kendine soktuğu için milleti cezalandırıyor
Lut kavmi. Erkek erkeğe takılırlardı
Hayır, .
Bir sürü var.
Evet
biliyorum
Güzel mit.
Aynen öylee
Biliyorum
pompeii şehiri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar