Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen İstanbul TÜYAP kitap fuarına gittim kardeşimle. Amacımız kitap almak değildi. Çünkü internetten alışveriş yapan biriyim. Alacağım kitapların İnternet indirimli fiyatlarını listeledim ve fuara gittim. Daha ucuza alamayacağımı düşündüğüm 1 kitap vardı onu da aldım zaten. Bu sırada dikkatimi çeken şeyler oldu. TEKVİN kitabının yazarı ben kitabı incelerken geldi ve imzalamamı ister misin? dedi. Kitabı almayacaktım. Hayır teşekkür ederim dedim ayrıldım. Az ileride 3 4 yazar daha gelmişti. Daha sonra ALFA yayınevine bilimkurgu bakmaya giderken bir izdiham oldu Aman Allahım... Yeşil giysili bir adam standın ardından gülücükler saçıyor. Halk tarafında ise kameralar açılmış canlı yayın yapanlar, video kaydı yapanlar millet birbirini eziyor. Ortalık sakinleşince Erol Mütercimler olduğunu anladım. Daha sonra çıkışa yönlenirken biz, sağımızda Zafer Alagöz ve Can Yılmaz sohbet ediyorlardı. Tam zafer beyle gözgöze geldik bir izdiham daha... Ardından terk ettik salonu.
Hikaye bu kadar. Merak ettiğim nokta ise şu: Bu insanlar bir şekilde işini iyi kötü yapanlar ve bir şekilde kitap yazan insanlar bu insanlara zihninizde nasıl bir önem Yüklediniz bilmiyorum. Neden böyle izdiham boyutlarında tepkiler veriyor, sizin için önemli olan 3 saati kitap imzalatmak için Bekliyorsunuz? Siz kitabı özümseyerek okumuyorsanız imzanın ne anlamı var. Neden bir gösteriş dalgasına kapıldık?
Evet önemli. Geçen sene okuduğum Hasan Ali Toptaş kitaplarımı bu sene tüyapta imzalattım. Ayrıca İlber Ortaylı'yla da tanışabildim imza bahanesiyle. Yıllar önce imzalanmış kitaplarıma geri dönüp baktığımda, tekrar okuduğumda mutlu oluyorum.
İlber Ortaylı ile Adana'da bir konferans öncesi karşılaştım. Ben kendisiyle tanışmak için gittim lakin herhalde genelde öyle olduğu için ben merhaba dedikten sonra Merhaba fotoğraf mı çektireceksin. Biraz acele et pek müsait değilim telefon görüşmem var dedi. Biraz garip olmuştum. Hayır hocam diyemedim ve çektirdim, ayrıldım.
Tanışmak böyle imza ve fotoğtaf gibi şeylerden daha önemli daha samimi geliyor bana ve bu tür davranışları garip karşılıyorum bir insandan imza almak için saatlerce beklemek ve izdihama neden olmak gib...
En İyi Cevaplar