Kitap imzalamak sizin için önemli mi?

Merhaba,

Geçtiğimiz haftalarda düzenlenen İstanbul TÜYAP kitap fuarına gittim kardeşimle. Amacımız kitap almak değildi. Çünkü internetten alışveriş yapan biriyim. Alacağım kitapların İnternet indirimli fiyatlarını listeledim ve fuara gittim. Daha ucuza alamayacağımı düşündüğüm 1 kitap vardı onu da aldım zaten. Bu sırada dikkatimi çeken şeyler oldu. TEKVİN kitabının yazarı ben kitabı incelerken geldi ve imzalamamı ister misin? dedi. Kitabı almayacaktım. Hayır teşekkür ederim dedim ayrıldım. Az ileride 3 4 yazar daha gelmişti. Daha sonra ALFA yayınevine bilimkurgu bakmaya giderken bir izdiham oldu Aman Allahım... Yeşil giysili bir adam standın ardından gülücükler saçıyor. Halk tarafında ise kameralar açılmış canlı yayın yapanlar, video kaydı yapanlar millet birbirini eziyor. Ortalık sakinleşince Erol Mütercimler olduğunu anladım. Daha sonra çıkışa yönlenirken biz, sağımızda Zafer Alagöz ve Can Yılmaz sohbet ediyorlardı. Tam zafer beyle gözgöze geldik bir izdiham daha... Ardından terk ettik salonu.

Hikaye bu kadar. Merak ettiğim nokta ise şu: Bu insanlar bir şekilde işini iyi kötü yapanlar ve bir şekilde kitap yazan insanlar bu insanlara zihninizde nasıl bir önem Yüklediniz bilmiyorum. Neden böyle izdiham boyutlarında tepkiler veriyor, sizin için önemli olan 3 saati kitap imzalatmak için Bekliyorsunuz? Siz kitabı özümseyerek okumuyorsanız imzanın ne anlamı var. Neden bir gösteriş dalgasına kapıldık?