• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (33) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(33)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +27
Aile & Toplum

Nafaka sadece kadına mı veriliyor? Erkeğe verilmez mi?

Ehlivukuf
Ehlivukuf Takip Et
FenomenMentor Yaş: 34
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
02
Yapay Zekaya Sor
Ne diyorsunuz nafaka kime verilmeli?
Kadın Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?

En İyi Cevaplar

• mastergreeneyes
    mastergreeneyes Takip Et
    Master Yaş: 49 , eic 57%
    +1 yıl

nafaka insan onuruna aykırı bırsey.!! ve ana fıkrı eslerın yoksulluga dusmesını engellemek ve evlılık hayatındakı yasamını aynen ıkame etmesını saglamak.. bır defa para neden talep edılır? neye ıstınaden.. her fırsatda esıtım dıyen sende yapacaksın sende edeceksın esıtız dıyen bır ınsan neden nafaka talep eder? canı sıkılınca yapmıyom! canı sıkılınca etmıyom! canı sıkılınca banen banane dıyerek ıstersen bosan dıyen bır kadın nasıl olurda utanmadan sıkılmadan nafaka talep eder alır ve bunu utanmadan yıyebılır!!! hanı gunumuzde kadın erkek dıye bı ayrım yoktu!! hanı herkes esıtdı! hanı kadın hem calısıp hemde cocuk bakabılırdı!!! noldu tum bu soylemlere ayrılık asamasında!!
    nafaka kayıtsız sartsız verılır oldu maalesef.. erkekmısın vercen besyuz! hemde olene degın!! adam dua edıyor sonra keske bır an evvel olse veya evlense dıye..
    yukarıdakıler hep kadın rıyakarlıgına ıthaf!!
    sımdı sahsı fıkrıme gelırsek..
    erkek nafaka odemelı!! kadın ayrılık gerceklestıkten sonra bunu bır sene sure ıle almalı.. bır sene sonra otomatıkmen nafaka dusmelı.. olene dek nafak sacmalık.. tabıı bunlar kadının egıtımı meslegı parası pulu yoksa!!! varsa ayrılındıgı gun herkes bırbırınden sonsuza degın sıyrılmalı.. nafak cocuga verılır oda gunumuz kadınlarının zuppece sarfettıgı gıbı.. ortak!!! buyrun sıze femınızm hanımlar:)

1
    2 Yorumla
    • DusunenHanim
      DusunenHanim
      +1 yıl

Katiliyorum beyefendi, haklisiniz

Yorumla
    • mastergreeneyes
      mastergreeneyes
      +1 yıl

@DusunenHanim tesekkurler

Yorumla

En İyi Cevaplar

• 19051881
    19051881 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 41 , eic 56%
    +1 yıl

alabilir şartlar uygunsa ama alamıyorlar genelde nafaka nedir ya onurlu ınsan para alırmı ayrıldığı sevmedği insandan helede başkalarının altına yatarken eskı kocasının parasını yemek bilemiyorum kadınlar bunu nasıl kendılerıne yakıştırıyorlar nasıl hzmediyorlar benım aklım almıyor çok saçma bişe yazık ln bize erkekte evlndiğinde nafaka kesilmeli hak hukuk adalet bunun neresinde neden biz geri kalan hayatında kadına sponsor oluyoruz anası babası cartı curtu baksın gitsin çlışsın ayrılırken beyni bizde kalmıyor ya onuda alıp gidiyor bı zahmet kullanıversin

1
    0 Yorumla
  • maxiventus
    maxiventus Takip Et
    Xper 6 Yaş: 36 , eic 82%
    +1 yıl

Kadin da erkek de eş seçiminde çok dikkatli olmalı duygular girince araya pek mümkün olmuyor ama belli bir yaştan sonra duygularınla da muhakeme yeteneği kazanıyorsun. Boşanma durumunda erkek nafaka vermeli çocuk olsun veya olmasın sonuçta boşanmış kadınla boşanmış erkeğe bakış açısı aynı değil. Kadının daha güvenilir şartlarda yaşaması için gerekli bu. Asgari ücretle çalışan bir kadın hem kira da oturup hem de kendini gecindirmesi için randı düşük bir yerde oturmasi lazım ki bosanmis kadin icin bu çok zor. Cunku sahipsiz bir kadin her türlü tehlikeye açık olur. Erkekler eşinizden bosancaksaniz nafaka vereceksiniz

0
    1 Yorumla
    • Adınıgönlümeyazdim
      Adınıgönlümeyazdim
      +1 yıl

Boşanma olursa mehr devreye girer. Ayrıca süresiz nafakaya şiddetle karşıyım

Yorumla
  • DusunenHanim
    DusunenHanim Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 69%
    +1 yıl

Kadinin zaten artik kadinlik yapmadigi bir adamin parasini kullanmasi zaten onursuzluktur.

Erkegin nafaka alacak kadar kuculmesi icin kelime bulamiyorum.

Nafaka degil de aslinda sadece kocasini aldatan kadinlara bosanmada saglam bir tazminat odetseler fena olmaz.
    Adamin hayatini mahvetmenin bir bedeli olmali.

13
    5 Yorumla
    • siyahkedi2407
      siyahkedi2407
      +1 yıl

Kadınlık yaparak mi para karşılığı alınıyor bu nasil bir dusuncedir evet nafaka güzel bisey tek sorun iki taraf içinde olmaması sadece kadına verilmesi

Yorumla
    • DusunenHanim
      DusunenHanim
      +1 yıl

Bakin hanimefendi kadinliktan kastim su; kadin ev hanimidir erkek de ev gecindiriyordur. Kadin evin duzenini saglar esinin ihtiyaclariyla ilgilenir , erkek de kadinin maddi ihtiyaclarinin giderir. Bu toplumda suregelen ve gayet de normal olan birsey. Bosandiktan sonra kadin eve gelip adama bu hizmetleri yapiyor mu ki erkek kadina maddi imkan saglamaya devam etsin? Islam'da mehir vardir. Kadin evliligin basinda veya bosanirken bunu alir sadece kendisi ne kadar belirlediyse artik.

Ha diyelim ki her iki taraf da calisiyor ev isleri de ortak yapiliyor. Burada calisan kadinin nafaka almasi ne kadar dogru? Suresiz nafaka haramdir. Islam'da sadece 4 ay nafaka var kadina. Bunun nedeni de kadinin bu surecte evlenmesinin yasak olmasidir.

Toplumda sirf nafaka icin evlenip sonra da durduk yere bosanan bir suru kadin var. Bu etik birsey mi? Cocuk varsa cocuga verilir zaten orada bir sorun yok.

Yorumla
    • siyahkedi2407
      siyahkedi2407
      +1 yıl

Bakın bu şekil açıklayıcı gayet mantıklı geliyor fakat her ne olursa olsun iki tarafta birbirine emek veriyor bence olmalı ama şu şekilde olmalı durumu olmayan çitlerde uygulanmalı şu an bile en basitinden şeyma subaşının aldığı nafaka mesela o bana gore haketmiyor ama bir başkası buna ihtiyacı olabilir kadın erkek farketmez yani demem o ki ya kişiye göre yapılmalı ya da böyle kalmalı

Yorumla
    • DusunenHanim
      DusunenHanim
      +1 yıl

Bakin ben sizin dediginizi anliyorum. Ihtiyaci olabilir diyorsunuz. Ben de diyorum ki Islam'da "mehir" var. Evlenirken esinizden mehir olarak para, altin ya da baska bir mal istersiniz bosanirken bunu alirsiniz. Bu da yeterlidir zaten. Hatta erkegin kafasina gore bosayamamasi icindir mehir. Disine dokunur bisey isterseniz (ornegin erkegin 1 senelik gelirine denk bir para) iyi olur.
      Erkek eger bosanmayi kendisi isterse geri alamaz bu parayi sizden. Ama bosanmayi kadin isterse o zaman mehiri geri vermek zorunda. Bugunku sorun da bu zaten kadindan kaynaklanan sorunlar da bile erkek nafaka ödemek zorunda kalabiliyor.

Tutup da 1 aylik evlilige bile suresiz nafaka odettirmesinler.
      Islam kadinin da erkegin de haklarini en iyi sekilde korur.

Yorumla
    • DusunenHanim
      DusunenHanim
      +1 yıl

Yukarida soylediklerim Islam hukukuyla alakali. Şu an bu hukuk yok ulkemizde. Ben Islam hukukunu benimsedigim icin bunlari yazdim. Cunku suanki yasalar insanlarin cok hakkina giriyor

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

34

Cevap

57

Cevap

• aSeS_06
    aSeS_06 Takip Et
    FenomenGuru Yaş: 43
    +1 yıl

Nafaka konusu, boşanma ile birlikte bu boşanma sonucu taraflardan birinde yoksulluk oluşması halinde cinsiyet gözetmeksizin, yoksulluk durumunu belgelenmesiyle nafaka istenebilir. Hukuken bu mümkün.

Yoksulluk nafakası verilebilmesi için bazı şartlar vardır. Öncelikle talep olmalı.

0
    1 Yorumla
    • aSeS_06
      aSeS_06
      +1 yıl

Ayrıca çocuklar için verilen iştirak nafakasıyla karıştırılmasın bu durum farklı.

Yorumla
  • GS_Aras
    GS_Aras Takip Et
    Guru Yaş: 37 , eic 59%
    +1 yıl

Kadın genç işi gücü yerinde hatta kocasından bile fazla kazanıyor ama erkek o kadına nafaka ödemek zorunda kalıyor :D İkinci saçma olan şey ise kadın evlenir ama erkeğe der ki ben senin malın değilim kölen değilim hesap vermek zorunda değilim ne istersem yaparım bir imza attık diye beni satın mı aldın... Der ama ayrılırken içinde zerre kadar katkısı emeği olamayan malın mülkün paranın yarısını da istemekten çekinmez bir imza attık diye malını mı alıcam DEMEZ... Kadın erkek eşit değildir kadın daha üstündür ezilen her zaman erkektir

0
    0 Yorumla
  • Ruh-u_Revan
    Ruh-u_Revan Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34 , eic 71%
    +1 yıl

Sırf nafaka için ayrılan bir çok çift var. Iki tarafada verilmemesi gerek.
    Mal varliginin ikiye bolunmesi yeterli olur bence.

8
    0 Yorumla
  • 00moonlight00
    00moonlight00 Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 43%
    +1 yıl

Normal bir gelirin var ise ve cocugun yoksa kadina verilmesini mantikli bulmuyorum.

Ortada cocuk varsa nafaka cocugun egitimi bitine kadar verilmeli. Eger ki Anne bu yüzden full-time calisamiyorsa yine nafaka verilebilir.

1
    0 Yorumla
  • ozgurolsun
    ozgurolsun Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 79%
    +1 yıl

Kadın, erkek, evlilik, çocuk ve nafaka. 23 yıllık hayatim boyunca ki bunun onbeş yılını es geçersek sekiz yılında edindiğim zihniyet beni kahkahaya sürükledi görüşleri görünce en azından bazıları.. neyse efenim duruma nedene gerekçeye şarta göre değişiyor nafaka olayı.
    Açıkçası hukuk karşısında hepimiz eşitiz. Eşitlik tamam eyvallah ama ya adalet. Adalet farklı birşey üstadım. Eşitlikle karıştırılmamalı. Sanırım bunu aşarsak nafaka olayını da çözmüş oluruz:)

0
    0 Yorumla
  • Kawasaki_Ninja
    Kawasaki_Ninja Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 86%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.

Nafaka İçin öncelikle boşanma ve nafaka talebinde bulunulması gerekir. Kadına pozitif ayrımcılık var bu bir gerçek fakat boşanmada suçlu olan taraf karşı tarafa tazminat ve nafaka verir. Ayrıca evlilik süresince edinilen malların ortak paylaşımı söz konusudur. Yani genelde erkek tarafı suçlu olduğu için boşanmada nafaka vermek zorunda kalıyor.

0
    0 Yorumla
  • Desuyonee
    Desuyonee Takip Et
    Master Yaş: 30
    +1 yıl

nafaka alan kadın açık net tam bir zavallıdır.
    lafa gelince çalışmaktı bilmemneydi kendi ayakları üzerinde durmak falan filan atıp tutarlar ama yaptıkları şey nedir? zengin koca bul, evlen, boşan ve nafaka al...
    örnek şeyma subaşı, nafaka alan bir zavallı, erkeğin parasına muhtaç ve kendi ayakları üzerinde duramayan birisi

1
    0 Yorumla
  • madosa
    madosa Takip Et
    Xper 6 Yaş: 25 , eic 40%
    +1 yıl

Kadınlar da abartmasın çocuk için alınabilir az birşey ama çocuk olmadan alan da var böylesi saçmalık işte , bu boşanmalar olabilir diye kadınlar okumalı işini eline almalı erkeğin eline bakmasın hiçbir kadın.

2
    0 Yorumla
  • EvreninEvrimsizAdamı
    EvreninEvrimsizAdamı Takip Et
    FenomenMaster Yaş: 28
    +1 yıl

Kanuni olarak erkeğe de verilebilir talep edilmesi halinde. Bu durum çiftlerin maddi durumuna bağlı

0
    0 Yorumla
  • kalpsiz-melek
    kalpsiz-melek Takip Et
    Master Yaş: 25 , eic 50%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Bence her ikisine de verilmemeli.
    Evlenmeden önce nafakadan gelen parayla mı hayat sürdürüyorlardı.
    Saçmalığa bak yahu, nafafakaymış.

5
    0 Yorumla
  • thoughtfulman
    thoughtfulman Takip Et
    Xper 6 Yaş: 35 , eic 79%
    +1 yıl

Erkeklerede Veriliyor Bildiğim Kadarıyla Ama Kadınlara Bence Cocuk var ise nafaka sart olmali. Bunun disinda ise ihanet ve siddet yoksa nafaka diye bir sart kosulmamali bosanmada. Sonucta her birey kendi gecimini yapmakla mükelleftir.

0
    0 Yorumla
  • AlphaKitty
    AlphaKitty Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 64%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 416 cevap paylaştı.

Cok sacma valla nafaka alan kadin serefsizdir orspudur soylim. Hem adamla bosanion hemde onun parasiylami yasican boyle yuzsuzluk yok

3
    0 Yorumla
  • nedesembilemedim40
    nedesembilemedim40 Takip Et
    Master Yaş: 110 , eic 62%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.

Nafaka erkeğe de verilir. Geçen bir adam nafaka artırımı için dava açmıştı hatta. Kanunda da yoksulluğa düşen tarafa diye belirtiyor zaten erkek kadın demiyor.

0
    0 Yorumla
  • duygularimsin
    duygularimsin Takip Et
    Xper 3 Yaş: 30
    +1 yıl

Bence kadına da erkeğe de nafaka verilmemeli Çünkü erkeklere de bu konuda haksızlık oluyor 1 ay evli kalıp ömür boyu nafaka almak yazık günah yani karşı tarafa onlar da Sonuçta yatarak kazanmıyorlar o parayı

3
    1 Yorumla
    • dönemdekigerçeklik
      dönemdekigerçeklik
      +1 yıl

Çok doğru
      Engelliden bile alıyorlar artık

Yorumla
  • dönemdekigerçeklik
    dönemdekigerçeklik Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 49%
    +1 yıl

Yasalara göre verilebilir olsa da hakimler hala kadınlara pozitif ayrımcılık uyguluyor

Nafaka veren engelli erkekler var be

Erkekseniz evlenmeyin dostlar , benden tavsiye

0
    0 Yorumla
  • uncas71
    uncas71 Takip Et
    Master Yaş: 34 , eic 42%
    +1 yıl

Kadina verilir onun da belli bir süresi vardir o sureden sonra verilmez bu sacmalik zaten hem adamdan bosaniyorsun hem de parasini yemeye calisiyorsun

1
    0 Yorumla
  • esmerim54
    esmerim54 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 53 , eic 68%
    +1 yıl

nafakada ister artik bu erkekler eakiden issiz kalan kocayi terkederlerdi simdi issiz kalan kafini terkesiorlar vay halimize

1
    0 Yorumla
  • LimonluTurşu
    LimonluTurşu Takip Et
    Xper 6 Yaş: 30
    +1 yıl

Maddi duruma göre erkeğe de verilmeli. Ama bildiğim kadarıyla sadece kadına veriliyor.
    Bir de nafaka ömürlük olmamalı. Yine maddi duruma, evliliğe göre süreli olmalı. İnsanların beraber verdikleri evlilik kararının faturası erkeğe çıkmamalı.

0
    0 Yorumla
  • gölcüktenbirinsan
    gölcüktenbirinsan Takip Et
    Yoda Yaş: 30
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 664 cevap paylaştı.

Nafaka denen köylü usulu cahil uygulamayı getirene nalet gelsin , sk@rm öyle işi ben çalışcam o da çalışsın , he evlenirken aptal canım salak olmayın hele köylü biri bulduysanız evlilik sözleşmesi denen bişey var yapın duygusal düşünmeyin

0
    0 Yorumla
  • NightWaIker
    NightWaIker Takip Et
    Xper 5 Yaş: 33 , eic 67%
    +1 yıl

Yardıma bakıma muhtaç eşe diğer eş tarafından verilir esasında. Uygulamada ise genel olarak erkeğin kadına verdiğini görürüz

0
    0 Yorumla
  • BırakBeni
    BırakBeni Takip Et
    Xper 6 Yaş: 34 , eic 42%
    +1 yıl

Karı kısmı evliyken eşit boşanın mağdur kadın olur da ondan kadınlara verilir ağız yaparsak bizlere de verilir bence :D

0
    0 Yorumla
  • Emre0386xxml
    Emre0386xxml Takip Et
    Xper 3 Yaş: 39
    +1 yıl

Sorgusuz sualsiz kadınlar alıyor. Yıllarca o parayı ödemeye mahkumsun. Ya da öldürüp hapse giriyosun, haberlerde olduğu gibi.

0
    0 Yorumla
  • zarganaaa
    zarganaaa Takip Et
    Bilge Yaş: 46 , eic 52%
    +1 yıl

Erkek evin gecimiyle yükümlü olduğu için tabi ki kadına veriliyor

1
    0 Yorumla
  • Aybükem78
    Aybükem78 Takip Et
    Master Yaş: 48 , eic 60%
    +1 yıl

Erkeğede veriliyor , benim ayrıldığı eşine nafaka veren bayan arkadaşım var.

1
    1 Yorumla
    • YürüyenMantık
      YürüyenMantık
      +1 yıl

Hayatım boyunca hiç tanımadım.

Yorumla
  • elnacionel21
    elnacionel21 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 41
    +1 yıl

Çocuk varsa 18 yasına kadar eyvallah ama kadına ölene kadar nafaka ödemek çok saçma mesela bakın bizler eti butu belli insanlarız bir acun değiliz 10milyon tazminat aylık 125 bin ödiycek paramız da yok 😉😉😉

1
    0 Yorumla
  • ZeynepppppppA
    ZeynepppppppA Takip Et
    Xper 7 Yaş: 32 , eic 44%
    +1 yıl

Artık erkeklerde alabiliyor. Bunun birkaç örneğini haberlerde görmüştüm.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    +1 yıl

Eger ortada cocuk varsa ve velayet babada ise Hakim soruyor nafaka talebin var mı diye, yok artik o kadarda degil bir daha yuzunu gormeyim yeter demistim😂😂

0
    0 Yorumla
  • OTANTiK_
    OTANTiK_ Takip Et
    Xper 5 Yaş: 36 , eic 35%
    +1 yıl

Dünyada adalet olsaydı bizler buralarda olmazdık arkadaşlar

0
    0 Yorumla
  • SonDakika94
    SonDakika94 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 43%
    +1 yıl

Türkiye'de nasıl bilmiyorum ama Almanya'da bazen verilir.

0
    0 Yorumla
  • DUPEK
    DUPEK Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 39%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 331 cevap paylaştı.

Kimse kimseye vermesin abi yani su donemde artik ozellikle

0
    0 Yorumla
  • cleanman
    cleanman Takip Et
    Xper 6 Yaş: 33 , eic 35%
    +1 yıl

Nafaka sadece kadina verilmez. Durumu iyi olan eş Yoksul olan tarafa nafaka verir.

0
    0 Yorumla
  • aaysima
    aaysima Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 38%
    +1 yıl

Soyadlarını taşıyoruz. Bakmakla yükümlü olan kimse versin.

0
    2 Yorumla
    • dönemdekigerçeklik
      dönemdekigerçeklik
      +1 yıl

Boşanınca soyadındanda ayriliyorsun

Yorumla
    • 19051881
      19051881
      +1 yıl

bu kadarda saçmlanmazki arkadaş

Yorumla
  • Hakanozturk1010
    Hakanozturk1010 Takip Et
    Guru Yaş: 36
    +1 yıl

bu kanunlari yapanlar okadar srfszki erkek kadin diye insanlari ayirdilar. bizi birbirimize kirdirip omur boyu nafakaya mecbur ettiler. kanun eliyle insan haklarini cigniyorlar.

0
    0 Yorumla
  • Melsas
    Melsas Takip Et
    Master Yaş: 28
    +1 yıl

Verilir. Ama toplum olarak ataerkil olduğumuz için bunlar oluyor hep

2
    0 Yorumla
  • Huysuzzkızz
    Huysuzzkızz Takip Et
    Guru Yaş: 28
    +1 yıl

Ortada çocuk yoksa ve kadının üzerinde varlık varsa saçma alması
    Bu kanunu çıkaranlar da çoğunluk erkek onlara sorsana😂

0
    0 Yorumla
  • Zorbey99
    Zorbey99 Takip Et
    Guru Yaş: 31
    +1 yıl

Nafaka gereksiz evlenmeden önce nasıl yaşıyodu ondan sonra da öyle yaşar

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

Nafaka kimseye hak değildir bu saçma kanun kalkmalıdır.

0
    0 Yorumla
  • Mooi_man
    Mooi_man Takip Et
    Xper 5 Yaş: 39
    +1 yıl

Kadın ve erkek eşitse erkeğede verilmeli bence. duruma göre

0
    0 Yorumla
  • Hande343999
    Hande343999 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 30
    +1 yıl

Nafaka saçma bence erkek olsam isyan ederdim çocuğa verilirde kadına neden anlamıyorum

1
    0 Yorumla
  • gldnostrk
    gldnostrk Takip Et
    Yoda Yaş: 33
    +1 yıl

Nafaka demek şeyma subaşı demek 😂

5
    0 Yorumla
  • xcatx
    xcatx Takip Et
    Xper 5 Yaş: 27 , eic 51%
    +1 yıl

Nafaka aşırı saçma, mantığı yok. erkeğe haksızlık

1
    0 Yorumla
  • Bağyancokbilmiş
    Bağyancokbilmiş Takip Et
    Master Yaş: 46 , eic 57%
    +1 yıl

Genelde kadına veriliyor.

1
    0 Yorumla
  • rahibeninkizi
    rahibeninkizi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 27 , eic 35%
    +1 yıl

Bazı durumlarda erkek de alabiliyor.

1
    0 Yorumla
  • MaçaKızı_
    MaçaKızı_ Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 41%
    +1 yıl

Erkeğede veriliyor diye biliyorum

1
    1 Yorumla
    • slent
      slent
      +1 yıl

Erkege 3/1 verılıyor
      Kadına nafaka verılıyor. evlensen dert evlenmesen ayrı dert. en guzelı bekarlık evın varsa yersın içersın ohh ne guzel dunya

Yorumla
  • Bella_swen
    Bella_swen Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 35%
    +1 yıl

Nafaka kalkıyor artık

0
    0 Yorumla
  • urpain
    urpain Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 61%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 509 cevap paylaştı.

Gerekli durumlarda yoksulluk nafakası alabilirler.

0
    0 Yorumla
  • Mamacitaaa
    Mamacitaaa Takip Et
    Xper 7 Yaş: 31 , eic 46%
    +1 yıl

sence mantıklı olur mu?

0
    4 Yorumla
    • 19051881
      19051881
      +1 yıl

kadına verılmesı çok mantılı sanki

Yorumla
    • Mamacitaaa
      Mamacitaaa
      +1 yıl

niye o kadın senin çocuğunu büyütüyo ya

Yorumla
    • Aristaios
      Aristaios
      +1 yıl

Çocuğun anne de kalacagi kesin diye birsey yok. Baba da kalinca ne oluyor?

Yorumla
    • 19051881
      19051881
      +1 yıl

cocuk sadece babnın değildir o cocuk her ıkısının velayet kimdeyse o bakar 18e gelene kadar velayeti almak için bide yırtınırsınız ayranınız yok içmeye atla gidersniz çmaya cocuğun masrafını zaten karşılıyor erkekler bedava olsun da nasıl olursa olsun

Yorumla
  • deadalus
    deadalus Takip Et
    Master Yaş: 38 , eic 50%
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.

Gazete haberi olmuş bir kaç vaka olmuştur

0
    0 Yorumla
  • serdarsinanatmaca
    serdarsinanatmaca Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36 , eic 72%
    +1 yıl

Almasını bilirsen alırsın

0
    0 Yorumla
  • Hasan_GnR
    Hasan_GnR Takip Et
    Xper 4 Yaş: 37 , eic 44%
    +1 yıl

Allah biz erkekciklerin yardımcısı olsun :)

0
    0 Yorumla
  • Hilal_36
    Hilal_36 Takip Et
    Yoda Yaş: 26
    +1 yıl

Nafaka saçma aşırı yani mantığı yok

2
    0 Yorumla
  • oxcakmak
    oxcakmak Takip Et
    Master Yaş: 39
    +1 yıl

Hahahahah : D

Çok iyi...

0
    0 Yorumla
  • fangoria u
    fangoria Takip Et
    Master Yaş: 46
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı.

Veriliyor ama cok az bunu alan erkek

0
    0 Yorumla
  • NincaTospa
    NincaTospa Takip Et
    Master Yaş: 38
    +1 yıl

Valla bana verirlerse ben alırım.

0
    0 Yorumla
  • smalley
    smalley Takip Et
    Yoda Yaş: 33
    +1 yıl

Erkeğe de versin durumu düzgünse kadının 😑

0
    0 Yorumla
  • MuratDerler
    MuratDerler Takip Et
    Xper 7 Yaş: 39
    +1 yıl

Eşitlikciler burda mı? 😂

0
    0 Yorumla
  • isteklivearzulu
    isteklivearzulu Takip Et
    Master Yaş: 28
    +1 yıl

Hep kadına verildiğini biliyorum

0
    0 Yorumla
  • Hüseyin_33
    Hüseyin_33 Takip Et
    Master Yaş: 26
    +1 yıl

Erkeğede veriliyor bence

1
    0 Yorumla
  • emre00
    emre00 Takip Et
    Mentor Yaş: 41
    +1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 21,9b cevap paylaştı.

sadece kadına
    #emre00

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    +1 yıl

OHA başka bişey demiyorum çünkü diyemiyorum.

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (31)
Devamını Gör(76)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Nafaka sadece kadına mı veriliyor? Erkeğe verilmez mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Erkekler de kadınlardan nafaka almalı mı? 91 cevap verildi
Kadınlar ve erkekler eşitse neden erkekten nafaka alınıyor ? 22 cevap verildi
Kadınlar erkeklere hesap kitlemek zorunda mı? 56 cevap verildi
Kadın erkek eşitliği varken hesabı erkeğe ödetmek ne kadar doğru sizce? 6 cevap verildi
Kadının erkeğe nafaka ödemesi olmamalı? 7 cevap verildi
Gelinlik seçimi sadece kadına mı aittir? 12 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Sırf iyi anlaşıyorsun diye sevgili olur muydun?
  • Dans etmek yaşlanmayı önler mi?
  • Hadise mi daha güzel yoksa Aleyna Tilki mi?
  • Size bir iyi bir kötü davranan o burç hangisi?
  • Külden doğan ateşe mi aittir?
  • Ben dengesiz biriyim galiba ama beni seven böyle sevsin tamam mı?
  • An'da kalmak istediğiniz bir zaman var mı?
  • Ne kadar sakarsınız?
  • Sonunda kimseden beklentinizin olmadığı o evreye gelebildiniz mi? ?
  • Poğaça sever misiniz, en çok hangi içli poğaçayı seversiniz?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨