+1 yılnafaka insan onuruna aykırı bırsey.!! ve ana fıkrı eslerın yoksulluga dusmesını engellemek ve evlılık hayatındakı yasamını aynen ıkame etmesını saglamak.. bır defa para neden talep edılır? neye ıstınaden.. her fırsatda esıtım dıyen sende yapacaksın sende edeceksın esıtız dıyen bır ınsan neden nafaka talep eder? canı sıkılınca yapmıyom! canı sıkılınca etmıyom! canı sıkılınca banen banane dıyerek ıstersen bosan dıyen bır kadın nasıl olurda utanmadan sıkılmadan nafaka talep eder alır ve bunu utanmadan yıyebılır!!! hanı gunumuzde kadın erkek dıye bı ayrım yoktu!! hanı herkes esıtdı! hanı kadın hem calısıp hemde cocuk bakabılırdı!!! noldu tum bu soylemlere ayrılık asamasında!!
nafaka kayıtsız sartsız verılır oldu maalesef.. erkekmısın vercen besyuz! hemde olene degın!! adam dua edıyor sonra keske bır an evvel olse veya evlense dıye..
yukarıdakıler hep kadın rıyakarlıgına ıthaf!!
sımdı sahsı fıkrıme gelırsek..
erkek nafaka odemelı!! kadın ayrılık gerceklestıkten sonra bunu bır sene sure ıle almalı.. bır sene sonra otomatıkmen nafaka dusmelı.. olene dek nafak sacmalık.. tabıı bunlar kadının egıtımı meslegı parası pulu yoksa!!! varsa ayrılındıgı gun herkes bırbırınden sonsuza degın sıyrılmalı.. nafak cocuga verılır oda gunumuz kadınlarının zuppece sarfettıgı gıbı.. ortak!!! buyrun sıze femınızm hanımlar:)12 Yorumla- +1 yıl
Katiliyorum beyefendi, haklisiniz
- +1 yıl
@DusunenHanim tesekkurler
En İyi Cevaplar
alabilir şartlar uygunsa ama alamıyorlar genelde nafaka nedir ya onurlu ınsan para alırmı ayrıldığı sevmedği insandan helede başkalarının altına yatarken eskı kocasının parasını yemek bilemiyorum kadınlar bunu nasıl kendılerıne yakıştırıyorlar nasıl hzmediyorlar benım aklım almıyor çok saçma bişe yazık ln bize erkekte evlndiğinde nafaka kesilmeli hak hukuk adalet bunun neresinde neden biz geri kalan hayatında kadına sponsor oluyoruz anası babası cartı curtu baksın gitsin çlışsın ayrılırken beyni bizde kalmıyor ya onuda alıp gidiyor bı zahmet kullanıversin
10 Yorumla
+1 yılKadin da erkek de eş seçiminde çok dikkatli olmalı duygular girince araya pek mümkün olmuyor ama belli bir yaştan sonra duygularınla da muhakeme yeteneği kazanıyorsun. Boşanma durumunda erkek nafaka vermeli çocuk olsun veya olmasın sonuçta boşanmış kadınla boşanmış erkeğe bakış açısı aynı değil. Kadının daha güvenilir şartlarda yaşaması için gerekli bu. Asgari ücretle çalışan bir kadın hem kira da oturup hem de kendini gecindirmesi için randı düşük bir yerde oturmasi lazım ki bosanmis kadin icin bu çok zor. Cunku sahipsiz bir kadin her türlü tehlikeye açık olur. Erkekler eşinizden bosancaksaniz nafaka vereceksiniz
01 Yorumla- +1 yıl
Boşanma olursa mehr devreye girer. Ayrıca süresiz nafakaya şiddetle karşıyım
+1 yılKadinin zaten artik kadinlik yapmadigi bir adamin parasini kullanmasi zaten onursuzluktur.
Erkegin nafaka alacak kadar kuculmesi icin kelime bulamiyorum.
Nafaka degil de aslinda sadece kocasini aldatan kadinlara bosanmada saglam bir tazminat odetseler fena olmaz.
Adamin hayatini mahvetmenin bir bedeli olmali.135 Yorumla- +1 yıl
Kadınlık yaparak mi para karşılığı alınıyor bu nasil bir dusuncedir evet nafaka güzel bisey tek sorun iki taraf içinde olmaması sadece kadına verilmesi
- +1 yıl
Bakin hanimefendi kadinliktan kastim su; kadin ev hanimidir erkek de ev gecindiriyordur. Kadin evin duzenini saglar esinin ihtiyaclariyla ilgilenir , erkek de kadinin maddi ihtiyaclarinin giderir. Bu toplumda suregelen ve gayet de normal olan birsey. Bosandiktan sonra kadin eve gelip adama bu hizmetleri yapiyor mu ki erkek kadina maddi imkan saglamaya devam etsin? Islam'da mehir vardir. Kadin evliligin basinda veya bosanirken bunu alir sadece kendisi ne kadar belirlediyse artik.
Ha diyelim ki her iki taraf da calisiyor ev isleri de ortak yapiliyor. Burada calisan kadinin nafaka almasi ne kadar dogru? Suresiz nafaka haramdir. Islam'da sadece 4 ay nafaka var kadina. Bunun nedeni de kadinin bu surecte evlenmesinin yasak olmasidir.
Toplumda sirf nafaka icin evlenip sonra da durduk yere bosanan bir suru kadin var. Bu etik birsey mi? Cocuk varsa cocuga verilir zaten orada bir sorun yok. - +1 yıl
Bakın bu şekil açıklayıcı gayet mantıklı geliyor fakat her ne olursa olsun iki tarafta birbirine emek veriyor bence olmalı ama şu şekilde olmalı durumu olmayan çitlerde uygulanmalı şu an bile en basitinden şeyma subaşının aldığı nafaka mesela o bana gore haketmiyor ama bir başkası buna ihtiyacı olabilir kadın erkek farketmez yani demem o ki ya kişiye göre yapılmalı ya da böyle kalmalı
- +1 yıl
Bakin ben sizin dediginizi anliyorum. Ihtiyaci olabilir diyorsunuz. Ben de diyorum ki Islam'da "mehir" var. Evlenirken esinizden mehir olarak para, altin ya da baska bir mal istersiniz bosanirken bunu alirsiniz. Bu da yeterlidir zaten. Hatta erkegin kafasina gore bosayamamasi icindir mehir. Disine dokunur bisey isterseniz (ornegin erkegin 1 senelik gelirine denk bir para) iyi olur.
Erkek eger bosanmayi kendisi isterse geri alamaz bu parayi sizden. Ama bosanmayi kadin isterse o zaman mehiri geri vermek zorunda. Bugunku sorun da bu zaten kadindan kaynaklanan sorunlar da bile erkek nafaka ödemek zorunda kalabiliyor.
Tutup da 1 aylik evlilige bile suresiz nafaka odettirmesinler.
Islam kadinin da erkegin de haklarini en iyi sekilde korur. - +1 yıl
Yukarida soylediklerim Islam hukukuyla alakali. Şu an bu hukuk yok ulkemizde. Ben Islam hukukunu benimsedigim icin bunlari yazdim. Cunku suanki yasalar insanlarin cok hakkina giriyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
57Cevap
Nafaka konusu, boşanma ile birlikte bu boşanma sonucu taraflardan birinde yoksulluk oluşması halinde cinsiyet gözetmeksizin, yoksulluk durumunu belgelenmesiyle nafaka istenebilir. Hukuken bu mümkün.
Yoksulluk nafakası verilebilmesi için bazı şartlar vardır. Öncelikle talep olmalı.01 YorumlaKadın genç işi gücü yerinde hatta kocasından bile fazla kazanıyor ama erkek o kadına nafaka ödemek zorunda kalıyor :D İkinci saçma olan şey ise kadın evlenir ama erkeğe der ki ben senin malın değilim kölen değilim hesap vermek zorunda değilim ne istersem yaparım bir imza attık diye beni satın mı aldın... Der ama ayrılırken içinde zerre kadar katkısı emeği olamayan malın mülkün paranın yarısını da istemekten çekinmez bir imza attık diye malını mı alıcam DEMEZ... Kadın erkek eşit değildir kadın daha üstündür ezilen her zaman erkektir
00 Yorumla
+1 yılSırf nafaka için ayrılan bir çok çift var. Iki tarafada verilmemesi gerek.
Mal varliginin ikiye bolunmesi yeterli olur bence.80 Yorumla
+1 yılNormal bir gelirin var ise ve cocugun yoksa kadina verilmesini mantikli bulmuyorum.
Ortada cocuk varsa nafaka cocugun egitimi bitine kadar verilmeli. Eger ki Anne bu yüzden full-time calisamiyorsa yine nafaka verilebilir.10 Yorumla
+1 yılKadın, erkek, evlilik, çocuk ve nafaka. 23 yıllık hayatim boyunca ki bunun onbeş yılını es geçersek sekiz yılında edindiğim zihniyet beni kahkahaya sürükledi görüşleri görünce en azından bazıları.. neyse efenim duruma nedene gerekçeye şarta göre değişiyor nafaka olayı.
Açıkçası hukuk karşısında hepimiz eşitiz. Eşitlik tamam eyvallah ama ya adalet. Adalet farklı birşey üstadım. Eşitlikle karıştırılmamalı. Sanırım bunu aşarsak nafaka olayını da çözmüş oluruz:)00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılNafaka İçin öncelikle boşanma ve nafaka talebinde bulunulması gerekir. Kadına pozitif ayrımcılık var bu bir gerçek fakat boşanmada suçlu olan taraf karşı tarafa tazminat ve nafaka verir. Ayrıca evlilik süresince edinilen malların ortak paylaşımı söz konusudur. Yani genelde erkek tarafı suçlu olduğu için boşanmada nafaka vermek zorunda kalıyor.
00 Yorumla nafaka alan kadın açık net tam bir zavallıdır.
lafa gelince çalışmaktı bilmemneydi kendi ayakları üzerinde durmak falan filan atıp tutarlar ama yaptıkları şey nedir? zengin koca bul, evlen, boşan ve nafaka al...
örnek şeyma subaşı, nafaka alan bir zavallı, erkeğin parasına muhtaç ve kendi ayakları üzerinde duramayan birisi10 YorumlaKadınlar da abartmasın çocuk için alınabilir az birşey ama çocuk olmadan alan da var böylesi saçmalık işte , bu boşanmalar olabilir diye kadınlar okumalı işini eline almalı erkeğin eline bakmasın hiçbir kadın.
20 Yorumla
+1 yılKanuni olarak erkeğe de verilebilir talep edilmesi halinde. Bu durum çiftlerin maddi durumuna bağlı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılBence her ikisine de verilmemeli.
Evlenmeden önce nafakadan gelen parayla mı hayat sürdürüyorlardı.
Saçmalığa bak yahu, nafafakaymış.50 Yorumla
+1 yılErkeklerede Veriliyor Bildiğim Kadarıyla Ama Kadınlara Bence Cocuk var ise nafaka sart olmali. Bunun disinda ise ihanet ve siddet yoksa nafaka diye bir sart kosulmamali bosanmada. Sonucta her birey kendi gecimini yapmakla mükelleftir.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 420 cevap paylaştı.
+1 yılCok sacma valla nafaka alan kadin serefsizdir orspudur soylim. Hem adamla bosanion hemde onun parasiylami yasican boyle yuzsuzluk yok
30 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılNafaka erkeğe de verilir. Geçen bir adam nafaka artırımı için dava açmıştı hatta. Kanunda da yoksulluğa düşen tarafa diye belirtiyor zaten erkek kadın demiyor.
00 Yorumla
+1 yılBence kadına da erkeğe de nafaka verilmemeli Çünkü erkeklere de bu konuda haksızlık oluyor 1 ay evli kalıp ömür boyu nafaka almak yazık günah yani karşı tarafa onlar da Sonuçta yatarak kazanmıyorlar o parayı
31 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru
Engelliden bile alıyorlar artık
+1 yılYasalara göre verilebilir olsa da hakimler hala kadınlara pozitif ayrımcılık uyguluyor
Nafaka veren engelli erkekler var be
Erkekseniz evlenmeyin dostlar , benden tavsiye00 YorumlaKadina verilir onun da belli bir süresi vardir o sureden sonra verilmez bu sacmalik zaten hem adamdan bosaniyorsun hem de parasini yemeye calisiyorsun
10 Yorumlanafakada ister artik bu erkekler eakiden issiz kalan kocayi terkederlerdi simdi issiz kalan kafini terkesiorlar vay halimize
10 Yorumla
+1 yılMaddi duruma göre erkeğe de verilmeli. Ama bildiğim kadarıyla sadece kadına veriliyor.
Bir de nafaka ömürlük olmamalı. Yine maddi duruma, evliliğe göre süreli olmalı. İnsanların beraber verdikleri evlilik kararının faturası erkeğe çıkmamalı.00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 664 cevap paylaştı.
+1 yılNafaka denen köylü usulu cahil uygulamayı getirene nalet gelsin , sk@rm öyle işi ben çalışcam o da çalışsın , he evlenirken aptal canım salak olmayın hele köylü biri bulduysanız evlilik sözleşmesi denen bişey var yapın duygusal düşünmeyin
00 Yorumla
+1 yılYardıma bakıma muhtaç eşe diğer eş tarafından verilir esasında. Uygulamada ise genel olarak erkeğin kadına verdiğini görürüz
00 YorumlaKarı kısmı evliyken eşit boşanın mağdur kadın olur da ondan kadınlara verilir ağız yaparsak bizlere de verilir bence :D
00 Yorumla
+1 yılSorgusuz sualsiz kadınlar alıyor. Yıllarca o parayı ödemeye mahkumsun. Ya da öldürüp hapse giriyosun, haberlerde olduğu gibi.
00 YorumlaErkek evin gecimiyle yükümlü olduğu için tabi ki kadına veriliyor
10 YorumlaErkeğede veriliyor , benim ayrıldığı eşine nafaka veren bayan arkadaşım var.
11 Yorumla- +1 yıl
Hayatım boyunca hiç tanımadım.
+1 yılÇocuk varsa 18 yasına kadar eyvallah ama kadına ölene kadar nafaka ödemek çok saçma mesela bakın bizler eti butu belli insanlarız bir acun değiliz 10milyon tazminat aylık 125 bin ödiycek paramız da yok 😉😉😉
10 Yorumla
+1 yılArtık erkeklerde alabiliyor. Bunun birkaç örneğini haberlerde görmüştüm.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEger ortada cocuk varsa ve velayet babada ise Hakim soruyor nafaka talebin var mı diye, yok artik o kadarda degil bir daha yuzunu gormeyim yeter demistim😂😂
00 YorumlaDünyada adalet olsaydı bizler buralarda olmazdık arkadaşlar
00 Yorumla
+1 yılTürkiye'de nasıl bilmiyorum ama Almanya'da bazen verilir.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 331 cevap paylaştı. Kimse kimseye vermesin abi yani su donemde artik ozellikle
00 YorumlaNafaka sadece kadina verilmez. Durumu iyi olan eş Yoksul olan tarafa nafaka verir.
00 YorumlaSoyadlarını taşıyoruz. Bakmakla yükümlü olan kimse versin.
02 Yorumla- +1 yıl
Boşanınca soyadındanda ayriliyorsun
+1 yılbu kanunlari yapanlar okadar srfszki erkek kadin diye insanlari ayirdilar. bizi birbirimize kirdirip omur boyu nafakaya mecbur ettiler. kanun eliyle insan haklarini cigniyorlar.
00 YorumlaVerilir. Ama toplum olarak ataerkil olduğumuz için bunlar oluyor hep
20 Yorumla
+1 yılOrtada çocuk yoksa ve kadının üzerinde varlık varsa saçma alması
Bu kanunu çıkaranlar da çoğunluk erkek onlara sorsana😂00 YorumlaNafaka gereksiz evlenmeden önce nasıl yaşıyodu ondan sonra da öyle yaşar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNafaka kimseye hak değildir bu saçma kanun kalkmalıdır.
00 YorumlaKadın ve erkek eşitse erkeğede verilmeli bence. duruma göre
00 Yorumla
+1 yılNafaka saçma bence erkek olsam isyan ederdim çocuğa verilirde kadına neden anlamıyorum
10 YorumlaNafaka demek şeyma subaşı demek 😂
50 YorumlaNafaka aşırı saçma, mantığı yok. erkeğe haksızlık
10 Yorumla
+1 yılGenelde kadına veriliyor.
10 Yorumla
+1 yılBazı durumlarda erkek de alabiliyor.
10 YorumlaErkeğede veriliyor diye biliyorum
11 Yorumla
+1 yılNafaka kalkıyor artık
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 510 cevap paylaştı. Gerekli durumlarda yoksulluk nafakası alabilirler.
00 Yorumla
+1 yılsence mantıklı olur mu?
04 Yorumla- +1 yıl
niye o kadın senin çocuğunu büyütüyo ya
Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı. Gazete haberi olmuş bir kaç vaka olmuştur
00 Yorumla
+1 yılAlmasını bilirsen alırsın
00 YorumlaAllah biz erkekciklerin yardımcısı olsun :)
00 YorumlaNafaka saçma aşırı yani mantığı yok
20 YorumlaHahahahah : D
Çok iyi...00 YorumlaAile & Toplum konusunda 10b cevap paylaştı. Veriliyor ama cok az bunu alan erkek
00 Yorumla
+1 yılValla bana verirlerse ben alırım.
00 YorumlaErkeğe de versin durumu düzgünse kadının 😑
00 Yorumla
+1 yılEşitlikciler burda mı? 😂
00 Yorumla
+1 yılHep kadına verildiğini biliyorum
00 Yorumla
+1 yılErkeğede veriliyor bence
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 22b cevap paylaştı. sadece kadına
#emre0000 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılOHA başka bişey demiyorum çünkü diyemiyorum.
00 Yorumla- Devamını Gör (31)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat