Açgözlü ve cimri insanlara ne yapmalıyız?

Ben lise 3 te aşçılık bölümü okuyorum. Geçen hafta arkadaşlarım yemeklerden sınav olmuştu. Herkes yaptı ve kimse kimseye vermedi. Ben malzeme getirmediğimden sınav olmadım ve çok açtım. Bir tane sınav olan arkadaşımın makarnasından biraz istedim ve vermedi. Çok zoruma gitti ve ilk defa böyle bişeyle karşılaştım. Bu hafta ben sınav oldum onlar yemek vermiyolardı ama benim vermemi beklediler. Ben de hayır diyemem verdim tabi onlar gibi değilim. Bazıları da yine istedi tepsiden yiyin dedim tepside çok vardı. Ben atölyedeyken yememişlerdi ben çıktıktan sonra bitirmişker. Gözlerime inanamadım 1 tepşi şeyi bitirmişler. Kendileri 1 tabak bile vermiyorlardı. Daha sonra tatlı yaptım ondan da verdim ama 3-4 kere tekrar istediler bitene kadar ve ben onlar gibi eve de götüremedim paylaşmaktan. Ve bir de bebe bisküvim vardı hiç açılmamış. Onu da yiyebilir miyiz dediler. Ben 4 5 tane yer bırakırkar sanıp yiyin dedim pakedi aldılar. Bir sonraki ders paketi çöpte gördüm. Ulan nasıl boğaz var bunlarda bir anda hepsini nasıl yediler ordu bunlar gözleri doysun artık. Ne yapmalıyım. İstediklerinde hayır da diyemiyorum sonuçta yemek bu. Ama onla işine gelmeyince vermiyor.
Açgözlü ve cimri insanlara ne yapmalıyız?