Arkadaşlar, 2 yıllık bir ilişkin vardı. ve terkedildim. 1 ay olucak ayrılalı fakat bazı şeyleri aşamıyorum. sürekli düşünüyorum. uykumdan bile uyanıyorum. konsantre olamıyorum. bakışlarım hep donuk, dalıp gidiyorum. vizelerimde başlıcak. artık kendımı toplamam ve kafama takmamam lazım. içten içe eriyorum hergün çünkü çok düşünmekten. sizce psikyatriye gitsem ilaç kullansam işe yarar mı? giden olupta olumlu sonuç alanlar yazarsa çok sevinirim
Cevabın nedir?
Bi antidepresan kullanıp bırakan kişi olarak yorum yapmak istedim.
İlk başlarda alışman 15 - 20 günü bulur ilk haftalarda mide bulantısı yapar yarım olarak başlarsın 15 20 gün sonra tam olarak kullanmaya devam edersin.Esneme bulantı yapabilir ama 15 20 gün sonra geçer faydası var mıdiyosan evet var ama gece içmen lazım yoksa gündüz uyur gezer gibi gezersin.Bu ilaç yasal uyuşturucu gibi bişey kime sorarsan sor çünkü ilac seni bağımlı yapıyor bir anda bırakamazsın ve başladığında en aşağı 6 - 7 ay kullanmalısın bırakırkende yarım yarım içersin sonra düşürtürsün dozu.Benim önerim kullanmaman yasal uyuşturucu dememde ki sebep ilacı kullandığında diğer gün kullanmazsan başın ağrır konsantre olamazsın çoğu antidepresan da da 18 yaş civarında ki kişilerin kullanmamasını önerirler çünkü intihara yol açabiliyor.Ben çok badire atlattım gerçekten tavsiyen ne diye sorarsan içmemeni öneririm majezik iç o başının ağrısını alır.Unutma konusuna gelince hiçbir zaman unutamassın şöyle bişeydir bu olay bir kaza geçirdiğini düşün ameliyat olursun daha sonra o ağrının acısı her geçen gün azalır azalır ama izi kalır oranın bu da öyle birşey içindeki sevda bitecek senin canını yakmayacak en sonunda zaten aklına geldiğinde umursamayıp geçeceksin daha acı vermeyecek.
Allah yardımcın olsun hiçbirşeye değmeyeceğini söylemek isterim.71 Yorumla- +1 yıl
Harikasın bende yaşadım aynı olayı. gerçekten çok iyi ozetlemissin.. bendede izi var ıkı ay oldu ılk günlerde her dakika aklımdayken şimdilerde günde birkez bazen ıkı günde bir aklıma geliyor.
En İyi Cevaplar
Adını vereyim mi bilemedim ama benim kullandığım antidepresan kilo almama sebep oldu. Bununla birlikte yaşamış olduğum bir aşk acısını 9 ayda atabildim. Bir psikiyatra gidip kilo yaptırmayan bir antidepresan isteyebilirsin, ya da acını zamana bırakırsın, zamanla iyileşir.
00 Yorumla
+1 yılBen gittim, yaklasik bir bir bucuk senedir hap kullaniyorum uykum duzene pturdu eskiden saat gece 3-4e kadar uyuyamazdim. Daha sonra hicbir seyi takmamaya basladim fazla onemsemiyosun karsnda biri ölse allahin takdiri simdi olcekmis deyip geciyorsun bwlki bu benm kisiligimlende kaynaklidir bilemicem konsantre bozuklugum hala devam ediyor ve bir hafta hap kullanmayim moralim bozulmaya basliyor aslinda antidepresan sahte mutluluk sadece hapla mutlu olunan bir sey diyw dusunuyorum ve bazi haplarin yan etkileri olabiliyor onlaei kafana takabiliyosun. Model antidepresan gulumsemesini dinle :)
00 Yorumla
bence sorununu pskologa gitmeden halletmeye calıs çünkü çoğu para tuzagı antidepresanlara gelince cok kısa bir süre kullanmıstım fakat kullandıgım ilaç beni iyice hissizleştirmişti pek üzülmüyordum fakat gülemiyordumda yaşadığımı hissetmemeye başladığım için bıraktım ilacı cok aptal gibiydim komik bişeye gülemiyodum ya da hüngür hüngür ağlayamıyodum öylesi daha kötü.. bırakmasıda zor oluyor alışınca.. bence kafanı tamamen vizelerine vermeye çalış sonra düşün bunları
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
25Cevap
+1 yılBence Antidepresanlık bir durumun yok. Bağzı acıları, mutsuzlukları yaşamak ve unutmak gerekir, her üzüntüde ilaca sarılıyım geçsin gibi bir dünya yok.
Eğer depresyona girersen, Antidepresan senin bu durumdan çıkmana katkı sağlar ama dediğim gibi yazıkların depresyon belirtisi değil. İlaçların yan etkileri de olur. Benim bildiğim kadarı ile Antidepresan ağız kuruluğu yapıyor, bol bol uyutuyor.
Psikolog insana hayatının her döneminde faydalı olucak bişey. Bir rahatsızlığın olmasa bile sana çoğu açıdan olumlu katkı sağlar. Durumun varsa git, ama iyileri pahalı oluyor biraz. Psikolog tavsiyesi istersen mesaj atabilirsin.
Umarım çabuk atlatırsın.10 Yorumla
+1 yılmerhaba. duygularını çok güzel ifade etmişsin. seni tebrik ederim.değmez üzülme takma diyenler olmuş. yine de devam edecektir. sen onları aldırma. ben böyle bir süreçte ilaç kullanmanı tavsiye etmem. kız arkadaslarınla daha cok vakit göstermeye özen bence. vizelere onlarla calış onlarla kal aktivitelere katıl kendini sıkmadan. bunları atlattıgında ayrılıgın acısının hafıfledıgını hıssedeceksın
11 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederim . kendi kendime aşmaya karar verdim bazı şeyleri en iyisi bu sanırım :)
+1 yılbugün bu ilacı bu sitede sanırım 10. önerişim olacak. lustral kullan, en iyi antidepresandır. diğer antidepresanlar gibi uyuşturmaz, kilo aldırmaz ve bağımlılık yapmaz. ilacın özelliği ise vücudun salgılayamadığı mutluluk hormonunu salgılatarak çok daha mutlu ve akılcı düşünmeye sebebiyet vermesi. ben 5 aydır kullanıyorum ve gayet memnunum...
12 Yorumla- +1 yıl
evet reçetesiz satılıyor, fiyatı 13 lira olması lazım... sigortan varsa doktora yazdırırsın zaten...
Bende aynı şeyleri yaşadım. İlaçlar işine yaramıyor daha çok titreme yaratır.
bi ara çatal bile tutamıyordum. Bir uzmana git ben gitmedim kendim aştım ama belki yardımcı olur. Herşey beyin de biter bunu unutma. Her gün kendine tekrarla, söz ver.
Herşey güzel olacak herşey güzel olacak herşey güzel olacak.
İleriyi düşün sadece. Yapacağın güzel şeyleri düşün. Ve bu hayata bir kere geldin, bunu iyi değerlendir canım.11 Yorumla
Soran+1 yılçok teşekkür ederimm
ya arkdasom napıyon sen ... bırak antideprasanları ... bende o acının ilk zamanları bir hap kullandım adını bilmiyom ama tr de kaldı .. yanımda olaydı soylerdim.. ama bitkisel bir içerikti .. guvenilir .. dazajı dusuk bişey al bana kalsa hic alma ... benim annem gordu ... aldıgımı .. cok bozuldu .. dedim kendi kendime degmez la dedim :D sonuc bak uyuyamıyom :D ama olsun eskisi gibi degilim buda gecer yakında ..
00 Yorumla
+1 yılBen kullanıyorum. Aşırı esneme , bir de bulutların üstünde yürüyormuşsun hissi veriyor. Kim ne derse ağzın açık gülüyorsun. Ama tabi çözüm değil. İnsan kendinin doktoru olmalı. Ben kafaya çok takıyorum her şeyi .. En iyisi ... Mutlu olduğun şeyleri yapmak. Spor yapmakta etkili. Bol gezmece. Ama daha önce birlikte gittiğiniz yerlere gitme. Değişik şeyler yap... Sosyal aktivitelere katıl mesela .. arkadaşlarınla bowling ve benzeri oyunlar oynayabilirsin ..
00 Yorumla
+1 yılİlaç işe yaramaz... Bileklerini kes, hatta yetmez kulaklarını da kes... Kızım sen geri zekalı mısın... ? Sen de bul yenisini, hemen unutursun... Şuna bak ya hem*edilmiş hem de unutamamış deprasyona giriyormuş... lan ben seni evire çevire öyle bir döverim ki, değil aklına onu, başka erkek bile getiremez olursun... Ne yani bulunmaz hint kumaşını sen mi bulmuştun..
11 Yorumla- +1 yıl
Ne güzel konuştun sen kimseye bağlanmazsin bu dediklerinle ha
Gizli Üye(36-45)+1 yılBen bir ayrılık ve sorunlar sonucu doktora gittim,
ve doktor kontrolünde 2 yıl kullandım çok faydasını gördüm. Tavsiye ederim.
Yardımsız atlatılamayan ve zihni beyni hayatı etkileyip mahveden bir şeyler yaşayabiliyor insan.
Çok iyi anlıyorum...10 Yorumlabence ilaç çözüm değil bana kalırsa kullanma derim çünkü bağımlılık yapıyor bırakamıyor insan psikiyatrse gidip derdini anlatabirsn yda kendini yakın gördüğün birine içini dökebilirsin bnu kendin aşabilirsin ilaca hiç gerek yk bir başlarsan bırakamassınn
00 Yorumla
+1 yılYaşadığın şeyi kendi içinde büyüttüğünü düşünüyorum.
Bu kadar basit bir şeyde anti depresan kullanırsan gerçek travmalarında ne kullanacaksın? Çivi çiviyi söker, daha gençsin etrafına bakın kıymetini , değerini bilecek biri çıkar elbet karşına.10 Yorumla
+1 yılValla ben yararını gördüm görmedim değil ama %50den bile az diyim ben sana. Önemli olan ilaçla birlikte bir terapide görmen lazım. Yani psikologa gitmesen hep bir eksiklik oluyo hissediceksin. Ama terapi istemiyorum diyosan David Burn İyi Hissetmek adlı kitabı önerebilirim. Kitabı okuyan insan resmen yeniden doğuyor.
00 Yorumlaİlaç geçici çözüm. Belli bir süre sonra sen kafandan o olumsuzlukları atamadığında tekrar nüksedecek. O nedenle kendi kendine terapi yap dünyanın sonu olmadığını daha güzel günlerin seni beklediğini düşün ve yavaş yavaş sıyrıl olumsuz düşüncelerden. Böylelikle zamanla aşıcaksın. İlaçlara kendini teslim etme hayattan soğursun.
00 Yorumla
+1 yılBu durum hemen 1-2 gün içinde çözüme kavuşacak birşey değil fakat en azından kontrol etmesini öğrenebilirsin zamanlada az çok unutuluyor. İlaçla olacak bir durum değil. Psikiyatr ile konuşman doğru bir karar olur.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılya yanlış anlamada olan olmuş kendini ya da onu öldürsende birşey değişmeyecek sende benim gibi yap artık hiç birşeyi tınlamıyorum hayatla gırgır geçiyorum sadece aldatılan da sen değilsin yapacağın şey nedir biliyonmu yeni aşklara yelken açmak her şey gönlünce olsun canım.
02 Yorumla
Soran+1 yılkarsımızdakının kötü yönlerini düşünerek motive kendımızı motive edebiliriz diye düşünüyorum. haklısın çok tesekkur ederım
Cevap sahibi+1 yılewet her daim onun kötü yönünü düşün mantıklı ve en kısa zamanda kendine yeni bir sevgili edin. tesbih yap gitsin canım
genç yakışıklı ve bekar bir psikoloğa git:))
şaka bir yana ilaçtan vazgeç inançlı biriysen kolay atlatman gerekir , maneviyatını kuvvetlendirecek şeyler yap11 YorumlaBen kullandım, kısa süreli fark edilebilir etkileri oluyor. Aynı dozun uzun kullanımında eski haline dönebiliyorsun. Hayatında önemli değişiklikler yapana kadar ve bunlara alışana kadar kullanmanı tavsiye ederim
10 Yorumla
+1 yılLütfen bilinçsiz kullanmayın, sonra ömür boyu mahkum kalırsınız. Her ilacın belli yan etkileri vardır. İşin erbabına danışın. Psikoloğa gidin önce o sizi yönlendirir.
00 Yorumla
+1 yılAntidepresan en son alacağın ilaç olsun. Bende 3 senelik ilişkiden çıkmıştım 1 sene oldu. Ama ilaç almadım atlatıyorsun kendini başka şeyler ile meşgul etmeye bak. Ilaçlara yönelme sakin
01 Yorumla
Soran+1 yılçok tesekkur ederım hersey kendımızde bitiyor aslında :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılBence gitmelisin canım ben gittiğim zamanlar daha iyiydim yani bunları anlat pişman olmayacaksın gitme diyenlere de inanma onlar senelerdir bu işin ilmini okumuşlar diğer insanlardan daha bilinçliler gidersen birşey kaybetmezsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıldoktora gitmeden prozac aldım, 10 gün oldu galiba ve yavaşça etkisini gösteriyo sanırım. birine çok bağlandım öyle böyle değil.. çok sevdim. şimdi hala onu düşünüyorum ama kesinlikle eskisi gibi acı değil. tavsiye ederim.
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılreçetesiz aldım.
Antidepresanlar maalesef hiç bir işe yaramıyor ama herkes leblebi gibi yutuyor bu aralar farklı yeni şeylere odaklan denemediğin yapmadığın şeyleri keşfet onlara zaman ayır
10 Yorumlacanım ılaca baglama kendını sen kendı kendının ılacı olucaksın kafanı en yakın zamanda toplaman gerekıyor ve bunu sadece sen yapabılırsın gıt gez dolas arkdaslarınla vakıt gecır alısverıs yap oohhhh dagıt kafayı
00 YorumlaYarıyor ama en az 6 ay kullan.Ben terkedildim iş arkadaşlarım 3,5 ay sonra muhabbet arasında öğrendi.O kadar farkedilmez yani.
00 Yorumla
+1 yılİşe yarayan ilk şey psikiyatriste gidip konuşman olur. O zaten gerekli görürse sana ilaç yazacaktır sende dikkatli ve düzenli kullanırsan kendini daha iyi hissedersin
00 Yorumladoktora git gerekli ilacları verir zaten kafana göre bişe alma yan etkileri var çok sevdiğim bir insanın veatından sonra antideprasan ilacları verdiler ilaçlar kalp çarpıntısı yapıyordu mesela psikeyatrise git toparlanıcaksın eminim
00 YorumlaBaşlaması neyse de bırakması kötü. Benim bir arkadaşım ilaç içmeyi bırakmıştı, her saniye ağlıyor, tir tir titriyordu. Daha kötü oldu. O yüzden kendini ilaca değil de içine dönüp çözmeye çalış sorununu.
00 YorumlaAman aman diyim gidipte o hapları alma..
Gerçi hapların hepsine karşıyım ama..
Emin ol bu konsantre donuk bakışlar v.s 10 Katına artar ^^
Çok sevimli saf birşey olursun hapların etkisiyle
Kısacası mal eder insanı00 YorumlaBen antidepresan ilacı kullandım böyle bir şey için sakın kalkışma :)
00 Yorumla
+1 yılBöyle ufak bir neden için değmez. Antideprasan çocuk oyuncağı değil. Her aşk acısı çeken alıp sonra kötülerse .. Vay halimize.
00 Yorumla
+1 yılkafanı başka bir şeye odakla, anti depresanın çok faydasını görmezsin ya seni uyutur ya da sersem gibi yapar. Kendi iradenle atlatırsın istersen.
00 Yorumlaçevremde kullanıpda düzelen çok insan var ama ağır doz kullanıyolardı genelde onlar
00 YorumlaCanım hiç bulaşma dicem ama bir dönem kulandım nebilim bir doktora psikolağa git derim
00 Yorumla
+1 yıldaha vizelere var mesele yapma. doktora danışmadan kullanma. bir doktora git. kimyan bozulmuşsa bir ilaçlarlar seni...
00 Yorumlailaç geçirmez hafifletir zamanla mutlaka aşarsın sorunlarını neden terketti
13 Yorumla- +1 yıl
Sana kemik atan oldumu sanane benim yorumumdan
- +1 yıl
Hiç olmazsa belli edecek seviyem var olmayanlar düşünsün :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılAçıkçası hiçkimse için böyle yataklara düşmeye değmez..sen bir gez dolaş alışveriş yap..unutmak bu kadar zor olmamalı yoksa kaderini yaşayamazsın =)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen böyle bir sebepten kullanmamıştım ama iyi geldi bana bağımlı da olmadım iyi olunca bırakabildim yani ama kendin aşabileceksen de gerek yok işler yoluna girer umarım :)
00 Yorumlasakın kullanma hiç bir işe yaramıyo aynı sebepten 2 aydır bende kullanıyodum bıraktım daha beter ediyo
00 Yorumla
+1 yıl2 senelik ilişki içinmi antidepresan kullanacaksın ha birde terkedildiğin için kullanacaksın öylemi sen çok zayıf birisin
01 Yorumlahayatımıza zarar vereceğiz bu şekilde topla kenedeni.ilaç bağımlısı olma
00 Yorumlapsikiyatra git ilaç gerekir mi gerekmez mi o karar versin. Doktora gidip görünmenden zarar gelmez
02 Yorumla
Soran+1 yıltamam çok tesekkur ederımm
Gizli Üye(30-35)+1 yılbence ilaç ise yaramaz ...kökten cozum olması gerek doktra gt cnku antidepresanlar sdce uyustryo o anlık
00 Yorumla
+1 yılSakın. Bende bu durumdan dolayı kullandım. Sevgilim benden ayrıldı ve ilaca sarıldım resmen. Ama daha kötü oluyosun emin ol. İlaç içmenin hiç faydası yok canım..
00 Yorumla
+1 yılHer şey sende bitiyor aslında ama psikologa gitmeden ilaç kullanma bence
00 Yorumla
+1 yılbir dönem laroksil denilen laneti kullandım helede vizen sınavın varsa uzak dur...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaramaz olur mu ben devamlı kullanıyorum.Eklersen yardımcı olurum.
00 Yorumla
+1 yılHiç bir işe yaramıyo manyak gibi gezersin ortalıkta daha çok ac veriyo hiç kullanma
00 YorumlaEvet
1 ay önce gittim
Çok yardımcı oldu00 Yorumlapasiflorayı dene bitkisel bir ilaç zaten
00 YorumlaNamaza başla..
40 YorumlaSakın kullanma !
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılhayır kullanma
00 Yorumla
+1 yılgüzel uyku yapıyodu
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDua et bol bol
00 Yorumla