Ne diyorsunuz bu paylaşıma?

Sadece namaz kilmak veya tesetturlu olmak dindar olmaya yetmez.
Dindarlik dinin emrettigi butun hukumlerini kabul edip ona gore yasamak demektir.
Namaz kilan erkegin ya da tesetturlu bir kadinin zaten "flort" islerine girmesi Islamin emirlerini tam anlamadigini gosterir. Bu yuzden dindar diyemeyiz. Yukaridaki arkadasin sikintisi da budur. Ha tabi herkesin hayati kendine bizi ilgilendirmiyor. Isteyen acikla evlenir isteyen tesetturluyle... Isteyen namaz kilanla isteyen kilmayanla...
Asil mesele sudur; Islam sekil degil suur dinidir.
Ayrica acik kadinlara da onyargili olmayiniz. Daha dun okulun mescidinde acik bir hanim geldi sanirim kendisi ogretim uyesiydi. Abdestini aldi ve namazimizi kildik. Ayni sekilde kapali olup da her turlu sahtekarligi yapan kadinlar da var
@_stalker_
Tanisir tanismaz sip diye evlensinler demiyoruz zaten beyefendi
Flort edenlerin cogu evlenmek niyetiyle yapmiyordur bunu. "Evlenmeden once bir suru kizla/erkekle flort edeyim" dusuncesi Islamda haramdir. Ayrica flort evresinde zaten taraflar gercek yuzunu gostermiyor tam olarak. Tamamen taniyana kadar da cok uzun sureli flort oluyor. Boyle olunca da geriye pek bisey kalmadigi icin evlilikleri kisa suruyor insanlarin. Toplumdaki gozlemlerim bu sekilde.
@_stalker_
Bana sorarsaniz zaten Islami anlamda en iyisi gorucu usulu evlilik. Tabi yanlis anlamayin. Gorucu usulunde "al bu senin karin/kocan" diyerek pata kute evlenilmiyor zaten.
Bu durum en iyi yani şu:
Kizi ve erkegi taniyan buyukler veya akrabalar "bunlarin huylari benziyor anlasirlar" diyerek arasini yapmaya calisir. Zaten iyice birbirini tanimak icin de 6 ay gibi bir sure Nisan yapilir. Anlasirlar mi anlasamazlar mi zaten belli olur bu surecte.
Tabi burada da sahsen kendime adima konusursam illaki disari cikacagimiz zaman erkegin yaninda mahremi olan bir bayanin (kiz kardesi, teyzesi, halasi filan) olmasini isterdim. Mevzu bu yani...
Şimdi "flört" kavramı herkes için farklı anlamlar ifade ediyor, günümüze bakılırsa aslında bu tanışma kavramı adı altında iğrenç şeyler yapıldığının bende farkındayım. Benim savunduğum nokta belirli bir süre olmasının gerektiği, ki sizde zaten bundan bahsediyorsunuz. Kimi görücü usulü evliliklerde 2 ay içinde evleniyor ve sonuç hüsran olabiliyor, o bakımdan söyledim.
@_stalker_
Simdi gorucu usulu evliliklerde soyle bir durum da var: Bazen buyuklerde "Kiz biraz aksi oglan agir efendi bunlari evlendirelim de oglan kizi adam eder" seklinde ya da bunun tam aksi seklinde bir dusunce olabiliyor. Burada dikkatli olmak lazim.
2 ay icinde evlenilmesi dogru degil ayrica. Dedigim gibi zaten nişan olur ve bulusmalarda da kizla erkegin yaninda kizin mahrem erkek yakini veya erkegin mahrem kadin yakini olursa o flortten cikar zaten. Cunku mevzunun da adi konmus zaten.
Harama batmadan geri donusu olmayan bir yanlis yapmadan isi tamamina erdirmenin en iyi yolu budur diye dusunuyorum.
Görücü usulü evliliklerin çoğunda ki amaç aslında çiftlerin birbirini toplayabileceği düşüncesi oluyor bence, sonra ayrılıklar, tartışmalar birbirini takip ediyor. Evliliklerde çiftlerin tanışması/tanıştırılması böyle olmalı aslında ama yapan pek yok artık. Azalıyor gitgide.
Bilincli olmak lazim tabi.
Gecen bir tweet gormustum soyle diyordu:
"Iliski boka sarinca evlenilir. Evlilik boka sarinca cocuk yapilir. Cocuk boka sarinca evlendirilir." diye.
Bu tweet sizin soylediginizi ozetliyor sanirsam.
Boyle bir zihniyetle yasanmamali zaten...
Rica ederim, size de iyi gunler beyefendi
Her kapalı kız mümine olmadığı gibi her açık kıza da gavur gözüyle bakmak, at gözlüğü kullanmaktan öte geçmez.
Tabiki islam, namazı, tesettürü emrediyor. Ama bunu yapmayan kimse gavur olmuyor.
Ayrımcılık yapmamak ve islâmı yaşayıp yaşatabilmek ümidiyle.. 😊
Çok insani bı yaklaşım ve hoş bı sitem olmuş.. hayata aynı yönden bakmak dediğimiz şeylerden biri tabiiki bu.. biri abdestinde namazında biri süre bilmez olmaz tabiiki.. ama her işte bı hayr vardır... belki biri diğerine yardımcı önayak olacaktır kimbilir yaradandan başka.. insan var namaza davet eden helale davet eden insan var içkiye çağıran fuhuşa çağıran.. hiç ikisi bir olurmu? Rabbim herkesi son hesaptan önce kendini hesaba alanlardan eylesin😇
herkesin dini, imanı, inancı kendine. Kimseyi namaz kılıyor diye hor görmemeli ya da namaz kılmıyor diye aşağılamamalıyız. Ayrıca bir insanın başının açık olması sadece o insanı ilgilendirir. Ben evliyim namaz kılıyorum, eşimin başı açık namaz kılmıyor. Ben ona dedim namaz kılman ve kapanman daha iyi olur ancak namaz kılmıyorsa kapanmıyorsa da zorla bir şey yaptıramam insana. Çünkü dinde zorlama yoktur.
Cevap
27Cevap
Bir erkeğin bir kızı sevmesi için namaz kılıp kılmaması önemli değil ki. Benim kuzenimin eşi daima namaz kılar ama kuzenimin kıldığını görmedim yine de çok mutlular Allah ayırmasın. Din kişi ile Allah arasında olan bir şey, ikinci kişiyi bağlamaz. Kılanın da kılmayanın da kendi boynunadır, ve kişinin zaten bunu bilmesi gerekir.
👏👏👏
Alakası yok. Mesela açık olan bir kız düzenli olarak namazlarını kılıyodur. Kapalı olan bir kız namaz kılmıyodur. Yani ikisinin de günah ve sevap kısımları FARKlı. Yargılama olamaz. O yüzden namaz kılan bir erkek açık bir kızla sevgili ya da eş olamaz diye bir kuralda yoktur.
Öncelikle gönüle laf geçmez
Onun dışında bir bey namaz kılıp flört için başka kızlarla birlikte oluyorsa hem günah hemde utanmalı bence
Namaz kılan aklı başında bir hanımda flört için bir erkekle bir araya gelmez zaten
Ha iki taraf birbirini sever 1 2 ay sevgililik tarzı birliktelik olur sonra söz olur ayrı ama 3 ayı geçiyorsa bu dönem o kişinin amacı zaten sonu olan bir birliktelik değildir
Bunlar hassas noktalar zaten eğer Ben dört dörtlük din yaşayacağım diyorsan sevgili olaylarına hiç girmeyeceksin. Dinde flört sevgili olayı olmaz nikah olur.
Şimdi şöyle birşey ahlâken gerek görüldüğü üzere flört vb olmamalı zaten. Yani eğer inançlı biriyse. Bunun kapalısı açığı da yok zaten. Ayetler, hadisler, sureler yalnizca kapalilar icin inmedi. Yani ben yapamam ama aciklar yapabilir diye birsey yok. Bu kapali acik ayrimina sinirleniyorum. Hele ki resim bir tesettürlüye ait bu nasil bir kafa. Umarim beni yanlis anlayip carptirmazsiniz.
Zilliye bak sanki açık kizlar namaz kılmıyor. Namaz kılmayan bir ton erkekte kapalı kızlarla konuşuyor durum eşitleniyor merak etmesin😄
Öyle bir şart yok bunu böyle düşünen böyle algılıyordur tuhaf benim açımdan ama empati kurunca denkli olayını ele aldını fakat katı olduğunu düşünür pek takmam yani...
Açık kızlar niye sevilmiyor. Namaz kılan kadınlar da namaz kılmayan erkekle evleniyorlar.
Kimsenin hakkı yenmiyor. Namaz ve ibadetler kişinin üzerine borçtur. Yani her koyun kendi bacağından asılır.
Bu sözü gördüğümde her zaman aklıma gelen bir söz var;
“Ben ne açıklar gördüm her vakit namaz kılıyor, ben ne kapalılar gördüm her vakit şeytana uyuyor”
Yani kısacası her kapalı İslam'a uygun değil, her açık da anadan doğma açık değil.
Ne alakası var yav? Peki namaz kılan açık kız olamaz mı? Bu kadar dar görüşlü olmayın hem seccadeye alnını değdiren herkes temiz olmuyor. Bir bütün olarak insana bakmayı öğrenin. Kalp güzelliğini severseniz örtü var mı yok mu önem arz etmemeli
Daha da saçma olanı açıkken seviyosun ve evlilik aşamasına geçilince kapan diyosun. Bu en saçması
Namaz kılan kılmayan- acik kiz kapali kiz diye toplumu bölmesi çok aşağlıkca. Dindar kesimi hiç sevmiyorum. Zaten di dindarliklari hep gösteriş. Pedofili, yalan iftira, rüşvet bütün iğrençlikler bunlarda.
Ben insanın ibadet yapıyo olup olmamasına bakmam sonuçta benim için değil allah için ibadet ediyo ediyosa da bana bunun bir garantisi ya da faydası yok karakterine bakarım karakter düzgünlüğü de ibadetin olup olmamasına göre belirlenmiyo
Çok saçma bir düşünce yapısı. İslam zorlama dini değildir ki illa herkes kapalı olmak zorunda değil , dinine bağlı biri açık birisiyle birlikte olunca ne farkedicek kapalı birisiyle olunca ne farkedicek boş konular gibime geliyor
Bence bu biraz; Benim kızım or.., ama eve ekmek getiriyor anlamına gelir.
Yani farketmez, insanları dinine göre yargılamayın. Benim sevgilim ateist'ti. Ancak ben onu gene sevdim. O da beni sevdi. Farkeden bir şey var mı? Yok!
Sevmek ya da sevmemek çok elde olan bir şey gibi gelmiyor bana. En azından ben sevgimi kontrol edemiyorum. Sorun ya benim sevgimde ya da sizin, bilemiyoruz.
Din ayrı şey..
Büşra adlı kişinin zihniyeti ve yorumu zaten dinle alakalı değil, kendi dini yaşasaydı zaten böyle absürt bir yorum yapmazdı, herkes sevgi anlamında hür..
Çok şükür namazımı kılıyorum lakın ben namaz kılsa kılmasa kapalı isterim bende böyle açık olmaz ama Allah Ne nasip eder bilinmez
Bazi türbanlıların yediği haltı kimse yemiyor ne olduğunuzu biliyoruz park karıları
Bazı diye başladım zaten. Ama böyle parklarda sevişip sevişip namaz kılan beni alsın demek hoş olmuyor. Çoğu da öyle
Madem dinine bu kadar duskunsun kapalisin o zmn kimseyle cikma haram gunah otur koca bekle m * l
Türbanlı kızlar nolur parklarda sevişmeyi bıraksın!!
Namaz Kılan Erkeğin Bir Kızla Çıktığını Görmedim? Ama Çıkmaması Lazım.
Ne kadar boş bir düşünce tarzı en küçük bir zeka kırıntısı bile yok şu cümlede
Kapalı kadınlar da tüm namaz kılan erkekleri isterse vay halimize
Sevebilir ama kapanmasını isteyebilir sevdiği kadının zorlamamak kaydıyla tabi ki💫
Çokça görülen bir şey. Seviliyor bence. Terside aynı
Acık veya kapalı önemli olan o degil ki biz erkeklerin gözünde
Kimse namus silsilesi konusuna girmesin ne bk yerse yesin
Cidden saçma olmuş kapalı kızlar namaz kılmayan erkeklerle beraberken bişey yok
Veya namaz kılmayıp kapalı kızlara bakanlar
Kiz hakli dicem ama acik kizdan farki yok.. #Süslüman..
Neden böyle bir gerekçe olsun ki? Her açık kız dinsiz mi oluyor 🙄
Neden böyle bir gerekçe olsun ki? Her açık kız dinsiz mi oluyor 🙄
Namaz kılmayan erkeklerde kapalı kızlarla konuşuyor.
Buna ne demek lazım?
gerizekalıca bir paylaşım. gönül bu. otada konuyo b. kada
Beyin satılsaydı keşke de alırdık zavallıma bir tane
farketemez benim için her koyun kendi bacagından asılacak zaten.
Çıkmak 🤔
El ele kol kola dolaşmak?
Dini nasıl yoruluyoruz böyle hey Allahım
Alakasız açıklar gavur mu mk
Büşraya söyle , endişelenmesin.
Allah hayırlısını versin.
Katılmıyorum yazan hanıma
Nasip kısmet ki bu işler...
Bu arkadasa bir parca beyin alalim lütfen
Hayır bunun dini inanisla bir alakası yok
bu mal neyin hakkından söz ediyo la?
Kim, kiminle, nerede, ne yapıyorsa yapsın.
açlıktan gözü dönmüş..
Namazla ne alakası var
Davul denklik meselesi
Saçmalamış imam hatipli
ne kadar sacma yaa
Alakası yok yaaa
Ne mal tipler var ya
Bismillah
Bence alakası yok
Alakası yok
hayır
Herkes özgür.